Přejít na výpis diskuzí
Grand Theft Auto V z jiné perspektivy - video a informace o novém pohledu z první osoby
4.11.2014 | Petr Poláček
121 příspěvků
-
Vlastně se divím, že to přišlo až s GTA 5. Té hře to dává úplně nový rozměr (je blbé to psát, když FPS střílečky nejsou nic nového).
-
No, jestli GTA V dopadne jak Max Payne 3, tak potěš koště...
-
Pro hraní GTA Online není a nebyla nutná registrace na Social Clubu ale pokud chceš přenést svůj postup, tak se musíš zaregistrovat na Social Club a pak si tam propojit účet s PSN. Díky tomu se ti do Social Clubu načtou tvoje údaje (kolik máš nahráno atd.) a pak si to můžeš přenést na novou verzi.
-
Pruhy sem neplet a 30fps snad taky ne, to je GTA. Tam nic z toho nehrozí. *3*
Pozor pozor už začínáš po vzoru mne, ostatních ztroskotanců "zaclánět" . *15* -
Beru, že se na to pak můžeš více soustředíš, když to vidíš takto divoce a na blízko. To je asi také záměr, aby to bylo více akční apod.
Ale sakra, je problém tam udělat možnost to upravit? Jestli to bude zase nucené, tak to je otřesné. Já, mám rád ten přehled a proto mi malé FOV vadí. Pak říkají, že to musíš hrát takto a hotovo i když tím omezí právě ten přehled. Který sice někomu nevadí, že je omezen ale jinému zase ano.
Od toho to je přeci hra! Není to film, kde musíš čumět na přesně daný sled událostí. Ve hrách máš ty krásné možnosti upravit si věci podle svého. Bohužel, to často omezují a pak jsi zajatec kreativní debility nějakého šílence z ústavu, který hodí filmové pruhy a 30 FPS a další perly, bez možnosti změny v menu hry. -
4K a 60 fps je možné dosiahnúť len vo výnimočných prípadoch, ja osobne na bežné hranie tiež používam tradičný 27 palcový lcd panel ale so 144hz frekvenciou, kvôli rýchlejšej odozve a plynulejšiemu obrazu.
99% moderných hier dnes podporuje 4K bez problémov, je to zatiaľ žiaľ len hudba budúcnosti, no časom sa aj 4K stane štandardom, tak do dvoch, troch rokov :) -
Vypadá to parádně. Nejspíš na pc pořídím, i když už moc nehraji ani GTA Online na ps3, zasekl jsem se u ranku 95, ale fps mód přidává úplně novou zábavu a celkem mě zajímá větší hustota vozidel a lidí. Neví někdo jak to bude s přechodem old gen na PC? Jakým způsobem svůj postup přenesu z nicku, který mám registrovaný na PSN a pod tou se mi také spouští Online? Je to už dlouho a tuším, že nebyla potřebná registrace na Socialu, ale tím si nejsem už úplně jistý.
-
To je pecka, Rockstar proste umi. Uz se nemuzu dockat az si to zahraju. Smrt amaterum a lharum z Ubisoftu
-
GTA V sa bude na PC hrať ešte aj dobrých 10 rokov po vydaní hry, tak ako to bolo s vice city, sand andreas a gta IV.
Ináč nechajme sa prekvapiť, ja osobne som veľmi zvedavý ako na tom bude hra s optimalizáciou najmä potom ako vydanie pc verzie odložili o 3 mesiace neskôr. -
Kamarát je programátor a má doma komp s dvoma kartami titan black a na 4K rozbehne crysis na maximálnych detailoch na stabilných 30 fps bez problémov, ale u neho je problém že používa profesionálny ips monitor od nec...a odozva je v porovnaní s hernými monitormi podstatne väčšia.
-
Chceš pojít?
-
no vidíš, ja mám napr. ku hernému PC len 27 palcový 144 hz 3D monitor ale v obývačke mám 55 palcovú 4K 3D telku a skúšal som na ňom už crysis 3, nového tomb raidera, metro last light alebo aj watch dogs, ale najlepšie sa mi na tom hraje fifa 15, ktorá bez problémov dáva stabilných 60 fps bez problémov na rozdiel od tých hier, ktoré som vymenoval, ktoré žial na viacej ako 30 fps v 4K na maximálnych detailoch nerozbehneš.
-
Jj taky jsem si to myslel ale byl jsem uplne mimo. Po tom co jsem si snizil FOV v iracing na minimum (myslel jsem si ze s 27 displayem muzu mit docela velky FOV) tak se mi snizil prumerny cas na kolo o dve desetiny sekundy a to fakt neni malo :D
Ja vim proc si to myslis ale v praxi nemas vsechno pred sebou na titernym monitoru. Se trema monitorama je to neco jinyho ale kdo z vas to ma? -
presne tak, games.cz sa snažia tváriť ako profesionáli, ale niektoré články, najmä od šéfredaktorského "cíťu" sú niekedy ako post menštruačné výlevy, len tak keď si spomeniem na článok, resp. na post menštruačný výlev, na hru od Destructive Creations a ten extrémne zaujatý článok ku hre o ktrej vie šéfredaktor asi toľko čo ja...
-
wtf? To je zase nesmysl. Když jedu, tak sedím opřený o sedadlo a nemám hlavu narvanou skoro na skle. Díky tomu (co jsi napsal) nevidíš co se děje okolo = nepřesnější jízda, a v reálu to je také více nebezpečné při nehodě. Ve hře se blbě za jízdy otáčí hlavou a proto použité FOV a vůbec kamera je důležitá.
A rychlost vnímáš stejně podle toho jak rychle se ve hře míhá prostředí. Jinak u FPS zápasů si lidé zvětšují FOV, tak aby toho více viděli. Tolik k praktickému řešení FOV na minimum a hlavu dopředu... -
Coz je pohled kterej umoznuje mnohem presnejsi jizdu a lepsi vnimani rychlosti.
-
Ve vozidlech je otřesná kamera. Moc blízko čelnímu sklu. Snad tohle opraví. To je jako kdyby řidič měl hlavu při jízdě vystrčenou dopředu a měl FOV naprosto minimální.
Jinak to vypadá zajímavě. I když pro přehled v šíleném GTA je lepší původní pohled. -
To jsem nehrál ale to už se dneska nedá srovnávat. Hrál jsem na PC Max Payne 3 a tam byla optimalizace podlě mě super, takže si myslím, že i u GTA V to tak bude vzhledem k tomu, že jde o stejný engine. Prostě už se to naučili správně zpracovat.
-
Ja teda to mistni nadseni moc nesdilim uprimne. Vzhledem k (ne)kvalite modelu a textur zbrani, iterieru vozidel a celkem neohrabanym animacim to vypada jako nejaka budgetova fps co vysla pred par lety.
Jinak si to samozrejme rad zahraju, ale pohled z vlasnich oci asi moc vyuzivat nebudu. -
Moc hezký, už jenom pár dní. Teď jenom čekat až do tohohle enginu někdo převede Vice City, víc nepotřebuju.