Přejít na výpis diskuzí
Guild Wars 2 beta zvládá questy a obtížnost na jedničku
5.5.2012 | Karel Drda
450 příspěvků
-
Ja by som sa vas, ako hracov opytal jedno: co konkretne povazujete vy za inovativne v smere MMO zanru? co konkretne by sa malo zmenit, pridat, zmenit princip, aby ste to povazovali za inovativne a niecim nove? poprosim konkretne priklady + riesenia, pretoze kazdy len pise ze to a tamto neprinieslo nic nove, ale ked sa ludi v okoli pytam ze co by mal zaner MMO priniest nove, nikto mi nevie jednoznacne odpovedat *5*
-
-
Inovativních MMO je celá řada a prakticky všechny jsou neúspěšné. Podle toho lze soudit, že velká část hráčů nechce skutečnou inovaci ale chce jen dopilovat některé principy, jiné dát možná pryč apod., ale rozhodně nechtějí nic nového. Samozřejmě pak je tu ta hlasitá menšina na forech, co si křičí o inovace, ale to je skutečně jen menšina.
-
V mnoha vecech se neda mluvit o revoluci jako spis o dopilovani starsich myslenek, u kterych si rikas sakra proc s tim jeste nikdo pred tim neprisel, jako
Napr. inventar, kde mas nekolik slotu pro bagly, rozsiritelne od ctyrmistnych az co jsem videl zatim dvacetimistine. To je klasika. Ovsem sli dal napr tak ze jsou tam ruzne typy baglu, napr. takovy ze itemy v nem nevidis na prodej u merchanta (tzn ze uz omylem nic neprodas), bagly kde se po lootu automaticky radi craft itemy, zbrane, nebo trash atd.
Dale pak je to overflow system kdy narozdil od jinych mmo necekas ve fronte na lognuti kdyz je plny server ale dokud se misto neuvolni hrajes na "overflow" serveru.
Nejvice inovativni je zrejme bojovy system, kde uz neni tank, healer, dps, kde nejsou bossove tank&spank, kde kdyz chces uhnout strele tak nestaci mit vysoky nejaky atribut "dodge" ale fyzicky ten utok dodgnout. Atd. Navic to funguje vsechno opravdu perfektne proste po te chvili nez si na to zvyknes je opravdu radost to hrat.
Autori samozrejme prisli s nekolika velmi netradicnimi profesemi jako napr. Mesmer. O kazde profesi se da rict ze s ni jde delat dps i healovat nebo supportit. Kazda to ale dela svym specifickym neotrelym zpusobem
Ono spousta veci na papire vypada ze to zas takova inovace neni, vtip je v tom ze oni tu hru udelali tak aby opravdu vsechno fungovalo aby se to skvele hralo a opravdu to vsechno funguje a skvele se hraje. Napr takove prkotiny jako ze kazdy muze ressovat, kazdy ma vlastni loot a full xp z mobu, kazdy muze vytezit tentyz nod se surovinama. V jinych mmo pro me bylo kolikrat velmi frustrujici kdyz se u meho spotu objevil jiny hrac a zacal mi vyzirat moby a suroviny. tady je to presne naopak, clovek ma konecne pocit ze mmo je presne o tom o cem by mela byt - o spontani spolupraci hracu. -
-
jak jsou tam teda vyreseny boss fighty? kdyz neni tank heal a dmg... nedovedu si to predstavit a myslim, ze prave tohle by byla supr zmena proti ostatnim
-
-
Nejlip se to asi popise na AoEckach, kdy pratelske i nepratelske AoE jsou na zemi zvyraznene cervenym nebo bilym kruhem od chvili zacatku castu a bossum vzdy trva vterinu dve nez zacasti takze mas cas se tomu vyhnout. Cely ten combat je ne o tom neco utankovat, ale snazit se vyhnout dmg, protoze nickdo (nezalezi jestli jsi platak nebo hadra) nevydrzi dve rany, respektive casto ani jednu.
Ani na videu se to neda moc dobre odkoukat, ale tady je par:
http://www.youtube.com/watch?v=pX8GJcGIVbI
http://www.youtube.com/watch?v=_1JfSbKjHHI -
-
tak to zni dobre... daleko realisticteji a hlavne pvp s tim musi bejt docela narez... o GW sem puvodne vubec nejevil zajem s tim, ze to bude dalsi fantasy mmorpg, ale ted o tom zacinam docela premejslet.
-
-
PvP je na te hre prave to vubec nejlepsi:-) CPvP - vpodstate male areny pro 5 vs 5, kdy vsichni hraci maji steny equip, lvl, skilly atd. a vyhrava tam proste skill hrace, ne pocet hodin kolik stravil v dungu farmenim equipu.
Pak je tam WvW, coz je mass pvp na ctyrech opravdu masivnich mapach, kde proti sobe souperi 3 servery o hrady, campy, veze, suroviny, atd.
-
-
-
-
-
-
Je zde nebezpečná koncetrace fanbiosmu, která může neblaze ovlivnit a zkreslit skutečný obraz hry. Emocionální zaujatost je ale očekávatelná po jednom z rekodních hypů(zdroj MMORPG.com) a nominální pre-order částce, která se mohla vyšplhat až ke 4 tisícům korun.
-
-
Ehm 4k respektive max 3500 u vydriduchu v nasi republice zaplatis za sberatelskou edici, za normalni das zhruba stejne jako za ostatni Ackove tituly (1100-1500kc). Samozrejme jine mmo maji krabice o cca tretinu levnejsi, lidi ale nejak nechapou ze za GW2 se neplati mesicni poplatky, narozdil od tech ostatnich.
-
Niekto asi neznesie, že nejaká mmorpg by mohla byť fakt skvelá :)
-
-
Pokuď hráči nezačnou dožadovat něco lepšího a spokojí se pouze s dalším WoW klonem tak se MMO žánr nikam nepohne, zaslepenost a fanboism ničemu nepomáhá, lepší je vidět věci čím ve skutečnosti jsou, GW2 bude nakonec pouze jenom další 'dojná kráv@' se sterilním a uměle časově protahovaným světem s cashshopem pro zkrácení cesty pro ty kteří jsou ochotni zaplatit, teď se to tak zdát nemusí jenom aby nalákali hráče ale v nějakým bodu začnou do shopu přidávat všemožné věci. Nakonec se přecijenom jedná pouze o bussines kde se dělají ústupky k zisku před zábavou.
O žádný 'hate' se z mé strany nejedná, doufal jsem též že GW2 konečně přinese přívětivou změnu do MMO žánru ale nebyl jsem tolik zklamaný jako někteří protože jsem mírnil svá očekávání a tak nějak jsem to předpokládal. Nač měnit zašlé patterny které se už nesčetněkrát předtím osvědčily když jsou lidé neustále ochotní za ně zaplatit. -
-
Ty jsi to taky jeste nehral vid:-)
-
-
Opravdu se to natolik liší od toho co jsme tu již měli? Nebude to v základu náhodou pořád to samé jenom způsob kterým k tomu dojdou se může lišit?
Co jsem tak četl a viděl tak se žádné zázraky ani revoluce nekoná. -
-
Mno ja hraju mmo uz bratru 10 let mozna vice (ten cas tak leti..) A za cele ty tri roky ve WoWku co jsem tam stravil jsem se dohromady nebavil tak jak tento vikend u bety GW2:-) Samozrejme 100 lidi 100 chuti:-)
-
Osobní dojmy jednotlivců se mohou lišit, někteří mohou najít zábavu v tom z čeho jiní už odrostli, poměrně velká část MMO komunity ale čekala více a tudíž byli následně zklamáni po obdržení toho "starého známého". Některým může dokonce autosugesce kombinací s obrovským hypem navodit pocit, že opravdu hrají něco nového co tu ještě nebylo. Netvrdím že GW2 neni dobré MMO, určitě dotáhla spoustu věcí k dokonalosti ale neni to nic by mě nebo oné velké části MMO hráčů navodilo pocity jako WOW nebo AWSOME!
-
Tak nikdo zazraky necekal (respektive ja cekal to co vyvojari slibovali). Nicmene vsechno co autori naslibovali tam taky je a skvele to funguje. To same to urcite neni, pokud tedy neni tva predstava toho sameho postavicka co lita po fantasy svete:-)
Dokonale to urcite neni, nicmene troufam si rict ze lepsi nez vsechny mmorpg tohoto typu dohromady. Hral jsem pred tim mnoho mmorpg, nektere me nechytly vubec, jine po trochu delsim case. Poprve (to jsem jeste nebyl fanboy, naopak) u GW2 jsem mel proste od zacatku pocit jako do me ustavicne nekdo mlatil palici s velkym tucnym napisem AWESOME:-)
-
-
-
vubec nevis...
-
-
Nějaký reálný argumenty by nebyly? Samozřejmě chápu že se může zdát že se to od WoW liší diametrálně ale základy a princip jsou stejné protože jsou pevně provázené s bussines modelem, které se do jisté míry pořád kopíruje.
-
-
ano ty chytraku je to fantasy, je to mmo, ma to par "battlegroundu", postavy pouzivaji skilly, ale ty skilly jsou uz uplne o necem jinem nez ve wowku, takze presne atdy veskera podobnost s wowkem konci.. priste si neco zjisti nez zacnes psat chujoviny
-
Mohl by si taky nějaké uvést, když je žádáš po jiných?
-
-
-
-
-
-
Ahoj. Chtěl by ses zeptat na par věci. Jak vůbec funguje ten bojový systém? Jako v nějaké bojovce typu Devil may cry nebo jinak? Jaká je grafika krajiny myslím konkrétně trávy je na zemi dost trávy nebo zase malo jako v Tere? Města jsou prý úchvatná velká je to pravda? A jak je zpracovaná celkově mapa oblasti a světa? Za odpovědi dekuji. *4* *4*
-
-
Ty bojovky sem nikdy nehrál takže nemůžu posoudit.
Trávy je všeude dost bych řekl ...
Města sou opravdu obrovské, nádherně zpracované a celkově mě dost posadili na zadek.
Mapa vypadá že bude veliká ... mezi jednotlivýma mapama se prochází buď nějakým tunelem (ale nemůžu si uvědomit jestli je tam loading screen), nebo použiješ normálni waypoint system. Mapy musím říct mě taky celkem příjemně překvapily protože sou celkem dost veliké takže já sem ty dva dny ztrávil skoro všechny v prvních lokacích pro lidi, charry a norny a pořád sem nacházel nové věci. -
-
A poslední dotaz jak jde v krajině vidět do dálky? Malo nebo daleko.
-
-
Hodně daleko mě přišlo ... dost lidí na to nadávalo že by to chtěli zkrátit aby měli lepší FPS.
-
-
-
- Bojovy system je takovy hybrid mezi fps a klasikym mmo. Vsechny (temer) skilly se daji pouzit za behu a boj je postaveny na dodgovani (kotrmelcich kdy te nezasahne na 1s zadny dmg), popisovat to do detailu by bylo asi na dlouho, nicmene funguje to perfektne:-) Je to velmi dynamicke, musis byt porad v pohybu a vedet co kdy pouzit.
- Travy je celkem dost, ale co je hlavni, kdyz pres ni prejdes (zvlast je to videt na vyssich rostlinach) tak se rozvlni ve smeru tveho pohybu, skvely efektik:-)
- Mesta jsou naprosto monumentalni, zvlast to lidske mrkej: http://www.youtube.com/watch?v=GjLmknda6_Q -
-
no nevim, ten typek zni jakoby nikdy nehral podobnou hru... ve wowu jsou taky npc, ktery tepou do kovadlin atd viz kluk, co vzal panenku svoji sestre... grafika je pekna, ale z tohohle videa fakt nemuzu rict, ze by me to nejak pohltilo. Musim koukanout na nejaky gameplay a samozrejme se domluvit s kamaradama, jestli budou chtit gw2 hrat, protoze za sebe muzu rict, ze sam bych do toho nesel.
EDIT: a zrovna trava vypada jako klasicka zelena textura aspon v tom meste -
-
No hral jsem 2 mesice wowka a pul mesice Aion a zbytek jsem vicemene zkousel.
-
-
ja myslel toho typka z videa, co postoval sankuri
-
-
Tak ve meste v parku ji maji pokosenou ze:-) Jedine video s dobrou ukazkou travy jsem nasel toto: http://www.youtube.com/watch?v=HkV5SrEBqs0
Kvalita je priserna (nataceno kamerou nekdy loni na vystave) nicmene obrazek si jiste udelas -
-
vypada to pekne, o tom zadna...
-
-
-
-
Trávy je dost, města a svět jsou velká a na bojovej systém se podívej do videí.
-
-
Milop33: Ale ony tam na vyber odpovedi ala Mass Effect jsou:-) Netykaji se primo pribehu (i kdyz mozna ze ano, ale to jsem nezkoumal) nebo eventu, ale mnoho npc ma na vyber tri mozne reakce na rozhovory (konkretne charm, dignity a ferocity oznacene ikonkou), ktere nasledne ovlivnuji povahu vasi postavy (jsou tam tri meraky v hero panelu). Na tu nasledne reagujou npc po svete, kdyz jste nakvaseny charr tak pred vami lidi utikaj, nebo se schovavaj, obchodnici vam nic neprodaji ty nejlepsi kousky, naopak nornum ta sama vlastnost imponovat a sem tam pred vami utousi pochvalu nebo jsem zaslechl septandu dvou nornek ohledne "tam toho silaka":-).
Zkousel jsem maximalne ferocity charra (merak se naplni po stu ferocity interakci s npc) a ty dopady ta okoli tam zkutecne byly:-) Napr. v Divinity´s Reach jsem v jednom baracku narazil na interaktivni stenu kterou muj nastvany charr rozbil a spustil tim tak maly event (nebudu spoilovat:-P), kdyz jsem tam pak prisel s mym druhym charrem, ktery mel nalady v rovnovaze, zed rozbit nesla. Mozna bug, mozna nejaky cas na respawn a mozna to slo rozbit jen diky maximalni nastvanosti kdo vi:-) -
-
Ony sou tam rozhodnutí i v příběhu ....
V příběhu norna máš porazit vůdce ledových obrů ... a máš na výběr jestli vezmeš nedodělanou zbraň a půjdes ji zakalit v krvi silného nepřítele nebo půjdeš požádat ducha vlka o pomoc.
A v příběhu charra máš na výběr když útočí plamená legie na citadeli jestli půjdeš pomoct krvaké nebo železné legii. -
-
To je fajn, ja se k pribehu skoro nedostal, proste tam toho bylo tolik..:-)
-
-
Jo a taky každá rasa má 3různé začátky příběhu .... třeba u charrů je to podle toho jakou si vybereš legii, u lidí jak ses narodil .... ale někde by se asi měli potkat protože pochybuju že by někdo zvládnul udělat 15rozdílních příběhů s několika možnostma jak je zvolíš je dělat.
-
-
Tak to ja samozrejme vsechno vim, o GW2 jsem za posledni rok nastudoval vse co jen slo, ale stejne to cloveka nepripravi na tu zaplavu detailu primo ve hre:-)
Btw tech ruznych zacatecnich kombinaci (pribehove mise do lvl 10) je 14096:-) -
-
No já sem u charrů potkal jenom ty 3 .... ale je možné že se to bude dál větvit protože sem udělal mise asi jenom do levelu 4 protože sem si nechtěl zkazit hru po vydání.
-
-
-
-
-
-
Kdy bude článek k Replayi?!
-
-
Zvon?
-
-
Jak funguje u tohoto MMORPG model placení? Jako u GW1, nebo už zavedli měsiční poplatky?
-
-
Jako GW1 s tím, že máš cash shop, kde se prodávavá pár blbostí, co buď změní jak vypadáš nebo ti dají nějakou nepatrnou výhodu.
V podstatě to ani není cash shop, ale spíše dobrovolné dotace ArenaNetu za které dostaneš nějakou pitomůstku. -
-
Je zde nebezpečná koncetrace fanbiosmu, která může neblaze ovlivnit a zkreslit skutečný obraz hry. Emocionální zaujatost je ale očekávatelná po jednom z rekodních hypů(zdroj MMORPG.com) a nominální pre-order částce, která se mohla vyšplhat až ke 4 tisícům korun.
-
-
Jako u GW1 ... koupíš hru hraješ + je tam itemshop ale nic moc v něm není .. a všechno co v něm je se dá koupit za zlato ze hry.
-
-
Na kdy je naplánovaný další beta víkend? A neví někdo, zdali se dá do něj připojit, i když hru nemám zakoupenou, ale pouze jsem si koupil (na aukru za 250 Kč) vstup do bety (nevím, jestli to platí pouze na jeden beta víkend, anebo do všech ..)?
-
-
No nevím co sis to koupil ale ke hře byl klíč pomocí kterého šlo založit účet. Jinak další beta bude asi na konci tohoto měsíce vzhledem k tomu že má být jeden betavíkend měsíčně.
-
-
mno taky jsem netušil, že se dá koupit jenom access do bety, ale na aukru byl .. jinak ten první víkend jsem hrál .. takže to normálně fungovalo (alepoň při tom prvním BW)
-
-
Někdy v květnu.
Informace o své koupi si zjisti u prodávajícího.
Jinak pokud vím, tak levné přístupy do bety se dají sehnat pouze v USA v GameStopu za 5$... ale není zas tak nemožný, aby je někdo nakoupil a pak trochu dráž prodával jinde...
-
-
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulku na něm krátce osmažíme. Pokud nemáme jarní cibulku, zpěníme na másle nadrobno nakrájenou malou bílou cibuli. Přidáme rozklepnutá vejce, posolíme, podle chuti opepříme, a když začne bílek tuhnout, promícháme je. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na oleji ji osmažíme dokřupava (dozlatova). Křupavou cibulkou posypeme míchaná vajíčka na talíři.
Podáváme s chlebem. -
-
Otevřeme ledničku, vyndáme chlazenou Plzničku, opatrně a s chutí otevřeme a až tu dobrotu vypijeme, deme pro další. Tuto akci opakujeme stále dokola.
-
Trochu pozdě ne? Snídá se v sedm a ne ve dvanáct.
-
-
I beg to differ *1*
-
-
Máš recht, jdu na oběd.
-
-
Milop33 - klidnil bych ten orgasmus.
Hra je velmi dobrá, ale "živoucí svět" je maximálně hodně dobře fungující iluze. Srdíčkové questy plníš sám a počkají na tebe jak dlouho budeš chtít, a dynamické eventy se po určité době začnou opakovat.
Takže jo, když si to celé proběhneš jen jednou a nikde se moc nezdržíš, tak ti to skutečně může přijít, že se pořád něco mění.
Ale počkej někde dýl a už zase začne Flame Legion útočit na zásobník Ascalonských duchů a když to neubráníte, tak ty duchy zase budete muset vybít atd. -
-
Tak jasně, že se tak stane a pak se stane znovu. Úplná revoluce reálného světa se nekoná, ale alespoň se autoři oprostili od toho stereotypu, který musíme trpět několik let. SWTOR to okořenil cutscénou a namluvenými dialogy tvé postavy, npc a výběrem odpovědí ala Mass Effect. Tady se s tebou nikdo nebaví, buď se zapojíš nebo budeš sledovat z dálky, nikdo na tebe čekat nebude.
Ad. orgasmus : zkus si představit fakt, že člověk se na něco těší, už nějaký ten rok a když má tu možnost zkusit rozdělaný produkt, s takovou tou zdravou skepsí a ono to nakonec vyzní hodně pozitivně... Pak se prosím nediv, že mezi kritickými řádky se také objeví jeden hodně antikritický. Můžeš tomu říkat orgasmus, já tomu říkám osobní úleva, že to je opravdu to, o čem se už delší dobu v kuloárech mluví. -
no to mas sice pravdu, ale proad je to lepsi nez v jakekoli jine hre, navic kdyby tam meli byt porad nove a nove dynamicke eventy, ktere si jeste nezazil tak tu hru asi nikdy nevydaji, zaroven ty eventy musi i castej opakovat aby si je uzili i ostatni hraci
-
-
No to je mi jasné.
Jen chci, aby o hře neměl někdo přehnané iluze. Pak by se mohl zklamat.
-
-
-
Nesleduji GW a proto se ptám.
Jak to zde bude s pvp?Je otevřený svět anebo vymezené turnaje/zóny?
Preferuji otevřený model kde se dá využit překvapení a je to více na ho*no :)
I když jestli zde jsou nějaké uzavřené zóny tak jak funguje? -
-
Jsou dva druhy PVP .. jedno se hraje stejně jak něktré MP hry kdy si spustíš loby a hraje 5v5 ny celkem malé mapě
A potom je tu WvWvW kde proti sobě bojují 3servery (ano servery) na 4 mapách .... ty mapy sou celkem dost velké takže to celé funguje jako open world PVP.
Každopádně v obou typech PVP jsou všichni hráči automaticky na levelu 80 takže se nekoná že by jeden lvl80 hráč zabíjel všechno okolo na jednu ranu. V WvW ale mají hráči equip a skilly z PVE části hry takže level 80 hráč je o ten equip silnější než level 10hráč (PVE level)
http://img9.mmo.mmo4arab.com/feature/2012/02/20/gw2-beta-8.jpg tady jsou ty mapy na kterých se bojuje ... jde o obsazování pevností, věží a kempů každý server má jednu domácí mapu a jedna mapa je společná pro včechny na které je veliký středový hrad. Jedna bytva trvá myslím 14dní a potom se vyhodnotí vítěz a zvolí se 3jiné servery.
Podle mě je tohle řešení lepší než klasické open world pvp protože tam ten kdo chce hrát PVP potká hráče kteří sou přibližně silní jako on a chcou hrát PVP tím pádem se žádné zabíjení začátečníků u spawn pointu nekoná. -
open wordl pvp neni, ale krome turnaju tam mas WvWvW a to funguje skoro jako open world diky sve rozsahlosti .)
-
Otevřené PvP není.
Nalistuj si kousek dozadu, sankuri tam popisuje typy PvP v reakci na můj dlouhý příspěvek.
-