Přejít na výpis diskuzí
Guild Wars 2 beta zvládá questy a obtížnost na jedničku
5.5.2012 | Karel Drda
450 příspěvků
-
Ten víkend byl prostě něco, sobota celý den venku, neděle celý den u kompu s "živoucí" hrou. U jakého mmo se nezúčastníte questu, ale hra na vás nečeká? Prostě se ta událost stane a když tam přijdete, krajina se prostě změnila. Beta byla sice ještě neodladěná, na každém stroji to šlo jinak, ale byli jsme snad rádi, že nás po těch letech nechali alespoň nahlédnout. Graficky jsem to měl na střed, aby mě to ve velkým počtu lidí nedělalo slideshow, když jsme zachraňovali i blbou farmu skoro ve 20 lidech, hned na začátku jako kdyby byl člověk v raidu a hra nám tím náležitě zatápěla přísunem nepřátel. Já si tam opravdu připadal potřebný, protože když příliš sekal boj, tak jsem nosil vodu a hasil požár nebo krmil krávy, ale do celkového eventu jsem přinesl nějaké body, prostě paráda. Spolupráce bez nutnosti party, ale každý dostane svůj díl. První hra, která člověka donutí oživit nznámého človíčka a nenechá ho ležet na zemi jen proto, že vedle je důležité npc nebo materiál na craft. Ten boj je tak dynamický, že to lidi prostě berou jako samozřejmost a drží pospolu.
Graficky jsem to napálil jen v Divinity Reach (hlavní město lidí) a zůstal jsem tam civět přes hodinu, možná dvě. Chodil jsem s tou maximální grafikou po náměstích a prostě jsem už nechtěl pryč. To je taková nádhera a v pohybu, žádné screeny, kterými nás jen poslední léta krmily. Nejhezčí město, které jsem viděl, svou živostí, velikostí a detailností se mu asi nemůže nic vyrovnat. Jako kdyby makali celou dobu jen na něm.
Těším se na další betu, upřímně SWTOR se otřásá v základech. Krabice je už předobjednaná a těší mě fakt, že to byly poslední peníze, které jsem do toho vrážel, i když by ta hra zasloužila klidně i měsíční poplatky. Jak to ti lidé dělají?
*5* -
-
Pěkně napsané. Já bych jěnom dodal že tahle beta měla jeden negativní účinek .... už sem týden nic nehrál, polaždé když něco zapnu asi po 10min si uvědomím že to není GW2 a zase du na fóra a youtube. *10*
-
-
:D mám to samé po té betě nemám chuť hrát nic jiného
-
-
Nejsme sami ... je nás hodně. Asi budem muset založit spolek anonymních závisláků na GW2.
-
-
hlásím se do klubu
-
-
-
-
Krmil krávy? Takže farmville? *4* No nevím, že začátku jsem byl hodně nadšený... Ale asi mám jiné hodnoty, protože po shlédnutí nějakého toho gameplaye mi to o moc jiný než zbytek MMORPG nepřipadá - jen mírný pokrok. Týpek (ze Sophy.cz - vtipný člověk, co to docela pěkně umí podat) - pořád dokola rasil nějaké kentaury, tahal červy ze země atd.. Žádný příběhový prvek - rozhovor, narace tam není... Co mne zaujalo, že si mohl volně měnit zaměření svého Inžy class, a snad i docela zajímavý systém expení... To je ale tak všechno - pořád ale považuji mnohem dál ve vývoji SW:TOR
-
-
Samozřejmě že příběhové prvky tam jsou ... kdyby se někteří lidi zastavili a posloucghali NPC tak zjistí že ty jim toho hromadu řeknou, že se dokonce chovají jak by od nich člověk čekal atd.... A potom je tam příběh který hraješ v instancích kde sou rozhovory a všechno co k příběhové lince patří. A potom tu sou samozřejmě 2 GW knížky které člověku hodně pomůžou s příběhem GW2 ( ale samozřejmě ty nejsou pro každého )
-
Copak? Fakt ze ve hre se da delat i neco jineho nez machat ctyrmetrovym mecem v jedne ruce te zmatl? Ono uz v prababicce MMORPG Ultime her se dalo delat spousta veci-tezit drevo,rybarit,kopar rudu,ochocovat si zvirata,stavet/upravovat sve domky/tvrze/hrady...
A dnes? Jedno z nejvetsich studii soucasnosti(BETHESDA) nam tvrdi,ze housing v MMORG hre je prilis slozity/ A lidi tomu snad i veri *16* -
nezlob se, ale měl jsi opravdu namysli ten monotóní koridor lemovaný pravidelnými skupinami 3-4 mobů (1x strong, 3x normal), kde strávíš 1/3 herního času nesmyslným přelétáváním z jedné planety na druhou přinejlepším s jednou nutnou zastávkou na fleetu pro odevzdání questu, abys mohl v úkolové lince vůbec pokračovat ? Nejsem žádný hater a na swtor jsem se těšil strašně, ale s GW2 srovnání prostě podle mě nesnese, je to jiná liga...možná úplně jinej sport *4*
-
-
Psal jsem, že mám jiný hodnoty... Ano je to jiná liga - ale mně osobně co jsem viděl, tak mne GW2 nezaujali... Mám pocit, že to po nějakých těch dvou- třech hodinách bude stejný.. Stejný jako startovní lokace. Připadalo mi to jako takový dynamický multiplayer... Ale kdo ví třeba mne to příjemně překvapí, až bude nějaký další gameplay *4*
-
-
když jsi nehrál nemůžeš soudit, já jsem si před betou taky stěžoval na nějaké věci a když už jsem to hrál tak jsem je vůbec neviděl a jen pařil
-
no z gamplayu toho poznas fakt hafo !! :D v predchozim prispevk usi psal ze gw2 nema azdny pribehovy prvek?:D gw2 ma pribeh ktery se da skoro rovnat tomu v swtor jenom o tom vsude nepisou protoze pribeh neni tahak MMO zanru, je to jenom maly bonus
-
-
"je to jiná liga...možná úplně jinej sport"
*14* -
-
SWTOR zalozilo novy subzanr-pribehove MMORPG. Prebeh je tam alfou omegou. Nekomu se to libi,nekomu ne. Rozhodne si to sve misto na slunci najde.
-
-
-
-
Chlape ty mi prostě mluvíš z duše, nicméně mě osobně se líbilo trochu víc LA. Byl to trochu nostalgický zážitek i když to tam vypadalo naprosto jinak až na pár detailů podle kterých člověk poznal kde je
-
-
Blizzard a WoW je jako MS a Windows.
V jádru nepříliš optimálně provedený systém, spousta logických chyb, spousta nesmyslností, většina lidí na to nadává ale stejně to je leader v daném oboru. Obojí se drží primitivních konceptů a občas ukradne od konkurence nějakou inovativní myšlenku do nového datadisku/verze.
Ale proč jsou "králi branže" - což zdaleka neznamená, že jsou nejlepší? Protože obojí přišlo s dostatečně jednoduchým konceptem, aby to pochopil úplně každý a ve vhodnou dobu kdy konkurence tak jednoduché koncepty nenabízela. Pár stovek tisíc co hrálo MMO před WoW (používali alternativní OS před Windows) byli nerdi co jim nevadilo luštit a žhavit mozkové buňky u řešení jak co udělat aby se to chovalo jak chtějí.
A proč většina lidí zavrhne nové inovativní MMO nebo OS? Protože jsou zvyklí na to co mají. Nechtějí se učit jiné postupy. Málo kdo je tak flexibilní aby první týden strávil přeučováním se na jiný byť mnohem lepší koncept.
Vidím to u zaměstnanců v práci - než se učit nový postup budou trvat stále na tom, že "takhle to dělají už 20 let a proto je to tak nejlepší".
Stejný problém je třeba v dávno překonaném konceptu řízení automobilu - je několik lepších, ale kdo přeučí tech X miliard řidičů?
Stejné je to v konceptu komunikace univerzálním jazykem. Kolik lidí se naučilo Esperanto - jednoduchý mezinárodní umělý jazyk bez vyjimek a speciálních konstruktů a dvojsmyslů - byl vytvořen odborníky právě za účelem jediného světového jazyka co se naučí všichni? A kolik lidí komunikuje v angličtině, což je paskvil, kterým spisovně nedokáže mluvit 80% rodilých mluvčí kvůli tomu kolik to má výjimek, nepravidelností a archaismů? Stačí jen kombinace dvou OO (dOOr, blOOd, mOOn - jednou čteno Ó, jednou A, jindy Ú).
Stejný je to s WoW. Prostě blbej koncept, kterej v době kdy vyšel byl tak primitivní na naučení že ho začalo používat moc lidí. A cokoli inteligentnějšího má obrovský problém prorazit a stává se hrou pro uzavřený fanclub.
Bohužel mi to tak připadá, že primitivní blbost pokud je dostatečně rozšířená, jde porazit jen ještě primitivnější blbosti, aby se uživatelé té první dokázali rychle přeučit. Viz facebook, iphone, ....
No nic, zpátky k dwarf fortress, EvE mi tu na NTB nejede :). -
-
Unu bieron, mi petas.
-
S názorem kolem WOW spíše souhlasím. S tím esperantem je to ovšem o dost složitější. Nemyslím si, že platí, co si tu napsal. Světový jazyk se nedá přikázat, ale určuje se plynutím doby. Mnohdy to trvá celá staletí, než se některý jazyk stane světový a trvá další staletí, než se situace změní. Sám si myslím, že takové umělé jazyky vůbec není třeba vytvářet a že jsou spíše hříčkou a nic více.
Co se týká angličtiny, vlastně je to docela ideální světový jazyk. V porovnání s jinými jazyky je docela jednoduchá, přebírá velké množství slovní zásoby z jiných jazyků (mnohdy i z tradičních jazyků jakým je latina) a její rodilí mluvčí žijí na poměrně velkém území planety Země, což znamená, že se s angličtinou lidé mohli setkávat během staletí v nejrůznějších koutech světa.
Třeba taková čínština by byla určitě pro západní polokouli o dost horší variantou světového jazyka. *4* -
-
Xeen: Stará angličtina měla normální výslovnost, prostě jak se to psalo, tak se to i vyslovovalo. Jenže pak v roce 1066 dobyli Anglii Normané, kteří sebou přivezli francouzštinu (která před tím stačila zprznit latinu - třeba ze slova aqua [aqa] udělala eau [ú]) a od té doby se začala výslovnost v angličtině mrvit. No, a teď se musíme učit de facto dvakrát tolik slov, jednou jak se píšou, a podruhé jak se vyslovují. *3*
-
-
Akoze v zasade suhlasim,ale uz ma prestavaju bavit tie posty o tom ako je wowko lahke,hrali ste to vobec niekto? Vobec sa nemusime bavit o tom,ze ta hra je prekonana je proste stara a hotovo.Tiez sa nemusime bavit o tom,ze na urovni hrania jedneho hraca neposkytuje ziadnu vyzvu ale o tom nie je MMO ze ale co sa tyka raidovania/pvp na najvyssej urovni je to vsetko podla hesla ''easy to learn hard to master''.Nehovorim,ze WoWko bolo niekedy nejake extra originalne ani nehovorim,ze bolo najviac hardcore(obskurnosti je urcite dost) ale pochybujem,ze niekto kto by len trosku hral wowko na nejakej aspon semi-hardcore urovni v guilde ktora raiduje by povedal,ze je to lahke presne ako post nadomnou "facebook,iphone a wowko'' absolutne na smiech,okrem toho ani to prirovnanie s tymi zamestnanacami velmi nefunguje,ludia sa nepresuvali k ostatnym onlinovkam jednak preto,ze neboli dost originalne ale HLAVNE preto,ze v tom wowku stravili MESIACE cisteho casu a mali tem VELKU komunitu ktoru uz poznali,bolo by od takeho hraca jedine hlupe aby presiel k dalsej onlinovke kde nic z tohto nema a musi to budovat znovu,ak mu neponuka nieco skutocne revolucne(co neponukali).A dalsie veci,WoWko ked vyslo bolo pomerne HC,ani to nemuselo byt vdaka tomu,ze clovek musel pouzit mozog ale koli pomerne vela zlym designovym rozhodnutiam nad ktorymi by dnesny hrac len krutil hlavou,ale to si ludia co pisu podobne posty samozrejme nepamataju a uz len na margo toho ani nechcem vediet co ponukali ostatne onlinovky,pretoze wowko urcite NEBOLO user friendly vo Vanille a tak dalej a tak podobne,len jeden vykrik byvaleho hraca wowka,ktory sa na tie vase hrozne posty nedokaze pozerat,howgh :)
-
-
Dávám plus a jinak řekl bych že WoW má určité kouzlo, které člověka i do tohoto světa se stupidnim příběhem a lore na hranici snesitelnosti vtáhne...
-
-
Mě osobně takové hry jako je wow nevadí ...baví to 10M lidí sou spokojení, nepotřebijí víc ... tak ať tam zůstranou ať sedí na facebooku, kupují iPhony. Já wow hrát nebudu, facebook si nezařídím a iPhone nepotřebuju. Ale je prostě škoda že skoro každá hra je zaměřená na tu masu která hraje wowko, sedí na FB a kupuje iPhone. A taky proč by někdo udělal hru která má jistotu že prodá max 100K kusů když může jít bojovat s ostatníma o miliony. Jenom děkuju za indie scénu.
-
-
ty jsi asi wow vubec nehrál a máš to trochu popletené *4* schválne zkus si trial world of warcraft a uvidíš že te to chytne *4*. Neni to vubec hloupa hra.
-
-
Já sem Wow hrál .. asi týden a vůbec mě to nechytlo. Dneska už bych to možná překousnul protože tehdy sem skončil s EVE a cokoliv co mělo levely tak bylo pro mě úplně mimo. Dneska už levely ve hře překousnu. Ale u WoWka sem se nudil a ta grafika už byla i na mě moc.
Akorát nevím co mám popletené .. to že většina her se zaměřuje na mainstream publikum nebo to že lidi co hrajou WoW se u něho baví?
Navíc než hrát WOW to se radši vrátím do EVE a budu hrát od začátku ... -
-
p. s. wowko ma krasnou grafiku a ja když jsem hral trial tak to byla prave grafika co mi učarovala
-
-
Ale s tou grafikou to doufám nemyslíš vážně.
-
To byl sarkasmus?
-
-
mas popletene to jak se o tom vyjadruješ pejorativne (jakoby s pohrdanim), ze "nepotrebuji vic", "kupuji iphone a "sedi na fb", že je to pro masu atd. Nechce se mi to moc vysvetlovat jen napíšu že wowko ma obsah jak pro masu, tak i pro nekoho kdo hleda neco vic. Tak treba arena nebo battlegroundy na vyšší urovni nejsou jen tak pro nekoho, podobne heroic raidy.
A navic si nemyslim že když je hra pristupna pro co nejvice lidi, že je neco špatne. Když je nekde hodne lidi to neznamena že je to automaticky stado v tom špatnem slova smyslu. -
-
Starcraft 2 je podle mě pokračování tak jak se má dělat pokračování ... ale zase Supreme commander je mnohem lepší hra které Starcraft nesahá ani po kotníky. Já mám radši hry "Hard to play, even harder to master" úplně stejný případ jako ten wow .. sou lepší hry. Jediná hra u které nevím jestli je něco lešího je to diablo protože o tenhle typ her se moc nezajímám a chci si ho zahrát hlavně kvůli D2
Na SC mě vždycky nejvíc vadilo mikro ... + já radši vidím celé bojistě na kterém sou i tisíce jednotek, než abych se díval na přizoomovanou základnu a nic neviděl. A o Hloubce ve SC nemůžu mluvit ... já sem to po dohrání singlu vypnul a šel si zahrás suprema. -
nevim jestli maš prehled o strategiich ale jak bys označil Starcraft 2? je to hra pro mainstream? Ta hra je pristupna uplne pro každeho, na druhou stranu je v ni neuveritelna hloubka a kdybys to hral s nejakym profikem tak te smete. Proste Blizzard dela hry podle hesla "easy to play, hard to master". To se neda odbyt ledabylym tvrzenim, že je to pro "masu". Protože když tohle reknes v herni nebo umelecke branži, je to urazka a ja se pokouším vysvetlit, že ty hry takove nejsou. ale už toho necham
-
Tak samozřejmě že FB, iPhone a WoW sou pro masu ... je to masová záležitost. Ale na tom není nic špatného když to většinu lidí baví tak je to jenom dobře ... já sem to myslel tak že mě tyhle služby/výrobky neoslovili ... asi sem to špatně napsal protože sem tím nechtěl urazit ani hráče wowka a ani zákazníky apple..... napsal sem to pro ilustraci mainstreamu.
Každopádně já wowko nehraju protože sou i lepší MMO které si zahraju radši, iPhone bych si nekoupil protože sou i lepší výrobky za lepší cenu a facebook nemám protože nemám potřebu ho mít.
-
-
-
-
Přes brejle s černými skly nevidíš realitu. WoW se postupem doby stává horší a horší hrou to bohužel ano, ale je tu velké ALE. Když byl na výsluní, tedy v době TBC to byla úžasná atmosferická hra, u které sem byl schopen prosedět celý den v battlegroundech. Žádná jiná mp hra mě nechytla tolik jako WoW, snad jen ještě Wolf: ET a z poslední doby Space Marine, kterého hraju doteď. A opakuji se, ale doteď sem nehrál lepší MMO než WoW (půl roku zpět)... Což je celkem smutné, v situaci kdy je WoW čím dál více przněn a proto sem ho přestal hrát...
PS: Mimochodem lidi co znám co maj ufony, wow ani jeden z nich nehraje... xichtbook je věc jiná, ten má dnes skoro každej...
PPS: Indie scéna je podle mě vyhypovaná až moc a hry které sem měl možnost vyzkoušet mě vesměs nezaujalya kickstarter je absolutní paskvil, specielně o kickstarteru si myslim že ještě v budoucnu bude hodně negativních zpráv... Koncept je naprosto mimo... -
-
+1 .. Já to řikám taky furt. Nehrál jsem lepší MMORPG než WoW. A to budu moct popřít až potom, co si mě nějaký GW2, SWTOR nebo jiná hra udrží minimálně stejně dlouhou dobu při poskytování stejně kvalitní zábavy, jako tenkrát WoW.
Ale spousta lidí co hrálo WoWko, zapoměli, jak královsky se bavili, a teď z nich jsou fanboyové nějaký novyý (popř. ještě nevyšlý) MMO a nadávaj na WoWko, jaká je to kravina, protože se dneska nadávání (nejen na WoWko) stalo trendem. Ale zapomínaj, kromě ne příliš kvalitního dnešního obsahu, hodnotit taky jeho historii, jejíž úspěchy zabíraj mnohem víc, než dnešní nezdary.
Asi nevděk a rozmazlenost, řekl bych. -
-
Hral jsem spousty MMO... a WoW me opravdu nebavil... proste kazda hra cili hlavne na urcitou skupinu a tohle me neoslovilo...
-
-
jakou hru Space marine maš na mysli? Warhammer 40k space marine? *4*
-
-
Samozřejmě, hra s nejlepším MP v poslední době !!!
-
-
-
-
Bohužel je to tak a proto tu máme pořád ty stejné klony předešlích her. Nevěřím že by vývojáři nedokázali přijít s něčím novým, ale oprávněný strach z neúspěchu je limituje na pořád stejných principech. Ostatně se to už mnohokrát ukázalo viz. neustále stížnosti hráčů na pořád stejný systém, ale změny vyvolavají vlny odporu. Nebo takové CoD, člověk slyší jenom nadávky jak je to pořád to stejný, ale milionové prodeje mluví samy za sebe. Mám obavu že lepší už to asi nebude.
-
-
To není kvůli vývojářům .... kdybys dal vývojářům prachy a řekl jim dělejte co chcete tak budeš mít za pár let tolik inovace a výborných her až ti z toho bude špatně.
Problém je v tom že ten co jim dává prachy jim řekne, tady máte prachy a teď dělejte hru aby vydělala aspoň 2x tolik jinak ste všichni bez práce.
Proto tolik lidí nesnáší velké studia, vedou je lidi kteří o dělání her ví jenom to že to vydělává hodně peněz. A nejhorší je že člověk nakonec zjistí že z těch peněz co stojí hra se k vývojářům dostane tak 10% zbytek padne na marketing a podobné sra*ky. Proto díky za indie scénu, za kickstarter a za firmy které se aspoň trochu snaží dělat dobré hry. -
-
myslím že jsi mimo, treba Blizzard ma ve vedení Franka Pearce, Mike Morhaima, and Allena Adhama, Bethesda Toda Howarda. To jsou šefove, zakladatele a kličovi vyvojari. Tem lidem nikdo nic nediktuje lol protože jsou uplne na vrcholu, nediktuje jim zadny manager ani investor. Seženou prachy na projekt jaký chtejí (jiste s investorem maji dohodnute nejake podminky ale nic jim nediktuje jak to popisuješ ty). Taky jim jde kličovy podil ze zisku.
No a pak tu mame radove zamestnance. Zamestnancem se muzes stat i ty. Ti dostavaji plat a delaji 8 hodin denne. Tihle radovi zamestnanci nedelaji zadna klicova rozhodnuti, proste jen sedi v kanclu a delaji textury, programuji, dizajnuji atd. -
Tahle situace mi připomíná stará léta monarchie, kdy byla situace taková: Lidé nadávali na špatnou situaci v monarchii, ale prakticky nikdy za tuto situaci podle lidu nemohl sám král, ale mohli za to zlí rádci, zkažený dvůr atd. Tady to vidím podobně: Lidi nadávají na hry a za stav her viní skoro výhradně vydavatele a z vývojářů dělají ty "krále", kteří za nic nemůžou a kdyby měli volnost, jistě by vládli spravedlivě a ku prospěchu všem. Podle mě je to ale přehnaný a chybný pohled. Netvrdím, že vývojáři můžou za špatné hry, ale zároveň bych nehledal vinu pouze u vydavatelů. Prostě nelze tvrdit, jak je poslední dobou modní, že třeba EA je absolutní zlo a že utlačuje vývojáře a vydává šmejdy. Takový pohled je příliš zjednodušený a jasně straní pouze vývojářům.
I vývojáři jsou lidé, kteří dělají chyby. Často mají přehnané plány, které neumí dotáhnout do konce a často žijí mimo realitu. A nebuďme slepí, oni si vývojáři svou práci nechávají mnohdy velmi slušně zaplatit. Kdo nezná průměrné platy vývojářů SW, zkuste se poučit. *3*
A co se týká současných her, ono to není tak hrozné, jak se pořád tvrdí. Třeba takový Skyrim. Spousta zaslepenců tvrdí, jak je to špatná hra. Dobrá, jistě si nezaslouží 10/10, ale je to hra, která své kvality prostě má a zkuste Skyrim porovnat s Morrowinde či Oblivionem! Skyrim v takové konkurenci prostě obstojí. A nebo ho srovnejte s jinými obdobnými RPG tituly a opět Skyrim obstojí. A co COD? Lidé mu vyčítají, že se stále opakuje totéž a totéž, jenže vy jste nepochopili filosofii COD. COD není Battlefield, který vychází jednou za mnoho let. COD je hra, která už tradičně vychází poměrně často a to je dáno jeho pojetím. Proč tu nenadáváte, že vychází každý rok FIFA či NHL, u kterých se nemění skoro nic???
Až příliš často se objevují zcela neracionální názory na dnešní hry. Tím netvrdím, že je vše v pořádku. Ovšem zase nemá smysl vidět všechno jen z pohledu nesmiřitelného kritika, který píše v termínech: "Wow klon", "gayrim", "failrim" apod. (např. tyhle termíny jsou oblíbené poslední dobou).
-
-
-
-
Už podle informací z různých videí a přednášek se jevilo GW2 jako skvělý MMO. Po vyzkoušení bety u mě zmizeli i obavy z grindu, protože lepší questy sem v MMO nezažil. Jediný co mě na té hře zatím vadilo je čekání na připojení do instancí a horší optimalizace. To se do vydání snad zlepší.
Jinak je to podle mě do detailů dost promyšlená hra na který je vidět že designéři se nad každým prvkem zamysleli jestli ho tam dají a v jaký podobě (což se o klonech Wowka v čele TOR říct nedá).
Systém skillů je podle mě skvělej, stejně tak souboje včetně těch pod vodou. GUI je dobře navržený, přívětivý a neměl sem potřebu ho vůbec schovávat abych si prozkoumávání zdejších lokací užil. Svět alespoň z toho co sem viděl vypadá nádherně a těšim se, co v něm ještě uvidim.
Možná se mýlim, ale mě to trochu jako revoluce připadá. -
Tak už je to tady. GW2 jsem si impulzivně koupil těsně před testem, kterej jsem si pak moc užil. Přemýšlel jsem jak bych svou zkušenost tady na Games.cz psal, ale nakonec se prostě pokusím vyložit, co mám na srdci. Jo a je to prostě můj názor, tak to tak prosím berte.
Revoluce? Ne, to ne, ale je to velmi dobře promyšlená evoluce v tom, jak upravit některé MMO mechanisny a udělat je přívětivější pro určité skupiny hráčů.
Svět? Města? Postavy? Svět a města jsou opravdu velmi působivé a působí spíše jako z propracovaného singleplayer RPG. Hráčské postavy jsou také detailní a velmi pěkně vypadají.
Boj? Osobně se mi líbí ten v TEře více, ale to je o preferenci. Nejlepší by bylo vzít to dobré z boje TERy a GW2 a dát to dohromady v super mix. (O něco podobného se pokouší Blade and Soul.) Jinak ten v GW2 funguje velmi dobře a různé zbraně a skilly skutečně poskytují slibovanou variabilitu.
Bossové a scaling? Ať už jsem dělal cokoliv, tak mi přišlo kolem deseti lidí jako optimální počet. Zvláště bosové se při více lidech mění v obrovský clusterfuck a chaos. Do těch deseti lidí skutečně mohou vyniknout jednotliví účastníci boje a jejich skilly. Tím pádem se opravdu těším na dungeony, které mají být pro 5 lidí.
(budu pokračovat, kdyžtak reagujte až to dopíšu) -
-
Jaká hra obecně je? Casual. A bacha, slovo casual se používá jako nadávka, ale v tomto případě rozhodně není. A casual nemyslím obtížnost, ta rozhodně jednoduchá není. Casual jsou mechaniky jako questy, pro které si nemusíte chodit ani je odevzdávat, fakt, že kdokoliv může oživit kohokoliv atd. atd. atd. Prostě hra bere zažité MMO mechaniky a hodně je "streamlinuje". PvP jsem zatím nezkoušel, takže nemohu posoudit.
Je to chyba? Vždyť je to dobře? Chyba určitě to není a jestli je to dobře musíte posoudit sami, někdo může mít rád zažité MMO mechaniky i do teď... já je třeba mám moc rád v TEře.
Kdo by měl GW věnovat pozornost? Řekl bych dva typy lidí.
1. Ti, co ještě MMO nehráli, nebo hráli jen GW1. Pro ty je GW2 ideální.
2. Ti, co hráli už opravdu spoustu MMO a chtějí změnu. Zdá se mi, že sankuri říkál, že už toho hrál hodně a zklamal se na Aionu... tím pádem se nedivím, že ho GW2 tak chytlo.
GW2 vs. TERA? Hmm, na netu je velmi módní tyto hry porovnávat, ale to mi přijde naprosto bezpředmětné. Po zahrání GW2 i TERy můžu říct, že mě moc baví obě hry a tak si je obě rád zahraju. Ale srovnávat je nemá smysl. Vychází s velkým odstupem a cílí na velmi rozdílné hráče, a to jak gameplayem, tak stylizací... a GW2 cílí na úplně jiné skupiny hráčů než jiná MMO... takže nepochybuju, že bude obrovský úspěch, ale určitě ne na úkor ostatních MMO. -
-
Taky se mi líbí gw2 i tera, ale musím přiznat, že gw2 vede. Tera má "kvalitnejsi" grafiku to ale vždy nemusí znamenat, že je o tolik hezčí :). V Teře je hodně zajímavý kombat, ale mohlo to být ještě zajímavější.. nepochopil jsem proc při jakémkoli skillu zůstanu stát, to opravu ten "true action" combat shazuje. Ale jinak tera do mmo sveta nepřinesla tolik inovací, zakladá si vlastně jenom na combatu :)
-
-
Hmm, je fakt, že moci v TEře běhat v boji jako v GW2, tak je to lepší. Zase naopak mít GW2 zaměřovací kříž, tak je to taky lepší. Třeba ho ArenaNet přidá v prvním datadisku. Určitě by to podle mě od nich byl velmi dobrý tah.
Jinak vlastně ani nevím, jaký hype je kolem TERy, ale podle mě je to hra pro lidi, co třeba hráli Lineage 2 či jiné MMO a chcou v zásadě to samé, ale s akčním bojem a na MMO poměry velmi dobrou grafiku. Prostě jedna možná větev evoluce MMO.
A druhá možná větev je GW2 - pokud někdo chce změnu od zavedených postupů, tak je pro něj jasná volba. A určitě bude více těch, co si vyberou GW2... ale TERA taky určitě bude mít slušnou hráčskou základnu. No a najde se i pár těch, co si rádi švihnou oboje - třeba já. -
-
tak ja jsem právě ten hráč l2, aion atd., ale GW2 me proste laka vic, je to casual hra, kde nevyhrava ten kdo ma lepsi eq, tim ta hra ale neni lehci, nektere dynamic eventy byly celkem hard a obsazovat prvni pricky v turnajich urcite taky nebude nijak lehke, takze ano gw2 je spise casual hra, ale zabavý víc jako ostatní.
-
-
V tom případě velmi dobře sedíš do skupiny 2, jak jsem ji určil výše. *3*
-
-
-
-
-
S bossy nemuzu nez souhlasit, to byl snad jediny moment bety kdy jsem se po deseti minutach mlaceni do bosse s milionem HP zacal nudit:-)
Btw bvl jsi v CPvP a WvW? Protoze tam tkvi prava sila GW2:-) -
-
Právě že ne no.
Zkoušel jsem různé classy a procházel startovní lokace lidí, Nornů a Charrů. Ale chcu se na PvP vrhnout další test.
Taky mě zajímají města zbylých dvou ras a jak si s nimi ArenaNet poradil. A samo ty dungeony. -
-
V CPvP je vyborne ze maji vsichni stejny lvl, stejny equip a otevrene vsechny skilly, classy byly uz v bete vyborne balancovane takze pvp je skutecne jen a jen o skillu hrace:-) Navic classy jsou vyborne navrzene zvlast treba takovy Mesmer..:-) k tomu bojovy system kde se da vse castit za behu, dodgujes atd, musis si hlidat range a heal. Btw muzes to hraj jako teru, da se strilet bez targetovani, jen si musis fixkou domalovat doprostred ten zamerovaci kriz:-)
WvW - 3 servery proti sobe, nejvetsi bitka co jsem zazil byla asi 100 vs 100, braneni hradu a gankovali moje dve nejoblibenejsi cinnosti:-)
Nejkrasnejsi je asi lidske mesto rekl bych ale ty zbyle taky nezustavaji pozadu. -
-
Hmm, tak domalovat si fixkou kříž, tak to možná TERu připomíná, to je fakt. Ale pušky a luky pořád budou mířit automaticky atd.
To vyrovnání při organizovaných PvP je dvoušečná zbraň. Spousta hráčů to ocení, protože se to blíží MOBA hrám nebo třeba TF2, kde opravdu spíše závisí na skillu. Ale jiní můžou mít radší starý MMO systém, kde získáváš lepší equip a skilly postupně a s tím se stáváš lepší i PvP.
Stejně tak odstranění svaté trojice. Jistě, pozotiva jsou nesporná, protože nemusíš čekat na specifické povolání do své party, ale zase některé lidi může odradit fakt, že to může odbourat jasně určené role. Někdo prostě může chtít vědět, že právě on byl ten tank, že právě on byl ten healer při bossovi atd. V GW2 máš pocit, že všichni jsou tak nějak všechno. Tedy spíše, že všichni jsou DPS s různým zaměřením a různě silnou možností suplovat i druhé dvě role.
Proto si nemyslím, že se dá určit jasné nadřazený styl z těchto dvou a každý si to musí zvolit sám. -
-
absence tanků a healerů jsem se zpočátku bál a říkal jsem si, že to nemůže přece fungovat a ono funguje a úplně úžasně. Nemusíš nikde skládat kdoví jak dlouho nějakou partu abys mohl jít dungeon, nebo doufat, že se objeví dostatek těchto charů při dynamic eventech. Prostě šlape jim to jedna básen, každá classa má svůj heal a místo takování se hraje spíš na dodgování
-
Amen.
-
Nj nikdy se nezavdecis vsem, lidi 10 let let breci ze jsou vsechno wow klony a ze chcou neco jineho a kdyz to dostanou tak breci ze to neni wowklon:-)
-
No já jsem absenci healera taky necítil... protože hra má mechaniky nadesignované, aby ti healeři nechyběli. A když jsem zdechl, tak mě prostě někdo ressnul.
Ale to nebyl můj původní point. Sám říkáš, že tankové a healeři nejsou třeba. No a já říkám, že někomu to může vadit, protože je hraje rád. Třeba já rád hraju tanka.
Jako víš co... tohle určitě nepíšu jakože proti GW2, to snad jde poznat. Jen to zmiňuju, protože jsem se často setkal s tím, že GW2 fandové považují absenci svaté trojici za absolutně objektivní pozitivum. Ale tím to určitě není. Ani zaměřovací boj v TEře není absolutně objektivní pozitivum. Prostě je to o tom, co každému vyhovuje. -
No ja se vzdycky povazoval ciste za ranged dps, nicmene tady jsem proste zcela bez problemu vklouzl do role tanka healera i melee dps. Jinak ty vyrovnane equipy jsou jen v CPvP, ve WvW mas gear a skilly odemcene z PvE + statovy bolster na max lvl pokud ho jeste nemas. Myslim ze si vybere kazdy.
Bossove nefungujou systemem tank&spank takze tankove a healeri nejsou potreba. Popravde ani jednou jsem nejak nepocitil tu absenci healera. Kdyz se naucis hybat a pouzivat ve spravnou chvili spravne skilly, tak se s vetsinou problemu vyporadas bez ztraty zivota:-)
-
-
-
-
-
-
Já pořád nechpápu lidi kteří od každého nového MMO čekají zázrak ... to je jak když před každýma voblama si lidi myslí že potom co zvolí ty svoje tak už bude líp. GW2 určitě není žádný zázrak, není to žádné úžasná revoluce která všechny posadí na zadek. Je to prostě hra která toho dost zlepšila a docela dobře funguje už v betě. Já sem se v betě bavil líp než ve všech ostatních MMO co sem zkusil ( kromě UO a EVE samozřejmě ) hlavní co mě dostalo byli souboje u kterých kdo stojí na místě tak chcípá jak na běžícím pásu, absence toho že musím napřed běžet k nějakému NPC aby mě dalo qest; potom přes půl mapy za questem a zase zpátky z NPC pro další; a celkem živý svět ( http://www.youtube.com/watch?v=6CyqGJHTjes ) Kdy se i NPC chovají celkem zajímavě.
-
-
"kdo stojí na místě tak chcípá jak na běžícím pásu"
Veď to je rovnako aj v eve, prečo ti to vadí? *15* -
-
Jo proto sem v EVE skoro nebojoval ... měla podle mě dost nudný soubojový systém. Ale ta ekonomika kde člověk mohl kupovat, prodávat vyrábět byla mnohem lepší naž je tady a proto, jakožto industrialista, si myslím že eve byla lepší. GW2 má určitě lepší souboje.
A taky samozřejmě nostalgie ... EVE a UO sou moje první dvě MMO ty už nic nepřekoná *2*
-
-
-
Ty screeny jsou odporne na nejnizsi detaily snad, GW2 ma nadhernou grafiku
-
-
Podľa mňa je tá hra nádherná :) Trochu mi pripomína starý dobrý Gothic. Grafikou aj hrateľnosťou.
http://i.imgur.com/BUaVL.jpg
http://i.imgur.com/jjo1T.jpg
http://www.pixroute.com/hf9ws848tiqe/gw015.jpg.html
nepoznáte niekto nejaký image hosting kde sa dá uploadnuť 8,2MB screenshot? :D
to je ďalšia super featurka GW2 - dajú sa robiť high-res screeny (väčšie ako dokáže zobratiť váš displej) -
Rozhodně. Z toho co sem i na svým obstarožním stroji viděl je to ůžasný a obrovský. Podle mě to ale člověk z screenshotů a videí nemůže ocenit. Musí si to pustit, postavit se na kopec a zírat kolem sebe.
-
Souhlas, na maximální nastavení je to naprostá nádhera.
-
-
Je to jasný. Kupuju.
-
Ti kteří píšou o každé MMO,že je kopie WoW...tak se zamyslete nad sebou.Protože WoW je taky jen kopie starších MMO titulů a vykrádačka z jiných her/knih :D.Akorát,že WoW mělo největší úspěch to je vše.Ale je to taky jen kopie :-)
-
-
Jo ale wow dělá blizz a cokoliv co udělal blizz je svaté to nevíš?
-
-
Přítom blizz kopíruje už od počátku Warcrafta :) Jako ja jim to neberu meli dobre produkty. Ale jejich uspech je z vetsi casti postaven na tvorbe jinych.
-
-
Jejich úspěch je v několik věcech. Zezačátku si udělali jméno, mají výborný marketing, hry co dělají sou bez bugů a dost vyvážené, a lidi co tam dělali ze začátku tak věděli co dělají.
Podle mě taky to že GW a GW2 sou dobré díky tomu že arenanet založili lidi co dělali pro blizzard taže mají zkušenost jak dělat dobré hry. -
-
Prave, jenze z tech lidi ze zacatku tam uz skoro nikdo neni :D
-
-
Ti sou právě v tom Arenanetu. *4*
-
-
-
-
-
Ono je právě smutné, že ta nová mmorpgčka jsou jen kopie špatné kopie...
(čest výjimkám, zejména TES MMO, které má desítkové hodnocení zarezervováno již nyní.) -
-
Tak TES MMO bude určitě wowkiller to už dnes ví každý. A udělají pro něho hodnocení 11/10.
-
-
-
Všichni tady nadávají na grafiku. Takže dobrá. Jmenujte jediné MMOčko, které vypadá líp. Pokud se vám GW 2 grafika nelíbí, kupte si nové železo a zapněte maximální detaily.
-
-
Zapni Age of Conan na full grafiku a něco povídej :D Já osobně mám teda radši malovanou grafiku, alá SWTOR :)
-
-
Treba takova Eve Online-9 let stara hra-vypada rozhodne lepe nez tahle novinka. Ano,uz vidim jak tu zacnete psat ze Eve je uplne o necem jinem,ale neni. EVE je MMORPG,tohl eje taky MMORPG.
A i ten Age of Conan vypada na dx 10(11?) a max detaily lepe. A bezi plynule. -
-
až na to že eve ma bavila 2 hodiny a toto som nemohol vypnúť
-
-
2Alis-Co je to za argument? Chtel vedet ktera MMORPG je peknejsi a ja mu postnul 9 let !!!!! starou hru,ktera vypada lepe nez 99% vsech novych MMORPG.
http://www.youtube.com/watch?v=c_UZaaig4Dw -uvnitr stanic
http://www.youtube.com/watch?v=ovYXVYvHGIs -ingame ve vesmiru
O nic jineho nez grafiku neslo -
Moc ťažké? :)
-
-
práveže som to pochopil veľmi rýchlo, ale neviem čo ma má baviť na hre kde je viac tabuliek ako samotného hrania... a ešte za to musieť platiť mesačne
-
-
-
-
-
guild wars 1 :D sem ho ted zapnul po roce :) a rikal sem si jak pekne to ted vypada :D
-
Tak třeba tera má lepší hrafiku ... i když ty polo teda spíš 90% nahé postavy nedávám, a to poslední final fantasy MMO taky vypadalo dobře. prostě někdo řekne že to má hnusnou grafiku a někdo že lepší není ... to je na každého vkusu.
Jinak na max detaily sem hrál celou dobu ...
Já nehraju kvůli grafice ale kvůli gameplayi ... ale kdyby to vypadalo ultrarealisticky tak se nezlobím. -
Chmatákov FTW, voe! *1*
Slabé, co? *13* -
Presne. GW2 sice nema ultrarealisticke textury, ale autori vytvorili dechberouci scenerie a nepreberne detaily doslova na kazdem kroku. To ze k tvorbe impozantnich prostredi nemusite mit fotorealistickou grafiku dokazal koneckoncu treba Minecraft.
-
-
po hraní Minecraftu, je mi už jedno na jakou grafiku koukám, hlavně že je to dobrá hra
-
-
-
Člověče tys to napsal tak, že bych si to i koupil. A to MMO nehraju :)
edit: to byla reakce na Milopa 33