Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • první halo v době vydani na Xbox nemelo konkurenci a prevalcovalo veškerou konkurenci. V grafice, umele inteligenci, hudbe, filmovosti, zbraních, vozidlech a celkove v detailech vůbec. Uz jen takova pitomost ze jiskry od strel které jste vypalily do zdi odletovaly presne do uhlu z kterého jste strileli svedci o maniakalnim smyslu pro detail, tahle blbustka není ve hrach ani dneska. při nastaveni na nejvyšší obtiznost umela AI takove věci ze zustaval rozum stat, stavalo se mi ze jsem se s jednim emzakem honil kolem nejake struktury pul hodiny a nebyli jsme schopni jeden druhého zabit. ten pitomec klidne dokazal obejit ctvrtku levelu jen aby se mi dostal do zad.
    prilepovaci granaty, když ho clovek hodil na emzaka, tak okamzite bezel pryc od svých kolegu, pripadne smerem k nepriteli, když mela malo života tak se rozbehl i granatem smerem k hraci..a takových věci umela AI stovky. kazdymu před tim nez zacne remcat doporučuju si Halo napred poradne zahrat, a pak zacit vynášet soudy :)
    • a samozrejme dobijeni stitu a pouze dve zbrane co heac mohl nest..tohle pak prevzalo desitky dalších fps.
  • wizaard
    Recenze fajn, sice de facto zbytečná, ale rád jsem si zkrátil čekání do úterka, resp. středy, protože jsem do středy pracovně pryč... sakra!

Ale diskuse pod ní je zase plodná, to se musí nechat. ;-)
  • škoda že už nemám xbox. Halo 3 jsem dohrál tak 8x singl i coop jsou hrozně super a ve 4 FFA na jedné konzoli je taky sranda. *14*
  • Nic proti Halo, hrál jsem, bavilo, ale jestli je tohle (několik starých her vylepšených do pár let starého standartu - fhd a 60fps) to nejlepší, co si můžete na X1 pořídit, tak je to velmi, ale opravdu velmi smutné.
    • Ronox
      Pro člověka, který to z nějakého důvodu (neměl původní Xbox, 360ku atd), tak je to doopravdy podle mě must-have. Už jen kvůli tomu, jak se Halo prosadilo na vývoji fps a díky tomu ani nepůsobí nějak zkostnatěle. Při postupným hraní je navíc krásný vidět, jak se žánr vyvíjel. Halo už je fenomén ať chceš nebo ne, ale základnu fanoušků má obrovskou. Navíc ten MP nestárne a podle mě se teď mírně zvednou prodeje XO jelikož hromada lidí to stále hraje.
      • Ale já psal o poentě, že na X1 je to nejlepší co si můžeš koupit směsice starých her. To je jasný, že kdo to nehrál, si to třeba koupí, o tom já se ale nebavím.
  • Mato1987
    "Halo: The Master Chief Collection je učebnicovým příkladem toho, jak se dělají remaky, a také tím nejlepším, co si nyní můžete pořídit na Xbox One."
    No O.K. teda :D vhs prehrávač, teda pardon konzola je tu tak rok a najlepšia hra čo na ňu vyšla je remaster niekoľkých starých hier, gratulujem microsoft.
    • wizaard
      "vhs prehrávač, teda pardon konzola"

Zdá se mi to, nebo tam cítím lehkou zaujatost podpořenou "inteligentním" humorem? ;-)
      • Mato1987
        To sa ti len zdá, fakt som so pomýlil, a potom sa mi to už editovať nechcelo.
    • A nejlepší hra na PS4 je remake hry, co vyšla rok zpátky - The Last of Us.... Teď ruku na srdce, který remake je více omluvitelný...
      • Mato1987
        Aspoň pre mňa to je ten Last Of Us, ale objektívne treba uznať, že aj napriek tomu, že má PS4 tých exkluzivít podstatne viacej, tak kvalitou rovnako ako xbxone hry zaostávajú. O pár dni sa to možno zmení keď výjde ďalší remaster na nové konzole teda GTA V *15*
        • Tak ty jsi fanboy jak poleno, co vi leda hovinko. Ps4 ma viacej exklusivit? To ti povedal stary tata, ne? *1*
          • Mato1987
            väčšinou trollov ignorujem, ale rád sa s tebou pohrám, nech sa páči dávam ti priestor aby si to moje tvrdenie vyvrátil.
            • Obě konzole jsou na tom zatím dost bídně, co se nabídky her týče, vzhledem k tomu, jak douho už tady jsou. Snad se to časem zlepší.
        • Jasně, to už je čistě subjektivní, jaké hry člověka více baví :-) ale je super, že se shodneme na tom, že těch remaků je až moc *1* už čekám jen na remake Mass Effect trilogie *16*
          • Mato1987
            Budúci rok by sa to malo radikálne zmeniť, aspoň v to dúfam, kedže si plánujem cez vianoce zaobstarať ps4ku najmä kvôli order 1886, killzone shadow fall a uncharted 4 a ostatným ešte neohláseným exkluzivitám, o ktorých sa dozvieme začiatkom decembra na tej nejakej playstation konferencii či čo to je...Len dúfam, že budúci rok nebude už ani jeden remaster, dobre tak možno ešte remaster uncharted trilógie by som privítal, ale toho sa asi aj tak nedočkám *15* a okrem toho xbone závidím trebárs quantum break, inside a pokračovanie tomb raidera, ale pevne verím v to, že všetky tieto hry postupne výjdú aj na PC časom....
            • Mato1987
              čísla ti nejako nesedia podľa http://www.eurogamer.net/articles/2014-10-31-playstation-4-sales-help-sonys-game-division-to-profit a podľa http://www.sony.net/SonyInfo/IR/financial/fr/14q2_sony.pdf ...
            • Ono ohledně toho bankrotu - stačí se podívat na jejich výnosy a zisky... Výnosy mají v řádu jednotek miliard yenů, zisky -140 miliard yenů (není to přesné, mluvím jen čísla, které mi vykazuje appka), a to se jich drží už téměř půl roku. Sony potřebuje zkrátka restruktulizaci, protože jediné odvětví, které jim momentálně vydělává, jsou filmy a... hry...
            • Mato1987
              Ehm ok, mňa osobne bavil aj killzone 2 a 3 takže, shadowfall bude pre mňa takou laskominou a na order 1886 sa teším len preto, že som ešte nikdy nehral tak perfektne vyzerajúci interaktívny film z pohľadu tretej osoby zasadený do viktoriánskeho prostredia inudstriálneho londýna so zbraňami od teslu a s vlkdolakmi :D Mne osobne sedí v ruke lepšie dualshock 3, ktorý som používal keď som hral hry na ps3 a sem tam som ho použil na zahratie si fify na PC a keby som ho mal porovnať s xbxo360 tak xbox ovládač mi pripadal ako taká lacná nahrážka s otrasným dpadom, debilnými necitlivými triggermi a celkovo je až zbytočne veľký a ťažký...Držal som v ruke DS4ku keď som bol na istrocone a musím povedať, že viacej ergonomický gamepad som v ruke už dávno nedržal, je ľahučký, má reprák, dotykovú plochu, je perfektne jemný a dokonca svieti v tme :D Ináč ja som tiež primárne PC hráč, na steame, origine a uplay mám dokopy cez 500 hier ale jednoducho exkluzivity od sony ako resistance, uncharted a killzone alebo aj red dead redemption ma pred 2 rokmi zlomili a musel som si tú konzolu zaobstarať :)
              Ináč tá posledná veta ma troška zarazila
              "Sony má momentálně hodně slušně našlápnuté na vyhlášení bankrotu, osobně doufám, že jestli se tak stane, tak nastane situace jak s MGM a budou chrlit jednu bombu za druhou. "
              To snáď vieš snáď viacej ako samotná exekutíva sony, pretože všetky tie informácie ohľadom bankrotu boli absolútny hoax.
            • Na Order 1886 jsem taky zvědavý, no s každou novou informací se obávám toho, že to nedopadne tak úplně podle představ... U Killzone Shadow fall jsem byl hodně navnazený startem hry, no postupně to hodně silně upadlo (jakoby chtěli autoři vyvolat silný wow efekt startem a na zbytek se vyprdli). Ale jak říkám, důležité je hrát na tom, na čem jsou pro daného hráče lepší exkluzivity (i kdyby jen dočasné), například já si hodně oblíbil XO (které si doufám začátkem roku pořídím *5* ) , ty máš tedy radši PS (pokud pomineme fakt, že oba drtíme hry i na PC, přeci jen má steam knihovna má výše 280 her v sobě, tak se toho zbavit moc nechci). PS4 mě bohužel (zatím) vůbec nepřesvědčila (hlavně gamepad mi přijde kvalitativně hodně diskutabilní) a nebavila mě prakticky na tom ani jedna hra (krom tLoU, které mám ale za sebou na PS3...). Uvidíme... Sony má momentálně hodně slušně našlápnuté na vyhlášení bankrotu, osobně doufám, že jestli se tak stane, tak nastane situace jak s MGM a budou chrlit jednu bombu za druhou.
  • hm nejaky dily jsem dostal zadarmo pri nakupu konzole.. a po pravde.. nejak nechapu kde jsou ty kvality ukryty :D
    • Mato1987
      Som na tom rovnako, prvé dve hry som hral na PC a tuším, že štvorku som hral na microsofťáckom bielom hriankovač, ako prešiel som všetky tieto diely ale že by mi hral pripadala ako niečo výnimočné, tak to teda povedať nemôžem, práve naopak, pripadalo mi to ako silne generická, sterotypná a nudná hra bez nápadu ale konzolisti to vtedy žrali, lebo žiadna iná fps dovtedy pre ich hriankovač neexistovala. Na PC bolo podobných hier neúrekom, len tak keď si spomeniem trebárs na Q3A alebo UT a porovnám ich s halo hrami tak sa smejem a plačem zároveň.
      http://rebelgaming.com/2013/10/08/halo-the-most-overrated-game-ever-made/
      • No vidis a ja se k Halo dostal skrze PC verzi prvniho dilu asi 2 roky po vydani a i kdyz jsem mel v te dobe mel za odehranou nejednu pc fps, tak me ta hra bavila a chytla a to predevsim atmosferou, hudbou a celkem zajimavym pribehem.
        Takze opravdu tu hru nemaji v oblibe jen konzoliste, kteri nemaji zadnou poradnou fps. *3*
        • Mato1987
          Ako sa to hovorí, že výnimka potvrdzuje pravidlo? *15* Aj keď z logického hľadiska to je blbosť, ale tuto to sedí :D
          • ja hral prvni dil taky na pc a libilo se mi to uzasna hudba prijemnej pribeh osobne ale zalezi co kdo ve hrach hleda ja hraju hry hlavne kvuli pribehu a tady halo oproti ostatnim strileckam jasne vyhrava
            • Mato1987
              Evidentne si nehral diely, ktoré vyšli po štvrtom cod, ináč by si takúto hovadinu nenapísal.
              V skutočnosti sa komerčnou sračkou stála práve značka halo, megalomanský seriál na motívy tejto preceňovanej hry je toho jasným dôkazom.
              Cod sa snaží každým jedným dielom zaujať nielen kvalitným príbehom a perfektne vykreslenými postavami ale najmä hrateľnosťou, o čom môže celá séria halo len snívať. Hovoríš o recyklácii modelov, animácii a podobn,e ale v skutočnosti práve halo robí presne to isté akurát v kratších intervaloch.
            • Víš co je vážně vtipné? Že ten tvuj popis sedí mnohem víc právě na to tvé užasné CoD.
              CoD serie si držela kvalitu a inveci tak do prvniho MW, pak to šlo těžce z kopce a stala se z toho komerční sračka,
              Už jen ta nekonečná recyklace modelů, animací, enginu apod mluv sama za sebe.
              A ta pasáž o nudném, zapomenutelném a neexistujícím příběhu mě vážně moc pobavila. Pokud Halo ma nexistujici příběh, pak by mě vážně zajímalo, co má CoD. *1*
            • Mato1987
              Omyl, práveže naopak, ja priam zbožnujem xbox a jeho cenovú politiku voči hráčom a rôznym iným pedraženým službám, Veď kto by si nekúpil parádnu veľkú, ťažkú krabicu ktorá vyzerá ako keby bola z roku 1990 a ešte k tomu má krásny externý napájací zdroj o veľkosti 2 stavebných tehiel? A čo takto kinect, ktorý si si ešte donedávna musel nasilu kupovať, lebo ti bol nasilu vnucovaný aj keď si ho nechcel, pretože microsoft má tak rád svojich zákazníkov a hráčov.
              Nechcem sa tu s tebou dohadovať o niečom o čom nemáš ani len páru, ale Call of duty je tu s nami už cez 11 rokov a doteraz vyšlo aj presne toľko pokračovaní a aj napriek akejsi presaturovanosti tejto značky na trhu sa z tých jedenástich hier dá za generické diely s odstupom času považovať práve posledné dva diely, teda blops II a ghosts. Kdežto u halo série sú generické všetky diely do jedného, jedná sa totižto o koridorové naskriptované strielačky bez kúsku invencie, zabudnuteľným, nudným takmer neexistujúcim príbehom bez akéhokoľvek nápadu alebo čo i len myšlienky.
            • Docela usměvné, že o generické hře mluví někdo, koho bavi CoD, což je pomalu synonymum genericke stereotypní ultrakoridorove naskriptované hry bez špetky invence.
              Kdybych měl typovat, tak v tvém případě jde spíše o nějaký hate vůči xboxu a MS, soudě na základě nespočtu tvých příspěvků.
              *3*
            • Mato1987
              Viem, že teraz zachádzam úplne niekde inde, kde by som nemal, ale hral si prvého wolfensteina, alebo prvého dooma, či dukenukema 3D? Tam nikoho nejaký príbeh príliš nezaujímal. Ak si dobre pamätám, tak prvý half life bola vôbec prvá hra, ktorá mala nielen tichého protagonistu ale aj zaujímavý a tajomný príbeh aj napriek tomu, že hra zameraná skôr na čistú hrateľnosť ako vyrozprávanie príbehu :) Jednoducho mne príbeh ani zasadenie celej halo ságy nepripadalo ničím výnimočné, tak ako som už napísal jednalo sa skôr o silne generickú, sterotypný a predovšetkým nudnú hru bez nápadu, ale kedže na konzoliach nič také dovtedy nebolo, tak to ľudia doslova žrali ako šialení...
      • Kdybys hrál první díl v době vydání, hovořil bys jinak.
        Když jsem poprvé viděl tento trailer (kolem roku 2000), čelist mi spadla skoro na zem.
        https://www.youtube.com/watch?v=8FhKtfDv_XA
        • Mato1987
          Obe prvé halo hry som hral v deň vydania, ale je pravda, že pred tým ako som hral prvé halo tak som mal asi 10 krát prejdený prvý half life aj s datadiskami a tak isto to bolo aj s halo 2, kde som prešiel druhý half life aj zo 20 krát aj s oboma datadiskami pretým než som začal hrať druhé halo, takže možno budem mierne zaujatý, ale aj tak si myslím, že väčśina PC hráčov mi dá za pravdu a že by mi práve z toho oznámenia padla sánka dolu by som nepovedal, ja som vtedy skôr obdivoval grafiku a ukážky prvého max payna z e3 2000 rovnako ako zábery z prvého soldier of fortune alebo prvého hitmana.
          Takže v krátkosti, nie, sánka mi nespadla.
          • Jenze ty jsi to hral v dobe vydani PC verze, coz bylo prece jen nejakej ten patek (cca 2 roky) po vydani na konzolich a v te dobe sel vyvoj hodne rychle dopredu.
            • Mato1987
              to je dosť možné, ale je pravda, že o konzolové hry som sa vtedy zaujímal len tak okrajovo.
    • Tak to mas blby no. *3*
  • Hrál jsem chvíli Halo 3 na X360 a ta HALO série to je strašná blbost...
  • risa2000
    Vysvětlil někdy někde Microsoft, proč tam nedodělali také Reach a ODST? Teda kromě toho, že tam není Master Chief *4*. Reach a ODST považuji za nejlepší z původní ságy z X360 (Halo 2 jsem nehrál).
    • ***takže na co by zkoumal mise od Noble Six nebo Rookieho, když tak nefiguruje MC... je to velice chytře vymyšlené, jak si ušetřit práci *1*
      • Kdyby si chtěly ušetřit práci, tak to předělaj a vydaj po jednom dílu. Jako je to zvykem jinde.
    • Myslím že nevysvětlil... a důvod bude tuším ten, že celá ta kolekce je udělaná něco jako prolog k 5. Agent Locke (lovec spartanů) pátrá po Master Chiefovi a zkoumá všechny jeho mise aby se (asi *1* ) dostal do jeho kůže (nebo něco takového) a dokázal předpovědět jaké budou jeho další kroky.
  • Keyz
    "Chiefova kolekce není jen prostým shlukem jeho dosud vydaných eskapád, všechny čtyři tituly byly upraveny a vylepšeny. Halo 3 a Halo 4 se dočkaly plnohodnotného rozlišení 1080p, většinu času běží v 60 snímcích za vteřinu, a pokud byste vedle nich pustily originální verze z X360, rozdíl v ostrosti a plynulosti obrazu by byl okamžitě evidentní."

Přesněji:
    "...rozdíl v ostrosti a plynulosti obrazu by byl okamžitě evidentní." Rozdíl v plynulosti? To si vybavím ty věty o tom, že lidské oko tohle nepozná a další perly. *15*

Jinak to je pěkný balík. A 45GB +15 GB je prd na to kolik toho je. Navíc konzole má 500GB disk jestli se nepletu a OS zabírá asi méně oproti windows.
    Kdyby to MS nesvazoval s konzolí aby to některé zákazníky lákalo koupit HW pro hru, tak bych to bral třeba i na PC.
    • milos.bohonek
      Pozná: http://www.30vs60fps.com/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit