Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    Kdo tuhle dámu nezná, tak tohle vydá za tisíc slov :) http://www.youtube.com/watch?v=_kDhpFaf4EY
    Asi byla pro Valve moc underground :)
    • Holy fuck....
    • VereWolf271
      Pěkný hardware. :-D
    • Viktor_H
      *8*
  • "Ve výsledku pak je výdělečné pracovat na projektech k velkým a úspěšným hrám a nezkoušet něco nového. A jelikož neexistuje funkční management, který by přiděloval práci jako v tradičních firmách, na ambiciozní, ale riskantní projekty se logicky nikdo nehrnul, protože neslibovaly masivní odměny jako práce na již úspěšných značkách."
    Tak kde je sakra HL3? Dle toho systému na něm musí makat celé Valve :D
    • Najviac zarabajuci projekt vo Valve je Steam, takze vsetci su asi tam :)
  • Keyz
    To je logické, že tohle nemůže pořádně fungovat. Navíc většina úspěšných firem stejně dříve anebo později přešla na klasický systém kde je někdo kdo hlavně rozhoduje a někdo kdo hlavně maká. Taky to funguje. Kdyby každá kecal do všeho to by dopadlo jako tady. Pouze udržují svůj stav a nic moc nevymysleli co by se dostalo do produkce.
    Microsoft, Apple, Google všechny byli/ jsou řízeny jinak. I když v Google je taky velká svoboda, vždy tam je někdo kdo to rozhodne a jsou jasné meze. Tohle opravdu jako střední škoda, kde každý kecá do všeho a nakonec se udělá ho*no.
    Navíc je až s podivem jak si drží ten stav kdy oni jsou Valve co udělali super hry a díky steamu nemusí nic nového dělat. A někteří mají skoro záchvat, když se najde něco o HL 3.

Přitom tohle by mohli dělat tvůrci Minecraftu který jsou více revoluční než bylo HL. Taky by se mohli tvářit jako největší borci a pouze kecat. HL bylo skvělá hra ale to je celé.
    • filias
      Trochu mě napadá paralela s demokracií. Ta taky naprosto svěle funguje v relatvině malé komunitě, kde se všichni znají.
      Jenže na rozdíl od toho, že pro státní řízení nebylo zatím "vyvynuto" nic lepšího co by se osvědčilo, tak pro společnosti co překročili práh "všichni se známe a jsme nadšenci" ano.

Až dojdou přírodní zroje - o které se vlastně nemusíte zas tak starat a jen je trochu rozumně těžit, tak se jim to rozpadne. Možná pak si uvědomí že takhle řídit firmu je utopie...

Ano - kde je HL3?? Všichni to chtějí a fy má zroje na to, aby to neskončilo jakou Duke. Proč to doposud nevzniklo? Protože tam by se ukázalo zda jsou skutečně schopni udělat něco velkého co nebude jen 1:1 remakem (a la Dota2). Ale něco, kde je potřeba jak onen risk, tak schopnosti.
      • No, ještě tu máme fašismus - státní (z)řízení, které je vcelku podobné řízení "velkých firem."
        • Chcei snad říci že nám sem japonci importují fašismus a stát to ještě podporuje ? ...
  • Drakens
    Pěkná chytrá holka.
  • ruthan
    Ja sem kdysi delal "analyzu" ty jeji firemni kultury, vysledek byl vicemene, o tom, ze to bude fungovat dokud, si tam nenajdou nejaky lidi, kterym jde hlavne o poryto a co nejvic penez, za co nejmin prace.. nikoliv jen ohodnoceni umerne kvalite.

Nicmene, zda se, ze nepochopili dalsi zakladni vec a to totiz, ze banda "genialnich" designeru, analytiku, manageru a visionaru sama o sobe nic neudela. Tedy, ze potrebuji vsude podcenovane lopaty, ktere jsou schopne skutecne neco smontovat, nakodit, nainstalovat atd..
  • Chcel by som vedieť ako tam funguje testing a cele kolečko od vývoja po implementáciu.
    Toto by ma fakt zaujimalo.
    • Osobne už pri dote 2 mi niektoré veci čo implementuju nesedia. A za behu to potom menia/par ludi sa napríklad k takemo mute systemu hlasne vyjadrilo a medzi nimi aj ja -> vysledok - zmena. Preto je potom hra v bete 2 roky, pretože oni spravili release a z testerov spravili hráčov. V tomto prípade možno na úžitok, ale ktovie dokedy a či to nahodou nebude niekedy skôr na škodu ako k úžitku - presne ako napr. jej prípad a skúsenosti.

Každopádne jeden človek čo kričí hlasno skôr znamená, že system skôr funguje, ako nefunguje.
      To by ma zaujimalo, či tam robi nejaky slovák, alebo čech.
      • Tak dělat si testing víceméně zadara hráči je dneska a módní. A když se po tom ti hráči můžou dokonce utlouct? A když je za to dokonce můžeš nechat zaplatit? A když pak impletentuješ klobouky a další kosmetický blbosti na kterých dál rýžuješ? A když každej, kdo si uvědomí, že to není úplně košer, je označen za hatera milionem fanboyů? To je pak pohodička.
        • Ehm, testing zadara... v Dote to nesedi, lebo cela hra je zadara.
          Toto je len o tom ze uz mozme hrat. Kto neche nemusi.
          A ona to v podstate je uz hotova a plne funkcna hra, ale v bete bude dovtedy pokial sa nedorobia vsetci hrdinovia.
          Takze uz je to len o slovickareni a ako nahle budu vsetci, nazvu nazvu to plna verzia ale nezbadame rozdiel.
          Je to daco ako Minecraft, volali to beta a pritom sa za to zaplatilo.
          Slovickarenie, keby to nenazvu beta, nikto by nic nepovedal, boli by len patche...
          • Máš recht. Jdu si koupit nějaký skiny.
        • 1+ Presne nedavno tu byl clanek jak Valve chysta novinku ze budou hraci psat navody k hram, navod pak bude na stem webu a samozrejmne za to nic nedostanou! to ze by tam treba k navodu mohli dat svoji reklamu a mit s toho aspon neco samozrejmne nehrozi tam pobezi reklamy valve. Jen jsem politoval lidi co se takhle nechaj zneuzit a Hned jsem byl hater a idi*t *3*
          • tak optimalizacia nakladov a zvysovanie zisku je mottom skoro kazdej komercnej firmy a Valve nebude v tom rozdiel. Problem je len ako to predat zakaznikom, ze sluzbu ktoru doteraz dostavali v cene produktu si budu musiet de facto teraz robit sami a v horsom pripade este budu za to aj platit. Ostatne sa divim ze v ramci krizy nejakej hutnej hlave v Bruseli este neskrsla myslienka ze by povedzme automobilky dodavali auto ako kit, ktory si zakaznik doma zlozi sam. Take IKEA auto. Treba si uvedomit ze Valve uz davno neni nejaka ludomilna firma a celkom hutne puchne zo Steamu ktory je dost nechutne predrazeny a nebyt roznych zlavovych akcii tak sa tam uz neoplati ani nakupovat.
          • Pokud by informace vytvořené komunitou (např. ty návody) byly vytvářeny pod licencí copyleft, či CC jako Wikipedia (nebo na ten způsob), pak by bylo vše v pořádku.
  • system na prd,jinak uz by tu davno byl HL3.episode3 uz asi neuvidime,ze
  • Zrovna teď o víkendu jsme s kamarádem vedli diskuzi o vývoji HL3. Myslím, že právě v tom vývoji je vidět určitá nedostatečnost struktury ve Valve. HL se předělává snad už potřetí od znovu a mě přijde, že ta hra prostě už nemůže naplnit ta očekávání, která jsou do ní vkládaná - tzn. když vývoj trvá tak dlouho, tak to bude super hra. Mě třeba přijde HL1 o hodně lepší (prostředí, "příběh" , AI) než 2. A to, že 3 budou dělat 10 let, tak si myslím, že jí může víc poškodit, protože se stejně nemůžou nikdy zavděčit očekávání všech a ta mezera od 2 bude už moc velká.
    • Ty jsi blázen HL2 byl oproti prvnímu dílu veliký pokrok.
      • V grafice, fyzice jo, ale celkově mi nepřišel zdaleka tak zajímavý jako jednička. Neříkám, že je to špatná hra, i 2 jsem hrál alespoň 3x.
        • smejki
          Dvojka oproti jedničce trpí hlavně menší variabilitou nepřátel. HL1 byla jedna velká fantasie, ve dvojce může člověk snadno nabýt dojmu, že střílí jen kombajny, headcraby a zombies. Black Mesa ukazuje jak svěží jednička dokáže být v moderním kabátě.
          • Jo, to taky. "Inteligence" nepřátel v jedničce byla dost hustá - vojáci působili mnohem opravdovějc. Nevím jestli z nějaký jiný hry jsem měl u chování nepřátel tak autentický pocit. Mě na dvojce dost vadilo, jak jsem vůbec nechápal, proč jsou tam celý velký kusy hry - hlavně přejezdové úseky. Jako sami o sobě dobrý, ale působilo to na mě spíš jako slepenec různých prostředí, bez nějakého hlubšího smysluplného propojení.

Black mesa je prima. Hrál jsem na podzim a těším se, až to dodělají.
    • promitac
      Pozri sa takto, Source engine neni len vytvoreny nato aby pohanal half-life ale ponaha veskere valve hry, a z jeho kvality tazia dodnes.

Co myslis aky bude Source 2. Engine ktory musi byt minimalne tak dobry (lepsi) ako CE3 a UE4, pristupny ako Unity a pod, ktomu musi byt nativne multiplatformny (valve so snahami mimo win. jasne povedalo svoj nazor a smer do buducna) a dostatocne dobry a skalovatelny na dalsich mnoho rokov pretoze po novom HL zase bude nasledovat plejada hier zalozenych na nom, plus dostpune SDK pre kazdeho, pretoze mody a komunita je u valve hier samozrejmost.

Splacat dohromady novy half-life je ten najmensi problem ktory riesia. Si myslim teda. Nazor ma kazdy svoj.
      • Myslím právě, že tady jde o HL - Gabe říkal, že už ho potřetí předělávají od začátku - myslím, že by ho už měli dodělat a vydat. Portal 2 udělali docela rychle a je to pěkná hra. Nevím jestli, když by jí dělali 3x tak dlouho, jestli by byla 3x lepší.

Jen že nějak poslední dobou nevidím, co Valve vlastně dělá. Spíš asi tak.
        Dělají Steam, což je super, ale je škoda, že ty herní projekty nějak váznou. A jestli právě není problém v té struktuře společnosti. Že jen tak málo věcí se dodělá.

A od Source 2 enginu bych tak vysoká očekávání neměl.
        • Bazu muzu se zeptat kde a kdy se G.N. bavil o HL3 ? Vzhledem k jeho povesti ,ze se nikdy nebavi o rozpracovanem projektu tak by me to docela dost zajimalo ... Diky za pripadnej odkaz
          • Nevím, nenechávám si všechny články, co jsem kdy četl. Jediný co jsem teď našel: http://www.develop-online.net/news/40575/Newell-opens-up-on-Half-Life-3-dev-issues a (shrnutí zde: http://games.tiscali.cz/tema/gabe-newell-proc-jsme-neoznamili-half-life-3-59213).
          • Podívám se po tom, nemůžu to teď najít. Myslím, že to byl nějaký rozhovor s ním po tom, co byly nějaké protesty ohledně toho, že to pořád není. Na steamu se hráči domluvili, že budou hrát HL2, a nějak je přinutí o HL něco říct. On o něm jinak nic samozřejmě neřekl, jen to, že to už potřetí předělávají v podstatě od znova a že to tak nějak patří k jejich filosofii. A že to bude až to bude.
    • Marczo
      Jo tak přesně tohle si myslí určitě i sám velký Gabe a proto už HL3 nikdy nevydaj...
  • To ako funguju firmy v beznom obchodnom prostredi je viac menej standard. Nie je to z dovodu ze by to tych ludi bavilo alebo by si nevedeli vytvorit inu strukturu ale preto ze tak viac menej funguje skoro cely zvysok sveta a vlastne ich do toho tlaci. A tych par firiem ktore funguju inak a preziju su skor anomalie ktore ziju vecsinou z nejakeho, casto financneho, dovodu. Ostatne takych anomalii je v hernom svete viacej a vecsinou su vdaka slusnym prijmom. Blizzard - ich nabubrele vyhlasenia ze vydavaju az dokonale hry a ked niesu s nimi spokjny tak ju kludne zrusia. Ano to im za posledne roky dovolil stabilny prijem z WoW, bez neho by boli ticho a suchali nohami po koberci v Activisone. Valve - hraju sa na borcov a ludomilov ale iba vdaka Steamu. Bez neho by uz vydavali kazdy rok hru aby prezili. Epic - ty maju sice aj par stale zivych a popularnych znaciek ale gro prijmu im asi generuju licencie z Unreal Enginu. ID Soft - donedavna strasny borci jednak koli menu potom nezavyslosti a tiez sefstvo kore rozhodovalo asi nezije na ryzi a hamburgeroch. No a este zopar extremov by sa naslo, ostatne aj Bohemia Interactive s Armou je taka anomalia. Normalne by uz mali byt 2x skrachovany ako studio ale vdaka tomu ze su na poli vojenskych hernych simulacii jednooky kral medzi slepymi a maju prijem aj z vojenskych simulacii tak prezivaju.
  • podobá sa na Lukáša :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit