Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • HW konzoli se nezmenil nekolik let. vsechny tyhle hry jsou vicemenne konzolovy porty. tak proc se sakra meni PC HW naroky? to ti vyvojari dobrovolne priznavaj ze zas o neco vic zmrsili port na PC?

p.s. nepredpokladam, ze by PC verze byla nejak markantne graficky lepsi.
    • Opravdu se tak hloupě ptáš ? Samozřejmě jde o bussiness, kdo by si jinak kupoval pořád rychlejší pc a novější grafické karty, když ne hráči ? Musí se pomalinku nároky pořád zvedat..aby se točily prachy a blbci dokola upgradovali ...
      • Robotron3
        Vydavatel a vývojaři ale z rychlejších PC nemají žádné peníze. Naopak, pro ně je výhodnější, když hra poběží na co nejvíce možných konfiguracích. Kotouc se náhodou ptá dobře, taky by mě docela zajímalo, proč se PC nároky zvyšují u her z konzolí, když konzole jsou stejné. Mám sice dojem, že to je leností vývojářů pořádně to na PC optimalizovat, ale to jen, že mě nic jinýho nenapadá :)
        • Je veřejné tajemství, že u některých titulů je schválně něco náročného navíc, aby lidi prostě museli kupovat nové grafárny. Obzvlášť u her, které mají Nvidia/AMD logo. Btw i takové PhysX je napsáno tak blbě, že na x86/x64 běží pomalu, ale kdyby ho přepsali, tak by nebylo potřeba GPU akcelerace PhysX.
          A pak je tu ta lenost či neschopnost vývojářů. Pořádná optimalizace by stála moc peněz a podíl PC verze je ve většině případů pod 20% (krabicovky; prodeje digitální verze nejsou zveřejňovány) a tak se to nevyplatí.
  • Docela mě zajímá důvod nepodpory Win XP. Ne že bych smutnil po Win XP, ale když už podporují DX9. Podobně je na tom inový XCOM.
    • prodeje assassins creed = xxx xxx xxx $ -> podpora prodeje win 8?
    • Robotron3
      Určitě tam musí být něco v OS i kromě těch DirectX, co se už na Windows Vista a dál dělá trochu jinak a pro XP by to museli udělat zvlášť a kašlou na to. Jinak by si musel člověk myslet na nějaký ty konspirační teorie Microsoftu :)
      • A to něco bude určitě naprostá blbost. Takže bych to na ten MS každopádně hodil *1*.
        • Robotron3
          Bejvá to tak *15*
  • Tak far cry 3 pobezi na Xp a assassins ne . To sjou dobri cu*aci . Nanestesti mam jeste xbox360
  • MrSanta
    Koukám se systémem u Far Cry 3 mě budou napínat asi až do vydání *15*
  • 6GB RAM na střední je nějak moc (a 8GB na max je úlet). Bude to tedy 64bit aplikace? 32bit aplikace nemůže (běžně) ve Windows využít víc než 2GB.
    • Robotron3
      To je dobrá otázka, asi bude? Jinak by přece takový požadavek na RAM neměl žádné opodstatnění.
      • tak nativne to bude urcite 32bit ... adresovat muze tedy max 4GB + neco pro system a klidne ses na tech 6-8GB RAM ..... ale jelikoz to vychazi i pro konzole tak to na zadnou velkou potrebu ramek nevidim :)
  • DangerousDave
    už sa zase uvádzajú požiadavky na grafickú kartu v megabajtoch ? myslel som, že tá doba konečne skončila ale asi nie.

EDIT: pre menej chápavých typu Arnold a mínuskárov musím asi ako v pomocnej škole preložiť svoj príspevok do jednoduchej reči : Odporúčané konfigurácie (zostavy) by sa mali uvádzať podľa typov grafických kariet a nie podľa veľkosti ich grafickej pamäte, keďže dnes i veľmi slabé karty majú 1-2 GB památe a preto tento údaj nemôže byť smerodajný. Najmä ak u CPU ktorý hrá u hier druhé husle sú schopný napísať konkrétny model.

Ak to mám napísať ešte jednoduchšie tak napíšte, skúsim to.
    • No, ber to tak, mily Dangerous Dave, ze na tejto planete su aj ludia, narozdiel od teba, ktori nemaju problem delit ci nasobit 1000, resp. posunut desatinnu ciarku o 3 miesta vlavo ci vpravo..
      • DangerousDave
        skôr ako počítať by si sa mal naučiť chápať písaný text na ktorý reaguješ.
        • Skor ako pisat blbosti by si sa mal skor zaujimat o technicku stranku hier a potom robit zo seba paka...Situacia je asi taka, ze jedina hra, ktora v sucasnej dobe potrebuje na plynuly chod na najvyssie detaily viac ako 1 GB VRAM, je BF3, lebo je to na vyssie detaily neoptimalizovany shit, co do manazmentu pamate...Ta hra nevyzera nijako uchvatne, absolutny priemer na dnesne DX11 hry, o nieco lepsie ako BC2 a ak to nema 2GB, tak sa to cuka...Taka napr. Crysis 2 ti pojde bez sekania na najvyssie detailny s 1GB VRAM v pohode, takze asi tolko k veci...Nie kazdy je GB honic a hodnoti kvalitu hry podla poctu GB....Taka napr. Arma 2, strci kvalitou textur a velkostou zobrazovaneho prostredia BF3 do riti a cudaj sa svete, nezozerie to nikdy viac ako 2GB ram a na plynuli chod ti staci aj 512MB VRAM...Ty chapac.
          • DangerousDave
            prosím Ťa, buď tak láskavý a prečítaj si PORIADNE ešte raz príspevok na ktorý reaguješ, ok ? *7*
          • *plynuly
    • Na konci článku jsou vypsané podporované grafiky.
      • DangerousDave
        a čo keď sú tam vypísané podporované karty ? *7* ako má hráč vedieť ktorá z tých kariet spadá do tej ktorej kategórie keď už aj low endové karty majú 1GB a viac pamäte ?
      • To je sice pěkné, ale na GF8800 či R2900 to na high nepojede (přestože splňují střední až vyšší požadavky na VRAM).
        • Nikdo netvrdí opak, ale aspoň výš že ti to na tom pojede.
        • To je právě to myslím že právě pojede doted mám 9800gtx+ přetaktovanou a zatím hraju vše naplno, kromě battlefielda.No a když karta nepodporuje dx11 tak si myslím že to naplno pojede.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit