Přejít na výpis diskuzí
Hardwarový trailer odhaluje cenu Xi3 Piston PC - UPDATE
11.3.2013 | Aleš Smutný
179 příspěvků
-
Teda za 20. tisíc korun mi to přijde moc. Na konzoli drahé a na pc malé, na co si budu dávat nohy *15*
-
pokud cloveku nejde o velikost a je aspon trosku zrucnej, postavi si za 20k nabusenejsi "multimedialni centrum" k televizi. nebo min nabuseny a usetri na upgrade po dvou letech...
-
Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě to nezaujalo. Zařízení bude fungovat zároveň jako multimediální centrum, což by odstranilo další krabici z televizního stolku. Design to má slušnej a je tedy jen otázkou, jaká bude "trvanlivost" investice zejména v oblasti gamingu. S novou generací konzolí náročnost her mírně povyskočí, což sice nebude problém pro standardní herní PC, ale pro zařízení, který je už nějakej pátek ve vývoji a bude mít GPU 7xxx od AMD, by to mohla být znatelný překážka. Tedy nic proti grafikám sedmý řady od AMD, sám jsem hrdym majitelem jedný z nich, ale pro soupeření s novou generací konzolí bude asi určená spíš další řada GPU, kterou AMD uvede na trh. Uvidíme, co se dozvíme dál.
-
na co Valve sahne, to zkazi *4*
-
-
Omg... jmenuj jedinou věc na světě, co kdy Valve zkazili? Samozřejmě kdybys to věděl, vyjádřil by ses konkrétněji již v prvním komentáři, takhle si to strč někam a nezapomeň zvolit Zemana.
-
-
L4D2, CS:GO a Portal 2 je oproti jednicce taky bida *4*
-
-
Ty jsi taky bída. S Portalem 2 to snad nemyslíš vážně?
-
-
On by si mohl založit vlastní "dokonalou" hru s názvem Minus Collector *1*
-
-
nechte ho žít je mu 12 :3
-
-
-
Opravdu? :D At tak či onak o opaku tě nemám síly přesvědčovat, pánč ač (bohužel) každý má svůj názor, ale i tak - tebou zmíněné pouhé tři hry z produkce Valve je málo a co ten přeobjemný zbytek co udělali celkově pro hráčskou komunitu? To by nezaplatil ani master card...
-
-
-
V tvem pripade zase, co prispevek, to perla hodna tesani do kamene *2* . A samozrejme tradicne, kupa minusek k tomu *1* .
-
-
To by mě zajímalo, jestli Gabe vytáhne nějaké eso z rukávu, tzn. ukáže úhel pohledu, který nám tu všem uniká, nebo se opravdu tak brutálně sekl. 20 litrů za zastaralou krabičku se mi zdá fakt moc. Navíc to není osidlování neprobádaných končin, ale vržení se mezi konzole a PC, kde prostě platí nějaká pravidla a je potřeba se přizpůsobovat.
-
-
Přesně.. za tu cenu si taky představuju nějakou novou featuru, kvůli který se vyplatí do toho investovat těch 1000usd.
-
-
Nikdo ti nebrani si tam dat widle, ale pak ti samo nebude fungovat to, co palnuje Valve. Ostatne na tucnakovi pojede na 100% i nova konzole od Sony, a v pripade M$ ... bych se tomu nedivil taky, ale ti si nejspis jeste budou muset nejdriv nabit hubu s widlema.
-
-
PS4 na zadnem Linuxu nepojede. Na 100%. Kde jsi to vzal?
-
-
A na cem myslis ze jede PS3 tarde?
-
-
CellOS
-
-
-
-
Mno 1k neni zrovna malo, ale vzhledem k tomu, kolik ovecek si koupi za podobnou cenu ... telefon ... bych to zas tak tragicky nevidel. Navic se da predpokladat, ze pokud se to bude prodavat "jako konzola od valve", tak k tomu (v cene) bude pribalenej nejakej peknej balicek games, a to muze hodit taky peknych par tisicek, kdyby si je dotycny mel kupovat.
A to uz nemluvim o tom, ze obecne konzolova gameska stoji +- dvojnasobek toho, co tataz na PC... a tohle je PC => kdyz vemu zivotnost konzole 5 let, a rekneme sporiveho hrace, kterej si koupi 4 gamesky rocne, tak to pri cenovym rozdilu min 500/hru hodi 2k rocne => 10k za zivotnost a to sme uz prakticky na cene konzoli od M$/Sony.
Navic tu nikdo nevi, za kolik bude M$/Sony prodavat novou generaci konzoli, a ja bych si nedelal iluze ze to bude min. -
-
Nova generace konzoli bude stopro za min, ty jsou dotovane....
-
-
Dotovane muzou bejt klidne 1000x, ale co vim, tak se ruzni lide ruznych spolecnosti vyjadrovali v tom smyslu, ze rozhodne ne za ceny, za ktery se prodavaji stavajici konzole a nejspis ani ne za ceny, za ktery se prodavaly v dobe uvedeni, takze to vubec min byt nemusi a to ani s dotaci.
-
-
Ty toho ale moc nevis, ze jo :-).
-
-
-
-
Jee! Nová firma o které slyším. :) Hmm, Xi3Corp., hm, steam box? hmm! ... o.o...O.O... um -.-, WTF!? GTFO lol *12*
-
tak sám gabe onehdá říkal, že to není krabice podle jeho představ.. ale jako konkurence na trhu, proč ne... jen ta cena no...
-
-
Me ta cena osobne neprijde premrstena. Dyt i v dnesni dobe si prumerne HERNI PC clovek koupi za 20-25 tisic. A jak tu psal nekdo vyse, cena u konzoli se vyrovna v pripade, ze si pravidelne kupujete hry. Pokud si koupite jednu dve na deset let. Tak nejspis se vam vyplati konzole :)
-
-
Průměrné herní PC za 20-25 tisíc? To možná ty, protože si neumíš postavit PC sám. Průměrné herní PC se dá dnes sestavit za krásnejch 15 litrů.
-
-
-
Za 1000 dolaru si postavite slusnej komp a i s monitorem. Gabe tohle je fail.
-
-
Proč Gabe? Ty jsi v tom traileru viděl nějakou zmínku o Valve nebo Steamu? Možná by nebylo od věci si přečíst tento dva měsíce starý článek:
http://games.tiscali.cz/tema/gabe-newell-se-rozhovoril-o-steam-boxu-a-ovladaci-od-valve-61723
A k té ceně.... proč to proboha porovnáváš s něčím co je asi tak 20x větší a má to 5ti násobnou spotřebu? Evidentně to je pro lidi, kterým klasický stolní počítač nevyhovuje, čili pro úplně jiný zákazníky. -
-
Jo o takovejch jsem slysel, jsou pry vystaveni v Ripleyove muzeu kuriozit.
-
-
Nechci aby to bylo braný tak, že jsem z pistnu odvařenej... Ale podle mě srovnáváš jablíčka a hruštičky. Ten slušnej komp požere minimálně desetkrát tolik energie. Z vlastní zkušenosti vím, že moderní výkonej počítač osobně finančně neutáhnu. Respektive, ty peníze za energii letící každej rok kamsi do tramtárie formou nedoplatků mě donutily pořídit si notebook. Pokud se v budoucnu (když nám dneska ty enginy neletí tak zběsile kupředu) půjde cestou nejenom co největšího výkonu, ale i snižování energetický náročnosti a třeba i těch rozměrů, tak budu sám za sebe jenom rád. Nepotřebuju mít na stole obrovskej průhlednej, blikající case...
-
-
Nizku spotrebu ti pri solidnim hrani nabizi treba PS Vita.
-
Jde o to že AMD APU Trinity složíš do malé krabičky i s GK za míň než 9,000,- a energie ti to bude šetřit stejně ^^ Tohle APU sežere ve hře cca 130W(ale s vlastní grafikou, né dodatečnou, když tam dají tak to stoupne kolem 200W cca) a PC normálně ve hře tak 270W, ale hlavně u pořádné hry. Idle je to 160W takže nic strašného ^^
Ale jinak jde všechno cestou snižování příkonu. *2* -
Pokud ti jde o ceny energii, tak si muzes postavit PC se stejnym vykonem a spotrebou za cca tretinu ceny (bez nadsazky). Ani velikosti se to nijak fatalne lisit nebude, s nejakou barebone skrini to bude mozna dvakrat-trikrat vetsi, coz je furt dost daleko do klasicke miditower bedny.
Od cloveka, ktery si kupuje notebook kvuli spotrebe energie (spocital sis za jak dlouho se ti to vyplati na usetrene energii? Nemyslim ze to bude driv nez ten notebook umre nebo aspon beznadejne zastara) bych opravdu necekal obhajobu trojnasobne predrazeny "konzole". -
-
Já tím nechtěl obhajovat cenu. Jenom si myslím, že by zařízení podobnýho směru, pokud vývoj půjde touto cestou, svůj smysl mít mohl. Souhlasím s tím, že ta cena je dost nadstřelená.
A co se týče toho, zda jsem to počítal... Tak to jsi mě skoro zaskočil - nepočítal. Prostě jen nevidím důvod proč vyhazovat peníze za mašinku jejíž výkon v 70-80% případů příliš nevyužiju. Hraju převážně hry staršího data vydání. Navíc jestli dát ČEZu tolik peněz, nebo pětkrát tolik... Prostě nehledě na částku, tak pokud budu mít možnost, která mě navíc příliš nelimituje, vyberu si zaplatit méně.
-
-
-
tohle ale neni ofiko "steambox" od Valve ale o 3rd party firmy Xi3
-