Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 13_11
    „Nejpřeceňovanějších“? kuRe, bez Carmacka by nebyly 3D střílečky, jak je dnes známe.
  • Trochu to připomíná sérii Baldur's Gate, jednička měla výborný příběh, jen mi přišla moc rozlehlá (vzhledem k nízkému level capu), dvojka byla víc zaměřená na jednotlivé postavy a ToB byl už takové zakončení (a Watcher's keep *14*).
    U ME se s díly dost měnil i systém, zatímco v jedničce byl zbytečně frustrující (neovladatelnost MAKa, nutnost zlepšovat hackovací schopnosti na úkor ostatních, výzbroje jak nas.. ale použitelné jsem našel asi dvakrát za hru a zbytek jsem si musel koupit) dvojka zase dost zjednodušená (po jedničce mi to přišlo fajn ale ve srovnání s trojkou neobstojí) trojka si bere to nejlepší z obou takže je zde rozumný výběr zbraní a většina použitelná, schonosti se dají rozvíjet různými směry dřív než na posledním levelu jen mi tam trochu chybělo hackování dveří a terminálů (to z dvojky bych dal i do multiplayeru ať není u úkolu hackni 4 sondy jen to čekání).
  • Díky.

    Jel jsem podle seznamu na GoG + jsem nainstaloval lepší konec ToB od Davida Gaidera. Jenom tak mimochodem, četl jsem od něj zatím jenom DA:Asunder, ale nemohl jsem přestat. Tak uvidíme.
  • Cahir
    Já osobně jsem to nikdy s módy nehrál.
    Celkově nejsem jejich zastáncem. Nějaký fixy, nový skiny a podobný drobnosti, ale nic velkýho. Každopádně projeď fóra, těch seznamů bude určitě spousta. BG má pořád velkou hardcore základnu fandů.
  • jasně to můžu a taky bychom to udělal, jelikož Origin je zase další velká kontroverze a já jí v počítači nechci, stačí, že musím trpět Steam. A přesně o tom tu píšu - chci, aby lidé rozhodovali svými peněženkami a jednou provždy řekli ne těmhle praktikám typu Region Lock, DRM, DLC a dalším pytlovinám, který dřív nebyly a zase být nemusejí. Jenže oni si chtějí tak strašně zahrááát!

    Jinak četl jsem zajímavej příspěvek člověka, jenž napsal, že tyhle věci byly v EULE už v 90. ale teprve digitální distribuce typu Origin naplnila všechny myšlenky v nich zahrnutý (neboli hry jsou služba, nikoliv produkt, nevlastníš ani fyzický médium, na kterým je hra uložená, ani hru, jen právo na její používání). Tohle už by se konečně mělo změnit, jelikož to nemá v žádným jiným odvětví obdoby. No nezmění. Ptáš se proč? Protože lidi budou pořád kupovat a podepisovat tu EULU kterou nikdy nečetli a nikdy nepřečtou. Pak budou na fórech nadávat, přitom to jediný, co po nich firma chtěla, tedy jejich peníze, už má.
  • No ale tvoje logika má jeden háček. Na Originu může ME3 stát klidně 60 EUR, ale nikdo tě nenutí si ho na Originu kupovat. ME3 můžeš koupit kdekoli jinde (kromě steamu) a třeba na xzonu ho můžeš pořídit za 499 Kč. Toť ke slevám asi vše (i když tohle není sleva jako taková, ale spíš trvalé snížení ceny).
  • jenže pro EA a další to problém je. A proč asi? Chápej ten hate nemá základ jen u hloupých papouškujících lidí, ale u chytřejších jedinců, kteří vidí i dál, než jen za nejbližší roh. EA říká kraviny a dělá kraviny a takhle se velká společnost chovat asi spíš nemá, jelikož si poškozuje své jméno, což je to, co se na západě cení nejvíce.

    Já zastávám teorii, že člověk si ke druhým dovolí jen to, co je mu jimi dovoleno. Takže chyba není v EA, ale v hráčích - ti jim umožňují dělat to, co dělají.
  • Tak schválně jestli se trefím na správný místo. :)

    Proti slevám her nic nemám (asi nikdo). Pro vývojáře her podle selskýho rozumu taky nemůžou představovat žádnej problém (pokud nepříjdou moc brzo...).
  • sem to patří, snad:)

    http://bonusweb.idnes.cz/valve-vyrazne-slevy-her-neposkozuji-vyvojare-fqj-/Novinky.aspx?c=A120712_145231_bw-novinky_anb
  • http://bonusweb.idnes.cz/valve-vyrazne-slevy-her-neposkozuji-vyvojare-fqj-/Novinky.aspx?c=A120712_145231_bw-novinky_anb

    A mrkni na Origin.
  • @Primitiv: pokud já vím, tak se vydavatelům moc nelíbí second hand prodej. O tom, že by se jim nelíbily slevy nevím vůbec nic (a pokud by to byla pravda, tak by steam už pár let neměl co prodávat).
  • pro ně je piráství už to, že si nekoupíte hru za 60 dolarů, ale koupíte ji ve slevě, či použitou. Zákazníky, kupující ve slevě považují EA/Acti/Ubi a další za póvl, stejně jako některé firmy považovaly za póvl zákazníky slevomatu. Současný byznys je zákazníkovi nepřátelské prostředí, naštěstí některé firmy dělají věci dobře a chtějí zákazníkovi vyjít vstříc (například ještě donedávna czc, dlouho jsem tam již nic nekupoval) - vemte si třeba GOG - po registraci 9 her zdarma, další hry za vyplnění blbého dotazníku - vše bez DRM a jiných bordelů. A proč s nimi asi nechce nikdo z velkých vydavatelů nic mít .-) Lidi začněte přemýšlet trošku, už teď je pozdě.
  • * nelegálně stáhnout From Ashes
  • Souhlasím. Pirátství je stáhnout From Ashes, ne modifikovat nějaký *.ini soubor.
  • Re: Primitiv - ten člověk z BioWare koukám absolutně nechápe, co je piracy. Označit běžný modding za pirátství je už hodně, ale hodně hloupé.
  • Na BG 1 EE mám úplně stejný názor. Na druhou stranu, v dnešní době není moderní něco stahovat z internetu. Zvlášť na tabletech jsou na všechno obchody. Takže na tabletech dává BG EE smysl.

    Máš nějaké vytipované MODy na BG2 btw.? Vím, že na GoGu je nějaký seznam, slyšel jsem o Ascension modu od Davida Gaidera (snad je to ten David Gaider, který napsal DA). Ale jinak nevím.
  • Cahir
    Oni dělají EE verzi BG1, BG2EE je zatím v nedohlednu, pravděpodobně nějaký konec roku 2013. To už je docela dlouhá doba na čekání...

    To hrozně záleží na tom, jak se jim celý projekt povede, jak vylepšený opravdu bude. Mně osobně s jedničkou nepřesvědčili (vychytali nějaké bugy, přidali pár hodin kampaně v rámci vedeljších misí + 2 postavy, přidali podporu pro tablety) a nemám tudíž důvod se domnívat, že BG2EE bude zázrak... Být tebou, nečekal bych.
  • MrSanta
    Co takhle třískání do zamčených truhel *1*.
    Moc si význam zničitelného prostředí pro party-based RPG nedokážu představit. Doufám, že čas a úsilí při vývoji se bude soustředit jiným směrem.
  • Cahir
    Zavděčit se lidem z RPGcodexu není jednoduchý, protože nemalá část z nich jsou jednoduše magoři...
  • MrSanta
    Project Eternity - povede/nepovede. Věřím, že se povede. Já se těším, moje očekávání jsou ale střízlivá. Pro mě je důležité, že to je nová značka a navíc na ní bude mít Obsidian práva a bude to moct rozvíjet dál.
    Určitý problém může nastav v situaci že to bude "jenom" dobrá hra a nebude to naprosto špičková ultimátní propracovaná bezchybná hra jak si možná představuje část komunity. Pak by ten internet vážně mohl schrejstnout.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit