Přejít na výpis diskuzí
Herní průmysl v ČR potřebuje pomoc státu, tvrdí studie
7.11.2010 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
Kdyz si tady tak ctu prispevky od "Joe" a poddobne smyslejicich jedincu,tak se mi chce zvracet, chlapce netusim kolik ti je let ,ale jsi naprosto zvracenej dusevni mrzak bez spetky solidarity, soucitu k bliznimu ,takove jako ty by meli zavirat a ukazovat v Zoo jako zdarny priklad ,jak hluboko muze klesnout "clovek" coz je v tvem pripade velice spatne oznaceni.
-
Těší mě, že jsi bezezbytku pochopil má slova.
-
Nepletou se tu jablka s hruškami, myslím, že pointa je v rozhazování peněz SOUKROMYM projektům, nevim proč bych měl já sponzorovat soukromou snahu o vydělání si peněz nějakýho majitele divadla nebo režiséra/producenta filmu, co mně je do toho, mně stát taky nedá peníze aby mi helfnul v mym podnikání notabene v umělecký branži, já když začínal tak jsem si to musel zařídit sám a nenatahoval jsem ruce ke státu, tohle dávání peněz filmařům, soukromým divadlům, círvkvi atd. a teď ještě herním vývojářům z toho se člověku otevírá kudla v kapse, co bude příště? dotace pro nějakýho drsnýho ghettonigga aby si vydal svoje cd jako podpora upadající hudební scény, uf.
-
Bohužel se ale musíš smířit s tím, že máme krásnou demokracii, a pokud si většina demokraticky odhlasuje okradení menšiny, tak to prostě udělá, a demokrati typu Robotron tomu budou tleskat, protože DEMOKRACIE je nejlepší z nejhorších, voe!
-
Souhlas. Kultura je fajn a sam do znacne miry kulturni clovek jsem. Ale odmitam ze svych dani prispivat na neco, co jsem si neobjednal - at uz je to divadlo, pocitacovy hry nebo pomoc lidem v povodnovejch oblastech.
-
Ale, ale, vy nemáte rádi KULTURU!
VY nekulturní prasata, jak si to představujete, nechtít pod pohrůžkou násilí podporovat umělce co by se jinak na trhu v dobrovolné směně nedokázali prosadit! No teda, do vězení s váma! -
Z cloveka, kterej se ve skole neco naucil mam uzitek, i kdyz jsem se tam ja nenaucil nic. Z cloveka, kterej chodi do divadla nemam absolutne nic, tak nevim proc bych mu na jeho zabavu mel prispivat. Nicmene ano, jsem zastancem toho, aby si clovek svoje zalezitosti v maximalni mozne mire financoval sam - at uz jde o kulturu, vzdelani, cestovani, zdravotnictvi, bydleni nebo cokoliv jinyho.
-
Mluvíš mi z mé - evidentně nekulturní duše. Kdo chce divadlo, ať si navlékne děravý pytel od brambor, někde v dřevěné boudě předvede své umění a jestli se to někomu zalíbí, ať mu zaplatí. Lidem to tak ostatně kdysi dávno na Václaváku stačilo. Především však ať tito neparatizují na našich daních. Dost na tom, že už to teď dělají do velké míry naši drazí politici. Je to podobný nesmysl, jako platit tzv. "povodňovou stokorunu". Na co bych měl přispívat někomu, koho stihla povodeň? Když orkán Kiril před lety odnesl střechu našemu domu, vykřikoval jsem snad, že od někoho chci "větrnou stokorunu"? Nevzpomínám si. Ale to už je poněkud OT.
-
Blbost je co pises ty, sam priznavas, ze jsi kulturni ignorant a nevidis smysl v podporovani kulturnich hodnot. To je jako kdybys treba rikal, ze nepotrebujes vzdelani, tak bys byl rad, kdyby stat nepodporoval skolstvi.
-
Tak tohle je uz naprosta blbost, uz z te formulace mi beha mraz po zadech :)
-
Je dost nepravdepodobny, ze by vsechny kulturni instituce zanikly - lidi, kteri jsou ochotni za divadlo platit je porad dost. Pokud rad chodis na opery, jiste za ne das i dvojnasobny vstupny oproti soucasnymu stavu. Pokud ho nedas, tak asi ty opery zas az tak rad nemas a obejdes se bez nich. Ja se bez nich obejdu v klidu - i kdyz ze dne na den zaniknou, plakat kvuli tomu nebudu. Nevim, proc bych ze svych dani mel sponzorovat tvoji zabavu. Pokud nejsme dost kulturni narod, abychom si kulturu udrzeli, tak proc ji drzet nasilim proti vuli obyvatelstva? Proc udrzovat narodni divadlo pro narod ignorantu a kulturnich barbaru?
-
Kultura je ale trochu neco jineho nez pocitacove hry. Ze nekdo do divadla nechodi, to jeste neznamena, ze by zadne divadlo nemelo existovat. Jsou urcite kulturni hodnoty, ktere se musi podporovat, at se o ne nekdo zajima nebo ne. Je dulezite, aby tu byly.
-
To zase ne. Jde mi jen o to, že někdo argumentoval proti státním dotacím do herního průmyslu tím, že na sebe nevydělá. Já jen říkám, že je to nesmysl, protože téměř žádná kulturní instituce na sebe vydělat nedokáže a je značně prodělečná. A na přímou, i když nepoloženou otázku, jestli souhlasím, že se z mých, našich a vašich daní podobná zařízení dotují, odpovídám jednoznačně: NE. To je jen a jen můj osobní názor, protože tato zařízení nenavštěvuji, jsou pro mě jednoduše zbytečná a měla by být tou oblastí, kde se bude v rámci státních škrtů šetřit nejrazantněji.
-
To je vyborny. Podle tvyho principu by ze dne na den prestala existovat opera, muzea by se zavreli, vystavy, divadla, dokonce narodni divadlo, to vsechno by najednou slouzilo mozna tak jako trznice pro vetnamce. Zajimava predstava *3*
-
Rozhodně souhlasím. Stát z našich daní platí divadlo, do kterého si pak pár nadšenců zajde (samozřejmě zaplatí něco na vstupném, to však chod divadla ani náhodou neutáhne), aby se zúčastnilo představení často značně pochybné kvality. Dejme tomu, že měsíční předplatné na hraní WoWka stojí 400 kč. Dá mi stát snad 300 kč, abych se mohlo kulturně vyžít zabíjením skřetů? Nedá.
Někdo vykřikuje, že herní průmysl na sebe nevydělá a podle černých čísel, v nichž se nachází velká část tuzemských herních studií, to tak skutečně vypadá. Vy to používáte jako argument, proč do herního průmyslu státní peníze nenalévat, protože na sebe prostě nevydělá. Já v tom případě tvrdím, že by stát neměl přispívat ani na divadla a jiná kulturní zařízení, kde tvrzení, že na sebe ani náhodou nevydělají, platí snad stonásobně. -
Statni prispevky na kulturu a dalsi zverstva jsou neuveritelne nebezpecny. Kultura je urcitej nadstandard, kterej si ma platit ten, kdo ma zajem. Napad, ze stat ma z penez, ktery nasilim vybere od obcanu prostrednictvim dani platit vsemozny (ne)kulturni projekty je proste silenej.
-
Je pravda, že když může peníze od státu dostat filmový průmysl a smetánka okolo něj aby se pak mohli plácat po zádech, měl by ho dostat i jakýkoli jiný, hudební, herní atd. Fakt je ale ten, že je mi blbě z toho jak stát posílá prachy filmařům tudíž nesouhlasím ani s pumpováním státních peněz do her, umí si na sebe vydělat? fajn, neumí? tak smůla, trh, společnost se zbaví slabýho článku a jede se dál, stejně jako odmítám sponzorovat filmovej průmysl, odmítal bych sponzorovat i herní vývojáře prostřednictvím daní, když je budu chtít podpořit, koupim si jejich hru, je to prosté.
-
Jakékoli naše angažování se v Afghánistánu a jiných blízkovýchodních zemích je podle mě pouze naprosté plýtvání. At si to tam Američané pořeší sami, když jim to tam měli potřebu rozvrtat. A že by jsi měl problém přispívat ze svých daní na vývoj her? Já osobně mám mnohem větší problém s tím, že část mnou odvedených daní jde na různé často pochybné a zpravidla hluboce prodělečné instituce, jako jsou divadla nebo různá muzea. Hry jsou přece také kultura. Nebo snad někdo vidí zásadní rozdíl v tom jestli je obraz na plátně nebo na monitoru?
-
13 vývojářských firem v Praze? Sakra, nemůžu se pořád nějak dopočítat :) Asi všechny neznám. Větší podpora vzdělání v multimédiích by byla rozhodně fajn.
-
A take by mely ceny her kopirovat kupni silu obyvatelstva. Co je 1000 korun pro prumerneho cecha a co pro prumerneho nemce, ze? A to uz vubec nezminuju fakt, ze mnohe hry vyjdou ze zahranici levneji nez u nas. Fallout 3 GOTY u nas 999 + 80 postovne (a jeste zmrseny cestinou), z Britanie za 400 se vsim vsudy. A i novinky vyjdou klidne o dve nebo tri stovky levneji. Ale urcite za to vsechno muzou pirati a nesmyslne ceny s tim nemaji nic spolecneho, ze?