Přejít na výpis diskuzí
Herní průmysl v ČR potřebuje pomoc státu, tvrdí studie
7.11.2010 | Petr Poláček
99 příspěvků
-
Tady má asi někdo problém překousnout, že jako herní vývojář bude vyvíjet do svých 65 let a možná ještě déle a Vize, že po 20-ti letech v branži bude za vodu je asi bežná cílová meta. Plamenné řeči typu, že místo výchovy dětí mám obětovat každou minutu kultu zdokonalování sebe sama za účelem vygenerování stále vyšší částky za měsíční lopotu je stejně hodným kulturním projevem k následování jako přirovnávat výchovu vlastního dítěte k "hlouposti" k čemu k někteří z vás svými názory směřují! Stejně tak je problém si přiznat, že ta má hra asi nebyla tak skvělá jak jsme si to z klukama z týmu včetně našich markeťáků odplácali, což je v naší společnosti celkem častý jev i v jíných oblastech, viz. sport za všechny. Jsme stále skvělí, máme borce, ale nějak to tam nepadá. To nemluvím o solidaritě mezi svými - hráči a fanoušky her, která tady z vás jen čiší a i když Vás to nic nestojí máte problém říct "Jo, chlape bude líp, děti porostou bude víc času najde se lepší práce, peníze budou." Bla, bla, bla padá to z Vás jak... jeden generál lepší než druhý. A pro "speciality" vyztužené samostudiem, knihami, internetem a vlastní praxí, no snaha se cení, ale papír v peci hoří taky rychle ;-). Díky za prostor a přeju Vám všem v osobním životě hodně štestí, pevné zdraví a doufám, že Vám vaše plány dopadnou podle vašich nejlepších představ. Ahoj.
-
-
Co to je? Snazim se snazim, ale nic z toho mi nedava sebe mensi smysl?
-
-
vyvoj a distribuce her je komercni byznys = zadne dotace. uplne staci fakt jak tu eu kurvi svymi dotacemi/vyjimkami/kvotami trh sam o sobe. jeste tak zacit dotovat vyvojare her a uz nokdy zadnou kvalitni hru neuvidime.
-
nedivil by jsem se tomu že za chvilku herní prumysl bude chtít pomoc od státu vemte si kolik stal vývoj hry Duke Nukem Forever 20 až 30 milionu 3D realms studio krachlo šlo to k soudu 2K games ale hlavní roly v sehral Randy a vzal si na sebe těžkej ukol tuto hru nekočnou dokončit a možná se ji dočkáme konečně po dlouhých 13 letech a nedivte se že herní průmysl bude chtít pomoc od státu, když je pirati připravej o spoustu prachu když to šoupnot na netu tu hru ke stažení a prostě rači by jsem autoři her podporoval že si tu hru koupim aby pak mohly vyráběj další tituly bo pokračovaní
-
proč ne......je to součást kultury, ne......hele, moc nechápu některý zdejší komentátory..máte rádi hry, určitě i pár těch českejch.........vyhazou-li se peníze za různý oupnkarty, gripeny a pandury, proč nedat pár mega na nějakou tu hru........nápadů je jistě spousta....
-
-
Prijde mi, ze jsi trochu mimo. To jako po unesenem dopravnim letadle, nebo po Talibanu v Afganistanu budeme hazet DVDcka s ceskymi hrami a oni se leknou? A nevim, co sem pletes Opencard, to je prazsky projekt placeny z prazskych penez. Hry mam rad, hraju je, ale odmitam na ne cpat prachy ze svych dani. Pokud si nekdo neumi sehnat finance na svuj projekt, tak ho holt nerozjede. To za chvili muze stat take prispivat na bordely, ne?
-
-
Jakékoli naše angažování se v Afghánistánu a jiných blízkovýchodních zemích je podle mě pouze naprosté plýtvání. At si to tam Američané pořeší sami, když jim to tam měli potřebu rozvrtat. A že by jsi měl problém přispívat ze svých daní na vývoj her? Já osobně mám mnohem větší problém s tím, že část mnou odvedených daní jde na různé často pochybné a zpravidla hluboce prodělečné instituce, jako jsou divadla nebo různá muzea. Hry jsou přece také kultura. Nebo snad někdo vidí zásadní rozdíl v tom jestli je obraz na plátně nebo na monitoru?
-
-
Samozrejme, ze mi vadi prispevky na takoveto instituce. To ale neznamena, ze budu podporovat vznik dalsich instituci, ktere budou jen vysavat moje dane pro tvorbu vlastniho zisku. Navic dobre firmy sve hry prodaji, viz. Arma 2 a datadisky. Jak uz jsem psal, vykriceny dum je take kultura, to za chvili muzem davat dotace i jim.
-
-
-
ale...jasně...opravdu dobrá věc se prosadí sama......já, nevim, samozřejmě záleží jaké hry.....spíš myslim takové ty různé experimenty, new media apod.....
-
-
joe - tobe by taky meli prispet nejakou dotaci, protoze pulka toho co napises je komedie a ta druha tragedie