Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Bobrkola

Považuji se za klidného člověka a hate moc nemusím, ale u řady RTX 20X0 se musím opravdu držet. To co Nvidia předvádí je fakt otřesné. Poměr cena/výkon je stejná jako u 1080 (tedy výkon cca +30%, ale i cena + 30%). Ospravedlňují to ultra novou technologií RT, která je prostě úžasná a bude to nový level v osvětlení a stínech a tím pádem to úplně změní pohled na věc. To zní opravdu "zajímavě". Vtipné ale je, že do data vydání RT nebude podporovat ŽÁDNÁ hra a není tím pádem možné zjistit z recenzí, jak si na tom grafika stojí, než si ji nadšenci 1. den koupí (pokud vím, tak se ještě neví, kdy bude RTX do her implementováno). 

Jirka ve FC říkal, že by s RT měly hry běžet na 60FPS ve full hd, ale 1440p bude pravděpodobně 40-50 fps. Což je v době, kdy se "spoléhalo", že nová generace přinese 60 fps ve 4k opravdu skvélá práce a já tleskám (Sarcastic).

Osobně mě nejvíc štve, že nevydají řadu GTX 11X0, kde by byl stejný čip, bet RT jader, protože pokud upřednostňuji vyšší fps před super grafikou, tak bych v případě koupě RTX 20X0 platil za něco, co nemám v plánu využít.

Doufám, že se v zimě Radeon ukáže, předvede generaci grafik se super poměrem cena/výkon a Nvidii vypálí rybník. Myslím, že mají nejlepší příležitost za posledních x let, jak si ukousnout podstatně větší podíl na trhu. Plus si (opět dle mého názoru) Nvidia zaslouží dostat přes čumák (podobně jako Intel), aby se opět zaměřili na výkon.

Ok to je z mého pohledu vše a teď si rád přečtu proč a jak jsem ve svém názoru mimo :). 

• Jenže technologii RT nemusíš používat, tedy zustaneš při starém a pak máš z obou nových RTX karet nejlepší karty pro VR a 4K hraní. 

A kolik grafik dnes zvládá realtime RT? ;)

• Bobrkola

A ještě si dovolím doplnit, že jsem opravdu zvědavý na novou generaci konzolí. Protože pokud (a nejspíše ano) bude v nové generaci konzolí tato generace grafik, tak:

1) Si můžou lidé na konzolích mohou o 4k 60fps nechat zdát

2) To zabrzdí vývoj nové grafiky i u her na konzolích, tak na PC

Ale abych byl aspoň trochu optimista: Podle mě je ideální čas na nákup PS4 PRO... protože je jisté, že ještě pár let 100% vydrží :D.

• Draken69CZ

Tam bude APU od AMD.

• S vypnutým RT je 60 fps stabilních na 4K. Konzole nebudou používat tyto GPU. 

Tyto karty jsou top pro hraní ve 4K. Neexistují lepší. Zatím 

• Anarcha

Tak nárust výkonu maximálně o 10FPS u 2080 vs 1080TI , celkem výsměch když se kouknu na ceny karet NV Epic Fail

• drasta

Jj rozdil 2-3k je fakt katastrofa u grafiky za 20 litru :D

• Catch22

na AMD čekat nemusíte nedávno oznámili že na vývoj high endu v grafickym segmentu rezignujou...od amd mužem čekat výkoný karty vyšší střední třídy za dobrej peníz.

• Borok

Prvý krát som u graf´ík zvedavý s čím príde AMD. S procesormi nedávno prekvapili, 7nm grafiky by mohli úspech zopakovať.

• Whoossain

2080 je velmi srovnatelná s 1080 Ti. Mnohdy rozdíl tvoří 1FPS. A jak se tu už psalo, u některých her je 1080 Ti dokonce lepší. Za o něco vyšší cenu tak nabízí spíš nový technologie, architekturu atd. Ve 4k ale nejspíš neoslní.

Něco jinýho je 2080 Ti, která už nabízí slušný výkon pro 4k hraní (u většiny titulů s průměrným FPS nad 60 a nejnižšími FPS těsně pod 60 - snad s výjimkou Wildlands nebo SoTR). To jsem aslespoň vyčetl z dostupných výsledků.

Vypadá to, že 2080 pro 4k nemá cenu pořizovat a pro nižší rozlišení stejně dobře poslouží i předchozí generace. Jak široce se uplatní Ray Tracing nebo DLSS, dostupný na 2080, je otázkou.

• No jo no, Nvidia je v tomto segmentu bez konkurence, tak to pojala jako Apple. Chceš novou technologii, tak plať. High end novinku za startovací cenu stejně kupuje omezená skupina zákazníku. Navíc výrobní cena vs prodejní je směšná, takže pokud by to vůbec nešlo na odbyt je kam cuknout. Pro mě je vždy na prvním místě poměr výkon cena, a ta je obyčejně u High end věcí špatná, takže 1080Ti je lepší volba. Co bude za dva roky, budu řešit za dva roky ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit