Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ucho ty nejsi normální s tím ještě souhlasit... *12* *12*
  • Je zajímavé jaká pravidla si zavádí a prochází jim to. Tak dlouho budou bojovat proti pirátům a bazarům až se nakonec zničí.
  • KOnzole mají být o tom že strčím disk a hraju - nevadí mi stahování PATCHU NEBO INSTALACE ale tohle už je moc. Ješt že MULTI nehraju - nabavejí mě ani.
  • A jeste jedna vec, poridim si novy PC, takze vlastne mi bude puvodni hra v multiplayeru nanic, jelikoz jsem jakoby novy majitel? Proste toto je spatny pristup, vydavatele resi mnohem krajnejsi veci nez by meli aby neprichazeli o zisky...
  • Jo a s tim "at si kazdy hry vazi", co kdyz si nekdo koupi hru aby si ji jednou zahral a pak se ji zbavi preprodejem? A ze takovych lidi je. Neuchyli se ke stazeni nelegalni verze, ale ma byt trestan? To je jako by na sebe bral zavazek do smrti spolu...
  • A co je tedy lepsi? Nevidet korunu od nekoho kdo si poridi original od jineho hrace, nebo nevidet korunu od nikoho kdo si stahne warez verzi? Kdyz by nebuzerovali nakupy v bazarech, alespon by tim vylozene nepodporovali warez, proti kteremu tak krici.
    Jinak, proc bych mel byt omezen v prodani necoho co jsem si koupil? Koupis si mobil, auto, film, hudebni cd, cokoli - muzes to pak nasledne prodat dal - i v tomto pripade vyrobce neuvidi ani korunu od staronoveho majitele. Ano muzes namitnout ze u her je to jine, tam si preci kupujes jen pravo instalovat nebo jak to maji sikovne vyklickovany a popsany v podminkach pri instalaci. Jenze prakticky je to nelogicke, nemoralni a pripadne mi to i z casti protipravni...
  • protože od člověka, který si tento "originál" koupil, neuvidí ani korunu... :)
    někteří lidé tak holt hrají. koupí draho novinku, za pár dnů dohrají a prodají ji někomu dál...
    někteří lidé to tak dělají i s HW, i když tam je to ošemetné, ale taky si člověk může za slušné peníze stále udržovat výkonný stroj. (ale tam je větší riziko, že ten HW klesne víc na ceně a nebude výhodné přelézt na něco lepšího). u her člověk prakticky nešlápne vedle, protože kolikrát tu hru dokáže prodat skoro za stejné peníze... (pokud nekoupil předraženou)

jinak já tohle omezení schvaluji. však ať si každý té koupené hry váží :D
  • to tě neučili, že lhát se nemá? Dead Space na PC jako novinka nikdy 1500,- nestál a jestli ti ho někdo za tu cenu prodal, ať to byl i nějaký obchod, tak tě solidně natáhl... (navíc ta hra se teď prodává i za 150,-) ono i ceny her na konzole jsou u nás dost přemrštěné. v zahraničí je to veselejší... Bioshock 2 na X360 není problém koupit za 400,-, u nás ho mají za 900,- (výjimkou budiž jeden slušný online shop, kde je za 550,-) ale tak obrázek si o cenách udělat můžeš...
    já osobně si bazarovou hru nikdy nekoupil (výjimka Quake 4 za 50,-) a raději počkám půl roku až rok a cena je poloviční nebo po roce směšná...
  • No jo, ale porad se budou divit proc tak kvete warez, kdyz delaji tyto antikroky proti tem co si kupuji original, byt uz jednou hrany...
  • MP me nezajima a pokud bude mit kampan i kdyby mela byt sebelepsi usmolenych 5 hod. tak si to stejne poridim az ve vyprodeji za par stovek. Doby kdy jsem za hru byl ochoten vysolit litr a vice jsou uz davno pryc. *6*
  • A co čekají? Hry jsou drahé jako prase, zvlášť na konzole. Kdyby mi ta hra stačila na půl roku, tak si ji v klidu koupím jako novinku a nic neřeším. Ale průměrná hra má hrací dobu nějakých 10-15 hodin(neboli 3 díly Call of Duty). Kdybych si chtěl zahrát dvě hry za měsíc, tak mě to bude stát kolem 3 tisíc korun měsíčně. Proto si je radši koupím v bazaru. Má to sice nevýhodu, že si člověk musí pár měsíců počkat, ale z pohledu peněz to stojí za to. Mám doma X-Box360 a PC. Na X360 si kupuji hry zásadně z bazaru. Na PC občas taky, ale většinou si je spíše půjčuji. Na PC jsem si jednou koupil Dead Space jako novinku za 1500,-, půjčil jsem to kamarádovi a když jsem si to chtěl po nějaké době zahrát znovu, tak už to nešlo, protože to mělo omezený počet spuštění. Tak jsem si nakonec musel stáhnout crack. To je dobrý, viď? Koupím si originálku, kterou si ve výsledku musím nacrackovat. Podle mého názoru, kdyby ty hry zlevnili(což se asi nikdy nestane), tak prodeje stoupnou a pirátství už nebude tak zajímavé. Pro mě je prostě lepší utratit 3-5 stovek za hru, když vím, že ji budu mít napořád doma a je to originálka, než stahovat a vymýšlet blbosti. Tím pádem by se odbourala konkurence v podobě bazarů a peníze by šly k výrobcům(distributorům). Je to podobný princip jako s DVD filmy. Jakmile se začaly prodávat v každé trafice za směšné peníze, tak všechny videopůjčovny šly do háje. To je můj názor.
  • ales.smutny
    Ah, díky za upřesnění, nedošlo mi, že by mohlo dojít ke zmatení pojmů :)
  • vycházel jsem z článku kde je to také napsáno v uvozovkách. *3*
  • Cos, ono z druhej ruky znamena kupit originalku ktoru uz niekto presiel. A nie to tvoje "z druhej ruky"
  • vôbec s týmito ochranami nesúhlasím... už aj konzolu som kupoval s myšlienkou že nebudem zdržovať len suniem disk... a hele ono to musím všetko najprv nainštalovať... obmedzenie za obmedzením asi s tými hrami seknem :D
  • No, podľa toho ako sa vyvíja situácia v EU tak o chvíľu nebude mať žiadnu slobodu OBČAN, nie len hráč
  • Môžu si za to už aj sami. Kedysi (a nie je to zas tak dávno) skoro na každú hru bolo dopredu vydané demo, kde sa hráč rozhodol či sa mu tu hru oplatí kúpiť.
  • Jesteze na konzoli multiplayer nehraju :-)
  • Pořád lepší než ty stupidní DLC, který za to nestojí ani zadarmo.
  • ales.smutny
    Je možné (pravděpodobné), že PC verze bude mít ještě "sekundární", tedy klasickou protipirátskou ochranu klíčem, ale jelikož je Homefront i na PS3 a X360, kde klasické registrační keye nejsou, Online Pass bude dalším klíčem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit