Přejít na výpis diskuzí
Homefront bude obsahovat „bič na bazarové hry“
6.1.2011 | Aleš Smutný
143 příspěvků
-
no já nechápu, v čem vidíš problém ty? připadáš mi trochu jako natvrdlej (čti prosím, co píšu, buď nechápeš souvislosti nebo vytrháváš z kontextu a vlastně z toho děláš zcela nesmyslné závěry). ano, hry se prodávají i do druhé ruky, ano, nebývá s tím problém. říkal jsem někde něco proti tomuhle nebo že bych zakazoval bazarový prodej? neříkal. ty ale reaguješ stylem, že jsem další bojovník proti bazarovému prodeji. nejsem, to sis pouze v té hlavě vysnil) i já vlastním jednu hru koupenou z druhé ruky. i když pro mě je bazarový prodej zbytečný, protože jsem radši, když je kupovaná hra nová, tedy místo bazarového prodeje raději počkám na slevu a takto zlevněnou hru nemám potřebu prodávat dál (všechny hry, které jsem si v životě koupil, jsem si nechal - dyžtak si přečti jen tenhle řádek, ať můžeš reagovat na to, že jsem proti bazarovému prodeji :) )
přečti si znovu, o čem ten článek je. jen jsem napsal důvod, proč vydavatelům vadí bazarový prodej a to je prostě fakt a realita, kterou nedokážeš vyvrátit (a vlastně nechápu proč se mi to snažíš vymluvit nebo snad vyvrátit :) - jednoduše, vydavatel dostane zaplaceno jednou, hra přitom může projít rukama deseti lidí, proto se snaží z her udělat víc a víc službu, no a tímhle nejvíc trpí u her na konzole...). a to, že proti tomu někdo bude chtít navrhnout omezující řešení je jeho právo, tvoje právo jako zákazníka je pak zase to, že budeš souhlasit a koupíš nebo že souhlasit nebudeš a nekoupíš. to je asi tak všechno, co s tím budeš moct dělat, protože ten produkt je něčí výtvor a on rozhoduje o podmínkách. mimochodem toto již dávno existuje u spousty jiných her, kdy je aktivuješ nebo registruješ na sebe a třeba využíváš dalších služeb autorů. další člověk se na tebe již registrovat nemůže (a spousta registrací deaktivovat nejde). ale vlastně nechápu, proč na tebe ještě reaguji, když vlastně odpovídáš na něco tak trochu zcestně. -
Je to marný, je to marný, je o marný... Ty jsi prostě mimo. Když už pořád dokola opakuješ, že licence se použila 2x tak se nikdy u originálu nemůže použít současně 2x, přešla na jiného uživatele, je to stála ta jedna licence akorát, že jí používá další člověk. Bylo zaplaceno 1x plnou cenu za 1 licenci a ta přejde dál. A že si někdo dá do smlouvy, že je nepřenosná, nikde jsem u her nečetl, že by byly vázány jako třeba OEM Win.
-
takže znovu pro tebe, když nejsi schopen použít tu věc, co máš v hlavě nebo nechápeš psaný text...
člověk si koupí originální hru a zaplatí za ni vydavateli, tedy ten získa za hru peníze. poté daný člověk hru prodá do bazaru a nějaké peníze získá zpět. (tady do toho peníze vložil bazar), nyní si tu hru koupí další člověk a platí bazaru, vydavatel už ale peníze další nedostal. licence se nyní použila 2x, zaplaceno za produkt vydavateli bylo jednou. (mimochodem žiješ třeba v přesvědčení, že taková videoherna si jen koupí originálku a nechá na ni hrát lidi, tedy že za hru zaplatí stejnou cenu jako ty?
tohle je prostě fakt a proto vydavatelům vadí ten bazarový prodej, protože z něj nic nemají. tak jestli to nemám v hlavě v pořádku jen proto, že chápu situaci, tak to je trochu ujetý :)
a ještě znovu, distributor prodává licenci, neprodává hmotnou věc. licence bývají nepřenositelné, i když většině to samozřejmě vůbec nevadí a tedy hry se dále prodávají. to, že proti tomu chce někdo bojovat a zabránit tomu, to je zcela jeho věc. zákazník s tím může buď souhlasit nebo nesouhlasit a tedy nezaplatit (ovšem to nezahrnuje to, že si danou hru stáhneš z internetu bez placení...)
a ještě další celkem nepodstatný detail, nikde jsem netvrdil, že takové omezování je správné rozhodnutí a nejsou mnohem lepší způsoby, pouze jsem psal, v čem je problém a že když to chce někdo udělat, tak ať, je to jeho věc... chápu že se se mnou nechceš bavit třeba ty, protože máš problémy s pochopením psaného textu :) -
Ucho ty to snad nemáš v hlavě v pořádku. Když se díky bazarům prodává 0 originálů, tak kdepak se ty čerstvé originály v těch bazarech asi berou? On je někdo ukradl? Řekl bych, že než je někdo dal do bazaru tak je asi musel koupit za plnou cenu a už za ně jednou plnou cenu distributorovi zaplatil. Takže dokud nepochopíš, že celé toto je jen nenažranost distributorů, že chtějí za jen kus hry platit vícekrát, tak vůbec nemá cenu se s tebou bavit... *12* *12* *12* *12*
-
Nj, tak ja to beru tak, ze kdyz ten zakon nema zadny efekt, tak se ridim svym svedomim. A pujcit nekomu svoji vec nepovazuji za nic spatneho.
-
Jen jsi mi potvrdil to co jsem si o tobě myslel.
-
Ja to vedel, ze se nedozvime, ktera spotrebitelska prava jsou porusena. Proste blabol az na pudu.
V budoucnu se nebude dit nic strasneho. Vyvojari budou dal nabizet nejake hry za nejakych podminek a ja je budu bud akceptovat a hru si koupim a nebo nikoli a budu ji ignorovat. Stejne jako je to dneska. Tragedie to bude mozna pro nejake piraty, kteri budou donuceni zaplatit, pokud si budou chtit zahrat a to jim ze srdce preju. Konecne se zacnou chovat normalne a ne jako dobytek. -
Hele chlapci možná pochopíte o co tu jde až tihle vydavatelé a někteří další začnou konat ještě horší věci. Dejte jim prst (momentálně v podobě placení MP) a za chvíli nám sežerou celou ruku. Takhle to začíná a uvidíte co se bude dít dál. A až snad v té době konečně prohlédnete tak tu potom nebrečte jak je ten svět hrozný. Vy zatim vidíte jen ten jednorázový poplatek ale nedokážete myslet do budoucna. Bohužel s vaším přístupem hádám že bude pořád skákat jak oni budou pískat.
-
Nekomu to byt jedno muze, ale porad to nevypovida nic o legalnosti.
A princip chovat se legalne jen tehdy kdy je na me videt je nedospely a je to jasny smer k zavedeni policejniho statu pokud se stane spolecenskou normou na misto domeny uzkeho okruhu psychopatu. -
Pokud tu hru nebudes hrat, tak je to tak spravne.
Nikdy me nechyti, ted jezdim na mopedu :-). -
Dalsi detinska reakce, kterou ztrapnujes akorat sam sebe.
On porusil licenci, smluvni ujednani, ktere dobrovolne odsouhlasil. Tvrdit ze poruseni smluvnich podminek neni spatne je znamkou nevedomosti, hlouposti nebo bezcharakternosti. Ktery jsi pripad? -
Tak já si příští rok FM 2012 už nekoupím. Vývojaři ode mně neuvidí ani korunu. Je to tak správně pane eee?
Tomu žes uprchl docela věřím. Důležité je, aby tě zas chytli. -
Ne, vzhledem ke svym tvrzenim evidentne nevis, jak to s tim softwarem je.
Uved konkretne, ktera prava jsou porusena. Ja tvrdim, ze zavedenim jednorazoveho poplatku za multiplayer pro kazdeho hrace zadna prava porusena nejsou.
Na velmi detinsky zbytek tve reakce nebudu radsi reagovat, jo? -
keny11: porušování jakých práv? buď prosím konkrétní, přesně jaké právo bude porušeno?
jinak tady máš radu zdarma, třeba ti bude pár let sloužit k dobru: změna stavu je vždy z, ne s, tedy správně je "ztrapňuješ". -
No to by bylo nejlepší táhni z této země a už se nevracej. On neudělal nic špatného když to nechápeš je to pouze tvůj problém ale nevnucuj ostatním své pokřivené a neetické názory.
-
Já narozdíl od tebe vim jak to se sofwarem je a pokud nevidíš to porušování práv tak jsi buď slepý a nebo blbý. Tak jako tak nemáme se spolu o čem bavit. Až ti konečně dojde co se tu děje potom něco piš do té doby buď radši ticho a neprojevuj se jen se tím strapňuješ.
-
K tomu prikladu. Takze jsi nelegalne prodal Fotball Manager a Tropico 3 cimz ses neopravnene obohatil a neopravnene ji tyto hry umoznil hrat nekomu, od koho jejich vyvojari za ne neuvidi ani korunu. A jeste se tim chlubis.
A ted si predstav, ze ja jsem levne prodal pronajate auto a za utrzene penize jsem koupil letenky a uprchl. Tim jsem skvele podporil dopravni prumysl. Jsme holt oba borci, co radi podporujeme sve okoli. -
jasně, když se dokážeš zbavit mrtvoly člověka, kterýho zabiješ, taky ti u nás patrně nikdo nic nedokážeš... tedy když má někdo možnost udělat něco, co by neměl, a má jistotu, že mu to nikdo nedokáže, dává mu to svolení k tomu, aby to udělal? :) tady už nastupuje morálka a charakter člověka... tím neříkám, že půjčit kamarádovi nějakou hru je špatné, ale třeba další případ, který někdo obhajuje a to GOG. víc lidí používá stejný účet, aby si nemusel každý ty hry kupovat. vždy je to nakonec jen o tom, jak se někdo snaží přechytračit toho druhého, aby mu zaplatil co nejméně. a proč? protože mu to nikdo nedokáže, tak je jedno, jestli je to legální nebo ne... :)
-
Kdyz neco z principu nejde dokazat, tak je podle me jedno, jestli to je legalni nebo ne.
-
Muj argument je, ze lidem je potreba za jejich praci platit. Tedy i hrac hry by mel jejim vyvojarum za ni zaplatit. To je jasne moralni postoj.
O jakem porusovani spotrebitelskych prav mluvis? Vzdyt k zadnemu porusovani spotrebitelsky prav nedochazi. Prodavani licenci, tedy opravneni k nejake cinnosti, je zalezitost znama po staleti.
Je nemam ruzove bryle, divam se na svet takovy jaky je. Ale ty se pokus odlozit sve bryle nevedomosti a pokud mozno je nevymenuj za bryle hlouposti. Neni nic spatneho na tom, ze jsi nevedel jak to s prodejem softwaru je. Mnoho lidi to nevi a ma o tom dost zkreslene a naivni predstavy. Ale je hloupost na tech naivnich predstavach trvat, kdyz se dozvis jak je to ve skutecnosti. Tak se chovaji jen lide s malym duchem, kteri nedovedou prekrocit svuj stin. A takove ceka smutna budoucnost nymandu. Podle stylu vyjadrovani jsi hodne mlady clovek, mel bys mit jeste otevrenou mysl, tak se nechovej jako starej blbec. Ve svem vlastnim zajmu.