Přejít na výpis diskuzí
Homefront bude obsahovat „bič na bazarové hry“
6.1.2011 | Aleš Smutný
143 příspěvků
-
Jak to vlastně bude u toho Homefrontu? Budu tam moci hrát i za Severokorejce a postřílet ty zas*aný amíky?
-
Jo a opovazte se nekdo treba pujcit sousedce cukr ! Ja bych takove kamarady jako je tady ten EE taky nechtel :-)
-
Tahle reakce nedava vubec zadny smysl :-)Myslim ze kdyz nekdo pise do for, tak by nemel byt pod vlivem a nebo si nezapomenout vzit rano prasky :-)
-
HEh proc bych nemohl prodat auto na leasing ? muzu ! prevedese smlouva nebo se to doplati.Ale hry na leasing nemame, ty platime rovnou, chytroline :-)
-
eee vyhrává cenu pro největšího ma**ra... *8* *9* *10* *11* *12*
-
však já nikde netvrdil, že to není jeho věc. když nesouhlasí, ať tedy hru nekupuje, ale ať ji ani nehraje. tím, že ji hraje, dává těm lidem pouze munici a důsledkem je snaha o zapeklitější ochrany. taky jsem neříkal, že schvaluji ochrany Ubisoftu. ono sice většina platících zákazníků si té ochrany ani nevšimne, ale samozřejmě pár jedinců na ni doplatí a v ten moment jsou na tom holt piráti lépe. klasický nekonečný boj, kde je snaha o ochránění produktu a na druhé je skupina lidí, co se ty druhé zase snaží za každou cenu ochcat a hrát zdarma...
ale popravdě mně je i jedno, jestli někdo hraje nelegálně staženou hru. mně vadí jen to, že to někteří z těch lidí dokáží obhajovat celkem směšnými argumenty, které nikdy nestojí na pevných základech.
to přirovnání ke kinu je v pořádku, nešlo o přirovnání ke stávající situaci, ale o to ukázat, jak absurdní je takovéhle chování a tedy že se na to opravdu musí pohlížet jinak (samozřejmě nejlepší by bylo, kdyby se dělali tak kvalitní tituly, že by je nikdo nechtěl dávat ani z ruky a chtěl je mít napořád :) ). však se zdá, že jestli to takhle půjde dál, hry se budou šířit pouze online (a mám dojem, že letošní Tomb Raider je toho příkladem) a pak už budou mít problém z části vyřešený -
To ucho: Sorry, moje chyba. Ta hra stála 12 stovek. Možná je to moc. Nicméně to tak je.
To eee: Ano, vždy rád vyslechnu kecy od "hrozně chytrých lidí". Nejradši mám povídání o tom, jak půjčení hry kamarádovi je obrovský zločin. A když ke mně přijde si tu hru zahrát, tak to je taky zločin. A když mu ukážu obal, tak to už je rovnou na elektrický křeslo. Mluvíš tady o trhu. Pokud tomu opravdu rozumíš, tak asi víš, že my jako zákazníci, jsme součásti trhu. Vytváříme poptávku. Ale ta závisí na koupěschopnosti. Nejvíce tedy na ceně. Člověk vždy hledá nejoptimálnějši možnost. Pokud je tady hra, která stojí 15 stovek a já vím, že ji kamarád má, tak si ji od něj půjčím. Je to normální a je to lidský. Pokud mám hru, kterou jsem zaplatil a ta hra mi znemožnila ji hrát, tak zase hledám nejoptimálnější možnost. Takoví profesoři jako ty, si koupí dvě hry za rok, a pak v různých diskuzích dělají machry. Pokud jsi nikdy nepůjčil svému kamarádovi žádnou hru, tak bych fakt nechtěl být tvým kamarádem. -
Pokud si nekdo hru stahne a oduvodni to tim ,ze se mu nellibi pristup k zakaznikovi tak se vskutku jedna jen o trapne vymluvy.Ale pokud si ze stejneho duvodu hru nekoupi a ani nestahne tak to je snad jeho vec.
A rikej si co chces ,ale napriklad praktiky Ubisoftu co se protipiratskych ochran tyce uz prekracuje unosnou mez a v konecnem dusledku trpi prave platici zakaznik a pirati jsou usetreni veskerych omezeni.A takovy prisup ja rozhodne podporovat nebudu.To ovsem neznamena ,ze si hry budu stahovat.
A prirovnani ke kinu neni zrovna idealni,spis by se to melo prirovnat k DVD/blue ray. -
když mluvíš o filmech. přirovnejme to ke kinu. řekněme, že by se lístky do kina netrhali a daný lístek bys mohl použít kdykoli u daného filmu. tedy koupil by sis lístek na Avatara a mohl tak jít na ten film do kina kdykoli a kolikrát chceš. no a pak by se našli chytráci, co by daný lístek přeprodávali dál a dál. kino už za ty další lidi žádné peníze nedostane, kolovat bude pořád jedna suma za lístek a maximálně se bude snižovat hodnota lístku, jak bude film přestávat být zajímavý... kdyby to tak dělalo více lidí a dostatečně rychle, kino nedostane zaplaceno takřka nic.
proto mají vydavatelé k bazarovému prodeji takový negativní postoj, protože pro ně to žádný zisk není. neprodávají žádné nové licence, pro ně nedochází k prodeji ničeho. proto se to musí u zábavního průmyslu řešit jinak, neprodává se zde hmotný produkt, ale něco, co člověk k životu nepotřebuje, je to pouze zábava.
Vývojáři hlady neumírají, jen kolikrát nemohou pracovat na projektech, které by rádi oživili nebo musí častěji měnit zaměstnání. práci si většinou najdou, ale jsou to pouze komplikace.
už jsem to tady jednou psal, ale lidé zde stále hájí důvody toho, proč si tu hru zrovna stáhnou z internetu, proč odmítají podpořit distributora, protože dělá něco, co se mu nelíbí. jsou to jen chabé výmluvy, které ve finále poškodí pouze samotné hráče. -
Kdyz si koupis auto na leasing, tak ho nemuzes prodat do bazaru. Kdyz si pronajmes byt, rovnez ho nemuzes prodat. Takovžch obchodnich modelu, kdy se prodava pouzivani neceho co nevlastnis a nemuzes si s tim delat co chces je plno. To neni okradani. To jen nechqpes, co si vlastne kupujes, kdyz si "kupujes hry".
-
S přirovnáními s auty si můžete hulákat jak chcete, já tu vidím možnost i pro piráty možnost hrát multiplayer za 250 kaček, na PC. A navíc pokavaď by sis chtěl koupit hru jak tu tvrdíš tak by to znamenalo že by si s ní koupil i vývojářský program a další věci okolo, bacha na to třebas pojem freeware znamená že můžeš používat bezplatně program ale nese hrabat a upravovat program/hru.
-
Žij si v tom tvém pěkném snu.
-
Souhlasim ale vysvětli to některým omezeným jedincům.
-
Myslim. Priklad mesicnich poplatku za multiplayer je WoW. Priklad mirnejsich jednorazovych poplatku je hra o ktere diskutujeme. A je to v poradku.
-
Je naprosto neuveritelne kolik je na svete p*tomcu kteri se dobrovolne nechaji okradat a jeste tomu tleskaji a propaguji to.Me by zajimalo jak by tito chytrolini reagovali napriklad pri koupi noveho auta u ktereho by jim vyrobce nebo prodejce zakazal nasledny prodej do bazaru, museli by jej pekne zahodit, nebo si nechat a jit koupit nove.A s hrou je to to same, koupim dohraju a pokud si ji nechci nechat tak prodam a aby mi nekdo neco takoveho zakazoval je nesmysl, navic je to jasna vycuranost jak zvysit prodeje svych supermoderne predrazenych vytvoru.Napriklad COD MW2 je to uplne to same jako prvni dil, na stejne enginu, pouze zmenene prostredi a postavy, drive se to prodavalo jako datadisk tak za polovic ceny.Dnes to prodavaji jako novou ! hru za plnou cenu ale polovicni praci, coz ja osobne povazuji za nehoraznost.Ovsem, pokud budou miliony oslu kteri to koupi tak to tak proste bude dal a bude hur, vzdyt dneska jiz ani vetsinou pred vydanim hry neni demo aby se clovek mohl podivat jestli to za to stoji a nebo je alespon radne orezane a vybrany samozrejme ten nejlepsi kousek z cele hry a vy se potom v plne verzi nestacite divit co to hrajete za nudnej skvar.A proto byt to neni zcela koser, zaplat panbuh za ty piraty .
-
To ze koupi novou hru ale nic neresi. Zakaznik nenese zadne bremeno boje s bazary. Bazarovy zakaznik neprispiva do kasicky vydavateli ac treba pak vyuziva jeho sluzby a tak vydavatele hledaji nejaky obchodni model, kde i bazarovy hrac neco do te kasicky posle. Zkousi to ruzne, pres placena dlc az po poplatky za multiplayer.
-
Souhlasim s uchem i s eee, je to i můj názor a vy ostatní se klidně kousněte do zadku, zakímalo by mne co si o tom myslí fundování pánové z Fight Clubu.
-
eee: no ty nás tu bavíš zadarmo už dost dlouho.
-
A už jste viděli tu mezinárodní, USA tlačenou smlouvu proti sdílení na internetu? Tu acta či jak se jmenuje. To je hlína přátelé, tyhle kejkle jsou jen sranda. A EU komise ji tiše schválila a chce ji všem státům nacpat. A projde to, protože lisabonská ústava (nebudu tomu říkat smlouva vzhledem k tomu, jak byla vnucená) je nadřazená legislativám jednotlivých zemí
-
Kdo ho neakceptuje, ten si proste hru nekoupi. Taky jsem si nekoupil radu her ktere jsem chtel, kdyz mi jejich podminky nevyhovovaly, at cenove nebo treba zpusob ochrany.
Je hloupe a zbytecne kvuli tomu vykrikovat, ze je vydavatel nemoralni. Tenhle proste chce poplatek za multiplayer od kazdeho hrace, ktery se ho ucastni. To je naprosto fer pozadavek. Kdo za multiplayer platit nechce, ten at hraje neco jineho. Kde se proboha v lidech bere predstava, ze maji narok na to, aby je nekdo bavil zadarmo?