Přejít na výpis diskuzí
Homefront bude obsahovat „bič na bazarové hry“
6.1.2011 | Aleš Smutný
143 příspěvků
-
Ty si myslis, ze legalnost se urcuje podle toho, jestli to jde poznat?
Precti si nekdy licencni ujednani k nejake hre co sis koupil a ktere odsouhlasujes. Ve vetsine je pujcovani, prodavani, pronajimani, kopirovani a dalsi sireni zakazano.
Kdyz nekomu koupis hru jako darek, tak ji neinstalujes a nehrajes, s licencnim ujednanim souhlasi az dotycny obdarovany. Krome toho se vetsinou dava vyjimka osobam blizkym, tedy tem s kterymi sdilis domacnost. -
a už zase fantasmagoříš a děláš z toho něco jiného... a opět jsme u toho, že si ta hra nezaslouží ani to stáhnutí aneb házet na ni špínu. to se tady jaksi vůbec neřeší. problém je jednoduchý. něco se mi líbí a chci to hrát, tak za to zaplatím a hraju to. když se mi něco nelíbí, tak za to neplatím, ale ani si to nestahuji. ty to opět převádíš do roviny, že ať si to tedy lidi stáhnou a zahrají, je to jen na dva dny, tak to nestojí za utrácení peněz. no a to je jen hloupá výmluva k tomu, jak získat a používat něco bez placení... aneb krásně to vypovídá o naší společnosti a zakořeněné klasice "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". až duševně dospěješ, pochopíš, jak to celé funguje a jak se má slušný člověk chovat. (pro hnidopichy tím neříkám, že veškerá opatření, co distributoři udělají, jsou svatá a správná, ale že lidé jako zákazníci mají právo volby jim dát najevo, že se jim to nelíbí. a to jde pouze tím, že si to nekoupí, ale ani to nebudou hrát. když to budou lidé hrát bez placení, dají tím jen najevo, že se jim to líbí a oni budou holt vymýšlet další věci, jak z toho ty pro ně ušlé zisky získat...)
-
Pro koho je to dulezite?
Co je spatneho na hre, ktera jde dohrat za dva dny? Blue ray film za sest stovek mas shlednuty za dve hodiny. Vzdycky je to o zabave a o tom, kolik jsi ochoten za ni zaplatit.
Tvurci delaji poradne hry, kazdy rok jich par vyjde. I kdyby je nedelali, neopravnuje te to k nelegalnimu jednani. Spatne hry se daji jedmlduse ignorovat. -
Ale důležité je, že tu jednu hru zaplatil, mohl ji taky stáhnout. A hra, která jde dohrát za dva dny, si nezaslouží ani to stáhnutí. Navíc pochybuji, že tu jednu kopii si koupí víc jak 2-3 lidi.
Mám doma spoustu kvalitních rpg her, některé hodně staré, které zřejmě nikdy neprodám. Hry, které nedohraji za dva dny ani za týden, možná ani za měsíc a svojí zábavou předčí většinu dnešních titulů. Až budou dělat tvůrci pořádné hry, nebudou je lidi prodávat a klidně dají i těch tisíc korun za nový titul, ale možná taky ne, možná raději koupí děcku boty a manželce kytku. Nebo tobě, eh teda sobě drogy. *3* To nezmění ani ucho ani Mopped. -
tebe to možná motivuje ke koupi další hry, ale to je tak všechno, pořád tu jednu konkrétní hru zaplatil pouze jeden člověk a ve skutečnosti ty hry hraje víc lidí. kdyby se takto choval každý a ti lidé by ještě ty hry stíhali dohrávat rychle a prodávali do dvou dnů dál, jednu hru (za kterou bylo zaplaceno jen jednou) by dohrálo klidně 100 lidí. doufám, že teď už tu vychcanost vůči distributorovi vidíš. a možná už konečně pochopíš, co se jim na tom nelíbí :)
jinak není třeba si z mé osoby dělat hloupou srandu tím, za co utrácím peníze... to je trochu dětinské (i když od tvých myšlenkových pochodů se to dalo čekat :) ) -
Tvé argumenty nestojí za nic už od začátku jen si to nechceš přiznat. Pořád tu píšeš o morálce a přitom jsi právě ty nemorální a podporuješ porušování spotřebitelských práv jen proto že si nějaký blbec vydupal nějakou licenci. Sundej si ty své růžové brýle a začni se konečně dívat na svět tak jak by jsi měl. Protože tento pohled co máš je TRAPNÝ.
-
Tak dobře uvedeme konkrétní případ.
Prodal jsem v aukci Football Manager 2011 za zhruba 600 stovek. K utrženým penězům jsem něco přidal a zakoupil na internetovém obchodě Drakensang 2: The River Of Time. Dále jsem prodal Tropico 3, přihodil pár stovek a zakoupil Metro 2033. Tím by to mohlo skončit, protože kvalitní rpg si nechávám a Metro je přes steam. To jsou dvě nové hry, jedna novinka a jeden starší kousek.
Ty si za peníze, které vyděláš zřejmě kupuješ alkohol a drogy, já a i mnozí jiní si kupují hry. To byl samozřejmě vtip, vím že si drogy nekupuješ, ale něco brat musíš, to mi neříkej. *3* -
To jako tvrdite, ze je nelegalni pujcit nekomu original hry? Kdyz mu s tim pujcim i paragon z obchodu, tak by me zajimalo, jak nekdo pozna, ze to ma pujceny a ze si ji nekoupil? Me to nejak nedava smysl. To by bylo nelegalni i dat nekomu hru pod stromecek, protoze jak dokazu, ze ji nebudu chtit zpatky, ze tedy nejde o pujcku.
-
tak to zopakuji. díky bazarům se prodává 0 (slovy nula) originálů. i kdyby jedna hra prošla mezi 100 lidmi a každý za ni zaplatil, distributor dostane zaplaceno pouze jednou, ty další platby už jsou jen přesuny peněz od člověka k člověku, které postupně ubývají, jak hra stárne...
tedy u bazarů si oprav tvrzení: kdo nemá nic, chce něco :) -
Koupil jsem ke konci roku několik originálů a můžu říc jedno příště na to kašlu. Jen samá buzerace , registrace , ochrany a další hovadíny. A ještě se to těm dobytkům nelíbí a hledají cestičky jak buzerovat ještě víc. Díky Bazarům se prodá víc orig. her ale jim je to stále málo , jo kdo chce moc a nemá nic.
-
a já myslel, že maséra :)
-
Ne, myslel magora... *3* *12*
-
Zda se mi, ze uz jsi to pochopil, jen to nechces verejne priznat. Dosly ti argumenty a tve soucasne odpovedi jsou detinske.
-
no a teď srovnáváš jabka a hrušky, zkus pochopit rozdíl mezi hmotným a nehmotným produktem :)
pokud budou miliony oslů, co ty hry budou stále pirátit, příští rok čekej další díl této hry, protože je to sázka na jistotu.
jinak stále se tady snažíš omluvit jednu věc a vlastně říkáš tohle: chci si to zahrát, ale nechci jim za to platit. oni dělají pořád něco, co se ti nelíbí, ale přesto jejich hry hraješ. pokud jim chceš ukázat, že dělají něco špatně, jejich hry nehraj... pokud budou stále vidět masivní stahování z internetu, čekej příště další omezovací taktiky a věř tomu, že jako výrobci si ty podmínky můžou stanovit jaké budou chtít.
mimochodem díky lidem (používám sice tohle slovo, ale raději bych volil jiné :) ) jako jsi ty, bych se nedivil, kdyby v brzké době došlo k omezování volnosti na internetu a práv i u nás (o což se už snaží), protože logicky nebudou sohlasit s takovýmhle chováním a tedy budou proti tomu něco dělat, však se ty ochranné organizace snaží. a kdo má peníze, ten mění zákony... -
Protoze ti ta hra nepatri. Ze steuneho duvodu se treba k tobe domu nemohou nastehovat bezdomovci. Na jejich pripadnou odpoved, ze ti nic nechybi tak at drzis hubu bys asi jen ziral s otevrenou pusou. A nejake ohaneni se kupni nebo najemni smlouvou si nech na koledu, obcansky zakonik je tvrde vylobovany bohatyma lidma, bezdomovcu se nikdo neptal, tudiz oni neciti potrebu se jim ridit. A pohadky o tom, ze je byt preplneny a nemas v nem soukromi jsou plky, jim je tam s tebou dobre a je to tvuj problem, mel sis vyjednat vyhodnejsi smlouvu na vetsi obydli.
-
Ano, nepujcujte sousedce cukr, auto a cokoli co vam nepatri.
-
urcite jsi myslel machra, dekuji :-)
-
Nedavam vydavatelum svatozar, vydavatele jsou normalni obchodnici. Investuji desitky milionu korun do nejakeho produktu a ocekavaji od nej zisk. Soucasti toho je, ze se snazi svuj produkt chranit pred zlodeji. Jsou uplne normalni a ja je pouze branim pred upiranim jim prava zpenezit svuj produkt zpusobem jakym se jim zda vhodny, pokud je to legalni.
My jako zakaznici pak mame moznostreagí at toliko koupi nebo vyckavanim na zmenu podminek. Je v poradku rict to a to se mi nelibi. Neni v poradku kvuli tomu krast.
Ano, takova je trzni ekonomika. Pokud jsou lide ochotni neco kupovat a pro jine lidi je vyhodne to vyrabet, tak se to bude vyrabet. Na tom prece neni nic spatneho. Neni na tom nic nemoralniho. Jestli se ti to nelibi, muzes se odstehovat treba na kubu nebo do severni koreje, kde zkousi jiny model ekonomiky. Tento se ale ukazuje jako daleko horsi a lide se v techto zemich maji hur.
Ano, clovek ktery proda neprenositelnou licenci je nemoralni.
Nejsem ukrivdeny, jen vim co je spravne a co nikoli a to spravne hodlam obhajovat i v pripade, ze to pro me neni vyhodne. Protoze takove chovani je cestne. A delam to proto, ze si myslim, ze cestnych lidi, kteri obhajuji pravo, i kdyz je pro ne treba nevyhodne, je vic, ale ne vsichni si uvedomuji co je spravne. -
Protoze ti to auto nepatri, a k jakemukoli naklaeani s nim potrebujes souhoas leasingíve spolecnosti. Hry nemas na leasing, ale rovnez ti nepatri, nškupujes hru, ale jen neprenosnou lácence, ktera te opravnuje ji hrat, to je vsechno, chytroline.
-
Pujcovani hry kamaradovi je nelegalni. Nemusi se ti to libit, ale je to tak a je dobre o tom vedet. Pokud to nebudes delat ve velkem a za uplatu, tak to nikdo neresi, vydavatelum to zatim nevadi.
To ze nemas penize na zabavu te neomlouva, neopravnuje te to okradat nekoho o zivobyti, to je silne neeticke. Ani na to bys nemel zapominat.
Lonsky rok jsem koupil zhruba 10 velkych titulu, 15 malych, par do mobilu nepocitaje v to hry ze Score.
Nechtel bych za kamarada nekoho, kdo se mnou kamaradi jen proto, ze mu pujcuji hry, to totáz neni opravdove kamqradstvi. Kdybys byl muj kamarad, mel bys respektovat, ze se snazim chovat cestne a ohleduplne.