Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • maros.goc

Homola...však tá hra má hroznú optimalizáciu, ako môžeš dať 9/10 tejto verzii?

• Maxianimal

Za mě je tohle jasně nejhorší "exkluzivita" spolu s Days Gone. Šílená repetitivní nudná hratelnost, hloupý předvídatelný příběh a nesympatické hlavní postavy, to jsou znaky obou her.

• No a já dohrál obojí a obojí mě neskutečně bavilo. Oproti tomu Last of US (1) jsem dohraval hodně dlouho a nemohl se donutit. 

• Carnage666

Souhlasím, hra to není špatná ale přijde mi že byla neskutečně glorifikovaná úplně všude a hodně i tady na Games přitom to fakt není nic extra.  Ale zase 100 lidí 100 chutí, mě zase hodně bavilo Days Gone. 🙂

• matthew451

Nazvať príbeh HZD hlúpym a predvídateľným mi príde ako poriadna konina. Postupné pátranie a odhaľovanie kto vlastne Aloy je, čo sa stalo s minulou civilizáciou, čo sú tie roboty zač a prečo vyzerajú tak ako vyzerajú mi prišlo super a zábavné. Navyše to celé dávalo zmysel a ukončené to bolo dobre (s čím má veľa hier probléme aj keď je základný príbeh fajn) s nakročením k pokračovaniu. Ale sto ľudí, sto chutí.

Btw Days Gone na HZD zďaleka nemá, ale stále je to veľmi fajn hra ;)

• ufoonek

A hral jsi to vubec a nebo to mas jenom z recenzi a videi? 

Nesympaticke postavy? Hmmm, me naopak prisly fajn, vcetne hlasu hlavniho zaporaka, ktery mi nekoho pripominal nez mi to docvaklo (Fringe). Bavil jsem se celou dobu nez jsem to dohral a neprislo mi to nejak moc repetitivni. V porovnani s jinymi hrami (Ubisoft?) spis skoro vubec. 

• TheSuffering

Ale tak přiznejme si zase, že repetitivnost tam je, vždyť každý vedlejší quest začíná prozkoumáváním místa činu, následuje sledování stop nějaké osoby, poté rozuzlení a konec. Tady si ale všechny hry s otevřeným světem nemají co vyčítat. Hlavní příběh, řekl bych takový mix Falloutu a Terminátora, je celkem dobrý. Jen zobrazení emocí jednotlivých postav trochu pokulhává. A co je škoda, přál bych si, aby lezení bylo více ve stylu AC. Ale jinak jsem spokojen. Jsem už asi jen casual a konzumní hráč. 😉

• Maxianimal

Jasně že hrál, dokonce si představ, že dohrál. Ale od poloviny to začala být nuda a poslední čtvrtina vyloženě zívačka. Modlil jsem se, aby to skončilo, pořád dokola to samý. Aloy a ten její znuděnej ksicht a rádoby ironickej humor tomu moc nepřidal. Přišlo mi to jako Assassins Creed v lepší grafice. Ale nic víc. Tohle je jedna z her, u který nechápu ty hodnocení, protože takhle jsem se u devítko-desítkový hry nikdy nenudil. Holt už mě tyhle open worldy asi přestaly po 180. pokusu bavit.

• irminsul

Ehm,tak jinak,na nejmenovaném herním webu psali že horizon je pouze beta port.Nebo to je taky špatně?

• četl jsem,neuvěřitelný. V dnešní době vydat na PC takový port je sprostota, před deseti lety byly takovýhle prasácký porty běžný ale dnes je to rarita.Připomíná ,mi to Assassina3.

• Carnage666

Batman Arkham Knight

• Jo,nebo ten:)

• Carnage666

To si pamatuju že to byl neskutečný fail, že i vývojáři museli zrušit prodej na Steamu než to bude opravený 😀 já si nestěžuju koupil jsem to o něco později s všemi DLC za úplnej mrsk původní ceny když už to bylo opravený ale jinak ostuda je to všude...

• Darrick

GeForce RTX 2070 SUPER (8 GB) to hrál jen na 1080p? Ta grafika by to měla rozkousat bez potíží i na 1440p, možná s pár fps níž na 4k. Celí článek jsem nečetl, ale zajímalo by mě jaký je port. Jestli hra je hratelná na klávesnici a myši, co jsem vyděl herní videa kde tvrdili že hrají PC verzi tak měli v ruce Gamepad. 50 eur je podle mě kapku dost, když konzolová verze je nějak za 500kč i s datadiskem. Snad to klesne s cenovkou na 700kč to bych bral.

• Darrick

Zkoukl jsem video recenzi, tam se zmínil o ne moc dobře provedené optimalizaci mezi myší a klávesnicí, a dokonce recenzent uvedl že měl problémy s 4k, tyto problémy má opravit patch při oficiálním vydáni hry. 

• irminsul

Vtipný,ale to že hra je krvavě náročná a mizerně optimalizovaná ani slovo.Na 1070gtx 48fps ve fullHD!! a na rtx2080Ti 4K ani ku*va omylem(konkrétně i7-8700K CPU (přetaktovaném na 4.8GHz) s Nvidia RTX 2080 Ti  a SSD , 60fps, ale jen v 60 procentech z rozlišení 4K) .Myslím že by bylo fér tuhle dost podstatnou věc zmínit.. 

• tahle panika pred ofiko vydanim a one day patchem vetsinou moc neznamena

• Houdini

Na toto som dosť zvedavý časom určite vyskúšam. SSD je zdá sa dnes už absolútna nutnosť.

• Johnny

nutnost, a hlavně bych řekl snad už základ. Stačí 128gb a dát si tam jen hru co zrovna hraju. Dneska už to stojí vlastně par korun.

• Houdini

Keď už dnes skladáš komp na ktorom chceš hrať hry a hlavne hry typu Horizon poprípade RPGčka na Unity engine tak nie je problém si kúpiť aj 500GB SSD na systém + hry a 2 tera HDD na zvyšok. Ale zrovna 128GB by ti nestačilo. Nové hry začínajú na 100GB.

• Jack1947

Až mě překvapila optimilizace ! Ta hra je fakt nádherná a to je co říct protože dost šlape na paty a někde i překonává Assassins Creed Odyssey !

Jinak, je to zábava i na hard... jedu hlavně příběh( na klávesnici práce s lukem lahoda) takže nahráno v kuse skoro kolem deseti hodin ( pomalu budu v půlce) některé věci se tam dělat nemůžou( dokud nedojdete s levelem dále) a už mám odkrytou mapu skoro celou. Na každém kroku fotím. Tu krásu😛😎 To se povedlo i když po pár desítkách hofdin to asi může trochu nudit.

• irminsul

Tak hra jako taková je výborná o tom žádná,originální a graficky povedená,i když AC:O je na ultra rozhodně hezčí,ale to je relativní,každý má jiný preference.U Horizon je to spíš krásnou stylizací.Nicméně optimalizace je fakt mizerná,sice Guerrilla slíbila opravy ale pochybuju.Opraví zamrzání,pády atd ale plynulost hry těžko,stejně jako u RDR2.Chyby opravili všechny,ale hra je stejně náročná jako v době launche.Tady to bude hádám stejný ale rád bych se pletl.

• Jack1947

Schválně jsem si tam dal Benchmark a jelo mi to někde i 40+FPS na mé stařičké 770GTX! a to je co říct.

Jinak ted 2 měsíce asi dopařeno i s DLcčkem, ještě mi zbývá pár vedlejšáků ale super. Těším se na druhej díl za pár let port na pc hehe.

• Johny666

hele, mě je celkem jedno, jestli mi to pojede 70 nebo 60 nebo 50 fps, odpustim tomu, i kdyby se to občas trhalo. (mám dnes už řek bych jen trochu nadprůměrnou sestavu, i78700, 16gbram 3,2mhz a 1060), ale je to pro mě nehratelný, z důvodu padání. in game cinematicy musim přeskakovat, jinak to je peklo a i při běžný hře to jednou do půl hodiny padne i tak, takže i když jsem tomu dával pořád další a další šance, tak čekám, až přijde nějakej patch, abych si nevyškubal i ten zbytek vlasů co mám...

• Také mi hra občas padla, a místy se cukala (což sem nečekal). Ale pak jsem si všimnul, že jsem měl na grafice power limit na 70%, protože to na ostatní hry stačilo. Nastavil jsem 100% a bylo po cukání a kupodivu i po pádech hry.  Od té chvíle běží parádně. 

Nevím jakou máš 1060tku, ale je možné, že je na svém limitu. 

• Johny666

koukam, rozpoutal jsem tady dobrej shitstorm zase.. hele, chtěl jsem se fakt vyjádřit jen v tom smyslu, že neřešim fps, ale samotnou stabilitu. a co jsem hledal po netu, opravdu nejsem sám a u tohohle portu je to velkej problém. jako spousta dalších, nechápu, jak moc to testovali/netestovali, protože prostě vydaná verze je paskvil, bohužel. tadyty žabomyší války mě nezajímaj zas tak. konzole jsou stejný jako ajfouny. je super že to funguje, ale zároveň je to tak šíleně omezený, že bych to nikdy nechtěl:)

• No vidíš. Ale kdyžkoliv řeknu, že raději hraji tyhle hry na konzoli, protože tam člověk nic takového nemusí řešit, tak se vždycky najde hromada lidí, co se seběhnou a začnou vysvětlovat, jak hraní na PC je hned už úplně bez problémů a stačí hru stáhnout přes store a hrát.

Tak teď nevím no. Buď lžeš, nebo bude lepší zůstat u těch konzolí, kde si třeba tuto hru můžeš zahrát bez jediného pádu.

• Carnage666

Takový Bloodborne jsem sice dohrál na platinu ale hrát ho v 30fps je totální humáč a nejhorší je že to někdy ani těch 30 nedrží když je na obrazovce hodně akce, krve a mobek a to ani na Pro verzi playstationu.  Další věc jak se k tomu staví vývojáři, Days Gone je jedna z mých oblíbených exkluzivit ale při vydání to byla taky bída... motorka vylepšená na max. byla tak rychlá že PSko nestíhalo resp. špatná optimalizace a opět fps dropy... ono ty dropy z 30 snímků dolů jsou fakt cítit. Hru jsem nedávno dohrál znova na další trofeje co přidali a už je to vymazlený ale ne vždy tomu tak je při vydaní, bohužel ani na PSku.

• Prosimte, vsichni pretaktovane kompy se zaprasenym systemem a pak se divi, ze maji problem. V dnesni dobe, kdy konzole je v podstate PC neni duvod, aby to nejak extremne blbnulo, krome nejakych vyjimek. 

• Jak říkám. Vždycky se najde někdo kdo bude člověka přesvědčovat jak je to bez problémů :-D jen ty diskuse u PC her tomu vůbec nenasvědčují :-D

• njn lidi si koupi 144Hz 4k monitor k tomu GK za 30k a pak jsou nastvani, ze jim to je k prdu a zacnou nadavat...

• irminsul

Ano,stačí stáhnout a hrát.HZD je extrém a zprasenej port,to není žádná berná mince ale naprostá vyjímka

• Dal bych 8/10. Nemyslím si, že je Horizon stejně dobrý jako ve své době Mass Effect. 

Modely tváří jsou krásné, zbytek grafiky už je lepší průměr. Navíc mimika hlavní hrdinky se stále točí okolo výrazu: "za pět minut se rozbrečím". 

Celkově mě to zatím moc nechytlo - hratelností. 

• 980ti a i7 5820k nepretaktovane, stare drivery ve fullHD na high cca 45-50fps. Subjektivne hezci nez zaklinac3, kde mi to jelo na max v 60fps. Takze ta mizerna optimalizace se tyka asi novejsich systemu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit