Přejít na výpis diskuzí
Hráči platí za herní projekty na Kickstarteru výrazně méně než loni
2.10.2014 | Aleš Smutný
53 příspěvků
-
"Nemůže fungovat..".. "lidé nejsou připravení.." to bych si netroufl tvrdit. Vždycky někdo mluví o tom jak něco nejde a že to nikdo nechce a pak se objeví člověk, který na tom vydělá miliony :) To možná vtloukají lidem ve škole. Realita je ale taková, že jde všechno. Navíc to je úplnej nesmysl. Od podpory je jen krok k investici, jen se změní smlouva a systém např. pro vyplácení. Asi by to nebylo pro každý projekt, je rozdíl mezi charitou - hra která nemá moc ambice a strojem na peníze - Kingdom Come, kterému by se takový model hodil a např. Project Cars obdobný způsob financování má. Co se týče toho zákona nezdá se mi, že by v USA vyšlo něco co by zakazovalo společnou investici nebo něco v tom duchu..
-
Netrepte blbosti. Samozrejme ze moze a funguje uz desiatky rokov. Vola sa to akciova spolocnost :-).
Staci ked developer bude ako akciovka a pojde na burzu. Potom si uz moze potencionalny "investor" nakupit jeho akcie. Akurat je trochu utopia ze male indie studio pojde s akciami na burzu :-) -
až na to, že prvně se hrálo na konzolích ty imbecile xD
-
neexistuje nic takoveho jako pc hrac. PC hrac je pouze hrac, jediny originalni HRAC. To co je na konzoli je downgraded imbecile jak mozkem tak hardwarem a s pojmem "hrac" nema nic spolecnyho.
-
Naprostý souhlas, pár lidí si vzpomělo, že hry dřív nebyly lepší, že to je jen o nostalgii a KS jde do ha*zlu.
-
Když nemůže tak nemůže :-) Holt své peníze utratím jinde i když to nejsou miliónz dolarů (a takových nás bude víc).
-
Ale to přece není problém ... Vem milion, dva dolarů a jdi investovat do her. Model, kdy 1000 lidí přispěje každej trošku a stanou se investory nemůže fungovat ... protože lidi prostě nejsou připravení na investování. Navíc pokud jsem správně pochopil ten zákon co vyšel v USA asi před rokem, tak ten tomuhle brání.
-
Pár projektům jsem v nadšení přispěl (Original Sin, Wasteland, .. ) a jsem s výsledkem spokojen. ALE! Už nechci být jen startovací dojná kráva, chci za své peníze podíl z prodejů hry. Prostě to mít jako klasickou investici, protože jak se ukázako riziko je vysoké a těch pár dolarů slevy jako odměna neadekvátní. Uvidíme jestli se v takovou platformu přerodí Kickstarter nebo se příležitosti chopí někdo nový.
-
co říkáte? Byl to dobrý trolling? Hlavně ta část s perlami z KS se mně povedla že???
-
imo jedinej soumrak hrozí klasickym firmam jako EA, Ubisoft a pod. Když ted vychazejí perly z KS, tak si každy 2x rozmyslí jestli platit za ten šit co produkují tyhle společnosti.
-
platit za nejasný výsledek se nikomu nechce
-
*15* *15* *15* *8* tak toto nie, napísal si to fakt krásne.
-
Je konec. pohádky zvonec, vyšlo několik budgetů, které vypadají jako 15let staré hry, par zamrzlým nerdům se pohojilo a je šlus, krám se zavřel, takže teď prosím zpatky do Doty..
-
myslel si ten minulotýždňový diel go fund yourself, nie? A áno matt a trey sú vážne géniovia, tá ich satira je niekedy tak neskutočne trefná a nadčasová, že to je až nenormálne :)
-
nosím tanga woe jako spránny pc-hrac..
-
Pro mě crowdfunding přežije nebo chcípne s vydáním eternity, tormentu a kingdom come.
A Schaffera by měli veřejně proplesknout. -
Dochází ve tvých kalhotách k pnutí, když píšeš takové reakce ? :)
-
z ks přichazí pouze srance, nejlepší hry jsou porty z konzolí jupííííííííííí.
-
Nejnovejsi dil south parku si kouknete *15*
-
Po kráskách typu "Oculus Rift aneb přispějte pro Facebook" si velice hlídám, na co přispět a na co ne. Jak říká to anglické přísloví: "Fool me once, shame on you, ..."