Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Veskoslav

    P2W sra*ka, která zarazila do rakve Diabla hřebík tak hluboko, že se Diablo IV bude muset dost, ale dost snažit. Navíc na polovině Samsungů nefunguje, přitom v betě jela normálně.


    Nechápu to nadšení některých redaktorů. Evidentně nikdy nehráli podobnou hru založenou na korejsko-čínském platebním modelu a jsou z toho celý utržení. Mimojiné ceny za některé ithemy a sety jsou takové, že Vás vyjde levněji si koupit Switch a na něj Diablo III....

    • Morlang

      Ani 1kč a bavim se. Endgame pvp me nezajima

      • Derp_1337

        Jo, ze začátku se člověk u F2P her vždycky baví, protože ty začátky jsou slušně vybalancované, aby nalákali hráče. Ale čím dál se dostaneš, tím víc budeš znevýhodněný.

        Schválně jestli se stejně budeš bavit i v late game... Tipuji, že ne.

        • Morlang

          Tyjo, zkusim dat vedet :D ale nehodlam se predhanet v PVP, me bavi to koseni potvor, vyzkouset hezky vsechny classy apod. 

        • triptich

          tak otázka ale stojí, či sa u F2P hry, ktorá je už vo svojej podstate len "vatou" medzi inými činnosťami, chcem dostať až na late game. aj u veľkých titulov je len malé percento tých, ktorým som obetoval cez 70-80 hodín herného času. pokiaľ DI pokryje polovicu toho, tak cajk, aj tak ho za pár týždňov vystrieda niečo s farebnejšou reklamou :)

          to nie je oponovanie tvojmu názoru (tam sa dá len súhlasiť), skôr malé zamyslenie.

      • Veskoslav

        Ano, na hlavní příběh člověk nezaplatí ani korunu. Ale tím to také končí. A upřímně, většina z nás Diablo nehrála kvůli příběhu ale tomu, aby udělala co nejlepší sety a pak jezdila na rekordy. Což bez peněz rozhodně nejde a kdejaká lama, co do toho nasolí solidní prachy Vás rozmázne s prstem v nose.

  • Vynecham, diky

  • Na Games.cz dostala FIFA 22 8/10, takže se nedivím, že se redakci líbí pay to win system. A vlastně jsem ty názory tušil ještě před přečtením článku...

    • tuco

      Redakce to, hry dle meho, hodnoti predevsim ze sveho pohledu. 

      Je to sice pohled zasveceny, ale v urcitem smeru bych rekl, ze povrchni. Hru zahraji, libi/nelibi, uvodi do toho znaleho a zasveceneho kontextu at historickeho nebo nejakeho srovnani, vsimnou si detailu ci mechanik, ktery by nezkusenym mohly uniknou a tim to vlastne konci.

      Hry ktery vydrzi dlouho, ktery lidi hrajou dlouho, na rozdil od recenze po par desitkach hodin, by v tomto smyslu mozna ani recenzovat nemeli. Napr proto je TWWH3 je hodnoceno velmi dobre, pricemz neznam veterana TWWH serie ktery by s 3 byl spokojen. 

      Zahrat, nazdar, dalsi. A tak je treba se na ty recenze divat. Kdo hleda rekneme hlubsi pohled, nebo spis trvalejsi, tak pro toho ty recenze nejsou. 

      Nicmene, jak jinak by to mohlo fungovat? Vetsina hracu a ctenaru to zrejeme bere podone, casual. 

      • tuco

        Jeste doplnim, ze p2w mechanika je zavrzenihodna, v soutezivym prostredi bez debat, tak to si nejsem jist, jestli bych tu od redakce cetl rad, rekneme moralni a hodnotovy soudy. Od toho jsme tu my.

  • drasta

    Mne to prestalo bavit asi po nejakejch osmi hodinach hrani. Ovladani na telefonu je celkem dobry a funguje a asi se da pochopit ze veskerej vyvoj postavy je ocesanej na kost aby nahodou neslo udelat pri tvorbe postavy chybu protoze takhle asi dneska vypada vetsina modernich RPG.

    Ale vsechno tam prakticky stoji na predmetech, upgradech a krafteni ktery je postaveny na tisici ruznejch materialech a blbostech. Neustaly vybirani odmen pres X ruznejch menu ktery mi asi maj dat pocit postupu a radost z toho hru zapnout. Notifikace co otravujou s tim ze bych to mel zase zapnout protoze me ceka nejaka odmena nebo novej ukol. Bounties ktery jsou doslovna ukazka toho nejtupejsiho a nejnudnejsiho co existuje v jakykoliv RPG hre a neustaly tlaceni nejakejch socialnich funkci o ktery jsem v Diablu nikdy nestal.

    Asi si dokazu predstavit ze nekdo projede kampan a bude se kralovsky bavit ale Diablo Immortal je podle me uplne dokonala ukazka toho jak vypada ukazkova "predatory monetization" u F2P hry. Perfektne vyladeny aby hrace zahackovala a paradne vodrbala kohokoliv s jen trochu slabsi imunitou na podobny zalezitosti. 

    Diablo Immortal? Ja bych rekl spis Raid Shadow Legens Immortal....

  • Jestli nechcete pustit ani korunu a jet vyloženě po příběhu (jsou vám jedno rifty, bounties, apod.). Tak stopka přijde kolem 30. levelu. Budete mít nižší než doporučenou úroveň na příběhové questy, takže potom zbývá buď pustit chechtáky, nebo neskutečný grind.

    Je to škoda, protože mi přijde, že ta hra je udělaná dobře. Spousta odkazů na druhý a třetí díl. Super ovladatelnost a dobře se na to dívá. Ale vypadá to, jako kdyby NetEase udělal robustní hru od A do Z, pak někdo z Blizzard managementu ty prvky rozkouskoval a každý z nich monetizoval.

  • paytowin se tyka pouze lategamu pribeh muzete dohrat v pohode f2p ... ale ten paymodel je fakt silenost jsem level 54 a uz me to vyzvalo ke koupi asi 3 battlepasu a asi 10 bundlu xDD 

  • Realtoltek

    Super, jde hrát úplně zadarmo. Zaplatí si asi jen ten co chce mít hned všechno. Škoda, že nešli cestou jen poplatků za kosmetické věci ...to by nebyl hate a hodnocení by bylo hodně vysoké. Bezpochyby se jedná o momentálně nejlepší hru na mobily... a tam money model jasný cíl.

    • Veskoslav

      Ne nejde to hrát úplně zadarmo. Zadarmo profičíte kampaň. Ale abyste to jel jako se jezdili Diabla, tedy na nejlepší gear a nejlepší průchody, tak to prostě zadarmo nemůžete hrát. Takže je to okleštěné Diablo, co po dohrání kampaně defacto umře pro neplatící hráče. A Diablo fakt nikdo nehraje pro kampaň, takže zabili i ducha Diabla.

      A nejlepší? Dalo by se dost polemizovat. Máme tu GENSHIN IMPACT, Among Us, Civilization VI, DEVICE 6, Grindstone, Playdead's INSIDE, The Room, Slay the Spire atd. O mobilních CoD, Pubg nebo Apex (což je asi nejlépe vypadající mobilní hra) asi také nemá cenu mluvit.

      • Mám lehce "jinou" zkušenost, než klasický mobilní hráč, protože hraju na iPadu Pro 11, což přeci jen velikostí displaye a hrami jinde než mobil, nicméně souhlas: přijde mi to neskonale nudné, přehypované a kdyby na tom nebyla samolepka Diablo, tak po tom neštěkne ani pes. Podobných ARPG na mobil už jsem viděl povícero a když si vezmu co teď na cestách můžu na Padu hrát a co jsem hrál tak je to přinejlepším průměrná hra s silnou monetizací. Ano dá se to cestou někde na chvíli zapnout.

        Kdyby udělali Diablo II Ress s mobilním ovládáním a jednorázovou koupí, tak by to bylo výrazně lepší, tady jsem měl pocit, že se dívám na velmi okleštěné Diablo III, stejné layouty map atp.

        Ale popravdě, i když nemá tak dobré ovládání (přeci jen je to starší lehce) - tak raději koupit Titan Quest a budu mít full hru co nebude prudit s tím, že jsem dokončil dungeon a mám super nabídku se 70% slevou. Ale tak nějak se to dalo od Activision-Blizzardu čekat, stačí se podívat na jejich produkci v posledních letech.

        A co se týče her na mobily/tablety tak HOMAM III (sice bez datadisku, ale...), Slay the Spire, Civilizace VI, XCOM I a II, teď nově Divinity Original Sin 2, Titan Quest, Tropico III, Battle for Wesnoth - spousta super her, můžu je hrát i když nejsem online a i když nejsou "zadarmo", tak si to užiju asi 10x víc a rád si podobné hry koupím a to nemluvím o záplavách podobných ARPG, Tower Defense a hříček se stejnou hodnotou.


    • drasta

      Nejlepsi hra na Androidu je porad Slay the Spire :D

  • Obiwan

    Paywall se ale vůbec netýká game 1-60lvl tam to ani nejde pocítit dokonce ani řekl bych na prvních pár desítek paragonů. Paywall se plně ukazuje na progresu paragonu v pozdější fázi. Kdy člověk už má nějaký build a gemy, gear. Ale ted už ho hra nikam nepustí, nic mu z dropu nedá, protože do toho nenasype prachy aby měl vůbec se někam možnost pohnout, a tady už to končí. Pokud nenasypeš= nemáš. A ve hře která je doslova postavená na GEAR PROGRESSU k zdolávání high rifts, obtížností, raidů apd je tohle neskutečný přestřel. O to horší to pak vypadá v PVP. Je sice hezké že lidi něchtějí být v top žebříčkách to já taky ne. Ale ta hra mi zakazuje piplat buildy k dokonalosti jako ve starých D hrách za totálně zprasený monetizačný systém. Já nechci být v top ten na serveru ale chci si zaběhnout vysoký rift a zdolat ho. A jak to asi udělám když gems jsou zamčené za prachy? Nijak takže prostě late content nepůjdu. Výborny.  Nezaplatím tak prostě se v jisté late fazi nikam nedostanu ve hře, která právě o tom je.. Uzasny opravdu užasný. A lidi to ještě defují. Však to nemusíš hrát. O tom mobilní hry jsou přeci. Je to v pořádku. Všechno mužeš mít hraním. Jo spočítané na jednu postavu to vychází 10-30 let hraní. To mi nepřijde normální. 

    • FarkyJTV

      blbost. hral som to po lvl 47 potom ma hitol dost drsny paywall.nemal som uz cresty na rifty tak to sa stoplo.challange rift tiez zvladnes len po nejaky 10 level. mozes rifty robit bez crestov ale to je taka nuda. je evidentne loot ale aj xp gain nerfnuty do pekiel. a na lassana potrebujes partiu 8 ludi co trva tiez dost dlho kym sa date dokopy.nezostavalo robit nic len denne bounty co je nuda a grind ak si nezaplatis cresty na rifty. a vyuzil som vsetko co mi ta hra ponukla bez platenia ako sa dalo.musis proste kupit bud gemy alebo battlepass. nie dakujem.

      • Davekup

        Blbost mam lvl 60 a 10 paragon lvl a nestálo mě to nic, týden hraní a to ne nějaký rush. Bohužel hra ma nešvar že v pokračování příběhu člověk musí naexpit jistý lvl, ale když clověk chytře využívá BP a expi z něj tak se to dá. Každopádně Lassana sundáš i s pubem. Stačí se připojit ke grupě. Chodím to tak pravidelně a nestalo se že bychom ho nesekli. Lepší samozřejmě je když je v grupě pár paragon lvl, ale jde to s 420 power lvl. Challenge rifty jsou jen na výzvu a žebříčky. Elder rift bez crestu je dobré pořád točit, protože i bez crestu ti padá ten materiál ze kterého pak muže kupovat FA runy a díky nim kupovat u obchodníka s gemy random HV legendary gem. Jinak ano bez crestu je rift o hnědém. Každopádně denně se dají točit bounty, rifty, challange a world bossové, dungy. A zaměřit se na nejlepší body do BP. Až se ti otevře možnost připojit se k frakci shadows tak tam máš další x aktivit jako Tower, Vault raidy, Contracty apd.  

        Ale point nahoře je že člověk se prostě dostane do fáze kdy už má tak nějak postavený gear a ted jediná možnost jak to vylepšovat dál bude skrze upgrade gemu nebo drop lepších. A to prostě bez prachů je nemožné aniz by do toho nezačal sypat. A tohle je prostě šílený ustřel. Aby v diablovce člověk v určité fazi neměl možnost se někam posunout bez peněz. Prostě základ Diabla. 

        • twicer

          Co je BP? :)

        • FarkyJTV

          dakujem ze si napisal blbost na moj prispevok kde si ho hned aj potvrdil + wall of text zbytocny. a ziadny tyzden tuto koninu grindit nejdem. stacilo 2 dni pocas vikendu na 47 kde ma to gatlo a stoplo kym nebudem mat 51

          • Davekup

            Máš asi problém z chápání textu vid? Já ti jen psal že dohrání příběhu na to opravdu nepotřebuješ platit. A týden byl můj čas spousta lidí to zvládla za 3-4 dny bez problému aniž by do toho dali cent. To že ty to nezvladneš nebo se ti nechce už není můj problém, ale falešně píšeš že paywall se už ukazuje v příběhu což prostě není pravda ;).  Problém ale začíná tam kde DIABLO vždy začínalo a to v endgamu ;). 

            • Nejde o to, že by kampaň nešla dohrát zadarmo. Ale pokud ti na levelu 47 hra napíše, že abys pokračoval v kampani tak musíš dát lvl 51 a sama ti začne ukazovat různý pay to win mechaniky ohledně riftů atd... Jako jo, jde to nafarmit na obyčejnejch dungeonech třeba, ale už tady tě to namotává na ten jejich monetizační model. Sama ta hra zpomalí progress s tím, že ty ho můžeš za prachy zrychlit. Není to sice "když nezaplatíš, nejdeš dál", ale jistej nepřímej paywall to podle mě je a navíc je to předzvěst toho absolutního pay to win endgamu co tě pak čeká...

  • Morlang

    "Pri venceni" xD 

    Rip Adamuv dogo xD

  • gio1

    Zahraju si story a smažu. Nějakej endgame a pvp mně nezajímá. Do metra ,na záchod apod.  je to úplně super. Mobilní hry jinak vůbec nehraju ,ale tohle jsem zkusil,protože Diablo a baví mně to.  Zatím jsem nebyl nucenej do toho dát ani korunu,jakmile mně ta hra začne nutit platit, tak delete 🙂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit