Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle už je podle mě sprostý. Nemám nic proti DLC, které vznikají po dodělání hry (nesnáším ty, která měla být součástí hry, ale vastřihnou se jen kvůli prachům). S hraní za Catwoman se ale počítá už pěkně dlouho. Tento boj s bazary (které používám na ps3 často, protože origoše jsou fakt drahý) je stupidní. Dělá se to jen kvůli tomu, že díky online službám distributoři přesně vědí, kolik se hrálo a mohou porovnávat čísla s prodejem, což je asi "šokuje".

Představte si ale, že by se z knih vytrhávalo 10% obsahu po prvním použití, ale lidé z antikvariátu by nesměli naříkat, protože by kniha dávala smysl i bez pečlivě vybraných deseti procent a bylo to tak od začátku zamýšleno. Tohle je prostě nešvar herního průmyslu. Bazar existuje všude a herní vývojáři by s bazarovým prodejem měli v kalkulacích počítat, nikoli proti němu bojovat. Fuj!
    • kdyz na to nemas tak na to holt nemas, taky bych chtel pekne bawo v zaruce ale musel jsem si koupit oktavku ;)
      nevidim v tom problem, pracovalo na tom hodne lidi, nekdo do toho investoval tak je treba jim zaplatit... taky nechodis zadarmo do prace
      • No jo, jenže v tom je velký rozdíl. Dejme tomu že si to drahé auto chtěl, tak jsi šel do prodejny té značky, sedl si do něj a prostě si odjel bez zaplacení, tak v prodejně bude scházet jedno auto = krádež. Když si stáhneš hru nebo film, hudbu tak ten soubor, který sis stáhl z (např. Rapidshare) tam pořád bude - hra nikde nebude scházet. Pirátství je nepoctivé, nemorální a neúctivé k herním vývojářům, ale alespoň nabídne zajímavé věci těm, kteří by si je za peníze nikdy nekoupili, protože jsou "chudí" a nebo jsou to děti, kterým rodiče nekoupí všechny hry co se jim líbí. *2*

(Možná si říkáte, že se zastávam herního pirátství, ale mám ve své skřínce mnoho originálek koupenýách za plné ceny (cca. kolem 40-50) , jenže poslední dobou vychází čím dál více her na které bych se rád podíval a všechny si koupit? + ještě DLC která už by měla být ve hře atd? No dnes už ne...
      • Podle mě je problém v tom, že tohle oktávka z bazaru je opotřebovaná normálka a počítáš s tím. Mám hodně originálek, ale dříve by mě nikdy nenapadlo, že když nějaké hry koupím z bazaru nebudou úplné. Copak musím dnes u všech her kontrolovat, jestli bazarovou koupí nepřijdu o podstatnou část hry? Také když kupuji, mám rád vše pěkně na disku a nechci být závislý na nějakých kódech). 10% je navíc podle mě fakt dost. Mimochodem srovnání s knihami a filmy podle mě není až tak mimo. Nakladatelé také přichází bazarovými prodeji a půjčováním o ohromné zisky.
        • uplne mozna nebudou, ale doplatis si ten rozdil a budes ji mit plnou ;) aspon necim prispejes tvurcum
        • Souhlasím, že je dobré za hry platit a podporovat tvůrce. Nesouhlasím ale, že je dobré nesmyslně bojovat s bazarovým prodejem.
      • Přesně...Holt děti jsou děti
    • Prosím, neporovnávat knihy, auta a podobné věci s hrami. Hry jsou naprosto něco jiného (je tu mnoho důvodů, jejich vyjmenování a odůvodnění by zabralo docela dost místa).

Bazarový prodej není zlá věc, jenže výrobce hry z takového prodeje neuvidí ani cent. Chce to změnit způsob prodeje bazarových her (odvádět "daň" výrobci - třeba tento ne zrovna ideální VIP Pass).

I když popravdě tohle není hlavní kámen úrazu. Nejvíc škodí velké herní řetězce (jmenovitě třeba Gamestop), které na férovku lidem vnucují bazarové kopie i jen o dolar/euro/libru levněji, než je originál. A vnucují je i lidem, kteří si plánují koupit originál. A to pěkně prosím už od zahájení prodeje a zrovna u konzolových her jsou první dva měsíce nejkritičtější (u PC s online distribucí to není tak vyhraněné). U nás se tak neděje (malý trh), ale v US, UK a prý trochu i v GE je to problém.
      • Odvádět jistou daň výrobci? Četl jsi to po sobě vůbec? Ty mi říkáš, že když si koupím hru v původní ceně 980 Kč (např.) a za půl roku mě přestane bavit a já jí prodám na aukru, aby se mi vrátily ty peníze, tak z toho mám něco dát vývojářům, kteří už moje peníze obdrželi? - To je akorát další způsob jak z lidí tahat peníze. Pak se lidi nedivte, že se na PC, konzolích tolik pirátí a že se ve světě tolik krade, když chtěj lidi peníze i za to, za co by neměli *7* ...
        • To je samo sebou pitomost. A prodej na Aukru taky nikoho netrápí. Když ale velký řetězec začne upřednostňovat bazarový prodej před klasikou... Mno, je to legální a je to obchod, jen mi to prostě nepřijde morálně správné. Ale třeba to je tím, že já rád podporuji vývojáře, což koupí bazarovek rozhodně nejde (stejně jako koupí her ve výprodeji a tak podobně).
          • Tohle si nevymysleli vývojáři, s touhle pitomostí přišel nenažraný distributor.
      • to je jedno s cim se to srovnava, jde o to ze ten kdo na tom delal uz pak nema nic z toho...taky bys to videl jinak kdybys byl vlastnikem prav na neco a ostatni misto aby ti pomohli zaslouzene vydelat si to jen nekde kopcili z druhe ruky
        • Ale jistě, na tom se shodneme *3*. Já osobně nevlastním ani jednu bazarovou hru (OK, kromě jinak nesehnatelných klasik na PSX a PS2, za ně jsem ale vyplázl víc než za originál) a na tom nehodlám nic měnit.
          • *1* jop je až směšný kolik tu zaplatíš za hry na p2 a psx nedávno sem si chtěl koupit shadow of colosus a hle 990 kč :D
  • MidnighT91
    Nebo si ji prostě stáhnete *2*
    • spousta hracu ji spis bude chtit stahnout z toho neoprenu nebo co to je :D
    • pokud je nekdo zlodej tak ano
      • Ach už je to zas tu : Zloděj a poctivec? *2* Řeknu to asi takto - Pokud je něco pro někoho dosti nevýhodné tak do toho nejde a nebo využije jiný výhodnější způsob... kapišto?

Takže jednu hratelnou postavičku si snad raději člověk, který dokáže logicky myslet stáhne, místo aby za ní platil 10 dollarů. Nebo snad NE? *4*
        • to je vskutku detska logika, kdyz je to pro mne nevyhodne tak to otocim :D jezisi nejsme civilizovany narod ale porad banda zlodeju kteri prekrucuji fakta aby mohli vesele krast
          • MidnighT91
            Já už si ale kočičí ženu koupil s plnou hrou... Ona už tam je stejně jako všechny ostatní dlc jen ji nemůžu používat dokud si za ni nepřiplatím, jakou má tohle logiku???
          • Prosímtě... Dneska by tě ty lidi uplně vyždímali, chtějí peníze úplně za všechno co si jen můžeš představit a ty se ještě divíš že stále více lidí nechce za věechno platit?
      • MidnighT91
        Zlodějina je chtít prachy za něco co už je dávno ve hře...
        • montatatana
          A oni za to chteji prachy? Cetl jsi tu novinku?
          • MidnighT91
            Ano na konci je jasně napsáno že v případě hry z bazaru catwoman dostaneš za 800 MS bodů nebo 10 dolarů...
            • A? Kopil si "opotřebenou" hru a takhle ti jen nabízí restaurování do původního stavu, tak kde je problém :) //Sarkasmus

Jop, éra digitálních technologií má své úskalí.
  • Jazz
    Jojo, za to vy si všechny programy, filmy a mp3-ky poctivě kupujete, že ? *6*
  • dr.gonzo
    výrobci si za bazarový prodej můžou sami kdyby dělali kvalinější hry toto by nemuseli řešit.já osobně pokud je hra dobrá,má vysokou znovuratelnost tak si hru rád koupím v obchodě i za 1500kč například ted uncharted 3 o té hře vím že mně bude zdobit moji zbírku her a že si ji za čas rád znovu zahraju,že je vymečná tak si ji koupím v obchodě.na druhou stranu hry jako call of duty si kupuju zásadně jen v bazaru,protože tyto hry nejsou ničím výmečné a jsou dělány jen a pouze pro peníze a znovu zahrát si ji taky nebudu chtít,protože takových her vychází 10 za rok.
    takže kdyby si vývojáři na svých hrách dávali opravdu záležet nemuseli by se tolik bát bazaru.
    • Meleš blbosti, zlodeji budú kradnúť, aj keby tie hry boli dokonalé *7*
      • dr.gonzo
        no jo,ale já jsem nepsal o pirátech,ale o bazarovém prodeji.
  • Zajímavý názor na bazarovky: http://www.youtube.com/watch?v=03wHNUvsk7M (2. dotaz, anglicky, by Cynical Brit).
    • Dobrý link. Docela s ním souhlasím. Nejsmutnější ale je, že Gamestop bude hru prodávat s kódy, které odkoupili od WB, což smysl celé věci shazuje. Jak tohle mohli WB dopustit?! Myslel jsem, že tak zoufalý krok s kódy vznikl právě kvůli Gamestopu.
  • a tak co, je to jenom batman... to je to samy jako superman, pepek namornik, nebo osklivka betty *2*

tyhle postavicky nepovazuji za cool uz ani 12 lety deti ...
    • pockej az dospejes uvidis to jinak
      • a je prosim pane dospelaku lepsi batman anebo spiderman anebo superman? rofl
        • MidnighT91
          Vůbec nevíš chlapče...
          • lol zato ty vis, ze batman je nejvic cool chlapek, leta 2x rychleji nez suprman a je mnohem latexovejsi nez capitan of america, ma catwoman... je proste nejlepsi a urcite by me prepral *2*
            • aspon nikomu nenadavam?
            • GlaDOS
              no nevim jestli by tě přepral ale co vim určitě je to, že se tu chováš jako id*ot.
            • to nevim, ma batman pikacu? ted jsem zkouknul video a jak mu ta plachekta hezky vlaje pri boji, uz vidim jak takovou postavicku prohani na monitoru 30 letej chlapek a neciti se pred svou manzelkou trapne lol
            • MidnighT91
              Kdo je víc cool podle tebe ??? Justínek bobrovic nebo Hanna Fontána...
      • lol to jako fakt ? ze by nekdo ve 20 touzil po batmobilu? lol , batman zabav pro dospelaky *2*
        • Jestli je ti dvacet a do kazdeho sveho prispevku musis napsat aspon dvakrat "lol" a placat takovy nesmysly tak do dospelosti mas jeste daleko a je fakt zbytecne ti neco vysvetlovat. A moc nechapu proc chodis na herni stranky kdyz ti hry prijdou pro deti. By mne zajimalo co hrajes za kraviny ty sam :D
        • Až budeš každý den vstávat a chodit spát ve stejnou hodinu, každý den zdravit ty samé obličeje, až budeš dostávat peníze za něco a smysl života bude v tom, že svůj čas, život i sílu věnuješ pro jiný, až před spaním budeš stejnou procedurou líbat přítelkyni na dobrou noc a každá z tvých vrásek i šedin bude mít svůj vlastní příběh..začneš se vyžívat v naivitě černobílých superhrdinů taky. *15*
          • dik za vysvetleni
  • To jsem fakt sam (podle minusek) komu pripadaji podobny oplachetkovany batmani a suprmani a a best of americamani trapny?
    • asi jo
    • MidnighT91
      Mínusky ale namaš proto že se ti nelíbí batman ale proto že si to napasal jako debílek...
      • to bych chapal, ale bojim se, ze ty minusy jsou hlavne za to, ze se obouvam do skvelyho spidermana a batmana..*1* (ale snad spravne rozumim tomu, ze to jsou postavy pro deti? jako krtek pro 3 lety, harry hotter pro desetilety a superman, spiderman a batman pro 12 lety (ale i dnes fakt? ) )
        • Dlaha
          Vyděl jsi někdy novýho batmana od Nolana? Nebo verzi od Tima Burtona? Mám pocit, že vůbec...
        • MidnighT91
          Jak jsi ale došel k tomu že batman je pro děti??? Já když jako malej sledoval batmana na vhskach tak jsem byl připosranej, hlavně u dílu s tučňákem... I komiksovej batman je docela slušnej horror a je to záležitost hlavně dospělého publika... Komiksy od mrvelu nikdy nebyli dělané pro děti a navíc, nejsou to komiksy ale grafické novely...
          • Škoda slov. To stvoření beztak chcalo do plínek, když vyšel Návrat temného rytíře od Millera (pro ty co neví, je to ten chlápek, co stojí za Sin City)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit