Přejít na výpis diskuzí
Hru ze Steamu můžete do 14 dní vrátit, ale jen pokud si ji nestáhnete
18.3.2015 | Aleš Smutný
137 příspěvků
-
Nevidím v tomhle pravidlu sebemenší problém. Dneska je naprosto jednoduché se na hru podívat na mnoha videích na youtube, dozvědět se o ní dost z recenzí, z fora, z metacritic atd. Prakticky každý kdo si kupuje hru, by o hře měl vědět už dost na to, aby relevantně posoudil, zda-li o tu hru má opravdu zájem. O chybách ve hře se také můžeme informovat předem.
Vracení hry pak má smysl spíše tehdy, když např. nakoupíte hodně her najednou a třeba omylem koupíte něco, co úplně nechcete, nebo to koupíte dvakrát (je-li to vůbec možné) atp.
Je tu ovšem výjimka, kterou bych rád viděl nějak řešenou. Co když koupíte hru, která vám x týdnů funguje dobře a po jednom updatu vám přestane na delší dobu fungovat, nebo vám funguje špatně? Klasickým příkladem je Skyrim, který byl jednu dobu prakticky nehratelný. Podobně Battlefield 3, kde se chyba enginu projevovala kolikrát až třeba po týdnu a více hraní (vypadávání zvuků, sekání a padání hry). Buď by měla být možnost vrátit chybný update zpět (podobně jako ve Windows se můžete vracet k jednotlivým funkčním stádiím systému), nebo hru jednoduše vrátit jako nefunkční. Nevím, jak toto jde řešit ve Steamu. Jestli tam je možné instalovat pouze určité updaty a jestli pomůže např. reinstalace hry a instalace jen toho, co mi fungovalo. -
-
Ne každý sleduje gameplaye a dost lidí se třeba rozhoduje na základě oficiálního traileru.
Žádný gameplay ti navíc nikdy nenahradí tvůj vlastní zážitek z hraní. Jde jen o tlumočení toho zážitku skrze 3. osobu. A to ani nemluvím o tom, že se člověk nikdy nemůže dozvědět, jak mu bude hra šlapat na jeho konkrétní konfiguraci HW. -
sprostosť *16*
-
tobě bych nedal zákonou záruku ani na AUTO! VŽDYŤ Dneska je naprosto jednoduché se podívat na jízdní vlastnosti v mnoha videích na youtube, dozvědět se o autech dost z recenzí, z fora, z pořadů v TV, od známých, v servisech atd. /facepalm
-
-
Další co nevidí rozdíl mezi SW a movitou věcí. *1*
-
-
movitou vec muzes prodat kdyz uz ji nepotrebujes sw vetsinou ne *10*
-
-
Proc bys nemohl prodat sw? S konzolovymi hrami se na bazarech cachruje uplne bezne.
-
-
si pletes pojmy s dojmy vid? 1. bavime se tu o steamu, 2. pisu VETSINOU ne VZDY 3. HLOUPE sw firmy prave proti bazaru hodne bojuji a rvou jak je pripravuje o "zaslouzene" źisky, (pritom je to naopak a bazarovy prodej do herniho businessu pumpuje penize "NAVIC" od lidi co by si nikdy za plnou cenu hru nekoupili)
-
-
-
jakože koupi sw můžeš posuzovat POUZE podle recenzí, ale auto NE? TO MÁ LOGIKU TO JE TOTIŽ NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO...
-
Ty jsi velmi chytry. Vysvetli mi tedy, kdyz si koupim obraz od Daliho, co nakupuji? Hardware nebo software? Kupuji hmotnou vec jiz je ram a platno nebo kupuji vysledek prace a genia pana Dali?
-
-
Samozrejme kupujes movitou vec. Ta vec ti patri a ma nejakou cenu jako komplet a jako original, kdyz nekdo udela kopii tak to stoji zlomek ceny.. Kdezto u hry si kupujes jen licenci k pouzivani a hra ti nepatri. Take mi vadi ze hry casto nefunguji a neobsahuji to co slibuji, ale nemuzes na to aplikovat logiku a zakony z nakupu zbozi atd. To mas to samy s pisnickama, koupim si CD a pisnicky se mi nelibi nebo nejsou tak kvalitni jak jsem cekal. Mas pravo to reklamovat?
-
-
-
-
-
Podle mě jsou pc-řkáří divní. Jenom divní lidi můžou za svého boha uznávat tlustoprda a ještě o sobě říkát, že jsou vyvolená rasa. Vyvolená rasa tlustoprdů? No nic, tohle stejně nevyzkouám, jen jsem vám chtěl říct, že diskuze s radíkálnímí pc-čkáři nemá moc cenu, protože jsou šílení. Taková moderní sekta, vymyté mozky, nic v kalhotáach apod.
-
-
A protože diskuze s těmito lidmi nemá cenu, tak jsi musel přispět svým příspěvkem do diskuze a rozpoutat s nimi debatu? Jak logické a chytré myšlenkové pochody *1*
A jinak ohledně těch emocí a dalších věcí. Těch klidných pcčkářů je hodně, ale jen o nich nevíš, protože na tebe nereagují :-)
ps: radikál ani vyvolená rasa ze sekty nejsem. ať si každý hraje na čem chce -
Aspoň máme co hrát. Vám nezbývá než si "užívat" QTE filmohry za 60 Euro, které doporučuje jen Honza Olejník a nikdo jiný. *1* *3*
-
-
takže tvrdíš, že souhlasíš s mou tezí, ale propadneš raději peklu za více dortíku :) Tak budiž...
-
-
Blbost.
-
jeste jsi zapomnel prihodit nejakou vtipnou historku o tom, jak na drm free topinkovaci hrajete online multiplayer? aha, za to musite platit navic, jinak si ani neprdnete *5*
-
-
podle mě jsi nemocný. Pochopil jsem, že na vás sektáře nic neplatí, máte vygumované v palicích, takže nějaká diskuze nemá cenu. Budu se modlit za PC- scénu, aby tahle hromadná demence postihla co nejméně lidí, ty už jsi ztracený.
-
-
Jezis zalez uz, kdo ma ty kecy furt cist..jsi vypatlanej nebo co? vem si tu konzoli na hrud a skoc do zdi magore..neuveritelny.
-
-
jak píši, pc hráči jsou hlavy vygumované a neumí kontrolovat svoje emoce, přejídají se více, více se potí, více masturrbují atd. Co s váma sektáři, co jen sakra s vámi?
-
-
mel by ses jit nechat yvsetrit, bez legrace, zamysli se nad tim
-
případal jsem ti snad rozrušený? Právě naopak, snažil jsem se jen přijít na to, proč jsou pc-čkáři hlavy vygumované. Je velice těžké říct, proč se jim to děje a co to způsobuje. Moje teorie je taková, že sedí moc blízko u monitoru, proto herní vlny blbosti mají větší účinek na pc-hráče než na konzolové, kteří sedí v bezpečné zoně.
-
konecne ses uklidnil..puberta nebo co?..achjo
-
a já zase na PC. Vidíš, vše je velká záhada. Kde je pravda? Bůh ví! A ten nepoví!
-
ja hraju na konzoli, troubo..
-
-
-
-
-
-
*6* *6* Žádný vracení bych nepovolil. Když si člověk vybírá z rozvahou, špatnou hru nekoupí. To se může stát jen haha hráčům co nejsou dostatečně chytří a koupí první blbost, která na ně po zapnutí steamu vypadne.
-
vratit zaco, za penize na penezenku nebo za jinou hru? mam furu her ktere sem nikdy neinstaloval (napr z humble bundlu a pod)
-
-
a nakoupil jsi je v poslednich 14 dnech?
-
-
jak si odpovedel na mou otazku? myslis ze sem idot a nechapu podminku 14 dni od koupe ? kdyz nevis odpoved tak nereaguj
-
-
-
"Důvod je ten, že zákon EU byl primárně vytvářen
pro nákupy přes internet, ale u hmotného zboží,
kdy je cílem chránit zákazníka, aby měl možnost
zboží vrátit v případě, že neodpovídalo popisu
prodejce."
a ako toto zistim bez nainstalovania hry? -
-
Nepoznas. Preto je len otazkou casu kedy zase niekto pozenie v Europe Valve pred sud :) A este ked si tak niekto zacne vsimat ich skoro monopolne postavenie...to este len bude sranda
-
-
Nepoznáš a před soud je nikdo nepožene. Ono totiž pokud si hru koupíš na fyzickém nosiči (nebo hudbu, filmy) a chceš odstoupit od smlouvy ve 14 denní lhůtě, pak musíš vrátit zboží nerozbalené (včetně toho celofánu) - viz autorský zákon, který toto řeší. Čili analogie u digitálního nákupu "nestáhnout zakoupený SW = neotevřít krabičku s hudbou/SW".
-
-
A apropos, celkem by me zajimalo, jak by se prodejce vyporadal s povinosti produkt predvest, protoze na SW zadna vyjimka v tomto ohledu neplati.
-
-
Nebylo by lepší, kdyby sis ten zákon přečetl a sám si to tam našel?
-
-
například zde i s odkazem na daný paragraf http://www.evropskyspotrebitel.cz/nakupy-online/pravo-na-odstoupeni-od-smlouvy-bez-udani-duvodu-pri-nakupu-na-dalku-26981
-
-
-
Coz neni tak uplne pravda, protoze ty se muzes s klidem odvolat na to, ze nesouhlasis s licenci, kterou ti to zobrazilo az po spusteni, a prodejce ma smolika a musi si to vzit zpet, protoze je to on, kdo ti tu licenci mel dat extra.
Ostatne, kazdej svepravnej clovej si hru nejdriv zahraje z warezu a teprve pak pripadne koupi. O to vic ho ovsem potesi, kdyz ta koupena verze nefunguje.
-
-
-
-
Kde je problém? Když si objednáte hru na DVD / hudební CD, tak máte také 14 dní na vrácení ale pod podmínkou že neporušíte obal, Stejná logika. Během 14 dnů se dá hra dohrát a nainstalované hry na Steamu se dají hrát také v offline módu - pokud to vyloženě nevyžadují - nemyslím tím onlinovky ;-) , takže Steam ani v mnoha případech nemá šanci poznat jestli jste hru hráli nebo ne.
Osobně si myslím m že je to fér - zvlášť když člověk nakoupí víc her v omezených slevových akcích, všechny hry hned nestahne a pak má 14 dnů na to si to v klidu rozmyslet -
Dobrý den. Před pár dny jsem si pořídila The sims 4 a na mém počítači nejde spustit *9*. Mám účtenku a hra byla v pc jen dvakrát a stahovat jsem ji nestahovala. Myslíte že by šla vrátit? Za odpovědi děkuji.
-
Tedy je to na nic.
Zoufalé jak Valve jedná v oblasti podpory pro zákazníky pouze na nařízení úřadů. Z vlastní vůle nic.
Kdyby šlo věc vrátit podle nějakých daných pravidel bylo by to nejlepší. Časový limit by musel být tedy v rámci hodiny od začátku hraní (ne stažení), když zde máme krátké hry. Ale koupit si hru a pak to mí zabugované jako prase (AC: Unity) není dobré. Kupuji si to abych mohl hrát a ne čekat na patch 20 -
-
Není mi jasné, proč by si někdo kupoval natolik zabugovanou hru, že není hratelná. Pokud je tam takový problém, tak každá objektivní recenze to musí okamžitě odhalit a zveřejnit.
A ten kdo kupuje zajíce v pytli (například přes předobjednávky) je hazardér a musí s daným rizikem dopředu počítat. -
-
kde najdeš objektivní recenze ??? ukaž novináře co ho platí nějaký filantrop a nežije z reklamy "sponzorů"
-
-
Milé jojo, rád ti to povím. Například na youtube existuje nespočet lidí, co to má jako koníčka a dělají to proto, že je to baví.
I spousta těch méně objektivních recenzí má pod článkem prostor pro diskusi a tam se dá také zjistit hromada zajímavých fakt.
Rozhodně platí to, že ten kdo chce, tak si potřebné informace najde a není to zas tak těžké.
-
-
-
-
Seems legit, k čemu mi to je?
*7* -
-
Tobě jako pirátovi k ničemu...
-
-
urážka jednyho piráta rovná sa urážka všetkých pirátov! ty kamarád sa priprav na moj hák zaborený v tvojej riti!
-
-
Homosexualni pirat je novinka *1*
-
-
Aaa, bavíme se čistě o Steamu, takový Origin je lepší dá 24hodin a potom lze hru vrátit takže se znovu ptám k čemu to je tohleto. *3*
-
-
24 hodin je docela dost, velká spousta příběhových her se dá za tu dobu dohrát. Bohatě by stačilo třeba šest hodin, takový prodloužený herní večer 20-02. A nebo znovuobjevení demoverzí.
-
-
Demoverze? to by si musel promluvit do duše vydavatelům je to pracné a navíc proč většina si zkusí hru (nebo někdo) z internetu potom se rozhodne.
-
-
-
-
-
To by vývojáři nechápali kolik lidi by jim jejích předražené hry vracelo, stejně si myslím že většina lidi kupuje hry jenom proto že se nechá nachytat reklamou a "zaplacenou" recenzí,,, pro mně je herní byznys už jako teleshoping,,, ( Čest výjimkám ) ...
-
-
a eště tu o smrti všech kapitalistů
-
Ano urcite. V dobe, kdy se na youtube muzes podivat na kompletni gameplay snad vsech her, ktere kdy vysly na vsech platformach, si vetsina lidi kupuje hry na zaklade zaplacenych recenzi a reklamy. Kdyz uz trollujes, tak se to aspon nauc punto.
-
To už jsme tu dlouho neměli!!! Po milionté zopakovaný pořád stejný duchaplný příspěvek ...
-