Hry, které nejlépe oslavují svobodu
-
Úplný lidumil... Teda krom asi 3.000.000 mrtvých které po jeho válkách zůstali.
-
Tak Napoleon byl hlavně z hlediska historie ta kladná postava.
-
tak on napoleon nebyl horsi nez ty feudalni degenerati pred nim
nektery prvky republiky siril i do jinych zemi, proto se proti francii cela evropa spikla (a to jeste pred jeho nastupem) a anglani to cely financovali, aby se nahodou kolo dejin neotocilo prilis, a aby jim francouzi nestrkali nos do namorni a kolonialni hegemonie -
GLORY TO ARSTOTZKA!
-
Francouzská revoluce: Mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle.
-
Tak to já to vezmu z jiného konce, pro mě je taková hra o boji za svobodu Assassins Creed: Unity. Svoboda a útlak byli a jsou hnacími motory nejedné revoluce a ikdyž se herci a jeviště mění, scénář je často velmi podobný. Francouzská revoluce je ale navíc "okořeněná" obdobím čistého terroru, který následovala prakticky ihned po jejím úspěšném konci, završený nástupem ještě absolutnějšího diktátora.
Je poučná hlavně v tom, že na rozdíl od Bolševické revoluce, byla od počátku skutečně ryzí ve svých ideálech, ukončit absurditu aristokracie a nastolit utopii rovnosti, svobody a bratrství a v té hře je ten étos / duch doby skutenčně nádherně vykreslen.
-
Half-Life 2 docela dobře zobrazoval totalitu a boj za svobodu. Pak mě ještě napadá C&C Red Alert
-
Vzpomněl jsem si na Wolfeinstein: The new Order. Scéna kde J hraje na elektrickou kytaru The Star Spangled Banner, a pak ho zastřelí je definice spojení ''Diktátorský režim''
-
Co třeba Homefront? :-)
-
To Apolena taky ne? Můžete si spolu zajuchat na Národní ;-)
-
Why you dont like noam chomsky and bernie sanders?
-
"nahlásit"😉
-
Jsem levicově zaměřený člověk.
-
Podle skutečných událostí 1979 Revolution: Black Friday, taky tu nikdo nezmínil dystopický Orwell.
-
V tomhle ohledu rad vzpominam na Freedom Fighters, vcetne skveleho soundtracku od Jesper Kyda, a porad doufam, ze se konecne rozhoupou k druhemu dilu.
-
Ještě než jsem to rozklinul hned mě napadlo Just Cause.