HW test Microsoft Flight Simulatoru 2020. Je tady nový Crysis?
-
Tak to i např. Elite Dangerous a můžeš tam bojovat, obchodovat, průzkum, je tam příběh.... ?
-
Moje sestava je 8gb ram, i5-4690 3,5ghz (4 cpu), Gtx 1060 6gb a stejně se mi hra seká i na nejnižší detaily, meli by ji příště optimalizovat než ji pustí do světa
-
Zrovna na FS2020 mám na i7 8700k zatížený rovnoměrně všechny
-
secz tocz složitěcz vysvětlujecz, alecz jecz tocz simulatorcz...
-
Až 7 jader využívá kde jaká hra. Na konzolích. Jenže na PC se furt plácáme na zastaralých API z minulého desetiletí, viz např. tato hra. Tato hra je technologicky obrovskou ostudou Microsoftu. Takovou, že ani nemají port na konzole.....megalol.
-
No herní náplně tam ve skutečnosti mnoho také není....?
-
Jasně, já přešel na P3D kvůli nakoupeným addonům na FSX, který začlo být neúnosný (OOM).
-
P3D je hlavně myšlen jako profi produkt, který není určen pro koncového zákazníka. Více méně je to furt starý FSX bez žádného speciálního vylepšení. Vylepšení se týkaly zavedení instrukční sady X64, mírné vylepšení renderingu a post processingu, ale to je vše. Žádné vylepšení fyziky. P3D byl zkrátka myšlen čistě jako platforma, kterou je nutno doplnit obsahem, který chce sám uživatel. (např. fyzikální engine, letadla, krajiny, engine ATC,....) Něco jako linux. Proto jsem do P3D nikdy nešel a po mnoha letech přešel na X-plane, který měl velmi nadčasový fyzikální engine již od počátku.
Více jak dvě jádra neumí využívat téměř žádná hra. Podle mě je hlavní problém v tom, že různé instrukce na sebe zkrátka navazují a jeden nemůže pokračovat bez dokončení předchozího. A nebo prostě naprogramovat asynchronní procesy je zkrátka vyšší dívčí.
-
To bohužel není žádný překvapení. Ve skutečnosti je to solidní pokrok oproti stávající generaci simulátorů (Prepar3D).
V Prepar3D všechno vypadá řádově hůř i po dokoupení přídavků za stovky dolarů (ortofoto textury ORBx, lepší stromy, lepší textury letišť, mraků, počasí, atd.) a jede to teda taky pekelně blbě. A taky to visí na procesoru. Trošku by se to mělo změnit v poslední verzi (v5), která přesla na DX12.
Jenom fakt nerozumím, proč to neumí pořádně používat vícejádra (to neumí ani Prepar3D).
Každopádně pořád je to technologicky skok obrovskej skok dopředu, vykreslit takhle krajinu bylo doteď nepředstavitelný.