Přejít na výpis diskuzí
Internet vydal svědectví o Fallout filmu, který nikdy nebyl
20.3.2011 | Petr Poláček
53 příspěvků
-
Fallout jako film je nesmysl. Kdo hrál první dva díly, tak dobře ví, že všechno to narvat do dvouhodinového filmu prostě nejde... Jó seriál, to by bylo něco jiného. Tam by se vešlo krásně všechno a nemuselo by to být špatné, pokud by to mělo jistou úroveň, např. jako Walking Dead. *3*
-
-
Nechápu proč by film musel za každou cenu obsahovat naprosto vše co hra? Stačí se držet především hlavní dějové linie. U zfilmovaných knižních předloch to tak funguje odjakživa, tak nechápu, proč by to nefungovalo u her. Mě by úplně stačil film z Fallout universia, nemuselo by to být zákonitě podle příběhu hry.
Mimochodem o zfilmování Falloutu už se jednou mluvilo. Pár let zpátky se Uwe Boll (ano TEN Uwe Boll) v jednom rozhovoru zmínil, že by ho rád zfilmoval :) -
-
Hm... Jak bys chtěl do jednoho filmu narvat cestování po všech městech a lokacích ve Falloutu jedničce (o dvojce ani nemluvím...)? Muselo by se to výrazně osekat a zvolit jen některé (minimálně Vault 13, LA Pohřebiště, Hub, Necropolis a základna supermutantů - to by tam muselo být určitě)...
-
jen ne BOLL :D .. ten snad nenatocil jediny film, ktery bych dokoukal do konce :D
-
koncept universa, ústřední myšlenka (v tomto ohledu bych nerad jako předobraz viděl Fallout3, páč ten snad ústřední myšlenku ani nemá) a stylizace. vše ostatní je podružné
-
-
Kterou ustredni myslenku myslis?
-
-
že veškeré lidské konání směřuje od konfliktu ke konfliktu bez ohledu na to, jak brutální byl ten poslední...
-
-
mnoho dílčích momentů v F3 je dobrých, ale dohromady to slepili pokémoním trusem.
Názor na F3 se u mě docela razantně vyvinul ze "znechucení" v "pochopení odlišnosti". Velmi frekventované byly dvě hlášky - F3 je Oblivion v budoucnosti a F3 je komerční mainstreamová srajda. Zprvu jsem zastával druhý názor, ale postupně jsem se přesunul k prvnímu (ne však s pohrdajícím tónem, který z toho rád čpí). Dost tomu napomohl FNV, který (ač technologicky shodný a herně-mechanicky z 95% taky) jasně ukázal, že klíčový je gamedesign. A je jasně vidět, že při tvorbě F3 využila Bethesda svých zkušeností z tvorby TES série. Proto je F3 při vší rozsáhlosti tak lineární, tak akční, tak nekomplexní, tak prázdný a generický. Naopak u tvorby FNV využili Obsidiani svých zkušeností z tvorby skutečně složitých a komplexních RPG. FNV je tak na stejné technologii a při stejné mechanice komplexní, ucelený, zhusta nelineární, akčně střídmý.
Prakticky - kdyby se TES ujali Obsidiani, byl by to průser, protože ho neumí dělat. F3 je průser z velké části, protože se Bethesda zuby nehty snažila koncept přiblížit starému (což zpětně oceňuji), ale vyšel divný paskvil, který se tvářl jako Fallout, ale zůstal čtyřma nohama z pěti v Tamrielu. Na druhou stranu se lead writer F3 (Emil Pagliarulo) pomalu chlubil tím, že staré fallouty nikdy nehrál, což považuji za nebetyčnou aroganci.
Že by Bethesda šla mainstreamovou cestou, to se mi už ani tak nezdá. Naopak ve mě sílí dojem, že se mainstreamu nepřizpůsobují, ale tvarují ho díky ohromně silnému a špičkovému marketingu. Zkrátka těm hovadám, co hrajou CoD, jsou schopni prodat poměrně hutné RPG, ani by klesali na herní dno. -
Mno tak je videt ze kazdej se na to muze divat asi uplne jinejma brejlema.
U Nuka Break jsem (beze srandy) fyzicky trpel, zatimco na F3 bych nijak zvlast tvrdej nebyl.
Tim hozenim tech dvou do jednoho pytle jsi me teda az urazil : D
V nejakym tom ohledu (nejhorsim ohledu, jakej F3 ma) mas mozna pravdu ze se NB vydal stejnou cestou jako F3, ale jestli F3 zastavil hned za mestem, tak NB doslo az do Narnie, cestou potkalo Suchanka s Genzerem, a zpatky stoplo MTV van : D
Nechtel bych videt cloveka, kterej kritizuje F3 a miluje NB. Pokud by to nahodou nebyl pripad, kterej se proste rad veze na vlne (at je to vlna hateru, nebo jina), tak jeho myslenkovy pochody by asi nikdo pricetnej nemel sanci pobrat. : D
(mimochodem - trailer na F3 "reklama na zivot ve vaultu" vystihuje presne to, co jsem na starych dilech miloval. a i ve hre samotny je spousta dobrejch momentu) -
to je oficiální stanovisko tvůrců F1,F2,FNV... u F3 bylo oficiální stanovisko "have fun"
Nuka Break nebylo nic jiného než přehlídka hezkých a levných efektů, protože přesně na to (a jen na to) se ona tvůrčí skupina specializuje. Bylo to mělké, blbé, primitivní, prvoplánově vtipné. Ale nápad s tím vaultem se mi líbil, to jo. Šlo to jasně po cestě F3, čili "have fun and look at the wastes". Pokud to neslo nějakou myšlenku, tak jsem asi slepej pakoň. -
Hmmm.. No dobre - prvni dva dily si uz nepamatuju, ale nemyslim ze by to v tomhle ohledu bylo kdovijak hluboky dilo.
Mezi F3 a NV ale v tyhle "ustredni myslence" velky odlisnosti teda nevidim. V obou se to da "vycist" max z toho, ze se tam vsichni do konfliktu poustej, no. Obecne teda myslim, ze ve vetsine pripadu si takhle mezi radky "vycte" kazdej kde chce, co chce.
To by me pak zajimalo co jsi rikal na Nuka Break, a jestli by byla odpoved jina, nez "Chtel jsem se u toho podrezat", tak bys tady z meho kresilka vypadal jako HODNE "zmatenej" brepta : P
-
-
-
-
-
-
Až začnou točit dobré nebo spíš skvělé filmy podle her, a bude to mít aspoń 8/10 a ne 2/10, tak se na fallout film podívám moc rád, do té doby nemám zájem si kazit iluze
-
Tak ať udělají Nuka Break seriál *1*
-
No nakouknul jsem na konec, a podle toho zakonceni bych soudil ze muzeme byt radi, ze to vubec nevzniklo : )
-
-
*JEN na konec... Treba tam to ma i lepsi momenty...
-
-
Ne, nemá. Podle mě ne.
-
-
-
vcera som pozeral film Threads (1984) , na to ze je to stary film ma dost hutnu atmosferu, prezijete atomovu vojnu spolu s obyvatelmi anglickeho mesta, toto je "must see" film pre vsetkych co sa zaujmaju o atomove zbrane a ich dosledky
-
-
Dokonalý film, po jehož zhlédnutí si každý určitě řekne "tohle se nikdy nesmí stát".
-
-
jj, celkovej dojem mi pak ale zkazila závěrečná scéna kdy ta holka při křiku měla několik zubů zaplombovaných : )
-
-
Threads je geniální.
-
Tyjo, u těchto starých filmů (ještě bych přohodil Day After (1983) ve mě deprese nejvíc vyvolávaly ty špatné triky. Nevím čím to je, ale tydle věci mě na filmech vždycky děsily víc než nejmodernější počítačové triky *1*
-
Presne ! jeden z nejlepsich filmu o atomove valce. Kdo nevidel a nechce videt, dela strasnou chybu !!
Ale rozhodne to neni film pro slabsi povahy.. pokud jste treba breceli u "hleda se nemo" (ano, znam par takovych:D), tohle si nepoustejte :D -
To je asi nejlepší horor co jsem kdy viděl a uvidím.
-
-
Wah! Včera jsem tě viděl na PC gameru, často tě vídám na GoGu, o Eurogameru nemluvím, existuje fórum, na kterém nejsi? :D
-
-
a na databaze.cz ho můžeš potkat taky : )
-
-
hups, na databaze-her.cz samozřejmě : )
-
-
na NMA ho najdeš taky *1*
-
Pár jich asi bude : ) nejvíc jsem ale na quartertothree.
-
-
-
-
Falloutu by podle mne slušel formát černo-humorných, propojených příběhů ve stylu Pulp Fiction...
-
-
Teď ještě ukecat Tarantina, ať se do toho pustí *1*
-