Přejít na výpis diskuzí
J.J. Abrams a Valve se pokusí o filmy dle Portal a Half-Life
7.2.2013 | Petr Poláček
72 příspěvků
-
Zase Abrams, to radši ne, po tom co zprznil star trek se chystá zprznit star wars (no pravda po lucasově prekvelu není sice co, ale on je jeden z těch co věřím, že ho trumfne) a teď se chystá na moje oblíbené hry. Škoda na takovej film bych se rád podíval, ale ne když to bude točit tenhle druhej Uwe Boll. *11*
-
-
Taky se mi nelíbilo, jak zprznil Star Trek, který se teď líbí akorát lidem, který se před tím nelíbil. Stejně jako ty mám obavy ze Star Wars. Jestli z toho udělá zase něco, co se původním fanouškům nebude líbit, tak to bude opravdu průšvih. Moc nechápu nadšení, které se poslední dobou rodí okolo tohoto režiséra.
-
-
Ja sem za to naopak rad, star trek me nikdy k srdci neprirostl. To univerzum na me vzdy pusobilo strasne sterilne, uniforme. Mnohem blizsi mi je SW nebo nove BSG.
A filmovy ST od Abramse me prisel jako krok spravnym smerem, ale chapu, ze HC fanousci z toho nemusi byt zrovna nadseni. -
ono uspokojit puvodni,oldschool fanousky je pro kazdeho rezisera velmi narocne.Nepodarilo se to Lucasovi,JJ.Abramsovi,tvurcum Terminatora atd..a ma to maloco spolecneho s tim ze ty filmy jsou dobre natoceny atd..,real, fans maji vzdy jinou predstavu.Pritom ty filmy od sebe deli klidne i 20,30 let..
-
-
-
Tak a teď vám všem Freeman ukáže, že není němý. Teda jestli mu zase někdo nebude skákat pořád do řeči ještě dřív, než vůbec začne mluvit...
-
-
Třeba to vyřeší jako Cimrman - Half-Life bez Freemana. "Zlá novina, Gordon se nám zase schoval..." *4*
-
-
Nebo formou: "...teď tady byl!" jako v Opposing force, když hráč maximálně zahlídnul jen Freemanova záda :)
-
-
-
Hned jak sem se probral epileptickeho zachvatu, uklidnil masivni Geek erekci a osusil promokly oblicej, me napadla kupa otazek. Jak z kratke scifi povidky udelat film (Portal)? Mel by hlavni hrdina HL byt Freeman, naskriptovana akce kolem jednoho hrdiny je filmovemu formatu pravda blizka, ale stacilo by to? Co rating a Ravenholm? Jak prenyst tichou hruzu ze superinteligence? Skakat skrz hlavu motajici portaly je cool, ale sledovat nekoho uz tak cool neni...
-
-
Zajímavý otázky a souhlasím. O to víc mě zajímá jak by výsledek vypadal. Pro mě to znamená že pokud to bude tak to musim videt.
-
-
na zahraničních webech převládá docela nadšení a já se docela divím. abramsovi v poslední době skoro vůbec nevěřím. už u star wars mám obavy. a třepat se ještě do vyloženě herních příběhů mi připadá nesmyslné. half life by ještě možná šel, ten svět je hodně otevřený a má toho spoustu co vyprávět, ale portal? kdyby to radši nechali v herních verzích. jsem obrovský fanoušek filmů, ale natáčet se všecko fakt nemusí...
-
-
Abrams je mozno v poslednom case prehypovany, ale nie tak uplne bezdovodne. Je to skvely talentovany reziser, ktory dokaze pribehy podavat s velkou eleganciou. Jeden z najlepsich reziserov a tvorcov poslednej doby. A je to podla mna presne ten typ cloveka aj rezisera, ktory sa ku Valve najviac hodi. To som si hovoril, uz v minulosti, a teraz sa to aj potvrdilo.
-
-
To si nevybral zrovna dobrý příběhy.
-
Už se těším, jak bude Freeman pobíhat a kývat na všechny hlavou *15*
-
K tomuto musim pouze napsat "SO FOCKIN´ AWESOME!!" *14*
-
1. S Valve a ne "z Valve"
2. Haluz = náhoda (pan Poláček je další čecháček, co se neorientuje v českém jazyce?)
3. Half Life film klidně, ale nejdřív chci HL3. -
-
Dělá ti dobře sem psát takovýhle příspěvky?
-
Haluz má něco společnýho s českým jazykem? :D pokud vim tak haluz je větev :D
-
-
a nemá? haluz je snad české slovo, akorát se používá v jiném významu.
-
-
-
Prečo práve Abrams? *10*
-
-
Máš naprostou pravdu, měl by to režírovat Michael Bay! *1*
http://www.youtube.com/watch?v=EeSUuj98Rx0 -
-
A takhle to vypadá v reálu:
www.youtube.com/watch?NR=1&v;=qn_HFEDNZ_Q&feature;=fvwp
-
-
Protože to je jeden z nejšikovnějších a nejprogresivnějších režisérů současnosti. Pokud skutečně má vzniknout film Half-life nebo Portal, nikdo to nenatočí lépe než on...
-
-
Abrams je šikovný a schopný režisér s pomerne bezchybnou filmografiou. "Nikdo to nenatočí lépe než on", to ako skutočne? Myslím, že by si si mal rozšíriť obzory. Málo navštevuješ kino. *3*
-
-
Uznávám, že jsem se nechal trochu unést, ale pokud vynecháme Nolana, Camerona a podobně, kteří o takové věci nemají zájem, tak mě moc režisérů nenapadá. Vůbec blbě ale nezní Cuarón, kterého tu někdo nadhodil výš... Možná ještě Duncan Jones, ale ten snad krouží kolem Warcraftu, pokud se nepletu. Nebo třeba Neil Blomkamp (to se uvidí po Elysiu). Možností se určitě najde dost, ale Abrams mi k Portalu zkrátka sedí jako p*del na hrnec. I s lens flares.
-
-
Ja zasa nechcem, aby všetko režíroval Abrams. Nielen že bude režírovať nový starwars, teraz ešte dostane dve moje obľúbené herné série. Jednak si nemyslím, že Abrams je nejaký filmový vizionár, jeho filmy by som charakterizoval anglickým slovným spojením "Popcorn flicks", teda dobrá zábava, ale nič viac; a po druhé si nemyslím, že je zdravé, aby jeden človek (a tým myslím kohokoľvek, napr. Spielberg, Nolan, atď.) bol zodpovedný za niekoľko skutočne veľkých filmových a herných sérii. Určite to nemôže aj časovo stíhať, čo znamená každému filmu bude venovať menej pozornosti ako by mal a zároveň sa obávam, že jednotlivé filmy môžu kvôli tomu stratiť svoju vlastnú identitu.
-
-
A takhle to vypadá v reálu:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=qn_HFEDNZ_Q&feature=fvwp
-
-
Daleko víc by se mi líbil třeba Alfonso Cuarón, jeho Potomci lidí mi přišli v některých věcech s Half-Lifem dost podobní.
-
-
Cuarón je borec! Opravdu hodne talentovany reziser, u ktereho me mrzi jenom to, ze netoci casteji. Half-Life v jeho rezii bych si nechal libit, ale ani ten J.J. neni uplne mimo. Takze za me - proc ne? Jenom bych radsi od Valve videl konecne nejakou hru s cislovkou na konci (a Left 4 Dead tim nemyslim).
-
-
No jeho filmy jsou spíše dobře odvedená řemeslná práce. Moc progrese v nich opravdu vidět není.
-
-
Není moc progrese? Stačí se kouknout jak Lost prakticky započal éru moderních seriálů, jak se po Cloverfieldu rozjely found-footage filmy(pravda, taky rychle skončily), jak z Mission Impossible po zpackané dvojce opět udělal plnokrevný akční thriller. Star trek je pak kapitola sama o sobě. Samozřejmě netvrdím, že to je nejlepší režisér současnosti, nepatří ani mezi mé nejoblíbenější a z jeho Star Wars jsem trochu nervózní, ale pokud je někdo progresivní, tak je to on...
-
Dobře odvedená řemeslná práce s se spoustou Lens Flare v každém druhém záběru :-)
-
-
-
-
Prosim Vas, vysvetlil by mi nekdo vyznam slova haluz, resp. jak toto slovo chapete vy? Posledni dobou ho pouzivate dost casto a ocividne s uplne jinym vyznamem, nez jak ho pouzivame my(sev. Morava). U nas je haluz neco jako velka nahoda, ve smyslu, ze se nekomu neco povede, aniz by chtel nebo se k tomu pricinil svou sikovnosti, umem apod. Co to znamena u vas?
-
-
když se uděje něco, co mi hlava nepobere, nebo je to velká náhoda, nebo hodně divný tak to je Haluz. záleží hodně na kontextu
-
No me napadaji tri vyznamy:
- haluz - vetev :D (to je podle me ten puvodni)
- haluz - nahoda (to je ten tvuj)
- haluz - halda/halucinace - neco neprirozeneho -
-
V te vete "pro Polygon podotknul, že to není žádná „haluz“, ale skutečná spolupráce na něčem konkrétním" tim teda zrejme mysli neco nerealneho, jestli jsem to spravne pochopil...
-
-