Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Však vydrž ! Už jenom deset let a budeš mít právo volit.
  • vlastik.plaminek
    Třeba je holka z dědiny a narve si tam noviny.
  • To je prave ono, neexistuje 3D hra ve ktery by nebyl problem s tim co hrac vidi. Pokud postava/tank/... zajede za objekt, tak bud musis odstranit nejak ten objekt, nebo tocit kamerou. A jeste sem nevidel gamesku, ktera by si stim poradila tak, aby to fungovalo.

    Navic 3D = naroky na vykon = vypada to hnusne.
  • jako hráč, který si prošel JA2, F:T i Silent Storm nesouhlasím, vše, co jsi řekl je jen jeden úhel pohledu
  • Ještě k té kvantitě napřátel, tak v konfiguračním souboru módu lze upravit četnost a max. min. velikost náhodných přepadů. U misí už je to někdy horší, ale zase je k dispozici větší tým. A pokud máš pár těžších zbraní - kulomety, raketomety, granátomety - tak všim do nich a dá se obstojně hrát. Rychle se seskupit v nějaké obranné formaci vzhledem k terénu a vybavení. Hlavně s kulomety nemíři na jednotlivce, ale dávej útok do prostoru a nastav větší dávky, ideálně z lehu na dvojnožce třeba po 50 - 100. Když máš 2, tak křižovat jejich zorné pole. Pokud je to nezabije tak alespoň zraní (nejsou tak efektivní v boji), případně to funguje jako krycí střelba s odstrašujícím efektem, takže pak nestřílejí tak přesně a víc zmatkují nebo prostě ustrnou v šoku ležet na zemi, pokud jim do takhle zdecimované skupinky pošleš pár granátů - když ne na "dohod" tak z granátometu, jedno RPG nebo něco podobného taky přijde vhod pro situace silného přešíslení. Takže doporučuji vláčet s sebou u fyzicky nejzdatnějšího člena. 1-2 kulomety - krycí palba - ostatní mají vtěšinou útočné pušky s podvěsným granátometem (v BSM je celá serie HK416 - vylepšená M4 od H&K), takže kdo může střelí granát a pak chirurgicky likviduje ty, co se vyhnout kulometu, případně po jednom dobíjejí granátomety, pokud je nepřátel stále hodně. V některých mapách, kdy bráníš se to dá řešit i zaminováním respawnových ploch, dorazit na místo dřív a položit na respwanoviště odkud přijde masivní útok co nejvíc min, TNT, C4... prostě vše co je po ruce a jakmile se spustí útok, tak jen odpálit :).
  • Detailům se hra věnuje hodně, bohužel na úkor ovládání, které chvíli trvá, než se dostane pod kůži a člověk zjistí co všechno může / nemůže - kdy je vhodné udělat a kdy to. Hodně příkazů je skrytých pod klávesovými zkratkami a kombinacemi Shift/Alt/Ctrl a ani nejsou jinak viditelné v interfaceu jako příkazy. (Bohužel ani v menu nastavení kláves se toho člověk moc nedozví). Natož recenzent, který to hraje pár minut z povinnosti prakticky nemá šanci najít ve hře převažující klady a kouzlo. Hodně těch detailů probíhá na pozadí. Balistika, rozdíl munice jsem zjistil až po několika odehráních (hromada parametrů se prostě nezobrazuje i když s nimi hra pracuje). Další vychytávky jako odhození odjištěného granátu bez nutnosti dát zbraň z ruky (odjistit lze pouze v kapse, a pak hlavně nezapomenout zahodit, případně se dá i chvíli odjštěný držet, pokud chcete aby explodoval nad skupinkou nepřátel nebo je tam špatný terén a mohl by se odrazit/odkutálet; samozřejmě, že pokud to přeženete, tak vám bouchne v pazouře) nebo třeba spojování zásobníků. Vliv rozrušenosti na vojáka, střelbu - míření, akce. Stačí když to kolem začne lítat a pokud je to zelenáč, tak na chvíli netrefí ani stodolu, ale zase bude střílet rochu rychleji (zbrkle). Míra zranění - "poškození" končetin -> následky, krvácení nebo i šok. Často stačí jedna blbá kluka nebo střepina a jste na chvíli z boj - pokud jste sami bez pomoci = load game. Ve skupince to ještě může sachránit zdravotník s patřičným vybavením. Ale v tu chvíli přijdete o 2 lidi, protože ten zdravotník se musí chvíli místo akce věnovat polo-mrtvole na zemi.

    Jinak ten Blue Sun mod. V součanosti stále vyvíjený. Přidává novou kampaň ) posloupnost misí, kde je možnost získat na trvalo 3-4 parťáky. Což se hodí vzhledem k ceně žáldáků, a lehce to snižuje místy drastickou obtížnost, kdy se vás nepřítel snaží v houfu umlátit čepicema. 4 kánóny už něco udělají. A obsazovat města - vybírat daně/trénovat obranu. Přibylo hodně zbraní (I několik českých kousků v posledním patchi i nový BREN; navíc se podařilo prolomit pevně dané omezení počtu zbraní)
  • Silent Storm a jeho pokusy o fyziku byli uzasne. Prave znicitelnosti a REALNE ůčinky zbraní je přesne to co bysem rád viděl. Zadne skovavani za EuroPaletu pred davkou z AK z 20 metru. Každopádně, 3D nutne neznamena rotujici kameru. Nutnost otacet scenou po kazdem kroku, jen aby se clovek dovedel jestli nahodu za stromem nevidi palec protivnika na ktery se da strilet. Jdou najit treba plošinovky v Unreal SDK. Jooo fakt "2D" hopsacky ale s 3D objekty. To je presne co bysem rad videl. Superdetailni prostredi a fyzika v prehlednem "2D" rozhrani. Je na programatorovi aby to udelal tak, abych videl "za domek" a nemusel pri tom zapasit s kamerou.
  • Kein
    Don't feed the troll.
  • Ja doufal ze v poklidu vymrou, a uz tady roste nova generace zvrhliků. Vis o tom ze prave komunisti "zajistili" blahobyt tak ze damske vlozky nebyly k dostani nekolik mesicu? ... jako vubec, ani v tom druhem obchodaku, ani v Praze. :-)
  • Musim uznat, že Brigade E5 jak se jmenoval první díl, mě taky celkem oslovil a dost bavil (vzhledem k tomu, že jsem byl zhýčkaný JA2). Jediný co mě nakonec odradilo byl fakt, že boje ke konci byly tak tuhý a nepřátel tak moc, že se mi zdálo, že mě snad umlátěj i čepicema. Kdo ví, možná jsem ale dělal něco špatně.
    Mimochodem líbylo se mi právě zpracování a cit pro detail. Modifikace zbraní byly vidět i na zbrani co držel v ruce, po zapauzování hry jste si mohli tak detailně prohlídnout náboj co k Vám letí, že jste věděli přesně co to je ( a vyvodit jak moc to bude bolet ).
  • Súhlas. JA2 je zrejme najlepšia turn-based taktická hra a jedna z najlepších hier vôbec.
    Očakával som, že nový XCOM sa inšpiruje, ale nestalo sa tak. Radšej vypustili streľbu dávkami, mierenú streľbu a atď. Plus PR reči, ako je to najlepšie..
  • Pokud o JA mluvíš jako o komplexní záležitosti, tak zkus 7.62 high caliber (s modem blue sun - bez něho bych neměl svědomí to někomu doporučit). Vysoce podhodnocená záležitost spíš pro hardcore, stačí se podívat na zdejší recenzi, s obrázky cca prvních 10 min. ve hře a lamentováním nad tím, co nelze, ale lze, jen autor nehledal způsob jak. Nejúchvatnější je asi mikromanagement inventáře. Od kapse po batohy - různé úspořádání slotů. S municí operuješ do úrovně jednotlivého náboje, každý má jiné parametry, které ovlivňují střelbu, ale i rychlost opetřebení zbraně, zanesení nebo přehřívání. Mají různou hmotnost - hmotnost zbraně ovlivňuje rosptyl dávky (tu lze nastavit dle libosti a možností zbraně - není problém zadat na jedno zamíření 200 ran do určité výseče), rychlost míření a únavu pokud držíte zbraň v pohotovostní pozici (lze předmířit na určité místo a pokud se tam objeví nepřítel, tak střílíte okamžitě s maximální přesností, případně pár 0,xs na korekci zaměření; případně se pohybovat se zbraní u "oko" což snižuje dobu zaměřování, ale zpomaluje pohyb, snižuje zorné pole a unavuje vojáka). Kvůli hmotnosti zbraně je dobré volit doplňky s rozmyslem. Zbraň osazená tlumičem, granátometem, svítilnou, laserovým zaměřovačem, nějakým mířidlem, případně dvojnožkou nebo bajonetem má jak svá + i -. Zejména mířidla, pokud jsou určiny na dálku, tak vám zkomplikují boj zblízka a obraceně, nehledě na to, že při míření skrz optiku je zroné pole minimální, takže pokud jste sami, tak vás někdo podřízne ze zadu, ani nevíte.
  • Myslim, ze hlavny problem je odolat novej a krasnej grafike. Najlepsie to je vidiet na najnovsom JA, tam sa im podarilo uplne zrusit znicitelne prostredie len koli 3d grafike. Ano, vsetko z panelov nieje pekne, ale za tie moznosti, ktore moznost preburat sa kamkolvek prinasa, to rozhodne stoji. Ved to pozname, aby sa voslo viac detailov, objekty musia byt vacsie, a teda kde sa predtym dalo spravit 6 dier, ponovom uz ani 3... uvidim ako to zvladnu
  • Kein
    Tak nevím. JA2 poměrně oživil BitComposer. Jo, JA BIA je možná pořád béčko, ale mě osobně dost bavila a po hromadě patchů, které přidaly globální inventář a upravily i systém milicí jsem docela spokojen. Naopak opravdu nemám zájem o JA ve "stylizované grafice" opravdu ne-e, to se k JA, dle mého, vůbec nehodí a vadí mi to i u dalších her, např nový XCOM.
  • Neverim uz davno nikomu, co oznaci svuj titul jako remake. Je to jen touha vytriskat vic penez s odvolanim na nezapomenutelny hry
  • 3D a JA proste nejde dohromady, ostatne minimalne jeden tragickej pokus tu je. Uvedom si, ze 3D vsechno zhorsuje. U her tohodle typu jde o uplne jiny veci nez graficky orgie, navic 2D grafika je stale jeste daleko hezci, kdyz se dobre udela, a daleko mene narocna (klido to muze behat na mobilech). Jde o mechaniku hry, na ty zalezi.

    Z naprosto stejnyho duvodu proste nikdy nemuze fungovat realtime - tyhle hry sou zalozeny na tom, ze mas cas uvazit kazdej krok, popremejslet o tom kam koho postavis ... a predevsim o tom, ze zvazujes ... mam hodit granat a zalehout? Mam vystrelit mirenou a zustat stat?
  • Trisska
    Nedá mi to a jako budoucí volička KSČM musím autorům pochválit logo hry. To se povedlo. *4*
  • no takový 3D pohled v Silent Storm nebyl úplně k ničemu... chtělo si to zvyknout, ale zase člověk měl lepší požitek z hraní
  • kapalka
    Doufam v totez a preji si, aby konecne dokazali po tech (13?) letech udelat kvalitni JA titul. Na tuhle hru rad prispeji na kickstarter. Uvidime, co vymysli za tahaky. Napriklad takovy funkcni vymazleny MP bych taky apriori neodmital :)
  • Jo, kamera dělala své :).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit