Jak hodnotí ve světě: Dragon Age: The Veilguard
-
go woke, no joke, leave slowpoke in grown oak, blow coke and soak. :D
-
Jaká čest pro pana Zavřela ze Zingu, že byl vybrán jako vhodné médium 😀
-
Mel jsem v planu zahrat. Hral jsem nedavno (ale stale nedohral) Final Fantasy 16 a Dragon Age Veilguard vypada herne dost podobne, ale trochu vic RPG (FF16 neni RPG vubec). Par dni zpatky jsem ale (konecne) rozehral Rogue Tradera a chut na DA me uplne presla. :D
-
-
Na Rogue Tradera se taky chystám, ale počkám až na poslední DLC jelikož prý nejspíš bude ovlivňovat i dějovou linku základní hry a přidá do ní další konce. Obecně se u RPG takových obřích rozměrů vyplatí počkat minimálně rok až je vydán veškerý obsah. Zatím si čekání na STALKERA 2 krátím hardcore průchodem KCDčka a menšíma nezávislýma titulama který by zde byly příliš niche 🥲
-
-
I kdyby to byla 10/10 hra, tak moje peníze určitě neuvidí :)
-
-
Taskoo - a to je celý ten problém dnešní doby. Herní průmysl je regulérně v krizi, ale ne proto, že by vycházely vyloženě špatné hry.
Ale jsou hry, kderé budou sebelepší a dokonalejší a 35recenzentů ze všech koutů světa bude říkat jó 9/10 - tak NE..
Komunita vzpomíná na "staré dobré" Origins, které v jejích očích už stejně nic nepřekoná bude logicky z principu hejtit a hejtit a hejtit.
Pokud se ti hra nelíbí, tak si ji nekupuj (pokud rovnou hry nekradeš), nehrej to a nelez na fóra pod články k těm hrám.
To samé platí pro jinak naprosto v pohodě Outlaws (pokud nehrajete všechno od UBI) a podobně. Očekávání jsou zkrátka nerealistická a lidi čekají, asi budou pořád zažívat takové okouzlení jako před 20-30lety.
PS: proč si myslíš, že Newell nikdy nevydal HL3 - popřemýšlej.. Protože proč za těžké prachy vyvíjet něco, co v očích ultraortodoxních nerdů stejně nikdy nepřekonáš.. A budeš akorát řešit "review bomby" pitomců co nemají stejně nic jiného na práci.
-
-
Tak trochu si zapomněl ale sdělit i tu druhou stranu mince.
Star Wars Outlaws má 7,5 v průměru od 91 recenzentů, přitom je to otřesná hra. PC Gamer dal naprosto tragické hře jako Glum lepší hodnocení než Space Marine 2. Stačí si vzpomenou dnes už legendární recenzi od IGN na Aliena...A dalo by se takto pokračovat donekonečna.Zbytek už jsou jenom alibistické bláboly toho, že pod článku o dané hře budou diskutovat pouze lidé, kteří ji mají rádi. Takový hezký sluníčkový svět.
Vydal už Alyx ze světa HL, jednu z nejlépe hodnocených her v historii na Steamu a to nejenom v rámci VR. Je zvláštní, že tyhle bláboly nikdo nemlel u článků s BG3 například. Čím to asi bude. Zkus přemýšlet... -
-
Není to tak černobíle, frank.horigan má v určitých věcech pravdu, třeba proti Outlaws byl brutální hate před vydáním jen kvůli Ubi, přitom jsem slyšel z více stran, že Outlaws opravdu věrně napodobuje atmošku původních SW. Hru jsem nehrál, ale tam se najelo na hate train.
Je tady spousty případu, kdy hra dostala hate za úplné malichernosti.
-
-
Atmosféra? Souhlasím, ta je skvělá. Ale ten zbytek je otřesný. Kdyby to nebylo tak, tak ta hra prodá miliony kopií, ne milion:)
A co si budeme, hráči jsou prostě paka, sám to vidíš na nás dvou, přesto v posledních letech mám já recenzenty a recenze jako doplněk, podle kterého se bohužel moc řídit nedá.
-
-
každý by se měl řídit podle svého vkusu, pokud jsi fanda SW, hra ti navodí imerzi ze SW, tak pak věřím, že hráč je schopen odpustit určité věci.
Já jsem třeba fanda SW, miluji KOTOR a KOTOR2, Jedi Knight, ale poslední Jedi od EA mi nikdy nenavodil atmosféru SW, takže jsem se většinu času nudil a hře nejsem schopen odpustit nic. Já si Outlaws někdy zahraji za rok, až to patchnou, od Ubi jsem nehrál v rámci otevřených světu nic 10 let, takže si myslím, že by to na mě mohlo fungovat už kvůli atmosféře. Já třeba x let hrál SWTOR, platil předplatné, protože mi to navodilo alespoň částečně atmosféru KOTOR, byl jsem schopen těch x nedostatkú odpsutit.
Já jsem třeba nedávno viděl Level TV a Dobrovský tam popisoval, jak si Outlaws užívá jako fanda SW. Takže 100 lidí 100 chutí.
Osobně si myslím ,že je toxicita na obou stranách jak u vývojářů za nerespektovaní kupujících a i na druhé straně.
Letos bylo několik review bombingů úplně směšných.
Je to škoda, Dragon Age mám rád, rád bych si zahrál něco ve stylu Origins, kde je taktický combat spolu s Real-time, přitom řešíš partu a máš dost náročnou obtížnost na souboje. BG3 combat mě třeba nebavil a po čase už to bylo nudné a zdlouhavé. Ale fakt nechci u Dragon Age hrát combat ve stylu God of War, to fakt nepotřebuji.
-
-
-
Reakce na příspěvek:
Souhlas, ale značně zjednoudušené/zrychlené souboje proti Origins měl už Inquisiton a nikdo to předem neodepisoval.
Hodnocení dobrá - hrál jsem to 60h?
Pokud prostě někdo chce Origins a naopak mu už zase nevoní BG3, tak to je pak fakt těžký se zavděčit. Asi počkat na remake Origins.. - o který se obávám stojí minimum lidí.
-
-
-
-
""""Star Wars Outlaws má 7,5 v průměru od 91 recenzentů, přitom je to otřesná hra.""""
Už tady není o čem se bavit, umí š rozlišit jen "1" a "0" nic mezi..
""""Vydal už Alyx ze světa HL, jednu z nejlépe hodnocených her v historii na Steamu""""
Ano souhlasím je to bezpochyby nej hra na VR a proto byla pro změnu vyhejtěná všemi, kdo hráli HL a nemají VR helmu. Taky se nezavděčíš :))
-
-
Star Wars Outlaws je otřesná hra, když tam je validní gameplay ve stylu vymlátím mapu yolo stylem na pěsti.
https://www.youtube.com/watch?v=eSoHdzKBVZ8
Viz. výše, vrchol AI protivníků AAAA hry na Hard. Tohle je prostě neobhajitelné.
Hele, mě taky občas baví bizarní hry, ale ani ve snu by mě nenapadlo rozporovat, že je to prostě odpad.
-
-
Tu "inteligenci" v závěru toho videa jsem si "užíval" i v KC:D (bohužel to nemám natočené). Takže je to podle tebe taky odpad?
-
-
Reakce na příspěvek:
Nevím... jsem jeden z nemnoha kterého kcd nezajímá. Ale nemyslím si že by tam šlo vymlatit mapu čistě náběhem do davu a umlatit je pěstmi.
-
-
Reakce na příspěvek:
Když dost naleveluješ, tak asi jde i to (nezkoušel jsem). Souboják je dost rozvážený na obě strany a přiměřenou výzvu zažiješ jen párkrát těsně poté, co tě všichni snadno zmlátí a těsně předtím, než je snadno zmlátíš ty.
Ale myslel jsem, tu situaci úplně v závěru, kdy vyleze na věž a tam na ni ten stormtrooper blbě kouká (je to vidět i přes helmu ;-) ) a nic nedělá. V KC:D se často děje skoro totéž. Ptají se, kam ses jim schoval, i když kolem poskakuješ v plné zbroji a vybíráš jim kapsy.
-
-
-
-
Ale já jsem Outlaws hrál a je to otřesná hra. Přitom recenzenti jí dávali i 100% hodnocení. Hra byla zabugovaná, stealth otřesný, AI nepřátel jak od gumové kačenky atd. Navíc vyplouvá najevo, že EA zasílala kopie recenzentům, kde byla větší pravděpodobnost toho, že dají kladné hodnocení....
-
-
V Česku myslím hodně známý svým způsobem vážený odborník na hry a dnes už herní historii Pavel Dobrovský není nikým placený recenzent, je to prostě někdo, kdo si to zahrál - protože SW..
A řekl bych že je to dost ortodoxní SW nadšenec. Když už nic, tak si přečti poslední odstavec.. S tím se plně ztotožňuju.
A pokud jsi měl obrovské technické problémy, tak se obávám že velká část světa to tak hrozné neměla. Nevím.
https://paveldobrovsky.cz/star-wars-outlaws/
PS: proč jsi dohrával "otřesnou hru"? Jsi sebemrskač, nebo jen neznáš význam slov?
-
-
Reakce na příspěvek:
Já psal, že jsem to dohrál? Kde?....A Dobrovský je SW fanatik...Jeho obhajoba VIII a IX. dílu je legendární....
-
-
Reakce na příspěvek:
Se vší úctou k němu, Pavel Dobrovský je dost nekritický fanda SW. Když jsem viděl, jak chválil Epizodu 9...
Na druhou stranu, Outlaws se mi z různých videí vlastně docela líbilo (samozřejmě je otázkou, jestli by mě to bavilo celou dobu). Ubisoftí openworldy nehraju, ale kdybych neměl nakoupenou zásobu jiných her, tak koupi zvažuju.
-
-
-
-
-
No...mozna je to tim, ze herni prumysl se za 20 let posunul od BG2 k BG3 a od LoD k D4.
-
-
Super informace, díky za sdílení, nevím, jak bych se bez ní dneska obešel.
-
-
Taky díky za obohacení! Nevím jak bych se obešel bez informace, že jiná informace je pro jednoho člověka z tisíce bezcená... Jen tak dál!
-
-
-
-
Doporučuju se podívat/poslechnout si jak kladné, tak negativní recenze. Třeba (některé) body, které konkrétně detailně zmínil SkillUp ve svém videu jsou pro mě mnohem důležitější, než vyzvednuté aspekty v kladných recenzích. Dost záleží, co kdo od hry očekává a co je pro něj důležité. Zatím to vypadá, že to nebude úplně špatná hra, ale ani to nebude dobrý Dragon age.
-
-
Na SkillUp jsem vcera tez narazil a ma tam docela dobre postrehy. Celkove mam pocit, ze novy Dragon Age proste neni delany pro kovane RPG hrace, ale pro nenarocnejsi publikum a podle toho je take nastaven (dialogy, "obtiznost" hadanek, styl boju a tak dale). Coz samozrejme neni samo o sobe chyba, ale je otazka jestli neco takoveho lidi ocekavaji prave od Bioware (me rozhodne prilis nepotesili, cimz ale nerikam, ze Veilguard musi byt jinak spatna hra).
-
-
Já právě koukla i na kladnou recenzi od Mortismala a ten příběh, dialogy, hádanky a tak nějak celkový dojem neřešil skoro vůbec. Naopak řešil spíš technický stav, schopnosti, leveling postav, soubojový systém a tyhle aspekty se mu líbily. Do mínusů zmiňoval snad jen, že mu vadí pouze "good guy" dialogové možnosti a že rozhodnutí z předchozích her nemá prakticky na nic vliv.
Pro mě je ale příběh, atmosféra a pocit z dialogů pomalu to nejdůležitější a mám pocit že tady ta hra dost pokulhává.
-
-
Ať už je to Mass Effect 1, 2 nebo 3 nebo Dragon Age 1, 2 a Inquisition... nikdo NIKDY nehrál hry of Bioware kvůli soubojáku nebo levelování postav. Nikdy.
Všichni je vždycky hráli hlavně kvůli příběhu, dialogům, questům a vztahům mezi parťáky v družině. Tohle všechno - aspoň jak to ukazoval SkillUp - je naprosto otřesné, jak nějaké YA pro malé holky.
Asi proto dala EA jediný klíč Zavřelovi ze Zingu, který by tomu dal osmičku, i kdyby tam místo lidí vystupovali moji malí poníci, na kterých by jezdili Teletubbies. To je prostě obdoba restauračního kritika s nulovým kritickým myšlením, který "sežere všechno".
-
No ty výseky konverzací, co SkillUp ve videu ukazoval byly skutečně strašidelné. Jak s děckama ve školce.
Mě i dost zklamal downgrade Morrigan. Z charismatické ženy se sexapealem, která muže přitahovala a zároveň z ní čišelo takové to ženské nebezpečí alá Mylady je taková nemastná neslaná komiksová postava.
Pro mě to určitě není. Nelíbí se mi grafika ani combat system. A jelikož dialogy jsou zjevně taky mimo můj vkus, zklamaný dávám pass.
-
-
-