-
D3 by se mi hlavně líbilo kdyby bylo o hratelnosti, příběhu, rozumných hardwarových nárocích a pokud možno plné lokalizaci dočeského jazyka. Tedy i s dabingem. Líbilo by se mi kdyby ctilo a zachovalo herní principy dvojky protože v ní byl herní duch ještě patrný byť už se jednalo více o akci než o atmosféru. Podle mně tvůrci D3 naprosto nedoceňují odkaz a zkušenosti dvou předchozích dílů a dovolím si tipovat, že tak jako se Diablo2 mezi lidmi paří v podstatě do dneška tak po trojce už do tří let po jejím vydání neštěkne ani pes. Na otázku proč je jednoduchá odpověď. Za prvé: nebude oplývat takovou atmosférou jako první díl a za druhé: herní principy v D3 nebudou tak mistrně vybalancovány jako ve dvojce. Jak si tím můžu být tak jistý? No protože toto moje přesvědčení plyne z četných zkušeností s tím jak je s herními principy v dnešní době nakládáno. Taky proto, že jak na prvním tak i na druhém dílu série je zcela jasně patrné, že vznikly v prvé řadě z čistého fandovství a nadšení a teprve v druhé řadě z touhy po zisku. Dnes jak víme je tomu přesně naopak *10*
-
-
Na jaké planetě to žije, že tam u vás je "na prvním tak i na druhém dílu série je zcela jasně patrné, že vznikly v prvé řadě z čistého fandovství a nadšení a teprve v druhé řadě z touhy po zisku" ?
-
-
na té, kde tu hru ještě nikdo nehrál a už po ní neštěká ani pes a hodnotí herní principy... :)
(což je zajímavé, protože herní principy diabla 1 a diabla 2 jsou tak primitivní, že tam opravdu není moc co zkazit... :) ) -
-
Podívej já chápu nadšení které z ukázek hry Diablo3 může někdo cítit. Je to barevné, je to 3D, bude to mít fantastickou grafiku, vyumělkovaný design a možná se tam bude mluvit o Deckardu Cainovi a lokacích jako třeba Kurast nebo Tristram. Bude tomu ovšem chybět jedna maličkost a tou je syrovost a původní atmosféra. Ty barevné ukázky jsou sice hezké a i mně se líbí ale o atmosféře to nebude i kdybyste se třeba na hlavu stavěli, protože o tom svědčí už první ukázky. D1 a D2 jsem hrál každý díl snad dvacetkrát a za tu dobu jsem si stačil všimnout a uvědomit v čem spočívala síla těchto dvou her a věř mi, že o vyumělkovano grafice to nebylo.
-
-
-
-
Co se týče stylu, tak to vypadá o dost líp, takový realistický, syrovější, gotický, hodně podobné jako první dva díly, především ten první, ale po technický stránce i pojetí pohledu to vypadá otřesně, ale kdo ví kam by to dospělo, pokud tohle je nějaká třeba pre alpha či možná jen nějakej nástřel. Je vidět, že to v hlavě měli tehdy ještě v pořádku než se rozhodli vše přizpůsobit úspěchu WoW.
-
-
nahodou novy graficky engine je omnoho lepsi jak toto ... ja som len rad ze to prepracovali je videt ze maju rozum
-
-
heh, engine, klidně ať D3 vypadá jak Diablo 1, je mi to jedno, že nebude fyzika, lepší nasvícení apod., bude to ale hlavně vypadat jako Diablo a bude se to tak hrát. Ale pokud jde o engine D3, tak on i ten působí dost zastarale.
-
-
vsak to vyzera ako diablo a hra sa to ako diablo kde je problem?
-
-
možná v tom, že já naopak říkám, že to jako diablo nevypadá a podle videa se to tak ani nehraje.
-
-
Vyzerá to podle mě jako hra z Warcraft světa, ne úplně, ale ty hlavní prvky jako komiksovost - velké zbraně/malé postavy, komiksové proporce- obrovská brnění, malé postavičky, působí to dost směšně, malé postavičky s obrovskými zbraněmi, přehnaně syté barvy, barvy, které i v reálu působí jako pěst na oko - růžová/fialová/žlutá apod. v kombinacích, že mi z toho zůstává rozum stát, malované textury bez jakýchkoli detailů, vše je bez špíny, takové čisté a malované a textury se neustále opakují, místo reálných 3d objektů jen malované viz např. kameny a skály, místo skutečných kamenů a skal jen malované, malované cesty atd. Trhané pohyby v animaci bez přechodů, neuvěřitelné množství efektů, které převyšují už tak velké ohňostroje v některých bitvách v D2, každý pohyb doprovází záblesky, výbuchy, neni tam téměř nic co by nemělo nějaký barevný či světelný efekt, vše to působí hrozně kýčovitě a nepřehledně, trapně přehnané krvavé efekty, výbuchy krve, která jako krev ani nevypadá, vše tak nějak dětsky efektní podle hesla "čím víc to bouchá a bliká a čim víc krve tim líp" atd. atd. je toho hodně. Tohle jen malý výčet toho proč to už jen podle vzhledu podle mého nevypadá jako Diablo.
-
a ako to teda vyzera podla teba? v com je rozdiel?
-
-
-
-
-
-
Jo.
-
Som rad ze nakoniec sli inym smerom. Graficky styl Diabla 3 sa mi velmi paci. Graficky je hra umelecke dielo. Artworky k diablu mi zdobia desktop uz rok ci dva a sudiac podla screenshotov tak presne tento artworkovy feeling bude obsahovat i samotna hra. Toto ja viem ocenit a davam tvorcom palec hore. Kto je somnou? :-)
-
-
to je zvláštní, nenapadá mě žádná jiná hra u které bych mohl říci, že jsem nikdy neviděl tak obrovský rozdíl mezi artworky a koncepty a skutečným vzhledem hry, tak špatné převedení artworků a konceptů jsem ještě neviděl, buď to měli lépe převést nebo udělat jiné artworky.
Být D3 podle všech těch konceptů tak neřeknu ani ň a hra bude vypadat naprosto luxusně a hlavně jako Diablo. -
-
To ja to to v tom vidim naprosto jasne, paleta farieb, nalada, textury malovane naprosto rovnakym stylom ako samotne artworky (nemyslim koncept arty)...
-
-
tak to se máš, to jsi spokojenej, já tam nevidim ani jedno, ani druhé.
-
-
Onu to tu náladu, barvu, styl má, jen ty to nevidíš, protože už dluho koukáš jen na tu představu, co máš v hlavě... Mimochodem ty artworky by se daly velmi dobře použít jako ilustrace k nějaké hardcore fantasy. Rozhodně totiž nevypadají dětsky a už vůbec ne jako něco z World of Warcraft...
-
-
Však to přeci píšu, že artworky vypadají naprosto odlišně od toho jak vypadá hra, i koncept arty vypadají jinak než hra, zkrátka všechny ty materiály, které na papíře určují vzhled a směřování grafickýho stylu jsou jak z jiný hry, syrovější, temnější, realističtější, zkrátka tak jak maji být.
Ano, je pravda, že jsem ovlivněn mou představou o D3, kterou jsem si vytvořil už po dohrání D2, tohle jsem tada opravdu nečekal, ale tu barvu, styl to fakt nemá, to si něco nalháváš zase na základě své představy. stejně jako já : )
-
-
-
-
-