-
...jediné, co mi Steam krade jsou odehrané hodiny v DeusEx. Už se mi 2x ztratilo ze statistik 5 hodinek odehraného času, prevíti :)
-
Co když tuto "službu" NECHCI?
-
-
které její části?
-
A v cem ti vadi Steam? Jednoducha registrace, automaticka aktualizace, moznost mit steam v offline modu...
-
Tak hry co ji vyuzivaj.....nehraj?
Ja nevim me to prijde jako by si prisel do obchodu s Mercedesem a rekl ze se ti nelibi jejich auta ale ze maj fajn motory, jestli by sis nemohl vzit jen motor pro svou tříkolku. Oni ti reknou ze do trikolky ti ho neprodaj tak pudes a ukradnes jim ho s oduvodnenim ze ti nedali jinou moznost ale ten motor si fakt chtel? Aha ja vzdcky zapominam ze pri dusevnim vlastnictvi se realne nic neztraci takze to vlastne neni zlocin v ocich lidi co nemaj tuseni co to vsechno obnasi.
Myslíš že mě třeba nevadí že jsou hry které vyžadují ten nepoužítelný a neschopný Games For Windows Live kterej jen parazituje na hrách? Vadí, a hádej co, prostě ty hry nehraju a je mi jedno ze je to GTA, Bioshock 2 nebo Dawn of War 2 coz jsou hry ktere bych si rad zahral.
-
-
To jsou s prominutim pekne zvasty. Samotny Steam je totiz DRM a podle potreby umi realizovat pekne osklivou ochranu. Viz hra From Dust - nutne trale online pripojeni, realizovano pres Steam, nebo region lock v Deus Ex, realizovano opet pres Steam. A daji se bez Stamu hrat nove hry od Valve? Nedaji. Jenze spousta lidi jsou ovce a nechteji to videt, protoze si Valve a Steam zbostuji.
-
-
Ty si asi stojis na vedeni co?Za nutnosti trvaleho pripojeni FROM DUST stoji jeho vydavatel,tedy UBISOFT.To ze se ta hra prodava na steamu jeste neznamena,ze za to muze valve.Rika ti neco pojem 3rd party DRM? Asi ne.
-
Ocividne si nepochopil obsah clanku. Steam neni ochrana, je to sluzba, sluzba ktera ti nabizi spoustu veci vcetne komunity, supportu, kompletního servisu prakticky čehokoliv ohledně dané hry..autopatchování, statistiky, steam cloud atd. Co ti nabidnou veci jako securom, pitome ochrany od ubisoftu a podobne? To ze budes muset hledat crack aby sis zahral hru bez nutnosti mit v mechanice CD, byt pripojen na net apod.
Jsou stím spjatá jistá omezení to ano, ale nic co by omezovalo normálního člověka. Hrát se dá v offline režimu, nepotřebuješ být ani online pokud to hra nevyžaduje.
Naopak mě přijde daleko praktičtější že si nainstaluju steam na jakykoliv PC kde ho chci pouzivat a mam k dispozici veskere svoje hry. Možná jsem zlenivěl, ale strkat kolečka do mechaniky už mě nebaví :/ -
From Dust? ORLY?
Title: From Dust
Genre: Simulation, Adventure
Developer: Ubisoft Montpellier
Publisher: Ubisoft
Release Date: 17 Aug 2011
Languages: English, French, German, Italian, Spanish
3rd-party DRM: Ubisoft Online Service
-
-
Nekdo to tu uz v jinem topicu psal. Dovolim si upravit citaci
VALVe umi, ostatni vyvojari cumi *6* -
Hm. A co tak přestat cpát Steam do všeho a tím znesnadňovat hraní?
-
-
Víš, to je jednoduše o tom jaké služby chtějí poskytnout vývojáři. Můžou řešit vlastní ochranu, vlastní patchovací software, vlastní cloud, vlastní API pro rozpoznávání uživatelů a tím si ubrat čas na vývoji hry a nebo prostě použijou API steamu čímž si zaručí vše výše co jsem napsal, včetně podpory daného produktu přes Steam a spousty dalších věcí.
Opravdu málo vývojářů dává hry na Steam jen kvůli ochraně. Protože jak již bylo řečeno, Valve DRM neřeší. Cracknout hru ze steamu není téměř žádný problém, pokud hra naplno nevyužívá API kterou Steam nabízí. -
-
Tak u toho Steamu bych řekl, že jim to pak vynahradí právě to svázání s účtem, kdy pak už hru kterou jsi si koupil sice v krabici, ale zaregistroval na Steam účtu neprodáš do bazaru.
-
-
Ja porad nechapu tu situaci s bazarama....kazdopadne kdybych byl nekdo kdo chce hru prodavat do bazaru tak si proste zalozim novy ucet, protoze kdybych byl nekdo kdo si kupuje PC hru z bazaru tak mi asi bude jedno ze mam kazdou hru na jinem ucte. Protoze kdyby mi to jedno nebylo tak si priplatim za originalku.
Ale nemuzu soudit ja nikdy nemel takove potreby. Staci si pul roku pockat a pokud hra není od jakési firmy zvane Activision tak ji sezenes na steamu v akci za 5-10EUR, u tech vetsich titulu kolem 20EUR.
-
-
-
Nevím, jak ti Steam znesnadňuje hraní, pověz nám jak. A nikdo tě přece nenutí přes něj kupovat hry.
-
-
Steam se cpe i do her, ktere si koupis v krabici. Treba do Deus Ex implementoval Region Lock.
-
Tak třeba hned z fleku mě napadá nutnost vlastnit Steam účet i při koupi krabice. V mém případě se přesně tohle stalo s hrou Half-Life 2. A přesně jak říká Gabe v článku, využil jsem služeb pirátů (i když bych jim v tomto případě měl spíš říkat warezáci).
-
-
Já si koupil krabicovku Zeno Clash a pak doma koukal jak puk, že mi to instaluje Steam. Ale určitě nelituju, dřív nebo pozdějc bych přes něj stejně asi kupoval.
-
Ano. A pak ještě s AVP, Mafia II, FEAR2 a DNF. To je ale tak vše, co mně momentálně napadá. Pořád lepší zkušenost než třeba s tím GWFL, nebo UBI ochranou těsně po vydání hry. Tam se sám divím, že to lidi kupujou, ale např. u Batman AA nic jiného nezbylo (skvělá hra)
Samozřejmě nevýhoda to je. Byť je Steam pro mnohé v současné době parádní službou, nemusí hold sednout každému a věřím, že je spousta lidí, co třeba chtějí mít krabičku, nezávislou na internetovém připojení, s možností ji potom třeba zase prodat (tzn nemít to svázané nadobro s účtem) Případně mají i jiné důvody, proč Steam nechtít. Ale hold nic a nikdo není dokonalý. Všude se muchy najdou. Výjimkou jsou, mně napadá snad jen bájné "švýcarské hodinky" ;o)
-
-
-
-
Má pravdu ten špekoun *4*
-
-
On neni tlustej, on je svalnatej *12*
-
-
Podobne, jako ty, Paroubku *12*
-
Nelíbí se mi že ho někteří vidí tak jak vypadá , místo toho aby viděli jeho srdce a myšlenky . Já ho nesmírně obdivuji . Byl tak hodný a poslali mi i jeho podpis .
-
-
To že o někom někdo napíše že je tlustý/špekoun/prase... ještě neznamená že ho neuznává.
Ten člověk se tlustý nenarodil, ale prostě se *12* "vyžral" *12*
A ano i já ho obdivuji a respektuji. To že je mystná koule ještě neznamená že ho k vůli tomu nemám rád ne?
-
-
-
-
Má pravdu předsedo! *4*
-
Má pravdu. Je to stejný, jako u nás se stát snaží pochopit ci.ány proč se chovají jako hovada, místo toho, aby podporovali normální lidi za to, že se tak nechovají.
-
-
A to si nebol na Luniku IX, tam si už založili vlastný štát *1*
-
-
Nebyl, ale viděl jsem video. Až budete hlasovat o referendu, které místo si vybrat pro cvičení bombardérů, tak lokalitu máte jasnou.
-
-
-
Kéž by krachl Ubisoft a Valve ho koupil to by byl herní ráj :D
-
-
Ano, to by byla bomba. Davy puberťáků na Steamu.
-
-
Gabe je u mně jednička. Od half-Life 1, který tak krásně podpořil si nemám na co stěžovat. Steam jsem dostal s kupónem na HL2 a dnes bych na něj nedal dopustit. Člověk klikne, stáhne, hraje a o nic se nestará. Achievementy, cloud, support... a když už si tam někdo nějakou third-party ochranu protlačí, tak se s tím člověk aspoň tak nedrbe. Nicméně pohodlnost je to, co mně u jejich produktu tak drží a troufám si říct, že je koupě hry na steamu jednodužší a účelnější, než se drbat s warezem (pomineme li fakt, že né každý na to má, tak to prostě ukradne) A přemrštěné ceny novinek? Hold dost lidi jim to zaplatí, ne za dlouho se objěví hra v akci, nebo se slevou a pořád jde, když se chce, hru publikovanou na steamu zakoupit jinde, levněji a využívat steam třeba jen na ty výhodné nákupy. Tak jako tak to chlapík vyhrál. Dalo by se použít ono známé "no, rejžujeme" ale nutno podotknout, že zaslouženě. Abych jen nechválil, nutno podotknout, že největší nevýhoda je asi nemožnost hru prodat. ale to už je jak na kom. Na to třeba už zase existují digitální půjčovny, že jo :)
Edit:takové dva překlepy a uplně to zhatí :D (Game/Gabe, možnost/nemožnost) -
-
Presne tak! I ja jsem dostal steam s HL2. Od te doby na steam nedam dopustit! Tak co kamo, nedame alien breed 2 coop? Zase ke konci skapem :D
-
-
...anytime, anywhere ;o) Teda ne anywhere a ani možná anytime (práce), ale momentálně jsem následující dva dny když tak ready, snad tentokrát neskapat ;o)
-
-
Plně souhlasim. Ale tak třeba já jsem nikdy necítil nutnost nějakou hru prodat. Přece jenom je tak trochu sbírám, i když se Steamem je to složitější, když si musim potisknout CD a vyrobit krabičku sám, což je docela nákladná záležitost.
-