-
hejasek': Jak si na tom s Windows? Doufam ze nejsi ovce co pouziva soft od mikrosoftu :D :DDD
-
-
Mam je na hry, na praci pouzivam linux. Ale nutno rict, ze tak spatne jako valve se nechova ani microsoft, prestoze si to teoreticky take muze dovolit. I windows by mohly koukat co ma kdo nainstalovane, co kdy a jak pouziva a co s tim dela. Povazoval bys to za spravne?
-
-
To je drzost a v podstatě porušování osobních práv, když vám služba nahlíží na PC a kontroluje vám co máte za hry atd. to je jako když močíte a vedle mísy sedí policajt a čumí na vás
-
-
Je ale otázka,jestli jsi za to vyčůrání zaplatil *1* *3*
-
-
a to jako myslíš, že microsoft nevidí, co máš nainstalovaný v systému? To si děláš srandu...
-
-
V normalnim stavu nevidi. Jen kdyz posilas nejaky bug report nebo neco. U Windows neni problem nainstalovat firewall a blokovat veskery provoz ven mimo programu ktere sis sam zvolil. U Steamu tohle bohuzel nijak neomezis, but to jde nebo nejde.
-
-
-
-
ach jo, proc takhle nepremysleji vsichni? :/
-
Steam pouzivam od zacatku kdyz prisla 1.6, nejaky cas na to Valve zavedl steam. Nikdy sem nemel zadne problemy co se uctu tyce.. Pripojit se odkukoliv na svuj ucet, stahnu hry, aktualizace a hraju je pro me naprosto dostacujici. Navic steam jednou za cas nabizi ohromne slevy. Ja si na steam urcite stezovat nemuzu. Na Valve mi vadi jedina vec a to sice ze jeste nevydali HL3. :D
-
Potlesk pro Valve.
-
Steam samozřejmě DRM je, ale jde o to, že to není jeho jediná funkce a jako celek poskytuje podstatně víc výhod než nevýhod.
Samozřejmě není bez chyby a řada lidí s ním má potíže, hlavně pro normální uživatelé, co se se službou setkají poprvé je to dost velký problém.
Potíže se stahováním, vytvářením účtů Steam má, hlavně v poslední době, není to nic neřešitelného, ale docela to Steamu sráží prestiž.
Takže Valve rozhodně neříká, že DRM nepoužívají, jen že je součást mnohem širší služby, což nevýhodu DRM plně kompenzuje a většině lidí to pak tolik nevadí. Tohle je ten zásadní rozdíl mezi sližbami typu Steam, Battlenet a pak službami, co fungují čistě jako DRM. -
DRM neni protipiratska ochrana, ale digitalni sprava (autorskych) prav. A tuto provadi i Steam, tudiz je to rovnez DRM. A to docela osklive, umoznuje na hry se zpetnou platnosti aplikovat region lock (na platforme PC, ktera toho byla vzdy usetrena!) a to i na hry koupene mimo Steam. A da se predpokladat, ze bude casem jeste hur. Protoze kdo by tohle jeste pred rokem do Steamu rekl?
-
Steam je zlo a jeho uzivatele ovce, ktere nechapou ze se vzdavaji sve nezavislosti a soukromi. Ale takova uz je doba. Nakonec, i ty komunisty jsme si dobrovolne zvolili. Hloupy je, ze steam prestava byt dobrovolny a cpe se do cim dal vice her, ktere s nim nemaji nic spolecneho. Proc treba nemuze Deus Ex fungovat bez nej? To uz je lepsi si ho poridit na konzoli. Je to smutna doba, kdyz se konzole stavaji otevrenejsi platformou nez pc. A do toho jeste takove hloupe kecy. Steam je forma kontroly nad hracem jako kazda jina, neni o nic lepsi, spis horsi. Ostatni drm tu jsou proti piratum, steam ale sleduje sve uzivatele a poslusne svym panum hlasi co kdy kdo dela. Nechapu, proc za tohle Valve a Gabela nekdo obdivuje. Ale kdyz mohli lide skocit na vejicku Hitlerovi, tak proc ne Gabelovi.
-
-
Prosimte ty delas,jako kdyby dnes vyzadovala steam uplne kazda hra.Kdyz nebudu pocitat hry valve,tak tech her vyzadujich steam napocitam na prstech.
Jednak nechapu,proc ti vadi,ze steam uklada informace o tom,ktere hry a jak casto hrajes a hlavne nechapu proc tady delas takovy povyk,kvuli par hram,ktere steam vyzaduji.
Pokud ti ten steam tak moc vadi,tak tech par her,ktere steam vyzaduji si proste stahni a nebo se na ne vyprdni.
Dyt je na trhu mraky her,ktere steam nevyzaduji.
Ja steam pouzivam roky a nemam s nim zadny zasadni problem. -
Chceš nezávislost? Zahoď mobil a vypoj internet, ovecko.
-
-
Ano, chci byt pri hrani her nezavisly a svobodny, jako tomu bylo pred steamem. Tva rada mi nepomuze. Hloupa ovce jsi ty, i kdyz si to neuvedomujes, evidentne. V tvem pripade povazuji i za zbytecne te vyzvat, abys o tom premyslel. Historie ukazje, ze lide jsou vetsinou naprosto tupe ovce, bohuzel. Staci si precist napr. Capkovu esej "proc nemohu byt komunistou". Uz pred valkou je odhadl naprosto presne. Nelze tak tvrdit, ze nikdo nemohl tusit, co bude nasledovat. Inteligentni lide o tom vedeli a varovali ostatni. A odmenou se jim dostalo posmechu a nenavisti, stejne jako tady. Informace o lidech jsou moc a valve ziskava o milionech hracu skvele informace, nejen co maji a co delaji, ale i jak se chovaji, skvela vec pro vytvareni psychologickych profilu, mimochodem.
-
-
chtel jsem trochu kloudne reagovat, ale v techto pripadech to stejne nema cenu ;o) Staci si porovnat, co si o tobe posbira steam a co vsechno dobrovolne lidi nacpou do FaceBooku.
Priklad: Na mail mi nechodi zadna reklama a ani spam. Ted neryju, ale zajimalo by mne, jak jsou na tom uzivatele FB.... A kdyz uz by chtel nekdo ziskavat kolektivni psychologicke profily, myslim ze za Steamem asi nepujde. FB a potazmo pomalu i ten Google uz jsou mnohem, mnohem mnohem dale. -
Skvela vec pro vytvoreni her kterou hraci zadaji. :D Takze bacha hosi steam o vas ziskavaa informace asi za 10 let pomalu bude propagovat komunizmus ve hrach. Valve je ukrata komunisticka strana ale chova se jako vydavatel her. Gabe Newell v interviju skryte podsouva svoji komunistickou idelogii ale nikdo si toho nevsima. Znak Valve(ventil) je vlastne delnicke logo. Na tohle pozoooooooooooor Gabe Newell je komunista a zaroven i trochu fasista.
-
-
-
nezávislost na steamu se dá velice snadno zařídit. takže dokud mě Steam nijak neomezuje, rád mu budu věrný.
Google taky sleduje, co děláš. Nejvyšší čas odpojit se od netu! -
-
Google pri hrani her nemusim pouzivat.
Do google se nemusim registrovat.
Google umoznuje nastavit, aby se o uzivateli nesbiraly a neukladaly zadna data a ty uz ulozena vymazat.
To je dost propastny rozdil od totalitnich praktik valve, ze? Holt dnesni mlada generace je naivni a hloupa, chce se bavit a vsechno ostatni je ji jedno. -
-
:-*
-
-
tak toto si zabil úplne :DDDDDDDD palec hore aj 10x :D
-
-
Zlo jseš ty, ne Steam. *16*
-
Proc Deus nemuze fungovat bez nej? Protoze Valve je distributor. A distribucni platforma Valve je Steam. Stezuj si u vyvojaru pokud ti to vadi ze vybrali Steam, ale Valve za to nemuze pro ne je to obchod.
Nehlede na to Deus vyuziva nekolik schopnosti steam API, prvni co me napada jsou archivmenty. Takze to vyvojarum usnadnilo vyvoj v urcitych bodech ze nemuseli psat neco co uz existuje.
A nevim co myslis tim soukromim. Opravdu myslis ze kazdej ve Valve je zvedavej na to kdy a jak casto hrajes kterou hru a kolik das headshotu? .... opet pokud si to myslis a vadi ti to, nehraj ty hry. Nikdo ti to nenuti. -
-
Valve neni distributor, to za prve. Nekoupil jsem hru od Valve na Steamu, ale v krabici v klasicke distribukci. Proc nemuze fungovat bez steamu?
A proc steam neumoznuje ochranu soukromi a vsecny tyto sledovaci veci vypnout a zadne informace o hraci nikam neposilat a neukladat? Proc bozsky Gabel tutu moznost hracum slusne nenabidne?
Pouzivani api toto nevysvetluje ani neobhajuje. Takovyhle kontrola nad lidmi byla, je a bude zlo.
A co takle ti nasadit do bytu policejni kameru? Myslis snad ze na policii bude kazdy zvedavy co delas? Dost chaby argument pro obhajobu neciho sledovani, ze? Copak jsi takova ovce, ze nechapes, ze spatne je uz nutnost se registrovat, abys mohl hrat? Je to utok na anonymitu. Jak se ti bude libit, az budes muset byt registrovany a sledovany pri koupi pouzivani a cehokoli?
Ja ale chci hrat hry, akorat pri tom nechci byt sledovany a nesmyslne zavisly na cizich sluzbach. Chci u toho zustat svobodny. A problemje v tom, zeSteam se cpe do vsude i do her, ktere nejsou distribuovane pres steam. Valve chce mit vsechny hrace pod kontrolou. Kdyby nechtelo, mohl by steam byt daleko mene invazivni, neni to nahoda, je to umysl. A koukam ze lidi jsou ovce, staci jim dat trochu sena a uz jdou klidne na porazku. -
-
1. valve je distributor, krabice jako takove mozna neresi primo, kazdopadne jde to prez ne
2. proc by to mel hracum nabizet Gabe? to je snad zalezitost vyvojaru hry ne? a vyvojari ocividne chcou poskytovat tyhle sluzby hracum, kdyby nechteli nebudou souhlasit s podminkama ne?
3. vsechny hry co jsou na steamu jsou distribuovane pres steam, to ze se prodava krabice navíc je uz trochu prapodivne ale nejak se to dostat do obehu musi
a posledni vec o ktere se moc nemluvi, hry na steamu, ktere primo nevyzaduji pouziti steam API, JDOU spustit bez steamu po jejich registraci. staci spustit primo binarku hry a nejit pres steam.
a opet, Steam se nikam NECPE, je to zalezitost vyvojaru hry zda ho chcou pouzit nebo ne. Nebo mas snad predstavu ze Gabe obchazi vyvojare her a prosi je aby tam dali Steam? Ne, steam je proste kvalitni sluzba a vyvojari chodi za Valve.
Jedinej kdo se cpe je Microsoft s GFWL. -
-
Schvalne, predstav si, ze bys chtel prestat byt registrovany na steamu a nechtel, aby o tíbe mel ulozene jakekoli informace. Jak bys toho dosahl? Je to jak sekta, clenstvi neni zrusitelne. A i kdyby to slo, co by bylí se zbozám, ktere bys pres steam nakoupil? Prisel bys o nej. Cim dele bys steam pouzival, tim vic bys mel do nej investovano. Klidne desitky a pozdeji stovky tisic korun. To se pak tezko neco rusi, je to pekne hnusna past. Lidi si na sebe pestuji pekny bic a ani si to neuvedomuji. Dozivotni zavislost. Mladi lide si to asi neuvedomuji, ale ja hry kupuji uz pres 20 let. Desi me predstava ze bych felou tu dobu mel byt pod neci kontrolou, byt na nem zasvisly a vydan mu na pospas. Na tom zda a jak bude jeho sluzba fungovat a co se s temi hrami rozhodne udelat.
-
-
kdyz mas se steamem problemy tak ho nepouzivej. Ikdyby meli o me ulozene jakekoliv informace je mi to sumak, nemam co skryvat. :)) Na steamu je spousta akci kde si muzes hru koupit za pakatel, nezabira temer zadnou pamet, nespomaluje pocitac. Nemusim tu nesmyslne hledat dvdcko proste zapnu steam stahnu a hraju. Jinak pokud te desi nejaka co zde uvadis doporucu se odpojit od internetu. :D
-
LOL, nic co napíšeš na internetu nikdy nesmažeš. Nic co zadáš tady nikdy nesmažeš, nic co zadáš na facebooku nebo jakékoliv webové stránce nikdy nesmažeš. Každé tvé přístupy na jakoukoliv IP adresu a webové stránky jsou logovány a nikdy je nesmažeš. Tak nevím o co ti jde. At si koupis kdekoliv neco kreditkou, nebo na fakturu tak to nikdy nesmazes, ty veci se musi drzet nekolik let kvuli ucetnictvi.
Kam tim jako miris?
Kdyz si zrusis bankovni ucet myslis ze banky smazou veskere informace o tobe a tvych platbach?
A to o konci steamu. Zalezi na tom jak steam skonci, muze to prevzit nekdo jiny, muzou ty hry uvolnit hracum nezavisle na steamu a nebo o ne proste prijdou. Stejne tak tobe muze prijit domu povoden nebo pozar a spali ti to vsechny originalky. Osobne vidim vetsi riziko v prirodni katastrofe nez v tom ze steam zkonci.
-
-
1 - nemas pravdu, valve nema nic spolecneho s distribuci krabicovych verzi, ani s distribuci na konkurencnich platformach gamersgate, direct2drive, impulse driven a dalsich. Presto vsechny takto ruzne distribuovane hry jsou zavisle na steamu.
2 - protoze je to zalezitost steamu, nikoli hry samotne
3 - tohle je nesmyslne a nelogicke tvrzeni, jiste, vsechny hry na steamu jsou distribuovane pres steam, jinak to byt ani nemuze, ale nejsou distribuovane vyhradne prez steam a valve neni jediny distributor, je to jen jeden z mnoha distribucnich kanalu.
4 - no tak to jsi s prominutim v*l
5 - steam se samozrejme CPE a val e bez nejmensich pochyb nabizi sve distribucni sluzby tretim stranam. A bohuzel ma dnes tak vyznamnou pozici, ze si dovoluje vydavatelum diktovat sve podminky, cemuz se jen malokdo (ea, minecraft) dokaze postavit. Nejhorsi dopady jsou ale na hrace, takze ti prvni by meli pochopit, co je Steam ve skutecnosti zac. -
-
Origin neznam, tak nemohu soudit. Ale rozhodne je lepsi, kdyz tady takovych sluzeb bude rada stejne silnych a budou si konkurovat, nez kdyz tu bude jedna dománantni, ktera vsem bude vsechno diktovat. A pak býde zalezet na lidech, co budou preferovat. A jen blazni daji prednost totalitnimu steamu pred klasá kou nevmšsujici se distribuci typu gamersgate, ktera proste ty hry jen prodava a nedela z hracu na ni zavisle ovce. Bohuzel tech zfanatizovanych hracu je uz dnes hodne. Steqm neni zadne dobro, je to zlo, ktere ne kazdy chce videt.
-
EA se jim postavil tak, že vytvořil Origin, tedy lautr to samý. Argumentace jak řešeto.
-
-
-
-
-
-
"Šéf Valve je přesvědčený, že jeho firma nabízí standard na tak vysoké úrovni, aby lidé měli důvod si za ní připlatit. "
Moment. Za Valve hry sa priplaca? Ja som to teda nepostrehol :) -
-
No je pravda že nějaký starší hry se daj sehnat v on-line obchodě mnohem levnějc než na steamu. Ale občas se to i vyplatí si tu stovku připlatit.
-
To ani ne, mozna jen nekorektni preklad ;-)
Leda by tim myslel evropany po prechodu USD => EUR :-D
-
-
Včera jsem instaloval Deuse 3. Steamu jsem se léta vyhýbal a teď jsem ho musel instalovat. Instalace STeamu třikrát spadla s rozličnými kritickými hláškami, zřizování účtu jsem musel restartovat. Musel jsem zadávat dva dlouhé kódy, jako bych chtěl odpálit jadernou střelu. Po půl hodině s*aní jsem ještě ani nezačal s instalací hry. A autor tohohle zmetku má tu drzost vykládat něco o tom, že nabízí lepší službu než piráti? Pod vlivem jeho Steamu jsem vážně uvěžoval, že originálka Deuse 3 poputuje na polici a na PC se bude hrát stažená verze, bez steamu a nesmyslů kolem, jenom hra, kterou jsem si zaplatil.
-
-
Tak to prehanis, ale steam je shit, s tim souhlasim. To ze obcas zamrza a nekdy hodi chybu pri startu se stava... Chapu kupovani her pres to, chat, proc ne... ale proc to musim mit zapnuty, abych si zahral? Dik Valve a ted jeste EA s Originem... parada, za chvili si budu muset zapinat nejakou sracku, kdyz se budu chtit jit najist.
-
Tady bude nejspise chyba mezi monitorem a zidli. UTFG NOOB!
-
-
Tim se asi snazis naznacit, ze nevis o technickych príblemech, ktere steam ma?
-
-
Tohle ja vazne nechapu.Pouzivam steam od jeho zacatku,tedy od dob cs1.6 a z pocatku nejake problemy byly,ale posledni roky si nemuzu stezovat .
Zadne zamrzani,zadne zaseky,chyby pri prihlasovani nebo nakupu pres kreditku apod.
Vazne nechapu,kde ti lide na ty problemy chodi.Bud mam takove stesti nebo je opravdu problem mezi klavesnici a zidli.
Jinak znam osobne dalsi 3 lidi co steam maji a taktez bez problemu.
-
-
-
měl jsem podobný problém při minulé instalaci steamu, stačilo ale hledat 2 minuty na googlu a našel jsem řešení, po kterým všechno začalo šlapat jako na drátkách. Na steam nedám dopustit, je to úžasná služba.
-
prd vody, za 3 roky co steam používám se mi nic takového nestalo. Jediné co je fakt na hlavu je že EUR=USD
-
Hm ja som ziadne podobne problemy, ktore popisujes nikdy nemal ;).
-
-
Já souhlasím s Chumbaba. Na všechny tyhle služby se nedá spolehnout a navíc jsou někdy pěkně otravný. Taky jsem na Steamu instaloval třeba Saints Row 2 a nakonec jsem si to stáhnul. Někdo zde psal že já hry "kradu". Chytrej člověk si radši hru stáhne z netu než aby si jí kupoval se službama který jsou úplně naprd a ještě znepříjemňujou hraní a to nejen vyžadováním neustálého přip. k internetu. A pak je tu ještě tohle, když sou třeba dva nebo více sourozenců, mají 2 PC a koupí si hru tak jí stejně smí hrát jen jeden na jednom PC (účtu služby).
-
-
To by me zajmalo komu se tu obsahujes. Tu hru si proste ukradl at si rikas co si rikas. Kdyz ti nevyhovujou podminky ktere software ma, nepouzivej ho. Ale jestli ti to ulehci na svedomi ... tak jsi uzasne chytrej clovek.
-
Jo a jo, mrzí mě to, že hraju zpirátěný hry s vědomím že jsem si prostě zadarmo stáh něco na čem dělali autoři rok/y, ale buď to budu hrát s tímhle vědomím nebo s těma zatracenejma službama. A navíc ceny nových her sou teda fakt divný, ikdyž co dneska nemá přehnanou cenu
-
-
-
-
Já toho chlapa žeru *1*