-
Wow, Newell řekl něco pravdivého... teď už jen zbývá, aby Molyneux přestal mluvit a dělal hry...
-
-
a jeste aby DICE udelali Mirrors Edge 2 a vsechno bude ok *5*
-
-
DRM neni protipiratska ochrana, ale digitalni sprava (autorskych) prav. A tuto provadi i Steam, tudiz je to rovnez DRM. A to docela osklive, umoznuje na hry se zpetnou platnosti aplikovat region lock (na platforme PC, ktera toho byla vzdy usetrena!) a to i na hry koupene mimo Steam. A da se predpokladat, ze bude casem jeste hur. Protoze kdo by tohle jeste pred rokem do Steamu rekl?
-
To jsou s prominutim pekne zvasty. Samotny Steam je totiz DRM a podle potreby umi realizovat pekne osklivou ochranu. Viz hra From Dust - nutne trale online pripojeni, realizovano pres Steam, nebo region lock v Deus Ex, realizovano opet pres Steam. A daji se bez Stamu hrat nove hry od Valve? Nedaji. Jenze spousta lidi jsou ovce a nechteji to videt, protoze si Valve a Steam zbostuji.
-
-
Ty si asi stojis na vedeni co?Za nutnosti trvaleho pripojeni FROM DUST stoji jeho vydavatel,tedy UBISOFT.To ze se ta hra prodava na steamu jeste neznamena,ze za to muze valve.Rika ti neco pojem 3rd party DRM? Asi ne.
-
Ocividne si nepochopil obsah clanku. Steam neni ochrana, je to sluzba, sluzba ktera ti nabizi spoustu veci vcetne komunity, supportu, kompletního servisu prakticky čehokoliv ohledně dané hry..autopatchování, statistiky, steam cloud atd. Co ti nabidnou veci jako securom, pitome ochrany od ubisoftu a podobne? To ze budes muset hledat crack aby sis zahral hru bez nutnosti mit v mechanice CD, byt pripojen na net apod.
Jsou stím spjatá jistá omezení to ano, ale nic co by omezovalo normálního člověka. Hrát se dá v offline režimu, nepotřebuješ být ani online pokud to hra nevyžaduje.
Naopak mě přijde daleko praktičtější že si nainstaluju steam na jakykoliv PC kde ho chci pouzivat a mam k dispozici veskere svoje hry. Možná jsem zlenivěl, ale strkat kolečka do mechaniky už mě nebaví :/ -
From Dust? ORLY?
Title: From Dust
Genre: Simulation, Adventure
Developer: Ubisoft Montpellier
Publisher: Ubisoft
Release Date: 17 Aug 2011
Languages: English, French, German, Italian, Spanish
3rd-party DRM: Ubisoft Online Service
-
-
Má pravdu! Škoda, že na toto přijít chce probrat se problémem do hloubky. A i kdyby na to přišly i jiné firmy, pořád by je mohla odradit nutnost péče o komunitu. Takže ve výsledku si řeknou, že je lepší drm, co jim dá pár dní náskok před piráty... *9*
-
Co když tuto "službu" NECHCI?
-
-
které její části?
-
A v cem ti vadi Steam? Jednoducha registrace, automaticka aktualizace, moznost mit steam v offline modu...
-
Tak hry co ji vyuzivaj.....nehraj?
Ja nevim me to prijde jako by si prisel do obchodu s Mercedesem a rekl ze se ti nelibi jejich auta ale ze maj fajn motory, jestli by sis nemohl vzit jen motor pro svou tříkolku. Oni ti reknou ze do trikolky ti ho neprodaj tak pudes a ukradnes jim ho s oduvodnenim ze ti nedali jinou moznost ale ten motor si fakt chtel? Aha ja vzdcky zapominam ze pri dusevnim vlastnictvi se realne nic neztraci takze to vlastne neni zlocin v ocich lidi co nemaj tuseni co to vsechno obnasi.
Myslíš že mě třeba nevadí že jsou hry které vyžadují ten nepoužítelný a neschopný Games For Windows Live kterej jen parazituje na hrách? Vadí, a hádej co, prostě ty hry nehraju a je mi jedno ze je to GTA, Bioshock 2 nebo Dawn of War 2 coz jsou hry ktere bych si rad zahral.
-
-
chytrý to muž
-
...jediné, co mi Steam krade jsou odehrané hodiny v DeusEx. Už se mi 2x ztratilo ze statistik 5 hodinek odehraného času, prevíti :)