Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • toka

    Eh, Dota je tu od roku 2004? Tu bych mezi PUBG a Fortnite fakt nezařazoval. Ostatně zrovna Dotu hraju s kamarády, kteří už mají normálně rodinu, děti...


    A za sebe můžu říct, že s věkem nesouhlasím, za mě je to o přístupu. Hry hraju už přes dvacet let, na AoE a Diablu jsem taky vyrůstal, ale občas hrotit kompetetivně hry mě teda dost baví. Naposledy jsem si to zažil s Overwatchem, kdy jsem se doslova zasekl na několik hodin snahou o získání lepšího ranku. Druhý den jsem ale usínal v práci.


    Mimochodem, i přes to, že mám mnohem míň času hrotit kompetetivně hry, než za mlada, paradoxně jsem teď lepší, než jsem býval – třeba u té Doty nebo UT2004.


  • Zagro

    Přesně, autor jen břečí nad špatným hrobem. Už od dob maringotek a Mortal Kombatu 1 a 2 a nebo Street Fightera 2 a dalších pecek jsme virtuálně soupeřili jak zběsilí. No a pak to začalo na jednom PC jak zmiňuješ a následně propojení dvou PC přes COM port no a pak už konečně síťový hraní a následně internet. Ti co měli jedno z prvních připojení si mohli užívat Doom, ti co neměli takový štěstí (např já), až Quaka 3 atd :)

  • Jack1947

    Neměl jsem nikdy potřebu... až do Overwatch... pak mě to stejně přešlo.

  • flash789

    Nacisti ne, ale jim velmi podobni komunisti ano, a to doslova. Na par vyslesich v pritomnosti SNB soudruhu jsem skutecne byl, ale zase zadna tragedie se nekonala, jen par po drzce a pravitkem pres prsty :)


    PS: a na vojne jsme byl v osmdesatych letech.

  • Duncan66

    Autor clanku si stezuje na to, ze kdyz ma rad napr. brokovnici a hral by na elkych mapach BF ci jinou podobnou hru s brokovnici, tak by potom brecel, ze ostatni meli sniperky a zabijeli ho porad dokola a on si vubec chudak nezahral, zatimco, kdyz hral s kamarady, kteri taky meli radi brokovnice, tak si skvele zahrali. Ja tomu rozumim, jen mi prijde nesmyslne zamyslet se nad tim, ze svet se prekvapive netoci kolem me a v kompetitivnich hrach ostatni nehrajou jak bych si pral ja, ale hrajou jak to vyhovuje jim....

    Takove zamysleni je demence....

  • dworkin

    "Prove me wrong."

    Zadarmo? Jistě žertuješ. :)

  • Harshday

    Budu asi ze stejné generace jako ty a vidím to stejně. Baldury mám proběhlé, teď jsem po těch asi 16 letech rozehrál icewind dale a je vidět, že už nemám několik hodin v kuse. Jen díky neustálemu rollování atributů jsem zabil hodinu.

    Jinak mně nevadí, že to hrajou děti 24/7 hodin denně, taky jim to kolikrát nandám a většina kompetu není stavěná tak, aby tam člověk musel být často. Takže za mě to problém není.

    Co mi strašně chybí, je kdysi naložení PC s CRT monitorem na kárku a tradá na lanku k někomu domu. Nebo když byvály PC herny, to bylo taky super, když se sešla banda lidí  hrál se RA2, CS 1.3, HALF-LIFE apod., to těch časů bych se chtěl vrátit. :)

  • tuco

    Nejsem si jist jak vážně tě brát, ale asi ne moc vážně. Pokud svou tezi něčím hmatatelným doložíš např. studiemi, na rozdíl od argumentů jejichž váha spočívá pouze v tom jestli tzv. smysl dávají či ne, tak nebude nutné tě prove wrong, že ano?

    Co třeba horolezectví? Jaká je tvá teze ohledně důvodů či pohnutek které vedou některý lidi aby riskovali život, trpěli, utratili spoustu peněz a pak pár vteřin postáli na vrcholku? Tell me something I dont know. 

  • PCMR

    Zajímavý, že si uvedl box/UFC a ne třeba šachy, skládání rubikovy kostky, jízdu na motorce, nebo třeba plavání.

  • PCMR

    "Prove me wrong."


    1) Tento nadužívaný blábol je typickým argumentačním klamem.

    https://www.logicallyfallacious.com/tools/lp/Bo/LogicalFallacies/222/Shifting-of-the-Burden-of-Proof


    2) Samozřejmě nemáš pravdu. Stačí se podívat na jména jako Ninja, Shroud nebo DrDisrespect. Všechno kompetitivní hráči. Vydělávají miliony dolarů ročně a mají miliony fanoušků. Tzn. velmi pravděpodobně dosahují vyšších kvalit a oblíbenosti, než ty nebo tobě podobní diskuzní chytrolíni.

  • Derp_1337

    Články z kategorie "téma" už dávno vnímám jako "blog" a neztrácím s nima čas. Samozřejmě někoho to třeba zajímá a přečte si to, ale já na informační herní web chodím konkrétní informace a ne jakési úvahy o tom, jak tráva byla kdysi zelenější.

  • Derp_1337

    Proč by neměl napsat svůj názor?? Kdyby psal nějaké nesmysly nebo zavádějící informace, tak to pochopím. Ačkoliv Hidden nijak nekomentoval téma, tak okomentoval technickou stránku článku. A na jeho kritice technické stránky články se nedá nic vytknout, je to pravda. Kdo ví, třeba příště autor přidá nějaké grafy a hodnověrné odkazy, které jsou v souladu s jeho názorem.

    Jestli se ti jeho příspěvek v diskuzi nelíbí, tak ho nemusíš číst.

  • Hidden

    Ale ja chapu podstatu clanku, jen nesouhlasim s tim, ze by mel byt zverejnovan zde, kde tomu chybi nejaka pointa v kontextu serveru, ale slusel by mu spise nejaky blog. Pisu to uz potreti. ;)

  • Harshday

    Nemyslím si, soutěživý jsem byl vždy. V mládí jsem hodně sportoval, hrál hry a i s rodinou mě chuť soutěžit neopouští. Jediné na co jsem už starý, jsou nadávky a vulgarita, proto nejraději hraji pozdě večer, kdy se človek potká se staršími hráči.

  • Harshday

    Blbost, myslím si, že kompetetivní hraní patří do normální lidské povahy. Každý normální človek je přirozeně soutěživý. Hrál jsem na PC od roku 1996 a tenkrát ta doba prostě byla jiná, jediné, kde se dalo soutěžit s ostatními bylo HOMAM nebo pak snad i fifa 98 a NHL 98, kde se dalo hrát na jednom PC, jeden klávesnici a druhý myš.

    Kolikrát je u hraní sranda i s cizími, nevím jak u jiných her, ale ve večerních hodinách u CS GO potkávám super lidi se kterými si i dobře pokecám, pokud se tedy nejedná o rusáky. A to hraji jen kompetetivní zápasy pro radost, každý se chce zlepšovat a ne jen stagnovat.

    A pokud mluvíme o tom hrát jen proti AI, třeba skirmishe, tak tam bych spíše viděl neprůbojnou povahu, kde jde člověk na jistotu a kde ví co čekat.


  • Je to o vyzrálosti. Když jsme mladí, máme testosteronu na rozdávání. Chceme všem ukázat, že na to máme, že jsme lepší než ostatní, že máme větší svaly, rychlejší káry, výkonější a dražší počítače. Pak založíme rodiny a najednou zjistíme, že je nám úplně u zadele, co si o nás ostatní myslí, co osatní mají nebo nemají, jestli je někdo lepší nebo horší. Opravdové hodnoty jsou totiž úplně někde jinde :)

  • Přeměřování pindíků probíhá i na úrovni velmocí. USA si přeměřuje pindíky z ruskem i čínou. Kim se snaží vystrčit svého pindíka před světem alespoň na takovou vzdálenost, aby ho okolní velmoci vůbec brali vážně. Pakliže koukáme na box, UFC apod. , defakto koukáme na přeměřování pindíků :) Ano vždy to tu bylo a vždy bude. Tedy alespoň do té doby, než lidstvo dostane konečně rozum a poučí se z chyb předchozích  a již zaniklých civilizací.

  • Diskuse s někým, kdo není schopen pochopit podstatu článku, je velice těžká. Naopak takovéto články oživí jinak sterilní, čistě informativní weby....

  • Ne neprotiřečí. Kdo to nechápe není dost vyzrálý na to, aby to pochopil :)

  • michaelfoucault

    Kompetitivní hraní uspokojuje zejména jedince, kteří v opravdovém světě nedosahují přílišných kvalit a oblíbenosti. Je to substituce, jako je substitucí pornografický obsah namísto sexu a podobně. Na druhou stranu je dobře, že existuje. Kompetitivní hry jako sociální služba. 


    Prove me wrong. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit