Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tohle je špatně napsaný článek, se špatným výběrem modelu TV pro daný účel. Kdo chce profi recenzi bez nějakých mystifikací přečte si na rtings.com. Je mi líto lidí co napíšou že Sony není kvalitní a radši si koupí Samsung nebo píšou že Sony nemá kvalitní obraz. Někdo tady píše o plazmách a 600Hz. Tohle je prostě názor někoho kdo o tom naprosto nic neví a má v paměti nějaký sentimentální vzpomínku na plazmu. Prosím vás, kvalita hw Sony zvláště u modelů co se vyrábí na Slovensku je na nejvyšší úrovni a má nejmenší poruchovost mezi všemi značkami. Pro ukázku HDR možností naprosto nevhodný výběr modelu s IPS panelem. IPS panel je tak akorát dobrý někam do zasedaček a barů, kde TV sleduje spousta lidí z různých úhlů nebo někoho kdo nějakým způsobem preferuje a pak ty který nerozlišují něco jako je typ panelu a vemou první TV kterou jim prodavač doporučí. Pro všechny ostatní kterým záleží na kvalitě obrazu ať už na hry, filmy, seriály a HDR musí vybrat model s VA panelem. To je naprostý základ. V opačném případě bude majitel vždycky zklamaný a tvrdit takové blbosti jako že plazma byla lepší. Co se týče kvality obrazu tak Bravia s VA panelem má zdaleka nejkvalitnější obraz na trhu. Tyto panely samozřejmě v závislosti na preferencích a toho jaký údaj sledujete dávají na zadek i OLED od LG. Nechci oled rozebírat ale je to ještě nevychytaná technologie a proto ji z mnoho důvodů nemůžu doporučit. Málo svítí a vypaluje se obraz což pokud máte k TV připojené pc je špatné. Jako servisní technik a majitel 55XE9005 můžu tvrdit že obraz na této VA bedně je naprosto parádní s vysokým kontrastem, svítivost tohoto modelu dělá úžasné HDR ať už u filmů nebo her na PS4. Kvalita grafiky se s HDR opravdu posouvá výrazně dopředu. Musíte vybrat prostě ten správný model! Co se odezvy os android týče tak při odinstalovani nepotřebného balastu, zakazani různého odesílání dat, odstranění z hlavního menu naseptavani různých appek atd reaguje systém okamžitě. Prakticky jak na mobilu střední třídy. Nekoná se ani žádné padání a restarty systému tím trpěli starší a neaktualizovane verze. Z USB mxplayer přehraje vše včetně obrovských 4k hdr ripu. Chromecast funguje skvěle. Bez chyb TV okamžitě komunikuje jak s androidem tak ios. Spuštění spotify do vteřiny, YouTube do 5, hbo go do 5. Hlasové zadávání parádní. 4k stream jak na 2.4GHz tak 5GHz bez zaváhání. Streamovani filmu bezdrátově v domácí sítí bez problémů. Reakce na přepínání kanálu stejná jako u ostatních TV. Vše se chová stabilně a spolehlivě. Je tedy potřeba přestat šířit lži o nějaké nestabilite os android, co bylo bylo, teď už vše funguje tak jak má a za mě je os android naprosto nejlepší os pro TV právě díky bezproblémové komunikaci s čímkoliv. Těm co nakupují a zvažují, přečtěte si a vytipujte si TV podle recenzí na rtings, pak se na ně běžte naživo podívat do elektra. Základ je VA panel, nativní 100Hz a rovnomernost podsvícení, pokud si tohle pohlídate budete pravděpodobně spokojení. 

    • ripper

      Při porovnávání jak se televize chová je potřeba brát nastavení z výroby, protože tak to 99% uživatelů bude mít. Je pěkné že jako power user si dokážeš povypínat spoustu balastu, ale to většina lidí neumí.

      Když už jsme u toho balastu, napsal bys podrobnější seznam co a jak vypnout a proč? Co se týče zakázání odesílání dat, tak minimálně Sony měla v EULA napsané, že pokud vypneš odesílání dat, tak ti nebudou chodit aktualizace firmwaru (humus, ale je to tam). Takže jsem to nechal zapnuté. Máš na mysli toto, nebo něco jiného?

    • kkING

      A kdyz moc nestojim o 4K, tak jak se na teto tv hraje ve Full HD?

      • Televize naprosto skvěle přepočítá fhd na 4k. Když jsem spustil Uncharted 4 se zapnutým hdr tak mi spadla čelist, stejně tak u God of War s hdr. Vizuální kvalita je opravdu špičková. Není třeba se bát. Cokoliv co je alespoň 720p nebo 1080i na této televizi vypadá skvěle. To co je 576i je divatelne ale je třeba vzít v potaz že při tomhle signálu TV dostane reálně 288 řádků signálu což při rozlišení 3840x2160 znamená že TV si musí "vymyslet" 8 z 10 řádků.... Dneska už není třeba se bát 4k televizí. Obsah v 1080p to skvěle nakrmí a toho je většina. 4k hdr se shání hůř ale jde to ať už přes netflix nebo ulozto. Co si dovolím podotknout že tyto kvalitní ripy mají zvukové stopy 5.1 a pokud nemáte domácí kino tak budete mít málo kvalitní slitý zvuk. Je teda dobré počítat že k TV za 30 musíte koupit audio za 20. Pak budete mít ten správný audiovizuální zážitek. 

    • Od Sony střední třídy mě loni odradil hlavně operační Systém android. Snad v každé oficiální nebo uživatelské recenzi měli lidé problém hlavně se systémem. Místo toho jsem vzal Samsung, u kterého jsem se modlil, abych natrefil na dobrý kousek, jelikož je kvalita různá kus od kusu.

      Se Samsungem jsem za 3/4 roku spokojen bez jakýchkoliv problémů a doufám, že nám pár let vydrží než spadnou ceny OLED popř. microled.

  • KrPa

    Sony ujel vlak, co se tyce obrazovek a tv, tam kraluji korejci, samsung a lg.

    • i586

      Nejlepší (nejen) TV dělal Pioneer, ale to už je pasé.

    • To je právě ten omyl a lpění na značce. Žádná značka není jasně lepší než ostatní, skoro každá má  v současnosti nějaký povedený model v určité třídě, vždy jde o poměr cena/výkon a ještě se to každý rok mění. Takže nikomu vlak neujel :)

      Viz. třeba https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-size/55-inch. Včetně alternativ tam mají TV od 5 výrobců.

      • Jack1947

        Jo jsou to celkem kvalitní značky až na Samsung ten je debilnější...

        • Samsung má obecně větší poruchovost než Sony, která je sice kvalitnější ale dražší. Minulý rok jsem pořídil 55MU7002 za nějakých 24 tisíc. V té době srovnatelná televize od Sony byla o cca 5-6 tisíc dražší a v nepatrně horších parametrech(nižší svítivost a kontrast)

          S TV jsem nadmíru spokojený a černá je na TV naprosto perfektní i přesto, že to není OLED. Ono hlavně záleží na kvalitě zdroje.

  • Při porovnávání parametrů TV opravdu doporučuji nějaký serióznější zdroj než "odborníky" z Alza nebo CZC, případně "dojmy" náhodných zákazníků v diskuzích.  

    Např. na https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850f se dozvíte konkrétní >>změřené<< hodnoty jasu, HDR, input lagu, atd. a ne to co nám výrobce podsune v marketingových specifikacích, případně to, že se TV někomu zdá "docela dobrá, takže bych do ní šel". 

  • Coffin.Corner

    To je fakt na hlavu, že výrobci do televizí za několik desítek tisíc dávají hardware proti kterému je takové Raspberry superpočítač. 

  • Jack1947

    Jak krom toho že ta technologie z roku kolik 2004? kouká a určitě i hraje o mnoho lépe, prostě živější barvy hezčí obraz, autentičtější sledování celé to je kvalitnější jen se to nesmí přepísknout potom je to až moc zářívé ale jinak super.

  • hlavně nenakupovat u Alzy, to je základ



    ta TV je dobrá jen když k ní připojíš PC, to dá rozum

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit