Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Clanok v jednej vete.....na peachu...kupte si radsej konzolu. Setri to cas i nervy a i brutalne peniaze ked maju aspon dvaja kamosi tiez konzolu. Lebo hry sa neviazu na DRM sluzbu tlstocha a mozte s nimi robit co chcete. Kludne Wicera zicat na 3 mesiace a potom ho predat vymenit za ine. Hawgh.
    • Ty už by sis měl zašukat *1*
    • kdyby ty hry na konzole nestály jednou tolik, nemluvě o čase, který pracující člověk stráví běhaním o bazarech, nemluvě o tom, že ve steam slevách člověk ty hry koupí za 3 Eura.. bohužel, PC se vyplatí víc než konzole, jak kratkodobě, tak dlouhodobě. hezký den
      • Nevim, jestli vytukani "www.aukro.cz" do prohlizece se da nazvat "behanim po bazarech" :) Na PSN jsou taky brutalni slevy.
        • Tak na poštu, ale to máš fuk, toto jde zcela mimo mě, protože nejsem socka nebo děcko, abych si musel přivydělávat prodejem starých her, nebo jiných věcí, nějak to neni třeba
          • kennyB
            Přivydělávat prodejem starších her??? Asi nechápeš, že starší hry se prodají za menší peníz, než jsi je koupil. Jinak s tím dřepěním na zadku při nakupování nesouhlasím. Nejlepší si je zajít do kamenného obchodu a tam si novou hru koupit. Ale asi jsem stará škola a určitě tomu nebudu rozumět...
  • JezboX
    Intelácká nejvyšší grafika je už občas použitelná pro hraní her. Kdybych chtěl ale dnes integrovanou grafiku tak půjdu do APU od AMD. Ten výkon grafiky je u AMD někde jinde než u Intelu. Je pravda, že AMD nedosahuje výkonu Intelových procesorů a i spotřeba je jinde (ovšem o větší odběr se dost stará právě lepší grafika), ale na co mi bude u her nabušenej procesor když to pak nedá grafika? Pokud by se AMD podařilo dostat HBM paměti k procesoru aby grafika nemusela být tak závislá výkonem na frekvenci RAM tak by to byla bomba. Pod televizí mám teď poskládanej stařičkej počítač z komponentů co se mi doma časem sešly. Hraní to nezvládá a tak jen občas streamuju z herního PC po Steamu což u některejch her jde v pohodě ale u jiných jen s obtížemi. S APU by to v klidu stačilo na LEGO hry, Raymana a myslím že jsem viděl že i X-COM na tom běhal obstojně.
    • APU AMD jsou v mnoha aspektech marketingově nedomyšlené a až na vyjímky nezajímavé (v poměru cena výkon ti v 90% vychází lépe laciný intel cpu + laciná grafika amd/nvidia, teprve až pokud bereš v úvahu např. velikost case dostávají APU AMD větší smysl)...

ale článek je hloupě pomíjí přičemž vynáší soudy...
      • JezboX
        Samozřejmě že beru v podtaz velikost case a nároky na chlazení( a to hlavně hlasitost protože PC slouží hlavně jako HTPC). Mám case do který se vejdou jen low profile karty. Teď tam mám myslím nějakou letitou geForce 610x. Odpojil jsem ten pidi větrák co vydává zvuk jak u zubaře a karta ve 2D sice topí ale nehučí a uchladí se pasivně. Do toho mám chladič co v pasivu uchladí 45W procesor s prstem v nose. Z case všeho teplo tahá jeden 12cm větrák. Pokud bych měl všechno integrovaný v APU udělal bych odvod přímo nad procesorem a tahal všechen vzduch přes chladič procesoru ven z case. V PC by jako zdroj tepla zbyly jen paměti a napajeci kaskada a odtud by se snad od odvod postaral ten odtah.
      • O stále trvajícím marketingovém omylu AMD jménem APU bychom mohli proklábosit celý den.
  • Wtf...mam presne ten testovany ntb s i7 a vysiel ma kedysi skoro 800 eur. Kedze ho vyuzivam nonstop i na pracu a zabavu tak hry mi tam v podstate nebezia. Akurat prehistoriny ako HoMaM atd a Pillars s Divinity co ma grafiku z roku 2. V podstate take PC tazko zvlada i ultrahdvideo dokonca i 3D HD filmy obcas seknu. Pri pouzivani sa PC i ntb s Windowdom totalne zase..e harddisk prd vydrzi a vsetko sa spomali tak ze Zaklinac 2 ide v total.low na 5 fps pri fungl novom.stroji a pri roky pouzivanom ten ntb vybuchne. Tak PS4 za 200 eur z bazosu..cize za 1/4 ceny rozbeha i po 2 rokoch nonstop zapnutia vsetko v kvalite high na ultra PC strojoch za 2000 ojri a pri FullHD a solid rock lockutych 30 fps co oko viacej ani nevnima. Pre odporcov hravam i v 60fps a rozdiel nevidim.veru. Idealne je kupit na pracu Maca na hry PS4 a nemusi clovek 6 rokov nic riesit. Za to tieto stroje s Windowsom a PC herne masiny houno vydrzia a i stroj za par tisic treba po 3 rokoch vyrazne upgrejdnut.
    • To je super deal, kupit si lowcost konzolu kde nic nebezi dobre a k tomu highcost pocitac, na ktorom zase skoro nic pracovne nebezi ;-) Ale tak proti gustu....
  • homeles8
    Tady bych skoro moh slíbit, že až tu bude mír a láska, tak si ostříhám vlasy. Ale já to neudělám, protože si je nechci ostříhat a za to mi to nestojí. To by jedině museli být mír s láskou po celým světě. Pak bych si klidně vlasy ostříhal. Nemusel bych pít alkohol a měl bych se dobře a nakonec bych se ani nemusel stříhat, protože už by to nikomu nevadilo. A tady by byly diskuze:

Veskoslav
    ''Tak jsem si od The GGG půjčil konzoli a ty hry co nevychází jsou některý fakt parádní, díky moc!''
    -Draken69CZ: ''to jsem rád že jsi se zabavil. Moc ti to přeju. A pro ostatní tu mám nějaký klíče na hry, a když se na někoho nedostane, tak vám jí koupím i víckrát, aby došlo na všechny.''
    -The GGG: ''jo, není zač Veskoslave, vždyť tě mám rád a těší mě, že sis to užil. Jinak jestli máš ještě co hrát, tak si tu konzoli ještě chvilku nech, my teď stejně s LV426 sestavujem můj novej počítač. On se v tom vyzná tak mi pomáhá vybrat HW.''
    --LV426: ''To je jasný, vždyť tě mám rád, stejně jako vás všechny tady :-* . Jinak právě hraju Skyrim a už mám level 33 a dělám Cech zlodějů''
    ---The GGG: ''Jo, mě ve Skyrimu moc nenadchly souboje, ale když tebe to tak baví, tak si hezky uží hru a klidně dej pro zajímavost vědět, jak si vedeš dál.''

*14* *14* *14*
    • To tě musí zklamat že takhle to opravdu nefunguje *4* za snahu o zlepšení vztahů i když pomyslných aspon + si zasloužíš.
      • homeles8
        Heh, realita je taková, že takovýhle komenty a prohlášení jsou úplně na nic a zejtra se beztak stane několik vražd, znásilnění, mnoho ponížení, zastrašování a vydírání.... a veškerý diskuze tady budou úplně stejně blbý, jako vždycky. *16* †
  • Nechápu trochu proč testovat s desktopovým i7. Když někdo chce vyhazovat tolik peněz, tak si nejspíš může dovolit i grafickou kartu. Mnohem zajímavější by takový test byl na i3 nebo ještě líp na levných AMD.
    • Teď koukám, že i levnější procesory od intelu mají grafické karty. Mě by zajímal test procesoru od AMD a Intelu za cca. 2000. Intel má sice vyšší hrubý výkon, ale má ořezané moderní instrukce, což by ho v mnoha úlohách dost podstatně zpomalilo, ale netuším jak by se to projevilo ve hrách.
      • Tak problem je v tom, jestli chces merit vykon jedne komponenty a timpadem musis zajistit, aby ji nebrzdily jiny komponenty, proto potrebujes co nejlepsi cpu. A nebo chces merit vykon sestavy jako celku a pak je lepsi dat k tomu lowend cpu, at mas predstavu jak pc takove cenove kategorie pojede. To je cely.
        • Jde spíš o to, že když někdo má 10000 na procesor, tak má i na grafickou kartu. Takže nemá smysl měřit výkon té karty s procesorem, s kterým v reálu nebude nikdy použitá. Pro hráče není zajímavý papírový výkon karty, ale reálný výkon celé sestavy.
          • Nerikej. Myslim ze jsem to psal v druhy vete. *15*
  • Osobně když už tedy hraju na PC, jedu právě na integrované grafice ve svém notebooku (i5 4200U s HD4400), která samozřejmě už na graficky náročné tituly nestačí. I tak ale, jen pro PC zase tolik graficky náročných her nevychází, takže tento notebook na pár her + konzole na vše ostatní je pro mne ideální sestava.
    Já sleduji z YT kanálů pouze tento ( https://www.youtube.com/user/microsoftsurfaceproG ), protože tam dává videa z Surface Pro, který obsahuje ten samý HW, jako můj notebook a mohu tak mít představu, co a jak na mém notebooku pojede.
  • HD; MHD;IRis ; eDRAM .... a stále to nedokáže dnešní lowend (Nv 920M) vytlačit , aneb proč si nehnout žlučí , když už tu má většina nějaký ten Intel v procesoru .
    Ale LoTek optimalizace se mi líbí .... svého času jsem tak odehrál celého Q4 na 9600Pro ;) na druhou stranu mám starý notebook s Ati9100 (kam bych došel s tehdejším Intelem :DDD) a Morrowind na něm rozjedu , Panzer Generala jsem rozjel i na 286 a Battle Isle 2200 hraju dodnes ....
  • Táta dělal nedávno upgrade tak mi dal svuj starší PC. Mám AMD Radeon R9290X, 8 GB RAM, AMD FX 9590 (osmijádro 4,7 GHz), SSD 1TB. Za mně zatím spokojenost, možná ješte rozšířím paměť.
    Witcher se na tom docela škubal ale je to náročná hra, která nejede dobře asi na ničem. *2*
    • Mně jede witcher 3 na 45-50fps fullhd vše na max (+hairworks atd.) - xeon 1231 v3 / gtx970
      • jen pokud to ale chladis dusikem
    • ten pocit znám. Mně minulé Vánoce rodiče koupili PS 4 aniž by se mně zeptali *7* Jsem jim řekl že to nechci ať to jdou vyměnit za novou grafiku. Celé svátky jsem se s nima nebavil protože nebylo na čem hrát. Njn rodiče si človek nevybere ale alespoň mají body za snahu.
      Ty buď rád že ti dali alespoň AMD a ne konzoli, co bybyl ten horší pŕípad.
      • Takhle rozmazlenýho spratka bych moc chtěl.
      • Tak rodice ti dali konzoli a ty jsi se s nima kvůli tomu nebavil? Ty budes poradnej fracek vid?
      • BangMeInBangladesh
        To znam, me koupili Porsche 911 GT3 RS v cerne barve, dovedes si predstavit jak jsem byl nastvany? Chtel jsem oranzove.
        • Pro me otec stvoril vesmir, a je plny dementu jako jsi ty. *9*
      • To amd je dobry, aspon v zime nezmrzne. Na jare to muze prodat a koupit si neco kvalitniho.
        • Třeba super duper herní sestavu z Tesca s integrovaným Intelem ;)
    • BangMeInBangladesh
      jojo a ted tu o mamince...
  • koukam diskuze opet klasika, nablito, naklikano... kde jsou sakra moderatori?
    • No timhle jsi to tu moc nevylepsil :D
    • Kdybych si tak vzpomněl, kterej to byl Fight Club, kde se holedbali jak outsourcujou Tiscali a že se to projeví na kvalitě diskuzí. Hned bych jim to vomlátil o hlavy.

Neuvěřitelný, že nejnaklikanější příspěvek je po (v tuhle chvíli) dvou hodinách stále tu a tudíž je vidět i na hlavní stránce, když jednoho uživatele označuje volem a dále obsahuje výraz pro exkrement na pět. A je úplně jedno, že s hvězdičkou. Hlavně že když napíšeš slovo v - ů - l v prvním pádě a ani ho na nikoho necílíš, filtr tě dál nepustí.

Opravdu kvalitní outsourcing. *11*
      • hlavne ze to autocenzuruje i slovo jako pen1s, proste kvalita
        • BangMeInBangladesh
          Jo a i vag1na, to je vrchol. Co proti nim mají?
    • píše někdo s provokativním avatarem *7*
      • provokovat to muze tak mozna mistni sedlaky, kazdej s pulkou mozku to chape, udelej neco pro sebe a precti si o tom neco https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/guide
        • Psychotic
          A já myslel, že chceš tím avatarem provokovat PC-hráče, vždyť to koneckonců je jejich parodie.

Ale pak mi došlo, že tady to většina lidí, včetně tebe, asi neví :-)
        • tuna jednostrannych, slepych argumentu
        • :-DD
      • nerouhej se
  • Mam MBP s Intel Iris 5200 a hraju na tom Diablo 3 ve full HD kolem 30-40fps, dokonce jsem si pohraval pres BOOTCAMP s X-Rebirth, která je spatne optimalizovana a v 720p to slo také kolem 25-30fps hrat.

Nedavno jsem zrovna studoval, ze si je potreba dat pozor pri upgradu z Broadwellu na Skylake, protoze je mnoho Skylake CPU, které maji slabší GPU než Broadwell.

Tesim se na podrobne testy Skylake s GT4e *5*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit