Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přehlední značení modelu dle výkonu? V praxi asi tak jako na poli grafických karet co rok přeznačení starých modelů? Děkuji nechci, zamyslete se. Krom toho mi na značení intelu obecně nepříjde nic zmatečného, je to jasné jak facka a vyšší číslo intuitivně označuje vyšší výkon - ten je ovšem rovněž odvozený od spousty dalších vlivů (celkové TDP a správa napájení, návrh) které tvoří celek procesoru. Je jasné, že tabletová i7 s nějakým 15W návrhem asi těžko bude šlapat na kotníky desktopové i3 (45W). Mě to jasné je, komu není ať si užívá přeznačování na poli grafik - nazdar bazar autore!
    • "Mimochodem grafiky intel vás podrží v linuxu", to by narozdíl od plané poloviny tohoto článku mělo výpovědní a informační hodnotu...
      • no právě že ani nepodrží, výkon je tam znatelně nižší
        • No to ani náhodou - výkon je pod linuxem stejný, někdy dokonce lepší - mám odzkoušeno s HD 4600.
          • Ale jde hlavně o podporu ani AMD ani nVidia nemá tak dobré (otevřené) linuxové ovladače...
  • Horst_Fuchs
    Jen moc nechápu jak na tom HD 4400 autor hraje Pillars of Eternity. I na 4600P to byla hrůza pod 20fps co si vzpomínám, hned jsem to radši odinstaloval.
    • Veskoslav
      Mám HD 4000 a tam se občas seká i Titan Quest z roku 2008, když jedu na normal a všechny efekty povypínané. Jede to sice stabilně na 35 fps, ale pochybuji, že zrovna Pillars by jeli až tak dobře.
      • zaty
        Je pravda že když mám notebook v doku s displejem 1920x1200 tak že to plynule není. Ale na 14´´ dislpleji v HDready to fakt jede v pohodě. Je teda fakt, že ta i5 neni nějaká U verze, ale normální žravá M verze s taktem 3,4 GHz.
    • zaty
      To je celkem divné, protože ja to teďka hraju na notebooku s i5 2.generace a HD2000 a na nejnižší detaily to jede v pohodě.
      • zaty
        Pardon, tak je tam HD3000 :)
  • Já vám napovím dobré to asi nebude *4*
  • Lukyz
    Teda pánové, vy tady jedete takhle při neděli slušný bomby *1*
  • A abych nemusel řešit takovéhle blbosti tak proto mám notas na net a na pořádný hraní ps4 :-P
    • Radkaa
      "pořádný hraní". *2*
  • Radkaa
    Jako na konzoli. *1*
  • Takže nakonec nejvíce záleží na tom, co hrajete. Já třeba hraju skoro výlučně hry od Paradoxu, a k tomu skutečně nepotřebuju od GPU žádné velké výkony. Úzká hrdla jsou jinde.

Pokud chcete hrát graficky náročné hry ne starší než ~7 let, na iGPU prostě zapomeňte.
  • Horst_Fuchs
    Jako majitel Xeonu s IntelHD 4600P k tomu můžu říct asi tolik.

Pokud si někdo potrpí na indie hříčky, plošinovky, adventury, tahovky atd. s jednoduchou grafikou pak to bohatě stačí. Překvapivě ovšem i u takovýhle her občas narážím na neochotu autorů patlat se s podporou nějakých Intel HD grafik, a tak se některý ošklivý kostičkovaný indie hry kolikrát ani nedají spustit. *7*

Na skutečné 3D hry to zase v drtivé většině případů nelze použít pokud tedy nechcete hrát v rozlišení 800x600 nebo nižším. Kolikrát je problém i s opravdu starými tituly, takový Beyond Good and Evil z roku 2004 měl i po snížení detailů k plynulým 30fps daleko. Na druhou stranu dost nových 3D her z řad nezávislých titulů se s tím dá hrát bez problémů, třeba takový rok starý Ziggurat na tom jede jak po másle, zmiňovaný Shadowrun taky.

Sečteno podtrženo, na indie tvorbu to zpravidla stačí, na AAA tituly starší osmi let také, na ostatní hry je to takřka nepoužitelné.
  • prište chceme další obvious članek jak se hraje na titanovy dobre
  • Keyz
    Ten zaklínač http://im.tiscali.cz/games/2015/10/25/561024-integrovane-hrani-653x367.jpg *15*

Tam by se hodilo dopsat to co bylo jednou v levelu u tabulky "jak nějaká hra jede na různém HW". U toho nejhoršího výsledku bylo napsáno: Jdete raději ven.
    • Draken69CZ
      Dyk je to o hratelnosti grafika je až vedlejší *15*
      • novejší hry jsou z 90% o grafice, ty starší maji 90% hratelnost
        • :-DD jistěže
      • Keyz
        No, jo vlastně!

Pak může vše vypadat jako dwarf fortress. Alespoň to pojede každému. Je jedno, že na hru čumíš celou dobu. Tedy čumíš na grafiku ale je to vedlejší.
        • nightborne
          Už jsi ten DF zkusil, mimochodem, nebo ses nakonec nepřinutil =)?
        • Draken69CZ
          Integrovaný grafiky jsou na web, office a film pokud na tom někdo chce hrát tak jedině z nostalgie, svoje místo to má, ale ne na hry.

Ještě Broforce a to je nová hra a má zničitelné prostředí co tu někdo vyzdvihoval oproti CoD a DS.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit