Přejít na výpis diskuzí
Jak se hraje na integrovaných grafických kartách
25.10.2015 | Jan Olejník
194 příspěvků
-
Ne ? Tak prarodiče ?
-
Tak volant každopádně =). Jenže ten bohužel nemám, závody hraju spíš okrajově, takže těch třeba 7k do kvalitního volantu mám trochu problém investovat... tudíž když už si nějaký auta pustím, sáhnu alespoň po tom gamepadu, protože je stále o třídu jinde než klávesnice =).
O tom, co je nejlepší na FPS, vážně moc polemizovat smysl nemá, jak už jsi uvedl =).
drizzt: Mhm, to jsem zapomněl dodat, na third person záležitosti, zejména ty původně konzolové, jedině gamepad - viz například nedávno recenzovaný Way of the Samurai 4. -
tak těch her co nepůjdou nastavit na PC na gamepad bude minimum, a když to nejde ve hře, zařídí to nějaká externí utilitka, abys na tom gamepadu mohl hrát i to Hledání min a Solitaire, kdybys po tom fakt toužil. To je další věc, kterou na konzolích ještě nevynalezli, konfigurovatelné ovládání.
-
to s tebou zcela souhlasím, ale závody, plošinovky a mlátičky nehraju, takže to je jasné. Já mám gamepad kvůli emulátorům - spoustu konzolových her typu Silent Hill 2 nebo Xenogears je mnohem lepší hrát na gamepadu, protože bylo nadesignované na gamepad.
-
no právě že ani nepodrží, výkon je tam znatelně nižší
-
U závodů je ideální volant, to se může jít (překvapivě) cokoliv jiného zahrabat. Samozřejmě střílečky, strategie atd. jedině klávesnice+myš, gamepad je zhovadilost.
-
Výkon konzolí se rovná výkonu optimalizace. Pokud jsou to rychlokvašky od Ubisoftu, EA či CDP tak to pak dopadá, že to běží hůře než na nějakém průměrném PC. Pak jsou tu ale kousky na jednu platformu, které vypadají kapitálně jako poslední Infamuos, který strčí v grafice i Witchera 3(PC verze) do kapsy úplně s přehledem.
Bohužel tahle generace má více těch rychlokvašek a prohlaných her, ale na to je třeba si stěžovat lhářům z Ubisoftu či CDP. CDP sliboval magickou optimalizaci a nakonec to běželo v 18 FPS v bažinách, je docela zajímavé, že patch 1.10 ustálil FPS kolem 30FPS i v bažinách při stejné kvalitě. Měli dva odklady a přitom servírují za plnou cenu nedokončenou hru a recenzenti tomu ještě tleskají, protože je to CDP a ti se nekritizují... -
Já bych naopak řekl, že každej PC hráč by dokonce měl mít i gamepad, protože některý žánry na něm fungujou zkrátka líp =). Na FPS, strategie a interface-heavy záležitosti beru K+M, při závodech, plošinovkách a mlátičkách sahám automaticky po gamepadu. Ideální =).
-
Já vážně nechápu proč někteří slabší jedinci mají potřebu tady do této diskuze tahat svoje konzolky, copak je ten článek o tom ? Brečením v diskuzích si na pořádné PC nikdy nevyděláte, takže vám nezbyde nic jiného, než to, co předvádíte tady a teď - utěšovat se jak je ta konzole vlastně boží a PC nechcete... ubohost.
-
Ale ne každá hra na pc ho podporuje :-) a pokud člověk chce za každou cenu hrát na k+m tak si přece nekoupí konzoli :-D To jenom s prominutím de*il by to tak udělal :-)
-
Podle sebe soudím tebe? To je fakt, za 50 nemám, jen za 40. A ne, nekoupili mi ho rodiče.
-
co ovšem neni subjektivní, že si na tom PC na gamepadu můžeš zahrát taky. když ti to vyhovuje, hraješ na PC s padem a pohoda, ale naopak, když chceš hrát na konzoli na K+M, tak už tak vysmátý nejsi
-
No, ale to je jenom tvůj názor. Mě se třeba mnohem lépe hraje na gamepadu než na k+m. Všechno je jenom subjektivní a co vyhovuje tobě nemusí mě a naopak.
-
konzole mi nevadí svým hardwarem, ale způsobem ovládání her. Gamepad není tak dobrý jako K+M (střílečky s myší, komplexní strategie pomocí klávesových zkratek atd), a to výrazně limituje rozvoj her na konzole, resp. umožnuje pouze určitý design, který působí oproti PC primitivně. Taky to vede k tomu, že původně PC tituly se předělávají na konzolové ovládání, což je činí horšími, a pokud se jedná o porty z konzolí, tak to ovládání taky často není dobré.
Jinak samozřejmě proti konzolím nic nemám. Brácha má PS4 napojenou na HD TV a pochvaluje si to. Mně uplně stačí to PC. Na PS4 není tolik exklusivních kvalitních titulů, aby se to vyplatilo kupovat. Jako docela rád bych si zahrál třeba The Last of Us, ale PS si kvůli tomu kupovat nebudu. -
4:3 není rozlišení, ale poměr. A co jako. Já kvůli tobě nebudu hrát dosovský hry roztažený od levýho konce stolu k pravýmu. Je to princ z Persie, ne tlouštík z Persie. A na křivky Tyris Flare mi nešahej už vůbec, ta je dokonalá tak, jak je. *5*
-
CainNulo: Uncharted 2 a TLOU jsem dohrál někam do půlky se sebezapřením, dobré hry, ale žádný zázrak, zvlášť to Uncharted bylo furt dokola to samý, Bloodborne mě nezajímá vůbec, zkoušel jsem na PC ty předchozí Dark Souls a nechytlo mě to ani trochu, tak by mě nebavilo ani BB..
-
Ale tak hlavně, že nás nikdy neopomeneš přijít umravnit, kamaráde =)).
-
Ještě můžeme doplnit, že někteří z nás například nemají televizi a v případě koupě konzole by museli pořídit i tu - a to je též třeba počítat do ceny =).
-
ahaha jak na konzoli, samozřejmě to tady každý pctardí ementálek musí napsat zvlášť. Sice nikdo z nich nikdy na žádné konzoli nehrál, neviděl hru na velké televizi a v pohybu, ale džouk si stejně musí napsat, ono když má jeden v hlavě vyvětráno...
Je vtipné, jak značná část PC hráčů hraje klidně i na 5 let starých PC v rozlišení 4:3 a s HW slabším než PS4 nebo xone, ale na diskuzích je to vždy samí master s PC za 50 000,-. -
další věc je, že sice koupíš konzoli za 10k, ale většina nových her je tak o 600 dražší (AAA novinky na PC okolo 900, na konzoli 1500) pokud za rok pořídíš 10 her, dáš za ně tedy o 6k víc než na PC. dejme tomu, že životnost konzole je 5 let, to máš o 30k za hry navíc než u PC, když jdeš po novnkách (ve slevových akcích na tom PC díky steamu bude ještě lepe) čímž se i s cenou konzole dostaneš na ekvivalent PC za 40k, na kterém bys během té doby mohl hrát hry v mnohem lepší kvalitě