Přejít na výpis diskuzí
Jane Jensen chystá remake Gabriel Knight s novou grafikou a dabingem
8.10.2013 | Petr Poláček
45 příspěvků
-
Já jsem sérií o Gabriel Knightovi nedotčený a slyšel jsem o tom opravdu hodně pěkné věci. Takže pro mě jedině plus.
-
-
To je právě přesně ono. Tyto remaky pomůžou tomu, že se ke hře dostanou i hráči, kteří by to na současném počítači nebyli schopni rozjet nebo by nepřekousli zastaralou grafiku a ovládání. Staří zkušení harcovníci se podívají určitě taky, aby viděli, jak to vypadá v novém hávu a jak se autorům podařilo udržet/pokazit atmosféru původního dílu.
-
Přesně, dostal jsem se takhle k monkey islandům a pro mě je to rozhodně dobře, že se hry předělávají nebo aspoň remasterují.
-
-
Já doufám, že stále platí slova Jane, že její současné projekty včetně remaku GK1 je jen prvotní fází k vytvoření úplně nového dílu.
-
Mam radost! Paradoxne jsem puvodni prvni dil dohral az predloni a samozrejme jsem si ho masivne vychutnavla. Skvela hra!
-
-
No, já jsem na tom hodně podobně. Ač velký fanda GK série, první díl se mi podařilo dohrát až letos. A nadchlo mě to tak, že jsem se hned pustil do překladu druhého dílu *5*
-
-
Dobrá zpráva. Ale když se koukám, teda zrovna hraju hry, na kterých se Jensen podílela, tak to jsou technicky tak strašně rozdrbaný a prasácký programy, hlavně Cognition, že doufám, že si na Gabrielovi nechaj záležet. Protože když mi postava v Cognition chodí po místnosti po stole a zasekává se na minutu do zdi, to sem v adventuře ještě neviděl. Jedna z nejlepších adventur všech dob si zaslouží perfektní technický zpracování. Tak snad...
-
Tak proč ne? Právě hraju The Last Express na androidu (za 90 kč...no neberte to) a baví mně to dost, takže za další předělávku kvalitních adventur budu rád už jen proto, že se mi zatím nepodařilo rozběhat Scummvm.
-
Pro mě nejlepší herní zpráva za hodně dlouho. Zdá se, že se mi začíná plnit sen, že znova vyjdou hry, které jem hrál, když mi bylo 20, akorát v moderním kabátku. Zrovna u Gabriela jsem vůbec nedoufal, Screenshoty vypadají fantasticky a o Holmese starost nemám.
Nového dabingu jsem se také nejprve zhrozil, ale je fakt, že Gabriel vlastně nemá jedno kanonické obsazení, protože ve dvojce byli úplně jiní herci (s trojkou si nejsem jistý, Hamill byl myslím v obou a Curry...?). Určitě to bude super.
What can you tell me about... Damballah? -
-
Curry daboval jedničku a trojku
-
-
Tahle zprava mne jen utvrdila v tom, ze jsem udelal dobre, kdyz jsem ji prispel na Kickstarteru. A ne malo...
-
Slint... kez vysledek stoji za to.
-
GK 1 je pro mě jedna z nejlepších her všech dob. Dostal jsem se k ní díky Levelu tuším 12/1998 kde byla v plné verzi na CD (spolu s demem nějakého multimediálním programem o Star Wars). Hned se stala mou tehdy snad nejobtížnější hrou, jenom jsem jí nemohl dohrát kvůli bugu či nekompatibilitě s Win 98 když jsem měl na hrobku napsat "DJ bring sekey madoule". No, ale před rokem jsem to s neoficiálním patchem napravil a hru dohrál, pořád je super. Z tohoto remaku mám docela smíšené pocity, protože jestli jsem něco na hře miloval tak to byl právě dabing a ponurá grafika. Nového dabingu se docela bojím a první obrázky ve mě moc důvěry nebudí - myslím že by byl lepší udělat nový díl. Stejně ale bude dobré vidět zase Gabriela jak balí holky na větu "What do you know about the Voodoo murders?" *4*
-
-
chtěl jsem napsat že se stal "nejoblíbenější" hrou a ne nejobtížnější, ale to vlastně asi taky protože se například přímo vyžívá v pixel huntingu (např. šupina na místě činu apod...) Prostě mazec hra *3*
-
-
No já bych radši úplně nový díl :-).