Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To s tou hudbou v traileru, že je skvělá autor článku nemyslel vážně, že né?
  • SirArag
    Příště si asi na příspěvek přilepím "Sarcasm sign".

    Střílení Čechů by mi bylo upřímě jedno (a už jsem to i psal), protože jak už jsem řekl - jsou to pixely, ne lidi. Je mi jedno jakou jim herně přisoudí národnost. Pořád to není nic víc než pár pixelů rozpláclých na monitoru a nějaká data na disku k tomu.
    Je mi jedno, že si u Červeného kříže myslí, že by se mělo omezit násilí ve hrách, protože pro mě to jsou pixely, ne lidé.

    Navzdory tomu, že někteří říkají, že za spoustu trestných činů můžou hry, já ještě nikoho nezastřelil, i když počet přejetých civilistů například v takové Mafii I/II nebo různých hrách typu GTA se dá počítat na tisíce, vzhledem k nahraným hodinám možná i desítky tisíc (nepočítal jsem to, prostě jsem si přes ně zkrátil cestu).
    A co bude další krok? Lidi nahradíme mimozemšťany, zombiemi, roboty nebo malými poskakujícími kuličkami, aby náhodou někoho při hraní nějaké středověké řežby nenapadlo, že by mohl vylézt ven a někoho zapíchnout mečem?
  • Tikov
    Vyzkoušel jsem demo.
    Hra je graficky zastaralejší, asi jako CoD WaW. Demo obsahuje část první mise (obrana Hanoje v 46 roku) a jednu z misí pozdějších (obrana protiletadlového postavení v roce 54, proti kombinovanému útoku tanků a pěchoty). Mise jsou uvedeny zdařilými animovanými scénkami (včetně rychlého přehledu dějin koloniálního Vietnamu a souvisejících událostí) alá CoD WaW. Obtížnost easy velice mile překvapí- stačí chvíli čekat třeba jen v lehce otevřeném prostoru a nepřátelská AI vám to nedaruje (postupné zakrvácení obrazovky, v případě výbuchů rozmazání). AI má vůbec ošklivou tendenci být velmi přesná i na velkou vzdálenost a z velmi dobrého krytu.
    Herně je hra asi tak B+. Hratelnost sráží nedořešené cutscény, lehká statičnost vašich spolubojovníků (může být z velké části způsobeno odehráváním obou misí v obraně), minihry (kde bychom v CoD mačkali střídavě klávesy/myšítka jsme jen pasivní pozorovatelé, možná by bylo lepší nechat scénky předvádět spolubojovníky) a horší fyzika (technika ve hře se chová jako by měla hmotnost papírové krabice).
    Takto z pocitu z dema bych hře dal 5-6 z 10.
  • Ale ano, vyzkoušejme si tu hru. Demo je venku, přepnout do angličtiny jde. Takže si každý může vyzkoušet, jak se tohoto tématu zhostili.

    Z dema to vypadá, že to nebude mít moc příběh, nebo vyprávnění skrze in-game animace. Nejdřív pár statických obrazovek s úvodem do děje a pak už jen střílení a přebíhání od jednoho check-pointu ke druhému. Ačkoliv jsou tam spojenci i nepřátelé, člověk má skoro pocit, že je na bojišti sám. Připočtu zvláštně pomalý pohyb a v první misi dema podivné "fade-outy" mezi check-pointy - člověk si myslí, že ho střelili a je mrtvý a ono ejhle - on je to posun v ději.

    P.S.: Než se tu do mě zase pustíte, zahrajte si to demo. Politika nepolitika - tahle hra bohužel dobře nevypadá...
  • I zákopová válka - postup společně s prvními tanky a postupné obsazování zákopů a bunkrů - by mohla být zajímavá. Ale WW1 zdaleka nebyla jen zákopovou válkou, která kulminovala na západní frontě. Spíš si myslím, že vývojáři nevěří, že běhat jen s opakovačkama bez samopalů a bazuk by bylo pro dnešní hráče dost atraktivní...

    Velký potenciál historických bitev mohl mít Darkest of Days, ale bohužel to technicky nedotáhli.
  • davidBray
    tak sem si tady pročetl Tvoje názory ... a mám takový dotaz. Studoval jsi historii tohoto regionu, nebo ses to všechno dověděl ze západních filmů? Protože ona ta situace tam nebyla ani černá/bílá a dalo by se říct, že ani ne šedá. Když se podíváš na historii Vietnamu, tak zjistíš, že byl neustále pod šikanou někoho, takže boj za národní uvědomění a samostatnost je zcela na místě a věř tomu, že ty žít v té době tak se klidně spojíš i se samotným satanem, abys mohl ve státní svátky vyvěšovat vlajku své země. Proto Severní Vietnamci vedli vždy totální válku - totální v tom smyslu, že válčili naprosto všichni. A pokud se na to nedokážeš podívat očima řadového občana/člověka/soudruha když tedy chceš, tak to není v pořádku. 50 let od událostí je hodně jednoduché říct, to a to bylo špatně, je to špína a hnus. Ano je, v tom s tebou souhlasím. Viz třeba tento výrok- (mí prarodiče byli Němci (nemám problém je zabíjet na milion způsobů - je to JEN hra, představa, nereálný svět)) "Bylo těžké být Němec a nebýt hrdý" což se samosebou týká jen vojenských úspěchů ne těch zvěrstev. Velké procento Němců té doby nebyli nacisti tak jako celý SSSR nebyl plný komunistů přesněji bolševiků. Bavíš se o hospodářské a sociální situaci. Co se pro obyčejného řadového občana změnilo od roku .. třeba 1985? Jen to, že mu všechno zdražili, zmenšili plat atd atd. Jednoduše řečeno. Obyčejnému člověku je jedno jestli je v průvodu na 1.Máje nebo 4.Července, hlavně když bude mít z čeho nakrmit rodinu. A to, že v hospodě u pivka má úplně jiný řeči je vedlejší. Tohle je pravá realita.
    Doporučuji přečíst si knihu Jak se kalila ocel :) je to samozřejmě totální ideologický výplach, který se snaží ospravedlnit Velkou říjnovou revoluci, ale i tak doporučuji přečíst.
    Ale abych se dostal k oné otázce co si třeba myslíš o Československém třetím odboji?
    Hrál bys hru z tohoto prostředí? Střílel by jsi Čechy/komunisty i Čechy/kteří v té době komunistům pomáhali? Protože už jen to, že jsi šel na ranní šichtu do fabriky tak jsi tím budoval lepší zítřky socialismu. Je to smutné, ale lidi prostě budou držet hubu a krok, aby měli co do té huby.
    Takže máme štěstí když můžeme historii vůbec posuzovat jako šedou (zónu). Odsoudit kdekoho je hodně jednoduché.
    Tímto se nezastávám žádných totalitních režimů/vůdců/ideologií směřujících k potlačení kohokoliv a čehokoliv.

    - Nejsem dítě (alespoň ne podle občanky:) ) je mi 28let, jsem ženatý, mám syna a studoval jsem na Filosofické fakultě Jihočeské Univerzity obor historie. Hry hraji asi od 10ti let a začínal jsem na ZX Spektru :)To jen tak, kdyby mě chtěl někdo obvinit z toho, že jsem dítě a blablabla takových těk klasik čím se tady diskutují často častují.

    Už teď mého příspěvku lituji :D a doufám, že si to aspoň někdo přečte :)
  • A jak by sis to předtavoval? Dva tými budou dvě hodiny čekat v zákopech...no a pak teda jedna strana houfně zaútočí. A když obsadí linii, může další hodinu čekat a pak vyrazit na druhou.....
  • Velmi zajimave. Mozna by to stalo za zkousku. Grafika je docela zastarala, ale tady bude hrat hlavni roli atmosfera.

    PS: Achjo, politicky zainteresovani vseznalci (viz Palvor) se bohuzel najdou i na tady tom webu.
  • Já ti nenadávám tak se uklidni. Na tebe argumenty nejsou potřeba sám jich nejsi schopen. Taháš do her politiku a nedokážeš to brát jen jako hru. V článku je jasně napsáno že budeš hrát za obyčejného vojáka a i demo to potvrzuje tak v čem máš problém? V čem je tohle horší než když by jsi hrál za rusa, němce nebo američana?
  • Žeby konečně použitelná WW1? Na to už čekám léta. Doufám, že se podaří.
  • Rekl bych ze tenhle konflikt nikoho krome mozna par desitek tisic cechu nezajima takze by se to ani nezaplatilo...
  • Zamyslím se nad sebou... a při srovnání na tom nejsem špatně. Komplexi nemám, ba dokonce ani komplexy *3* Nemusím tady nikoho osočovat a nadávat mu do zakomplexovaných hlupáků bez rozhledu s gulášem v hlavě. Ale chápu, že když někdo nemá argumenty, tak musí klesnout k takovým prostředkům.

    A ano. Komunismus mi leží v žaludku, stejně jako nacismus a ostatní totalitní režimy. A jestli tobě ne, tak by se nad sebou možná mohl zamyslet sám.
  • Dobre zvolený a zaujímavý konflikt, ale neočakávam, že hra bude niečo viac ako šedý priemer.

    Skôr sa teším na chystané mody do Red Orchestry 2, okrem iného sa chystá aj WW1, mňam *2*
  • já bych byl opravdu šťastnej kdyby nějaký český studio konečně začalo pracovat s tématem Mnichovský krize v roce 38. Na rozdíl od tohohle vietnamskýho už tak dost akčního kousku by bylo asi nutný vytvořit pro hru alternativní historii ale fakt rád bych běhal v pohraničí s československou puškou a v československý uniformě a kopal wehrmacht a freikorps do zadku. Byl by to takovej zpětnej pocit zadostiučinění :D. Je to úplně nezoraný pole a na jednu stranu je škoda, že se skutečně velmi kvalitní vývojová studia v čechách radši zabývají hrami jako vietcong a mafie, ještě k tomu, když tyhle hry jsou tak skvěle zpracovaný. Chtělo by to trochu odbočit z mainstreamu
  • gay-guy *2*
  • A diskuze je od toho aby se na tebe reagovalo. Jediný co jsi vysvětlil je že máš v hlavě pěkný guláš. Je smutné když své komplexi cpeš i do her. O co jiného ve hrách jde než o střílení panáků? Nesnaž se z toho dělat neco víc. Když to ale bereš takhle tak jaký je tedy rozdíl mezi tím když střílíš za vojína ve vietnamské, ruské, americké, německé atd. armádě? Odpovím za tebe neni v tom žádný rozdíl jde jen o přežití. Tobě asi komunismus leží dost v žaludku a tak pliveš na všechno co se toho nějak týká. Zamysli se nad sebou.
  • :D:D
  • Tikov
    Nejspíš jde o Japonce ve Viet Minhu. (Japonců mělo ve Vietnamu po válce působit až 5000) Navíc když jsem se kouknul na domovskou stránky hry, tak jedna ze zobrazených hl. postav v uniformě Viet Minhu vypadá jako příslušník bílé rasy, takže autoři nejspíš zahrnuli do hry internacionalismus jednotek.
    Hra samotná začíná dle videa ke hře "až" v roce 46.
  • Jo, když ve hře zabíjím, tak se chci cítit jako "good-guy" *1*
  • Konečně si napsal taky něco rozumnýho *2* PS: Vždyť se skoro ve všech hrách zabíjí, s tím se chceš ztotožňovat?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit