Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • CRYPT
    Hele kupoval jsem si naposled Infinite Warfare z budoucnosti a to i vcetne Remake Modern Warfare na kterem pracovali ubozaci z Raven Software. Dodnes ty hry maji lock na fps, Modern Warfare je nehratelne kvuli neskutecne shitske optimalizaci na pascal grafikach a skube se to jako k*ava. Posledni dil COD, ktery stal za to byly BLACK OPS 1cky, ale i ty, trpely v te dobe neskutecne zprasenou optimalizaci. Takze za mne at to dopadne jak chce, stejne to bude stat za h**no. Navic pocitam s tim, ze tuny DLC, jako RED DOTY s kacenkama a srdicky tam budou taky, takzeat si to narvou tam, kde slunce nesviti
    • Jack1947
      Black ops2 už se začalo trochu mrvit pravda, Mě se líbilo i Advanced warfare naopak Back ops3 byla celkem hrůza a ke konci už to byla nějaká vize na LSD.
  • ja videl ten díl s kevinem space na YT a skvele jsem se bavil.
    • jo, z Cutscenes z CoD jsou občas dobrá videa na Youtube :)
  • Teď ještě záleží, jestli se vrátí ke kořenům série i přístupem k hratelnosti a zobrazení války. Pokud zůstanou u klišoidních konspirací a nezničitelných gerojů metajících kozelce v sekvencích, které by působily přestřeleně i v posledních Transformers, tak bude celkem jedno, jestli hlavní Rambo drží v ruce M1 Garand, nebo laserovou pušku.
    • a první CoD bylo jako nějak realistické? LoL, ty jsi veselá kopa... arkáda to byla, je a bude a tak to máme rádi
      • to mas pravdu.

Ale prial by som si aspon trosicku z tej arkady ubrat :D spatny raz zbrani, zaujimavy pohyb, viac moznosti. Uklony, uskoky, vykuknes spoza rohu, nejaky kratky extra sprint kedy rychlo skocis za prekazku, murik, barikadu kde sa budes kryt.
        Fakt nieco by mohli pridat nech to nieje len preskinovane IW :D
      • V kontextu soudobých stříleček docela ano. Ne samotnou hratelností, na rozdíl od taktických stříleček a simulátorů, ale prezentací a dobovými detaily. Tehdy byly pořád v módě Rambo střílečky, kde osamělý hláškující borec vystřílel jeden uměle působící level za druhým s trojciferným arzenálem na zádech. Infinity Ward chtěli zpracovat válečnou vřavu věrohodnějším způsobem, a proto si brali daleko větší inspiraci z historických reálií, nebo z Nepřítele před branami a Bratrstva neohrožených. Anonymní levely nahradily skutečné bitvy a hráč nebyl elitní jednomužnou armádou, ale jedním z desítek pěšáků poslouchajících rozkazy.

Tenhle důraz na historickou věrohodnost si Infinity Ward drželi až do MW1, které vystřídalo 2. světovou za válečný thriller ve stylu Toma Clancyho který si bral nějakou kreativní svobodu, ale pořád působil věrohodně v současných možnostech. To až MW2 z toho udělala šílenou sci-fi frašku s Bondovským záporákem, nesmyslným příběhem a akcí v režii Michaela Baye. Čirou náhodou to byl taky díl, po kterém vyhodili Westa a Zampellu a odešla velká část týmu IW. Od té doby se série čím dál víc vzdalovala od původní filozofie až do současné kopírky Killzone.
  • tak ja som asi jediny co je z tohto smutny ... , infinity warfare singleplayer bol pre mna naprosto uzasny zazitok a 3 najlepsia cod kampan ever (po MWI , MWII) , navrat do WWII znamena zas tu istu nudu , ach jo skoda preskoda
    • Zrovna to hraju a nechapu co na IW vidite
    • Takže x dílů MW nuda není, ale po letech znova oživená 2.sv nuda je. No okey..
      • trilogy MW označuješ jako "x dílů?" m-key
  • Paulcz
    Je úplně jedno kde se to odehrává, tahle věc co má náklady na vývoj 50 mil. USD a na marketing 200 mil. USD to je tak pro 12letý děti. Nikdy to nedokáže nastínit ani 1% z té válečné atmosféry a ani to takové ambice nemá.
    • nie je to jedno.
      ja si to zahram online, velmi rad klasicke mody ako search and destroy. Napinave online suboje tymov 5na5.

to je zasadny rozdiel, snd ak mas na sebe exoskeleton a preskaces sa cez celu mapu a snd klasicky na zemi. Polozis bombu, zostal si sam proti trom, napatie, skryvas sa, pocujes odistovanie das mu jednu do hlavy, pocujes kroky blizko teba, nevies kde si v napati. To je cod
      • Paulcz
        Pro někoho je napětí i ráno vstát z postele, CoD MP nebo Battlefield je nezajímavý v porovnání s tím co vše lze hrát.
        • Battlefield hej, cod je skvele. Teda myslim klasicke cod. Moc lepsich mp hier od cod nebolo a myslim ze ak si daju zalezat tak to tak aj zostane. Dufam ze daju aj par inovacii. Neznasam ako to neposuvaju dalej a drzia sa tej istej sablony
  • Krescz
    já bych zase ocenil kdyby si někdo z tvůrců našel učebnici dějepisu nebo aspoň něco na wikipedii o významných bitvách druhé světové války *7* nebo jinak nechápu proč pořád rekonstruují den D
    • corfer
      Prosím tě, jako den D se označuje jakýkoliv začátek operace, takže si alespoň srovnej fakta, než někoho začneš posílat pro učebnice. Každá ,,významná operace" začíná dnem D a pokračuje D+1,2,3 a tak dále. Ty máš zřejmě na mysli operaci Overlord... Ta sama o sobě skýtá tolik materiálu, který ještě nebyl nijak zpracovaný, že se celkem pochopitelně americký vlastenec zaměří právě na její den D. Jedná se o symbol konce války a nemít ho ve své válečné střílečce by bylo asi stejně hloupé jako natočit film o Titanicu a vynechat jeho potopení... *7*
    • bol v cod den d ??
      nevim, cod 3 a 5 som nehral
    • Američanům od mala tlučou do hlav, že oni vyhráli 2. Světovou válku. Drtivá většina, včetně inteligentních a jinak sečtělých, proto nemá ani tušení, o kolik slabší soupeř bylo Japonsko, se kterým měli ohromné problémy, kolikrát větši část práce v Evropě udělali Sověti, a jak málo Amerických vojáků padlo ve srovnání s jinými zeměmi. Den D a celá západní kampaň byla ze strategického hlediska "jen" gigantická diverze s politickým podtextem. Mnohem důležitější (ale taky ne zcela rozhodující) roli hrály Americké zásoby poslané Sovětům. Ale Američani typicky žijí v iluzi, že tu válku vyhráli Dnem D. A navíc je dnes politicky nekorektní přiznat zásluhy Sovětům, takže se o tom ani nedá racionálně mluvit.
      • Ti Japonci, kteří dobyli takřka celou JV Asii byli slabý soupeř? Američani s nimi měli problém možná tak u Pearlu a na Filipínách, kde je znenadání přepadli, jinak se přes ně valili jak parní válec :)
        A proč by se Sovětům měli přiznávat zásluhy za 2.světovou? Zrovna tak můžeme začít přiznávat zásluhy Němcům za dobytí Ukrajiny, Pobaltí, Severní Afriky......
        A než někdo napíše že Američani se přidali na konci války (tenkrát navíc nikdo nemohl vědět kdy válka skončí) tak je nutno uvědomit si že do bojů s Němci se zapojili už v roce 1942 v Africe.
        • Japonci měli ve srovnání s USA třetinovou populaci a ze začátku pětinový, na konci přinejlepším desetinový průmysl. O přírodních zdrojích ani nemluvě. První zhruba rok po vstupu USA do války Japonci stále postupovali, stavěli technologicky srovnatelné stroje v dostatečném počtu, a celou dobu při každém přímém setkání dělali neospravedlnitelně velké potíže. Američani museli do Pacifiku nasypat přes 10 milionů lidí a několikanásobnou početní převahu lodí a letadel aby dosáhli toho "válcování". Vážně žádná velká sláva.

Zásluhy jsem samozřejmě myslel v čistě strategickém smyslu slova, bez ohledu na politické následky. Sověti ve válce udělali zdaleka nejvíce práce proti Němcům a taky utrpěli zdaleka nejvíce škod. Vylodění v Normandii možná válku trochu urychlilo, ale v žádném případě nerozhodlo. Rozhodlo se na východní frontě někdy ve roce 43, a Americké zásoby v rámci Lend-Lease hrály určitou roli. Porovnání rozsahu a významu východní a západní fronty je asi tak 15:1. Proto jsem západní frontu označil za gigantickou diverzi. A proto je naprosto komické, že si drtivá většina Američanů myslí, že válku doslova vyhráli oni sami tím, že se vylodili v Normandii a došli do Berlína. A je mi záhadou proč tuhle iluzi žerou i někteří lidé v Evropě. Sověti byli a jsou čuníci zodpovědní za neskutečné množství problémů, ale to nic nemění na historickém faktu jejich většinovém podílu na porážce nacistů.
          A ano, z vojenského hlediska je i Němcům třeba uznat jejich dominanci z počátku války a impresivní efektivitu.
    • Ta zasadni vec je ze den D byl zfilmovanej a navic mam za to ze i docela dobre (opravte me jestli se pletu) a mam takovej dojem ze je pro herni tvurce mnohem jednodussi dat do hry neco co uz bylo ve filmu nez se to snazit vytvorit z nuly a funguje to i na druhou stranu protoze beznej clovek co uvidi hry a nevyzna se v 2. sv. valce vidi neco co mu pripomene scenu z filmu a s vetsi pravdepodobnosti si to bude chtit vyzkouset nez kdyz mu tam napisou ze to je scena z nejaky bitvy o ktery nikdy neslysel.
      • Paulcz
        He? :) Jestli chtějí něčí peníze tak ať se sakra snažej. Stačí vzít dané téma a zpracovat to jak se patří. Tj. historický průzkum, kvalitní scénář, trošku té atmosféry a napětí, mít tam nějaký přesah. A ne shlédnout hollywoodský fantasmagorie typu pohádka o křesťanském tanku (Fury), výlet divize kapitána Ameriky na King Kongův ostrov (Hacksaw Ridge) nebo na hlavu postavenou story z Omaha Beach o padlých bratrech (Ryan). Zkuste se na to podívat znovu, to je těžká nostalgie, páč to většina viděla, když jim bylo 10. A pak postavit Potěmkinovu vesnici okolo toho, střílet panáky co vykukujou z okna nebo zpoza rohu, koukat na skripty, který se točej jak míchačka dokola a dokola :)
        • "historický průzkum, kvalitní scénář, trošku té atmosféry a napětí, mít tam nějaký přesah"
          Tohle vsechno stoji spoustu penez a casu a nakonec je vzdycky vyhodnejsi flaknout tam par proflaknutejch scen z filmu. Je potreba delat prodeje a je potreba je delat vcas.
    • Páč vývojáři jsou američani.A den D byl pro američany nejtragičtějším dnem z celý 2. světový.
      • Paulcz
        Nebyl to Pearl Harbor?
        • Byla to pro ně první rána to jo,ale na počet obětí rozhodně den d.
          • V Pacifiku umíralo mnohem více amerických vojáků při bitvách než v na evropském bojišti. Nejkrvavější americkou bitvou v Evropě byla bitva v Ardenách (skoro 80 tisíc mrtvých a raněných). Další obrovské číslo následuje mezi posádkamai bombardérů.
            • Krescz
              2 měsíce? tím lépe, aspoň si můžou tvůrci vymýšlet smyšlené potyčky s nepřáteli, dává jim to větší prostor....nikdo neříká, že musíme hrát za jednoho "hrdinu", vůbec by mi nevadilo kdybych u každé mise na konci zemřel a ocitl bych se v kůži soudruha vedle mě
            • jo, ale bitva v Ardenách se to táhla přes 2 měsíce... zatímco den D byl masakr během pár hodin!!

Měl by jste si sám dokázat spočítat počet ztrát na hodinu u obou operací a která je větší.

Stejně tak s počtem úmrtí kvůli bombardování. Sice je to číslo velké, ale taky to je statistika za velké období (až několik let).
  • Sr_Lobo
    Parada! modlim se za dlohou a dobrou sing kampan. Tohle studio delalo Advanced Warfare kde mi prvni pruchod kampani zabral asi 13-14 hodin takze nadeje tam je! *14*
    • a AW taky bylo nudný jak šedá zeď...
      • Sr_Lobo
        Me zase tak hrozny neprislo osobne se mi libilo vic nez IW asi, ale pro ti gustu samozrejme zadny disputat.
  • Všem co zmiňujou "jen" západní frontu - hele, klídek, uvidíme co o novým CoD zmíní v budoucnu. Třeba chtějí celou WW2 rozkouskovat do několika her, což by bylo super! Byla by škoda "zfouknout" celý tohle období jen jednou hrou a pak zas pokračovat do ohraný moderní éry... Takže nechme se překvapit :-) Podle mě, WW2 má tolik obsahu, že by (rozumným dávkováním) vystačila na 10 her... ale samozřejmě chápu, že to třeba využijou pro dokupování DLC... holt, tak to dneska chodí... tak jako tak, aspoň jedna kladná zpráva, že se vracej ke kořenům :-) Pro mě by bylo spíš podstatnější, kdyby příběhovou kampaň zmákly dobře a ne aby to byla taková honička jako ve World at War...
    • Nenech se zmást. Je to COD.... Čekej maximálně 4-5 hodin dlouhou kampaň za nějakého němého yankeeho co masíruje němce od normandy až po rýn a pak závěrečné titulky. Viz. Multiplayer (Caen, Carentan, Omaha, Saint Lo, jiné fronty DLC..)
  • Furt lepší WW2 než tohle Call of Duty co teď předvádí to už je moc do budoucna a to už moc hráče nebere ani mě Call of Duty by se mělo držet jako před lety svého prostě WW bud 1 nebo 2 rád bych uvítal kdyby tam mohla bít kampaň Britanie Němce Rusové za Ameriku je to už moc ohrané tohle je jenom můj názor určitě se to hodně lidem nebude líbit
    • názor špatný...
      • Já jsem rád za hry z první/druhý světový.Pouze za ty němci bych hrát nechtěl.
    • Názor dobrý,jen ta tvá čeština se mi moc nelíbí.
  • Ty vole, zas západní (americká) fronta.... Furt dokola, kolik her je z vylodění normandii? Kolik her začína až v roce 44?... Tohle už je ohrané, proč prostě když už dělaj hru s podnázvem WORLD WAR 2 nezačnou v roce 39 za němce? Ajoo, to by bylo moc rasistické. Dobře tak aspoň rok 41 za Sověty? Furt dokola, téměř každá WW2 je za američany, už je to opravdu nuda. Přitom vybojovali velký ho*no... Ikonicke lokace? Mno od roku 44 do 45 jich zas tak moc není ale ok no...
    • Musíš ale chápat,že vývojaří jsou američani a tam je taky nejsilnější herní trh.Jinak za němce fakt hrát nechci.Vraždit čechy atd.?To fakt ne.Nevadilo by mi hrát třeba za italy.
      • já bych si nějakýho čecha klidně rád zastřelil... stačí se podívat na komentářů pod Novinkama a bral bych to po desítkách :D
        • Problém je v tom, že už je to tady na úrovni těch novinek. Moc diskuzí nepročítám, ale v porovnání s ostatními, sem chodí strašně hloupí lidé. Čest výjimkám.
      • Vraždit lybijce atd.?Ti jako nevadí?
        • Všude jsou dobří a špatní lidé.Většina italů byli proti fašistickému režimu.Němci však byli zfanatizovaní a většina lidí nacismus podporovala.Plus italové nezabíjeli čechy po statisísích.
    • Ja za stranu ZSSR hrať nechcem. Boli to rovnako (ak nie ešte horší) zločinci ako nacisti. Ale dôvod je celkom jasný. Robia to pre západné publikum. V Rusku sa zarába na hrách málo aj s polovičnými cenami.
      • Tak se to má jmenvoat Call of Duty: Normandy/ American Hero/ Captain America/ 44/ ... A ne World War 2 .. World War 2 by se měla brát celkově od počátku do konce a ne že si to dá někdo do názvu a udělá 4 hodinovou kampaň za největší hrdiny planety....
    • Východní fronta, 4 mapy DLC pouze pro multiplayer.
      Pacifik, 4 mapy DLC pouze pro multiplayer
      Afrika, 4 mapy DLC pouze pro multiplayer
      Italie, 4 Mapy DLC pouze pro multiplayer
      Ale hlavně že tu máme 500x dokola ohranou kampaň za velmi hrdinné američany. Hra s podtitulem World war 2 začína necelej rok před koncem WW2....
      • Kompost
        uhm, tak sa mi zda ze vo vsetkych predoslich CoD z WWII bola aj kampan za rusov. raz ju vynechaju a uz su za debilov. who the f**k cares. je to ich volba, mozu si tam strcit trebars jednorozcie komando. nepaci sa? nekupuj...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit