Přejít na výpis diskuzí
Jiný přístup Guild Wars 2 k end game obsahu
14.9.2012 | Adam Homola
97 příspěvků
-
Ta hra má k hráčům jiný přístup než na který jste zvyklý, tak už to prosím pochopte.
-
a od ceho je autoattack *6*
-
-
Ne každý má 15 prstů nebo myš od Razeru. Když zrovna potřebuji oddych, jsem rád, že postava útočí taky trochu sama. Jde tam taky trochu o přežití. *3*
-
-
nejhorsi mozny pristup ke guild wars 2 je co nejrychleji dosahnout maximalniho levelu :D naopak ve wowku je to prakticky to nejdulezitejsi pokud prehlednu expeni prvni postavy. proto mi neprijde moc objektivni, kdyz tu nekdo pise, ze gw2 nema zadne raidy atd, .. na druhou stranu raidovani ve wowku je to nejzabavnejsi co je podle me mozne v PvE hre zazit. kazdy pristup ma neco do sebe, ale oba dva jsou natolik rozdilne, ze pri hodnoceni by se ty hry proste porovnavat nemeli
-
-
ja na wowku nejvic miloval levelovani a v na konci každyho bracketu v pvp jsem si udelal twinka, predtim jsem levelovani zastavil abych sehnal gear *1*
-
Já třeba do teď nechápu, proč tolik WoWkařů chce hned max lvl... nejvíc mě teda bavily 5man dungeony a questění/běhání krajinou, sic není nějak moc velká *4*
-
-
ty a nemáš to lepší, když se radši půjdeš proběhnout po lese někde venku? :D
Teď napršelo, rostou houby, tak si můžeš i zvýšit dovednost v bylinkářství. :D -
me to taky bavilo, ale jen kdyz jsem to hral s prvni postavou. to jsem sel lokaci po lokaci, ale pri druhe postave uz jen frcis na max level, aby jsi mohl co nejdrive do raidu a toto myslim u gw nehrozi, nebo aspon ja nechapu proc by to nekdo tak hral
-
-
Přesně tak *4* Já mám rád levelování a užívání si lokací... WoW mě o lokace připravovalo... tady ten problém nehrozí...
-
-
Zni to jako casual mmo pro kazdeho. Ale trochu se bojim ze cim dele hra bude v provozu tim vice budou hraci zavisli na item shopu. Preci jen , regulerni mmo zadarmo?..To zni podezrele.
vsechny mmo,,zadarmo,, profituji z item shopu a po case se bez nej a financnich injekci neda hrat. No uvidime jak to dopadne tady. -
-
financni injekce tady takrka ani neextistuji. Vcera jsem si koupil dalsi slot za in-game menu pro postavy za cca. 2 goldy... Vsechno jde koupit za herni penize takze malo kdo zainvestuje realne.
-
Spousta lidí, co tohle říká, si neuvědomuje, že ta hra se PRODÁVÁ. To, že nemá poplatky, je jedna věc, ale i díky tomu prodali už teď hromadu krabic, což jim pár desítek miliónů dolarů dalo... Když prodají každý rok milión kusů datadisku, vydělají zhruba stejně, jako kdyby měli stabilní základnu 3-5 mega lidí a vybírali poplatky. Vcelku slušný obchodní model...
-
-
kdyby meli stabilni zakladnu 3-5 M lidi a vybirali poplatky, tak vyberou za jeden mesic tolik, co vydelaji prodejem datadisku 1x za rok ;]
-
-
Ale co když si bohatě vystačí s tím modelem, který provozují? Item shop může vypadat jako minimální příjem, ale když si z něj půlka populace alespoň něco koupí, tak to na život hry a výhledy do budoucnosti bohatě stačí.
-
-
to se prave uvidi , s cim yvstaci a s cim ne..ja si myslim ze kazdorocni prodeje datadisku jim stacit nebudou..muj tip je..item shop. Pomalu se tam zacnou objevovat itemy ktere uz nebudou tak nepodstatne a zahackovani hraci budou kupovat , protoze se nehnou dal..
Ale mozna ne , treba se pletu:) -
-
Co porad resite, dyt to tady pisou... Jednicka tak bezi 7 let! POkud se ti libej jiny trenky tak si je koupis! Ja uz nakoupil mini pety, dye packy atd. jenom za herni silvery, beznymu hraci to zcela postaci.
-
uz som pisal raz, gw1 takto slubovali, a tak ostalo, pochybujem ze sklamu ludi s gw2...
-
-
-
-
-
gw1 je 7 rokov buy to play, drzi si cenu stale na 25eur a nemala nikdy ziadne pay2win itemy, a to sa 2mil predali po roku a pol co bola vonku, gw2 po 2 tyzdnoch...
-
-
GW1 neni regulerni mmo , pokud vim , spis multiplayer. takze financni naroky budou o dost mensi..
-
-
No když sem podíváš, na to kolik dneska stojí provoz serverů tak zjistíš, že je to zanedbatelná částka. A ostatní výdaje budou mít obě hry celkem podobné.
Někdo v diskuzi dřív dával tohle video a ty informace sou podložené i oficíálníma výročníma zprávama takže to nezní jako blbost. http://www.youtube.com/watch?v=ns-IIn-DG-c
-
-
-
-
Zase tu bude QQ za nedostatok WoW clankov :DD GW2 IS BEST !!
-
-
Ani mi to moc nechybí popravdě. Ale věř tomu, že až se bude blížit 25. září, tak se nebude psát o ničem jiném. Já se upřímně těším, až to zapnou, protože bude konečně klid. WoW hráči budou spokojeně hrát a přestanou kafrat, tudíž hráči GW2 se budou moci v klidu věnovat hře a nepoučovat je o opacích jejich smyšlených tvrzení.
-
-
hraci gw2 sem budu pisat, pretoze sa nikde neponahlaju s hranim, kedze to maju vsetko zadarmo :DD
-
-
-
lvl 24....rank10 zatím se skvěle bavím. Nejvíc oceňuji instant 80 do structured pvp muzu zkusit jakejkoliv char. Sice vypadaj ze zacatku jako nejaky vesnicani dokud nesezenete hezci equip ale i tak je to super :-)
-
-
a malem bych zapomel na to podstatne: me tenhle system vyhovuje, ale chápu že 24/7 hráč nebude treba uplne spokojenej. A v pvp se nebude moct honit na nooby v uber gearu vsichni totiz maji stejne podminky.
Dost me zajima jak prorazi v e-sportu tvurci takove ambice maji. -
-
To uplně neni pravda, ve WvW mate normalni Equip z PVE takze cim vice budete hrat PVE a chodit dungy budete mit lepsi equip a budete vice mastit dmg v WvW ale v PvP mate sice nejakej ten zakladni equip ale nezapomente ze hned vedle joinovani do pvp mas vendora co prodava staffky a ruzne dalsi lepsi veci za body co vydelavas v PVP btw PVP :) staffku uz sjem si koupil stala me asi 18k tech pointu a za jednu hru v PVP kdyz vyhrajes mas asi 200-400
-
-
Ve WvW jsou použité věci, které si lidi najdou v PVE, ale hadry z dungeonů nejsou nejlepší ve hře. Jejich existence je vesměs pouze kosmetická - každý dungeon nabízí setík s unikátním vzhledem.
Ovšem v sPvP mají všichni lvl 80, stejné skilly a stejné staty. Unikátní skilly pro jednotlivé rasy zde nejsou dostupné (aby hráče nelákalo upřednostňovat konkrétní rasu). Všechny hadry a zbraně mají stejné základní vlastnosti (samozřejmě rozdíl brnění x róba). Lidi se začnou lišit až použitím amuletů, run a já nevím čeho všeho. No a samozřejmě výběrem traitů... Za získané bodíky (glory pts) a nové ranky (něco jako level) se získávají truhly, které obsahují pár náhodných věcí.
Jinak v sPvP jsou dostupné všechny hadry a zbraně. Každý tam má svou osobní kolekci *4* Také si lze prohlížet věci, i když je ještě nemáte získané *3* Člověk se tam může vyzdobit jak chce *15*
-
-
Jo, GW2 podle mě může aspirovat na zápasy, tedy na e-sport. U ostatních MMO je prostě jasně daný, co která classa dělá a každá classa v podstatě hraje totéž a odlišnost je jen nepatrná. Zároveň není tak důležitý pohyb, reflexy atd. To naopak v GW2 je to úplný opak. Tam lze skutečně maximalizovat efektivitu boje díky umu a postřehu.
-
-
-
Ať si říká kdo chce, co chce, ale wow vždycky mělo a stále má nejlepší PVE systém mezi všemi MMORPG na trhu.
Edit: Samozřejmě mám na mysli high-end pve. -
-
Tak to si dovolím oponovat. SW:Tor a The Secret World mají podstatně lepší PvE než WoW.
-
Jo, má, např. tady v GW2 je prej drop jen na design itemů, ale zatím mi nijak extra fakt nepřišel -.- (ne, nemyslím že item musí mít miliony efektů, ale i tak). No a pak, když se neůmže člověk těšit na nové předměty s lepšími staty, nemá to např. pro mě tak silnej efekt z hraní. Ikdyž WoWko bohužel omezují naopak absolutní staty. Ale objevování mapy je zatím největší tahák, a samo nové systémy *4*
Uvidím no až se do toho pustím. -
-
O čem to tady zatraceně mluvíte? To už je asi třetí diskuse, kde se tohle hromadně řeší jako hrozně důležitá a složitá věc: jestli věci "jen pro vzhled" stačí, nebo ne. Kurník, na těch itemech jsou ÚPLNĚ NORMÁLNÍ STATY, teda aspoň na těch mých... Vypadne meč, má větší dmg, místo bonusového útoku bonus ke kritu: beru. *8*
-
-
Tak mám asi špatné info/názor na to. Uvidím až zahraji, ale myslím že jsem toho četl dost, abych se dostal k tomu, co jsem napsal. *4* Není to hrozně důležité, jen mě to trochu bere chuť questit (ne, ne z 10/11, ale tak z 1/5, ostatní věci mě k tomu pořád tahají), stejně jako ve wow absolutní staty *3*
Ale radši to neřeš, byl to jen takovej názor ode mně na tohle téma. Nic kritizujícího. -
Zkus zjistit jak moc se to projeví na realitě jak mlátíš moby.
-
-
Právě tohle mi na hře zatím nejvíc vadí, pokud se nepletu tak je to úplně stejně v pvp, kde se taky nedají koupit itemy s lepšíma stata, pouze s ''hezčím'' vzhledem a to třeba pro mě není žádná motivace.
Celkově jsem asi jeden z mála lidí, co od této hry čekal trošku víc. Ten přístup všechno pro všechny asi není pro mě, mám radší když se k pořádným věcem musím dopracovat a o to lepší z toho mít pocit. -
-
A-A-Ale ty se jen neumíš přenést přes carrot on a stick přístup!
GW2 je super samo o sobě, to ti nestačí jako motivace?
-
-
Asi je to tím, že jsem hrál dost GW1 místo WoW, že se nehoním za lepšíma statistikama, ale našel jsem si jeden druh armoru a ten si upravuji. Obsah PVE a vůbec neřeším, stejně tak jako v prvím díle. Je toho plno, času málo, nikdo nikam nespěchá a kdo chce vidět bossáky, tak se mu poštěstí ještě před 80. Takže hlavní cíl beru najít si svou hlavní činnost ve hře, protože cesta opravdu není nalajnovaná.
-
-
Nikdo neříká, že ho má horší. Jen prostě není pro všechny. Někdo hraje často, někdo jen sporadicky. Když nemáš takový čas na hry, tak si pořídíš WoW?...asi těžko.
-
-
Nechapu. Uz je to hezkych par let co jsem WoW hral,ale WoW(stejne jako 98% MMORPG na trhu) se uz tehdy dalo v pohode hrat solo a klidne treba hodinku denne. A zcela urcite to jde i dnes.
-
-
Ano, ale pak najednou šmitec. Jde o to, že solo dojedeš na max. level a dál už to nejde. Pak už musíš mít partu, lidi kolem sebe a více času na hraní, protože na tebe nikdo nepočká. Hodinka ti na trénování a různé ztmelení nestačí, přijdeš po dlouhé době zase do hry a nikdo už tě nechce k sobě brát. Všude jen samé podmínky a statistiky. Takže pak musíš toho času vynaložit více, ale co když nechceš? Jediné východisko je přestat to hrát.
GW1 jsem mohl jet sám i s partou lidí, po dobu těch x let existence. S GW2 to hodlám aplikovat taktéž. WoW nechám mladší generaci, která na to má prostě čas. -
-
Co takhle hrat s lidma,kteri se tak nechovaji? To je jedna moznost. Dalsi moznost je altovani. A dalsi treba skoncit s hrou(jsem si jisty ze moznosti je vice). Hra ma bavit,a ne ze chodis do druheho zamestnani.
Pokud nekdo ve vztahu ke hram pouzije slovo ''muset'' misto ''bavit se/hrat...'' pak je neco spatne s tim clovekem,ne se hrou. Tak to aspon vidim ja.
-
-
-
-
-
Já jsem asi level 40 a baví mě to na ty dvě hodiny denně zapnout. Žádný stres, že musím rychle nahnat max lvl, abych si užil PvP nebo WvW, díky lvl scalingu jsou všechny oblasti zajímavé, navíc kompletace světa je zábavná, když cestou narazíte na tolik eventů. Fakt pohodová hra...otázka zněla sice jinak, ale tak co.
-
-
Přesně takto bych si rád hrál MMORPG bohužel co jsem měl možnost tak to moc nešlo.Protože se každý někam hnal a na pomalé hrají nebylo dost lidi :( Pak ty lokace byli dost prázdné.
-
-
Vzhledem k tomu, že drop z bosů je buglý a vypadne asi jen 5 lidem, nemá cenu na ně chodit.
-
-
Mno, prej je loot naprosto shitoidní a nepadá vůbec nic zajímavého.
-
-
To nikde v GW2.
-
-
Právě naopak. Padá přesně to, co se hodí narozdíl od jiných MMO. Já mám kompletně svou výbavu čistě z dropů a bohatě mi to stačí.
-
-
Proč mám mínusy? Vždyť je to pravda! Bavíme se tu o běžných dropech z mobů a ty jsou využitelné v pohodě všechny. Pokud seberu něco "na nic", tak to rozbiju a hned mám surovinu na crafting. Když to srovnám s LOTRO, kde padá z mobů jen naprostý bordel, pak je GW2 v tomhle úplně úžasná. A jak bylo tisíckrát řečeno, tohle není hra o honbě za gearem. Jde tu o čistou akci. V podstatě je to taková střílečka určitým způsobem převedena do MMORPG. Ani questy tu nemají nějaký zásadní příběh, který bych studoval x minut.
Pořád říkám, GW2 se nesmí dávat vedle MMO typu WoW, LOTRO, Age of Conan apod. Patří do úplně jiné kategorie (tím nemyslím, lepší x horší, prostě je jiná). -
Tak mě teda většinou padaj věci pro jiné classy a nebo nepotřebné věci, ale když už mi padne něco pro mou classu tak to je celkem solidní. pokud jde o ty buglé dropy z bossů tak tam je problém v hráčích. Na drop je potřeba alespoň bronzová medaile z eventu, a občas i vyšší. Pro nezasvěcené to znamená, že hráč kterej přiběhne na konci eventu, nebo se jen poflakuje kolem a bossovi dá jen minimální dmg nedostane nic.
-
-
ale na druhou stranu se každý equip hodí - není na nic. Když člověk craftí, může si ten equip rozbít a použít suroviny z něj. To je podle mě v pohodě.
-
-
-
-
-
-
je to fajn, akorát moje zkušenost zatím je že na tyhle bossy platí nulová taktika, prípadne se obcas vyhnout nejakemu aoe
-
-
nabehnout jit AFK a vylootovat truhlu to je taktika :D
-
-
:D aby si mal truhlu musis dat priemer dmgu...
-
-
a od ceho je autoattack
-
-
Vůbec nevíš, o čem tu píšeš. Když budeš u téměř jakéhokoli bosse afk, zcela zaručeně chcípneš...
Proč tu lidi píšou totální nesmysly? Vždyť tu někteří tuhle hru ani nehráli a hned musí dezinformovat. -
Když budeš stát AFK a budeš autoattackovat, tak budeš mrtvej do 7 sekund.
Trošku mě zklamalo to, že nové brnění těžce získané je jen pro design - respektive půjdu několikrát jeden a ten samej dung,abych získal celej set, který má plamenné efekty. To se mi moc nezamlouvá, měli by být alespoň v něčem opravdu výjimečný, když už to nemá být statově ,tak vizuálně. Nemyslím teď lepší vzhled, ale například možnost kdykoliv chci si nastavit daný design bez ohledu na to,jestli ten item stále vlastním...nebo třeba možnost dát do těchto získaných itemů více upgradů - cokoliv. Když hráč prostě netouží vypadat jen lépe, už přichází o PvE a skoro i o PvP, což je podle mě velmi smutné. Zbývá mu jen WvW, kde mu jsou odznaky padlé z nepřátel (na koupi hezčího setu), uplně na houby.
Na druhou stranu velmi jsem si užil 80 lvlů jako nikdy a nikde předtím v jakékoliv jiném MMORPG.
-
-
-
-
Spíše ta taktika ještě není obecně známá. Já už párkrát zažil smrt kompletně všech v okolí bose. Co jsem si tak všiml, na každého moba něco platí a to i na elitní moby. Jen to chce zkoušet. GW2 rozhodně není tak jednoduchá, jak tu někteří psali. Chcípnout není problém. Jistě, pokud je event nacpanej lidma, tak se chcípe méně...
Každopádně platí: Všichni musí umět aspoň trochu hrát svou classu. V GW2 je efektivní hraní snad ještě důležitější než v jiných MMO, co znám. -
bohuzel musím souhlasit. Ale i tak je to fun
-