Kampaně Heroes of Might & Magic III nejsou ani tak strategie, jako spíš festival hádání a loadování
-
Nechapu ja sem ty kampane daval pred 25 lety, ted sem na ne nemel nervy, spis zkousim nove na lehci z modifikaci, vlastne jaky mate radi mody na HOMANy?
-
-
podle mně jen Horn of the Abyss. Další nemají moc cenu , páč je hra pak nevyvážená. třeba WOG mohl kompletně změnit herní mechaniku, že už to ani nebyl HOMAM..
-
-
Jasne je to jiny, vize tvurcu sou vice nez patrne, ale tak si zas rikam proc ne...proc nezkusit jinej pohled na oblibenou hru....
-
-
jako jasně, máš pravdu. ale já se vždy vrátil ke klasice. WOGy jsem hrál dost singl, ale multiplayer byl katastrofa..
v singlu klidně HOTA, ale Hot Seat nehrajeme ani s Confluxem, natož HOTU. přijde mi, že každý další hrad spíš ničí hru. Ono je zřejmé, že vůrci hry stavěli kampaně tak, aby byly hratelné (především RoE a AB),
takže třeba Inferno vs Castle je jasný výsledek..A jako jistou kompenzaci některých mechanik v multiplayerových
hrách vznikla jistá "(ne)psaná" pravidla, jako "ne Dimension Door", ..Co mi třeba přišlo zase v HOTĚ fajn, je náhrada nějakých naprosto zbytečných secondary skills nebo jejich modifikace. Např. k čemu je skill Mysticism?
-
-
-
-
My sme se dvouma kamosema hrali vzdycky hot-seat druhy den po kalbe, bylo nam vsem zle, ale slezli jsme se u nekoho doma po obede a hrali az do vecera nebo do ty doby, dokud nam nebylo lip... nikdy jsme zadnou mapu nedohrali, vzdycky jsme zacinali znovu, protoze jsme si nepamatovali kde jsme skoncili a co jsme vlastne delali...
Vybavuji se ze mid a end game byla spis honicka na kocku a mys... jeden druhymu rozsekal armadu, pak chtel obsadit hrad, ale ten druhy uz mel nove jednotky + kombinace prochazeni podzemim to taky zamotavala do nekonecne smycky.
Ale i tak na HOMAM III mam jen hezky vzpominky, ikdyz jsem byl vzdycky noob co nevi jak se to hraje ;-)
-
Neberu to jako negativně psaný článek, přesto ale tak může působit a vzhledem k tomu, že HOMAM3 je skvělá a unikátní strategie, tak se prostě musím ozvat. Ano, některé kampaně jsou obtížnější, ale určitě to NENÍ maraton loadování. Je tu ještě varianta D) naučit se tu hru hrát natolik dobře, že tu kampaň zvládnete. To, čím se liší Heroes od ostatních strategií je právě to, nakolik schopnosti hráče dokáží vyvážit početní převahu a jak lze využít prostředí a zdroje jak v bitvě, tak mimo ni.
Píšete, že předem nevíte, kam máte jít - Ano, i prvek neznámého je potřeba zahrnout do plánování, ale to nemusí znamenat naslepo se někam řítit. Píšete, že některé hrady se nedají bránit, což nevíte, dokud není pozdě - Chyba lávky, dají se ubránit všechny, je jen na vás, jestli to dokážete :)