Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 13_11
    Super remake má Wizball, a to nejen hudebně.

původní C64, verze z roku 2007, odkaz na hru
  • Stale si chrochtam u Restoration Project neni to sice klasicka forma remaku ale je to vytribena vyborna hratelnost a pritom jak je to jednuduche vlozit veci ktere se nestihly do puvodni hry :)
  • Ten remake není UFO: Enemy Unknown, ale XCOM: Enemy Unknown.
    • Ten remake je hlavne totalni ostuda, stejně jako třeba jagged alliance back in action
      • kapalka
        Ostuda? Mě naopak to přijde jako kvalitní nástupce úžasné staré hry, který sice musel projít jistou očesávací metodou, jelikož se herní branže posunula, tam kam se posunula, ale pořád je to bezvadná hra. Letos jsem nehrál lepší (Dishonored mám teprve v plánu).
        • Možná to je tím, že nemáš s čím porovnávat. Letošní XCOM nebyl nic moc a taky jsem ho hrát vydržel dva až tři dny. Pak už jenom repetetivnost, mechanizmy taktického boje založené na ruletě. Ale to už jsem psal přímo do komentů v XCOMu.
      • To je sice možný, ale i tak to byla jedna z tich těžších her co sem za poslední dobu hrál. Například Mass Effect 3 na nejtěžší obtížnost sem si dával v pohodě a to by člověk s mým skillem neměl *1*
  • fotka z opetttd je hodne stara takhle uz nevypada ..novinka ma 32 bit grafiku a je uplne jina clanek je sit horkou jehlou z neznalosti her
    • zde video https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2PTgkZmfWPo ta grafika je i ve verzi win http://translate.google.cz/translate?sl=auto&tl=cs&js=n&prev=_t&hl=cs&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.openttd.org%2Fen%2F&act=url
  • Proč proboha hrát starý škaredý šity, když dnes vycházejí tuny libovejch pařbiček
    • Přes 20 naštvaných odpovědí? Successful troll is successful. *1*
    • Možná to bude tím že ty moderní hry jsou jen slabí odvar těch starých
      • Nesmysl
        • Zkus to vyvratit deseti schopnymi argumenty a pak prehodnotim tve tvrzeni driv ne
          • Tak deset ti nedám ale třebas vizuální a hudební zážitek, menší náročnost. Zase si nemyslim, že si musíš hrát za každou cenu na hipstera a mít rád jenom old school
            • walltar
              No tak hudební asi určitě, ten vizuální je hodně subjektivní .. viz třeba Diablo 3, které imho vypadá mnohem hůř než diablo 2 když se hraje ve vysokém rozlyšení. Menší náročnost beru i když hodně lidí, kteří jsou dobří hráči nemají díky ní co hrát. Já třeba nejsem a nikdy nebudu ten novodobý hráč co hraje hodinku na pohovce ... já když sednu ke hře tak se do ní zažeru klidně na 6-8hodin a potřebuju k tomu pořádný monitor, myš, klávesnici a svoje pohodlné křeslo. Když nebudu mít na tohle čas tak přestávám s hraním. A bohužel dnešní hry už mě takové hraní dost často neumožnují protože sou dělané pro příležitostné gaučaře.
    • až budeš starej dědek, tvoji fagani se ti zase budou smát, že se vracíš k takovým vykopávkám jako Portal, Skyrim nebo Zaklínač... mysli
      • Proč by se k nim měl vracet? Jakože za 10 let nebude nic lepšího? Já se taky nevracim k age of empires a co já vim ještě.
        • Este by som to hadam prirovnal ku kniham. Napriek tomu ze rocne precitam minimalne desiatky knih, tak vzdy aspon raz rocne si precitam napr. trilogiu Pana Prstenov + Silmarilion + Hobit, alebo stoparovho sprievodcu. Proste si chcem zopakovat ten pocit z uzasneho diela, pretoze vacsina novych knih mi ten pocit neda. Tak isto je to aj s hrami.
        • Pretoze kazdy sa rad vrati k niecomu, co v nom zanechalo nezanedbatelnu stopu. Portal, Zaklinac a napriklad prvy Dragon Age ci Far Cry 2 su hry ku ktorym sa vraciam uz teraz a vracat sa k nim budem aj o 20 rokov ak mi to hardware umozni. Multyplayerove hry hravam sice najviac, ale tam mi v pamati ostanu spomienky na ludi s ktorymi to hram a nie na hru samotnu. A single nejakeho CoD mi vyfuci z hlavy 5 minut po odohrati.
        • třeba proto, že za deset let už člověka nebude hraní her tak bavit... mě z dnešní produkce zaujme jen máloco, ale staré hry, které jsem hrával dřív si vždy jednou za pár let všechny postupně vždy střihnu
          • Robotron3
            A hraješ ty hry jakože fakt od začátku do konce? Mě taky občas chytne nostalgie a hodim si do dosboxu nějakou starou pařbu, ale většinou mi to vydrží tak na půl hoďky pro připomenutí si. A teď už sem tak línej, že už si jen pustim video z hraní na youtube :)
            • Ladislav_Loukota
              Což mi připomíná, že v brzké době se kriticky mrkneme i na ty Let's Play videa na Tubě :-)
            • hraju je jen tehdy, když mám chuť si je zopakovat a né proto, že zrovna nemám co hrát a potřebuju nějak zabít čas, to potom nebudu instalovat staré Fallouty ale radši spustím na půl hodiny nějakou kokotinu ve flash playeru na internetu
            • walltar
              Jo mám to podobně ... zapnu hru a ta hra se mě vybaví a vybaví se mě ty stovky hodim co sem s ní trávíl, a vzpomenu si na prakticky všechno o té hře ... takže půlk potěšení z hraní je pryč. Ale semtam si něco zahraju i od začátku do konce.
    • přesně
      • Mozna proto ze toho nabizeji vice nebo alespon stejne jako ty dnesni hry kterym jde o to jen dobre prodat... bohuzel (cest vyjimkam) musite kazit kazdou diskuzi? Budte vy dva radi ze jste se narodili nedavno protoze nevim co byste tehdy hrali...
        • Sakra, kde jsi přišel na to že kazím diskuzi a nemyslím to vážně? Já bych si třeba ani to vykopávkový ufo nezahrál a to i takový CoD mi nabídne víc zábavy.
          • walltar
            Kazíš diskuzi protože se vyjadřuješ jak kdybys neměl mozek ... A to ještě urážím všechny lidi tady bez mozku.

Aha sorry až teď sem si přečetl kdo to psal ... já sem myslel, že GGG.

Ale jinak nechci nic říkat, ale crusader kings se taky nějak nehonosí grafikou ... Co teda čekáš u nové hry co ta staará nemá?
            • walltar
              Problém, je že většina těch co se "snaží jít proti proudu" jak říkáš nepřináší žádné argumenty se kterýma by někam šli. Max jak tady třeba GGG, cody a jim podobní trollí.
            • Tak to že se ve zdejších diskuzích nesmí jít proti proudu jsem si zvyknul, takže mě to asi nemělo překvapit.
          • Ne nezahral spis nedohral .... asi se citis jako kral kdyz hrajes hry podobneho razeni preji ti aby ti Buddha nadelil do pristiho zivota do foroty lepsi vkus
            • A kde jsi přišel na to, že tvůj vkus je ten správný, pro mě je dobrá hra ta která mě dokáže zabavit což hry podobného ražení dokážou. Takže normálně takové hry hraji a na dlouhé zimní večery tu mám crusader kings 2. Fakt nemám náladu koukat na hru z roku raz dva tři.
  • "To však distributorům nebrání je trochu přestříkané vydat znovu a kasírovat třeba i 20 dolarů za kus – a to ačkoliv stejný programátorský výkon zvládne i obyčejná emulace"

V odstavci předcházejícím tomuto se mluví o hi-res texturách - o jaké obyčejné emulaci a jakého programátorského výkonu je tedy řeč? Textury dělají programátoři? A texturáři kódujou? No, některý hry tak vypadají ;)

"Tyto náročnější úpravy je však evidentně složitější vyplodit, než prostě lehce redefinovat ovládání a povolit detailnější textury jako v případě většiny HD remaků."

"Povolit" detailnější textury? Jak povolit, kde povolit? Autor buďto neví co píše :) nebo nemá ani páru o tom, o čem se snaží psát. Hi-res textury se nikde nepovolují, pokud je nějaká stará hra s low-res texturami a je potřeba hru přeleštit za pomocí především hi-res textur, texturáře čeká hromada bezesných nocí - textury je obvykle potřeba kompletně znovu předělat a to od základů a ne jen nějakej pitomej up-scale (či jak to autor článku vlastně zamýšlel :)).
    • :) No stačí se podívat na výskedky co podává třeba takový PCSX2 se správě nakonfigurovanými pluginy ... a srovnat s HD remaky .
      WOW ....tady nejde o upscaling textur. Sice už mnohé pozdější hry na PS2 podporovaly vyšší rozlišení ale v tomto případě práci všech těch "upscalingových " retro tvůrců sráží do kolen šikovně napsaný kód , protože shuk mnohdy těžko identifikovatelných pixelů se změnil ano na jemnou kostru potaženou nově vyfiltrovanou texturou ....
    • Přečti si odkazovaný článek, z něj autor zřejmě vychází:
      http://www.cheshirecatstudios.com/articles/padded-room-video-game-hd-remakes/
  • Malleth
    ICO a Shadow of Colossus v 3D a hlavně Okami rozhodně patří dneska k tomu nejzajímavějšímu. Obzvlášť Okami ten facelift prospěl.
    Na druhou stranu osobně bych byl rád kdyby se tvůrci remaků nebáli a do fungování těch her trochu zasáhli a opravili tak některý chyby.
  • Boze at udelaji remake BG2 nebo UW2. Jen v lepsi grafice, nic jineho nemenit.
    • Enhanced Edition much? http://www.baldursgate.com/
  • Jojo nektere hry jsou neprekonatelne, Duna, C&C,MoHAA, Morrowind ... jak ja mel rad Diablo I a II a o to vice mi srdicko zaplesalo, kdyz byl ohlasen vyvoj 3 dilu, vysledek jiz vsak nebudu komentovat, jelikoz se mi z toho zveda zaludek.

Holt kvalitni hra nemuze jen stavet na zasle slave predesleho dilu, ale musi se hodne snazit, aby se puvodni hre vubec vyrovnala, ale tohle spousta vyvoj. studii nechce vubec slyset, hlavne poradny hype a penizky se posypou ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit