Kingdom Come: Deliverance 2 je otevřenější, krásnější, rozmanitější. Takhle má vypadat pokračování
-
Ja z tej vasej galerie raz dostanem rakovinu.
-
Takze pockat tak 3-5 let, az vyjdou vsechny DLC a mainstream bude masina, ktera zlvadne KDC2 ve 4k na plne detaily podobne jako to bylo u jednicky? Nebo uz v zakladu dostaneme ve dvojce to, co byla jednicka po 3 letech oprav, uprav a pridavku?
-
-
Pokud budes mit RTX 4090 kartu tak to hrat bude ve 4K :)
-
Vávra řekl, že hra vyjde kompletní (všechny DLC) dřív, než stihneš dohrát základní hru na 100%. Takže to vidím na rok 2025.
-
dle všeho je to dost dobře odladěné. Na PS5 Pro to běží ve 1440p cca 60- 70FPS s VRR na medium a high, PC verze jede 70-80FPS nativně ve 4K na max na 3090TI.
-
Co takle otevřít prohlížeš a použít Google? Jsou desítky videí, co tohle rozebírají...
-
-
me zajima nazor cloveka, ktery ma moji duveru.
-
-
-
Kdo to nechce hrát, tak jak vývojáři zamýšleli, tak hned po vydání bude ke stažení spousta modů, který vám z toho udělají Far Cry s mečem, tak nevim co je za problém 🙂
-
Chodím tady už mnoho let, ale až teď mě napadlo se zeptat. Šlo by změnit černé pozadí a bílý text?? Když čtu nějaký text delší dobu, tak když se podívám jinam, tak vidím před očima text-něco jako když se podíváte do ostrého světla, tak to světlo chvílí vidíte před očima.
-
-
Do internetových prohlížečů (Chrome, Firefox, atd.) můžeš nainstalovat doplněk, který to udělá za tebe.
A můžeš změnit nejen barvu pozadí a textu, ale klidně i font textu.
-
Souhlasím, také by mi možnost přepnutí na bílé pozadí pomohla.
Bílý text na černém pozadí nee ;-). -
-
Stačí si nainstalovat doplněk do tvého internetového prohlížeče (Chrome, Firefox, atd.) a ten ti to změní.
-
-
-
Bože to je fňukání kvůli sejvování. Vzal jsem vám kýbl na slzy, ale jeden očividně stačit nebude! :D
-
-
A hele, tady někdo fňuká o tom, že jiní lidé fňukají.
Tak to dáme dohromady a budou z toho řeka plná slz. 😉
-
-
To není fňukání, ale prachsprostý výsměch. :*
-
-
Jen si to klidně nalhávej, jestli se ti pak v noci lépe spí. Ale ono to působí úplně stejně. 😛
-
-
Je mi jedno, jak to působí.🙂
-
-
-
-
-
Teď se konkrétně čeká na co? proč tu hru už nevydají?
-
-
Načasování marketingu, výroba a rozvoz fyzických kopií, čekání na recenze... To není indie záležitost vyvinutá s minimálními náklady. Je v tom opravdu hodně peněz.
-
leští
-
protože do poslední chvíle je co opravovat a vylepšovat
-
-
Jen dle fotek to vypada jako starsi grafika :)
-
Taky bych radši kdyby tam byl quick save kvůli mé práci, ale i rodině abych mohl hru rychle přerušit a vrátit se k ní v klidu později... Počkám si jestli bude mód.
-
-
Na tohle je hra ready, stejně jako jednička po čase byla. Stačí hru vypnout a hra se ihned uloží nehledě na sejvovici.
-
Ale vždyť save při vypnutí hry funguje kdykoliv přece a je to přesně kvůli té situaci - musím skončit teď hned.
-
tak si stahni mod a mas po problemu. Misto breceni staci par sekund snahy a problem je vyresen.
-
-
Omg dyt to píšu...
-
-
-
Mě by vyhovovala možnost přepnout do pohledu z třetí osoby, jako třeba u Skyrimu, který jsem tak odehrál, FPS mi fakt strašně nesedí (tedy pokud to není VR, ale to tady asi bohužel nehrozí), asi to pak zkusím jen pro tu hezkou grafiku, miluju středověk a ještě v čechách.. ale s těmi souboji to bude utrpení..
-
Wow tady je brekotu jak v jeslích to snad není možný:-). Takovejch zhejčkanejch hráčů! Tak tam není quicksave no. Za mě mám taky radši quicksavy, ale bulet tu fakt nebudu :-). Hlavně bez nich pak člověk víc resi, jestli někam jít nebo ne. Víc se rozmejsli, co udělá a dává si většího majzla. Za mě to dává smysl. Protože když vidím, jak hraju hry s quicksavem....na každým rohu ukládám:-). A když ho nemají, mnohem víc mě to vtáhne. A taky někdy štve, o tom žádná. Ale že bych tu řval jak malý dítě to fakt ne. Díky za každou dobrou hru. Ať už má quicksave nebo ne :-).
-
-
"Já chci hrát nějakým způsobem a vy všichni budete muset stejně jako já !!! Jestli chcete hrát jiným stylem než je ten můj oblibený styl, tak vás považuji jenom za uřvané děti."
Není to trochu ironie? Ten tvůj komentář zní jako kdyby ho napsalo nějaké uřvané malé dítě.
Skutečně dospělý a mentálně vyzralý jedinec by řekl: "ať si každý na pískovišti hraje tak, jak ho to nejvíc baví. Není potřeba všem vnucovat jeden 'nejsprávnější' styl hraní."
-
-
akorat je to leza demagogie ta vase verze.
To jakym zpusobem se ma hrat nastavil vyrobce, nikoli jeden hrac. A pokud vim, nikdo hracum nedrzi pistoli u hlavy a nenuti si je KDC2 koupit. V neposledni rade na ukladani kdykoli exisovalo hned nekolik modu, ktere vznikly casto par hodin po oficialnim vydani hry, takze misto breceni a kritizovani staci pouzit jinou cast mozku, idealne tu, ktera nas od zvirat odlisuje a je za par vterin po problemu a muzete si ukladat klidne 10x do kazdou minutu.
-
-
Proč tady brečíš, že někdo chce nějakou funkci ve hře? Lidi mají právo zmínit svůj názor. Od toho jsou diskuze.
A ty tady brečíš, že podle tebe nemají žádné právo toužit po nějaké změně. Proč ty sám nepoužiješ nějakou rozumnější část mozku?
-
-
jasný...na druhou stranu, nevím který vývojář to byl, ale prohlásil něco jako "pokud dáte hráčům šanci, vyoptimalizují veškerou zábavu ze hry".
Tzn. že většina hráčů zvolí taktiku, která vede optimálně k vítězství, i když je to naprostá nuda a ta hra tak nebyla zamýšlena, aby se tímto způsobem hrála (např. nekonečný grind).
Vývojáři (aspoň ti dobří) se s tím snaží počítat, a navrhujou hry tak, aby tu šanci hráči nedali. Tudíž spousta vývojářů nutí hrát hráče určitým způsobem a vlastně chrání hráče před sebou samými.
-
-
Lidé jsou různí. Když někoho neskutečně baví třeba tebou zmíněný "nekonečný grind", tak proč by jsme mu to měli zakazovat??? Ať to tak klidně hraje. Důležité je, že se u toho baví.
A koho to vlastně zajímá, že kvůli tomu grindu bude pak mít lehké souboje?? Ten člověk se baví (třeba má rád ten pocit, když je OP) a vývojářům může být putna, že "tu hru zamýšleli jinak".
Nejlepší hry jsou ty hry, které dají hráči nějakou volbu.
-
-
grind jsem udal jako příklad, ale pointa je taková - ty hráče to nebaví, ale ovládá je ta část, která chce víc vyhrát než se bavit...to je obsahem toho výroku...
zrovna ten grind někoho bavit může, ale je to obecný výrok - že hráči radši zneužití mechaniky aby vyhráli, než aby hráli hru tak, aby byla zábavná - a očividně s tímto chováním mají vývojáři zkušenosti - pravděpodoně už se projeví při beta testu těch her....
-
-
"...než aby hráli hru tak, aby byla zábavná"
To je strašně arogantní názor. Myslet si, že můžeš určit, co lidi budou považovat za zábavné.
Lidi jsou různí. Sto lidí, sto chutí. Co může bavit tebe, nemusí bavit někoho jiného.
"očividně s tímto chováním mají vývojáři zkušenosti - pravděpodoně už se projeví při beta testu těch her"
To je nesmysl. Vývojáři (a management) jsou taky jen lidi. A můžou dělat chyby. Vem si příklad EA a jejich her. Např. Anthem. EA je velká firma a podle tvého měřítka by měla mít velké zkušenosti s tím, co hráči považují za "zábavné". A přesto vydali takovou blbost jako je Anthem. A hra očividně prošla beta testingem.
-
-
Reakce na příspěvek:
to není arogantní výrok, to je vysledované chování, a oni se k tomu snad přiznají i ti hráči, že to hrají způsobem, který je méně zábavný, aby vyhráli...a jsou to i prostě poznatky z psychologie.
Otázka pak je, jestli mají být hráči chráněni sami před sebou, a minimálně někteří vývojáři si myslí, že ano.
Mám to z videa o vývoji her - z kanálu Game makers toolkit. Ale konkrétní video už si nepamatuju
-
-
Reakce na příspěvek:
"hrají způsobem, který je méně zábavný...otázkou je, jestli mají být hráči chráněni sami před sebou"
Tohle je vrchol arogance. Snažit se určit, jak přesně velkou porci zábavy daný hráč musí zažít.
A věřím tomu, že si to někteří vývojáři fakt myslí. Dokonce i o tom určitě natočili videa. Však videoherní svět je plný arogantních lidí, kteří si myslí, že tomu rozumí nejlépe. Tímto zdravím Todda "It Just Works" Howarda.
PS: Hráči mají dostat dostatek svobody a voleb, aby se sami mohli
sami bavit. Proto je tak oblíbený Minecraft. Tam má člověk velkou míru svobody a může si dělat, co ho baví. Tam žádný vývojář fakt neurčuje "tohle dělat nesmíte, protože dle našeho průzkumu pak vaše porce zábavy bude menší". 😠 -
-
Reakce na příspěvek:
ne, arogance to není. Vývojáři prostě chtějí, ať se hráči baví, a každý prvek v hratelnosti má nějaký smysl a vývojáři se snaží hráče navést tak, aby měl zamýšlený zážitek. minecraft je příklad úplně mimo, to je pískoviště založeno na svobodě.
Je arogance učit lidi hrát na kytaru určitým způsobem, místo aby kytarou mlátili třeba o zem nebo do ní třískali paličkou?
-
-
Reakce na příspěvek:
Když je řeč o kytarách...
Kapela Greenday byla známa tím, že úplně běžně po svých koncertech rozmlátila kytary o zem. A strašně se u toho bavili. Asi jim někdo zapomněl říct, že to dělat nemůžou, protože se tím zmenší jejich přidělená porce zábavy. 😉
A nebo najde se spousta známých hudebníků, co hrála na kytaru neobvyklým způsobem. Třeba na tom hrajou za pomocí "smyčce" (to, čím se hraje na housle). Nebo nohama. Fantazii se meze nekladou, když je to baví. 😉
-
-
Reakce na příspěvek:
Jen faktická poznámka, Green Day kytary po každém koncertě rozhodně nerozbíjeli, spíš rozházel bubny (a kolem roku 1998-2001 je zapaloval). To spíš byla NIRVANA, tam byla spotřeba i několik kytar za koncert.
-
-
Reakce na příspěvek:
Tak jasně že to nedělali po každém koncertě. Však jsem nic takového nenapsal. Ale stávalo se to.
A ano, Nirvana to dělala mnohem častěji.
-
-
-
Reakce na příspěvek:
ano, hudebníci hrají na kytaru i neobvyklým způsobem, např. Hendrix. Ale to jsou výjimky...
Tady jde o většinu hráčů - a pokud to většina hráčů hraje "špatným způsobem", tak se jedná o špatný design, a tomu se snaží vývojáři vyhnout.
Nakonec se to může odrazit i na prodejích hry, pokud bude hra nudit (i když si za to můžou hráči sami), tak si jí třeba tolik tu hru nekoupí....
Dobrý design má zkrátka hráče vést tak, aby ji hráli zamýšleným způsobem - pokud se nejedná o hru, která je záměrně nadesignovaná tak, aby si v ní hráči dělali, co se jim zlíbí
-
-
-
-
-
-
-
-
Hah, to je pravda. Zrovna včera jsem viděl super Final Fantasy II video, jak si hráči stěžovali na levelovaci systém a začali ho zneužívat, a pak je to nebavilo. Místo toho, aby hráli hru normálně, ptže se uměla sama regulovat 😀
Ale Jo, každý má právo hrát hru jak chce, respektive si ji “rozbít”. Nejvtipnějši je, že ti co tu brečí nad ukládáním, by mi řekli “git gud”, kdybych chtěl easy obtížnost do souls her.
-
-
"Včera jsem viděl video..."
Hele, jsou 2 odlišné skupiny lidí: reální hráči vs. influenceři, co dělají videa.
Ta první skupina hraje hry tak, ať je baví.
Ta druhá dá do videa (skoro) cokoliv, jen ať jim to zvedne sledovat. Takže tam klidně budou plakat, jak se jim level systém rozbil a oni jsou chudáci.
Podle influencerů nemůžeš nějak soudit "současné herní trendy". Ti jsou prostě někde trochu mimo.😎
-
-
A kdo te prosim ustanovil mluvcim vsech hracu sveta? Proc si vsechny beres do huby a mluvis, jako bys znal nazor vsech hracu sveta a byl jeden jediny? Jak vis, ze vsichni hraci co nejsou influenceri hraji hry zasadne tak, aby se bavili a nikoli jak je zminovano v jinych prispevcich, ze hraji tak, aby byli co nejdrive v "cili"?
-
-
Reakce na příspěvek:
Napsal jsem snad někde "všichni hráči" nebo "všichni influenceři" ??? Ne, nenapsal.
Takže si stěžuješ na něco, co jsem neřekl a co sis jen sám vymyslel.
-
-
Ty vado jako dobré Derpe, vím, že to z kontextu mojí věty není jasne, ale jedná se o 5h+ dlouhé video, kde hráč dohral všechny FF hry a rozebírá je v rámci retrospektivy. Komentář byl k tomu, ze si hru hráči rozbili sami.
-
-
Soulsovky mi přijdou jako trochu jiný případ. Tam je zábava založená na grindování schopností postavy i hráče. Navíc ten systém smrtí a návratu k ohníčku je vlastně méně penalizující než kdybys to u toho ohníčku sejvnul (zůstanou ti nasbírané předměty a pro zkušenosti si můžeš dojít). KC:D není soulsovka a hratelnost tam funguje trochu jinak.
Když vezmu jinou hru, která si na obtížnosti taky zakládala - Ori and the Blind Forest. Spolu s DLC tam přidali lehkou a těžkou obtížnost. Ta lehká mimo jiné přidávala checkpointy v nejtěžších pasážích. Ublížilo to té hře? Podle mého spíš naopak. Sám jsem si to podruhé zahrál na hard a dětem to nastavil na easy. Aspoň tak často neotravovaly, abych jim tam s něčím pomohl. Mimochodem, takhle hra má taky sejvy za poplatek a nikdo si na to nestěžoval.
Mně se vlastně ten mechanismus sejvovice docela líbí a uznávám, že by tak klidně mohl být i napevno. Jen mi v jedničce přišel blbě vybalancovaný. Ještě víc komplikoval začátek hry a ke konci už nebyl velký rozdíl mezi sejvovicí a klasickým sejvem (kdyby tam byl).
-
-
-
-