Kingdom Come na Steamu soutěží o titul nejlepší hry roku
-
Letos je to mezi God of War a RDR 2. I když pro mě je to SotC.
-
-
AC: Odyssey taky nebyl špatný a dost možná bude bojovat o titul "hra roku". Ale osobně asi budu hlasovat pro Detroit Become Human.
-
-
Nevadil ti na AC: O soubojovy system? Hru jsem hral neco pres 20 hodin a kvuli nemu me bavila cim dal tim min. Strelba z luku/assassinace byly v poho, ale jakmile se hra prehoupla do kombatu, tak se z toho stal podivny button mashing, v podstate clovek jen cekal na parry/dodge, a pak si "naklikal dmg". Clovek uhybal nebo odrazel utoky tak casto, ze se to stalo otravne a nebylo v tom zadne uspokojeni. Navic v podstate mi prislo, ze i kdyz je ve hre hodne typu zbrani, tak jsou tam jen takove dva hlavni typy (tezke/lehke) a system skillu je tomu prizspusobem, tzn. jsou velmi jednoduche typu zmacknu tlacitko a dostanu dmg boost/omracim nepritele, proste nic extra.
Proste mi prislo, ze je to cele tak nejak spatne a radeji se meli vydat cestou Shadow of War, kde je jen jedna zbran pro kazdy druh boje, zato ty skilly jsou o neco propracovanejsi a hlubsi.
Navic mi prijde, ze spatna rubaci cast byla umocnena spatnym nastaveni skalovani na vyssich obtiznostech, kde vsem nepratelum stoupaji jak zivoty, tak dmg, takze se clovek dostava do situace, ze ve hre v podstate nejsou vojaci, ktere by byly jednohubky (toto se nestava ani v Dark Souls) a do kapitana to chce 50 zaseku, pricemz jemu staci 3. Proste zase spatne xD a osobne bych balanc udelal spis tak, aby hlavne stoupalo poskozeni a velmi lehce zivoty.
No nic, muj ramble timto konci a do hry se nekdy vratim, zkusim nastavit obtiznost na normal a budu si uzivat souboje bez vyzvy, ktere ale nebudou otravne. Ostatni aspekty od audiovizualu az po questy totiz hodnotim velmi pozitivne.
-
-
Tak AC nikdy nemělo nějak zvlášť propracovaný soubojový systém, od toho jsou tu jiné hry. Nepamatuji si, že by někdo někdy pochválil soubojový systém v AC, maximálně tak v recenzích probírali "co se změnilo v soubojích".
A abuse parry/dodge byl věčný problém jejich soubojového systému... ale jak jsem říkal, pokud člověk chtěl opravdu propracovaný souboj, tak vždy šel hrát jinou hru.
-
-
-
-
Ono to spíše ukazuje tu bídu, co letos na Steamu vyšla. Ty nej hry letos Steam víceméně míjejí.
-
-
Co mas konkretne na mysli? Regulerni otazka! Moc jsem ty hry letos nesledoval.
-
-
trolling?
God of War, Detroit: Become Human, Red Dead Redemption 2, Spider-Man
Za celý letošní rok na PC stojí za zmínku akurát AC: Odyssey, Shadow of Tomb Raider a Monster Hunter: World, KC: Deliverance (přičemž všechny 4 hry si mohli zahrát i konzolisti).
Zbytek byl jenom podprůměrný brak typu Battlefield 5, Far Cry 5, Call of Duty Battle Royale (Black Ops 4), atd.
-
-