Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Snad tam bude českej dabing. Bez něj to nebude ono.
    • Rejsek
      ...a se sprostejma slovama, jako v Mafii :-) Ať to má grády.
  • jindra.veliky
    snadmi to tam bude sluset
  • Úplně jak mnich sázavský.
  • Mart9
    Ten začátek by si měli pustit autoři Deus Ex, aby slyšeli tu květnatou češtinu.
  • přišel jsem z kalby, pustím předmětné video a jako první se na mě vyvalí "do prd€le jsem se zechcal jako prase k*rva to jsem vožralej - Táto domu" 10/10 doufám že podobné peprné hlášky ve finální hře zůstanou jinak to ztratí na autentičnosti *1*
  • To je klaun ten Vávra :D Na twitteru se holedbal a hádal, jak to nebude kdo ví jak historicky přesný a na začátku traileru je tam dabing jak z Horní Dolní ve 21. století :D Bezva :D Šašek hipsterskej :D
    • walltar
      Ten dabing na začátku si udělali sami ve studiu pro vlastní potřeby... ale pokud by náhodou dělali CZ dabing, tak staročeštinou to fakt nebude. *7*
      • Takže ten fousatej mamlas Vávra lhal. :) Jednodudchý :)
      • Možná to je audio z nějaké porady ve Warhorse, třeba v pondělí ráno... *1*
        • "No, ona je to dost sra*ka, ale reklama se tomu udělá tak jako tak a lidi si to stejně koupěj?"
      • danny_the_hound
        Ale aká paráda by to bola, keby že hej. Niečo naspôsob Gibsonovho Umučenia alebo Apocalypta. Ja osobne by som potom rozhodne hral v "pôvodnom" ozvučení *7*
        • Magister_Peditum
          1) by tomu ani našinec skoro nerozuměl. 2) Umučení není zrovna dobrým příkladem. Jen vzali moderní podobu jazyků, které se zhruba v té době používali, takže jediný rozdíl je ten, že tam nikdo nemluví anglicky, ale to je tak vše. Latina například ve filmu má moderní italskou výslovnost. Když odmyslíme fakt, že původní latina např. vyslovovala Caesar, jako "Kajsar" nebo Cicero jako "Kikero", tak byla její výslovnost paradoxně podobná dost té naší. Italský dialekt, přestože jde de facto o zemi původu, je zmetek.
          Takže jo, bylo by to zajímavé, ale dnes by to dalo šíleně práce naučit dabéry staročeštinu a stejně by tam museli být titulky, protože by tomu nikdo nerozuměl.
          • Hustý, já si řikal, proč to ve Fallout New Vegas vyslovujou Kajsar
            • A mě kupodivu zrovna tohle v tý škole naučili. *1*
            • Je to tak, i ce, ci, cae, coe se vyslovalo s "k", ale měkčím, než ca, co (občas psáno s k: ka, ko). Nicméně rozdíl měl být pro většinu mluvčích zanedbatelný. Klasická latina byla jazykem vzdělanců, "prostý lid" mluvil vulgární latinou, vlastně směsí dialektů, ze které se posléze vyvinuly románské jazyky.

Dnešní podoba latiny je víceméně pozdně antická až středověká.
          • Tilwaen
            Zajímavé, o té latině jsem neměla ani ponětí, ve škole nás to učili jinak.
        • Zrovna Umučení klasičtí filologové moc nepochválili. *1*
        • Paulcz
          Historickou atmosféru je možné navodit i bez použití starých jazyků, já bych hlavně uvítal vypravěče, ten mě vždycky fascinuje i u českých filmů. Charismatický hlasy jsme tu měli a stále máme :)
          • Nějaký uvedení do děje nejspíš bude. A pokud vypravěč odvypráví uvedení do děje, byla by chyba dál na něj zapomenout.
  • Magister_Peditum
    Kdyby hra měla takový dabing, tak bych se vůbec nezlobil. Připomnělo mi to Mafii. *15*
    • přesně. :D
    • Nebyl ty jsi náhodou zastáncem anglickýho dabingu ?
      • Magister_Peditum
        Ne, jen jsem tvrdil, že se bez češtiny (pokud by dabing byl na úkor obsahu) klidně obejdu. Ale pokud tam bude, tak proč ne?
    • Táto domů :) ... i Vietcong měl výbornej Dabing.
      • KrPa
        Operace Flaspoint i Original War byl super, navic vsechny ceske adventury
        +1
      • x_ander
        Vietcong byl v češtině parádní...hlavně Hornterovi hlášky... ratata, ku*va, ratata.... :-D
        • Sr_Lobo
          Lepší byla "Prostřílím ti prd*l! ZM*DE!" *15*
  • kubi-wan
    Tyjo... škoda, že to nebude mít českej dabing, protože na tom začátku videa to zní parádně *4*
    • Paulcz
      Neříkal Vávra, že se bude snažit, aby tam byl? Akorát možná nevyjde zároveň se hrou.
      • Tak to hej, paráda, možno ten dabing nakoniec bude, lebo ten začiatok fakt navodil, a možno aj niečo prezradil. Som rád za tie tváre, svätcov zo súčasnosti ktorý hru ostro podporili, celkom si to zaslúžili.
        Či by na to prišli keby o tom nevedeli ?

Ale za atmosféru a detaily, no tak toto,,,, naposledy som tak silnú dobovú atmosféru zažil v druhom Gothicu a prvom Zaklínačovi, podotýkam že tiež v obdobnom interiéry kláštora, ,,,
  • moc pekne, jen me trochu zarazi, proc ten typek tak funi
    • KrPa
      psali v kometari na YT, ze do toho klastera bezel, tak proto
    • Asi proto, že je nachcanej jak prase :)
    • BoB.2
      Bude tam vedlejší quest "Nasbírej bylinky na svoje Astma"
  • Llour
    Ta grafika je vážně skvělá *4*, úžasná atmosféra
    • jamar28
      To jo. Hlavně příroda bere dech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit