Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KrPa

    prvni dil Kingdom Under Fire byla vyborna strategie a jiste i velka inspirace pro herni mechaniky war 3, skoda, ze to slo od 2. dilu do hajan

  • TheGGG

    opět platí zlaté pravidlo, že co člověk chce jsou korejský filmy a japonský hry... obráceně většinou moc ne....

    • lito

      tady ti trošku chybí přehled. Japonské filmy jsou samozřejmě výborné a mají v historii jména, o kterých si Korejci můžou nechat zdát.

      • CRYPT

        Muzes rict priklad? Osobne jsem jeste nenarazil na Japonsky snimek (ted nemyslim samurajske filmy z 80tych let), ktery by predcil jihokorejskou produkci. A to rikam jako faounesek jak Japonske tak i Jihokorejske filmografie - tedy ne ze bych se v tom nejak prilis orientoval. Mozna zalezi na filmove zanru, ale stejne....

        • Jack1947

          Japonský filmy, moc jich není docela zajímavé že Japonský filmy by se hodili alá Yakuza série prostě gangsterka sem tam a většina je z koreje Honk kongu a ČÍNY.

          Kdežto hry jsou jinde Japonské filmy asi zůstanou dost upozaděné, netuším proč tomu tak je spíše mají Anime těch mají spoustu.

        • Derp_1337

          Nejsem nějaký velký fanda japonské filmové tvorby, ale z hned z hlavy mě napadá jeden velký filmový hit, který pronikl z Japonska až na západ a ovlivnil naši kulturu na další 2 dekády a možná i víc. Film se jmenoval Battle Royale a byl to tehdejší hit a snad nemusím popisovat, jak to ovlivnilo západní kulturu (obzvláš´t tu herní).


          Jinak Japonsko mělo dost dobrých filmů. Až tak dobrých, že se je Hollywoodská továrna na remake rozhodla předělat (a jako obvykle remake zprasili a vůbec se nevyrovnali kvalitám originálu).

          Např. filmy jako: Ringu (Hollywodská verze: The Ring), A Tale of Two Sisters (The Uninvited), Ju-On: The Grudge (The Grudge), atd.

        • Sierra117

          Nehledě na to, že ty samurajské filmy které si zmínil ovlivnily dobový moderní západní film víc než cokoli z Koreii v té době :)

        • Sierra117

          Tak myslím že Kurosawa nebo Ichikawa byli podle mě ve své době známější než jihokorejští režiséři. Rozhodně Japonsko předčí Koreu už jen v Anime tvorbě, která se chtě nechtě se tématicky zahrnout musí. :) 

    • clovicekO

      Tohle je nějaké zlaté pravidlo? Japonský hry? Třeba jako Sakura Wars? Těmto se rád vyhnu obloukem.

      • TheGGG

        geniální komentář... vybrat jednu průměrnou hru z poslední doby, jako zástupce japonské herní produkce.

        Z japonska pochází jedny z nejlepších her v historii herního průmyslu a zdaleka nejlepší hry, pokud jde o asii...

        je vidět, že máš o hrách a herním průmyslu hodně mlhavé představy. No snad se jednou dovzděláš, protože v současné době japonské hry naprosto válcují trapný a upadající zápdní herní průmysl

        • clovicekO

          To Sakura Wars jsem dal jako příklad protože je tady o ní článek hned vedle tohoto. Jedna z řady her, kde jsou školačky s velkýma očima a obrovskýma prsama, jejichž smyslem života je řešení hovadin. V prvním odstavci se ti nelíbí, že generalizuju japonskou herní produkci na základě jedné hry, a v posledním generalizuješ ty, že japonské hry válcují trapný a upadající západní herní průmysl. Samozřejmě se najde spousta dobrých Japonských i "západních" her. Proč ale mluvíš o nějakém zlatém pravidle?

        • Sierra117

          Šion Sono, Takeši Kitano, Hirokazu Koreeda, Akira Kurosawa, Takaši Mikee....  Nevím kde sis nechal tohle pravidlo zase patentovat.  Proč by Japonci měli horší film než Korejci ?  Je vidět, že ty máš velice mlhavé představy o filmu obecně. :) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit