Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Japonský filmy, moc jich není docela zajímavé že Japonský filmy by se hodili alá Yakuza série prostě gangsterka sem tam a většina je z koreje Honk kongu a ČÍNY.

    Kdežto hry jsou jinde Japonské filmy asi zůstanou dost upozaděné, netuším proč tomu tak je spíše mají Anime těch mají spoustu.

  • Derp_1337

    Nejsem nějaký velký fanda japonské filmové tvorby, ale z hned z hlavy mě napadá jeden velký filmový hit, který pronikl z Japonska až na západ a ovlivnil naši kulturu na další 2 dekády a možná i víc. Film se jmenoval Battle Royale a byl to tehdejší hit a snad nemusím popisovat, jak to ovlivnilo západní kulturu (obzvláš´t tu herní).


    Jinak Japonsko mělo dost dobrých filmů. Až tak dobrých, že se je Hollywoodská továrna na remake rozhodla předělat (a jako obvykle remake zprasili a vůbec se nevyrovnali kvalitám originálu).

    Např. filmy jako: Ringu (Hollywodská verze: The Ring), A Tale of Two Sisters (The Uninvited), Ju-On: The Grudge (The Grudge), atd.

  • Sierra117

    Nehledě na to, že ty samurajské filmy které si zmínil ovlivnily dobový moderní západní film víc než cokoli z Koreii v té době :)

  • Sierra117

    Tak myslím že Kurosawa nebo Ichikawa byli podle mě ve své době známější než jihokorejští režiséři. Rozhodně Japonsko předčí Koreu už jen v Anime tvorbě, která se chtě nechtě se tématicky zahrnout musí. :) 

  • clovicekO

    Já s tebou souhlasím ve všem kromě toho cos napsal o OW. Tu hru jsem si nadšeně koupil a cca po roce zhnuseně odinstaloval i s tím jejich stupidním battlenetem, kvůli toxicitě komunity a problémům s blizzardíma serverama. Musím ale kriticky uznat, že je ta hra plná nápadů, které byly v té době unikátní a dotažené do dokonalosti. Podle pravidla easy to learn, hard to master by to byla radost hrát. Škoda, že to blizz tak zabil svým přístupem. OW měl obrovskej potenciál.

  • To už teda raději ten list 100 her, kde jsem na první pohled nenašel vyloženě špatnou hru (ne že bych všechny hrál že...) a tady v tom už na začátku Destiny (sám autor pod to napíše, že to není perfektní a dá to do listu nejlepších her...). Nic proti Destiny, chvilku mě to zabavilo, ale ta hra není nejlepší ani ve svém žánru, natož aby to byla jedna z "nejlepších" her dekády. A pak skoro polovina listu je spíš takovej přehled popularity a ne kvality. 

    Pokemon Go, Fortnite, LoL, Skyrim, Dota, Minecraft, OW. Všechno jistě velice zábavné a populární hry, ale nejlepší hry dekády? Pokemoni jen zkopírovali dávno fungující koncept a nalepili na to populární příšerky. Z Fortnite se stala jen továrna na peníze financující ES, který vlastní poloblázen. Skyrim jsem dohrál asi 5x od chvíle co to vyšlo a zabugovanější openworld je snad už jen KDC a další hry od Bethesdy. Minecraft je sice velice kreativní hra, ale možnostma už dávno překonána. OW tady bych snad jedině souhlasil, že to je "nejlepší" zástupce svého žánru, ale furt je to stále se opakující střílečka co přišla ve správný čas a nepřinesla absolutně nic nového v žádném směru. Dota (mám v ní 2000 hodin na steamu) a Lolko (cca 200h) jsou tak okrajový nekreativní žánr, kde se nedá skoro nic vymyslet (a když se o to snažíte tak dopadnete jako HotS... cca 1000h), že mít 2 zástupce v nejlepších hrách dekády je výsměch ostatním hrám.  

    Jen to ukazuje jak dělat tyhle listy je naprosto nic neříkající clickbait bez informační hodnoty. I ty moje bláboly, co jsem zde napsal a nikoho nezajímají jsou jen subjektivním pohledem na ty hry. Lidi to z nějakého důvodu zajímá a TOP listy se pěkně dají rozdělit na více stránek tak aby to lidem nepřišlo divné a pěkně se pak rejžuje z prokliku reklam. :) ¨


  • CRYPT

    Muzes rict priklad? Osobne jsem jeste nenarazil na Japonsky snimek (ted nemyslim samurajske filmy z 80tych let), ktery by predcil jihokorejskou produkci. A to rikam jako faounesek jak Japonske tak i Jihokorejske filmografie - tedy ne ze bych se v tom nejak prilis orientoval. Mozna zalezi na filmove zanru, ale stejne....

  • KrPa

    no jo, objektivni zebricek nejlepsich her historii, pekna pohadka :D

  • lito

    https://www.cnet.com/news/the-30-best-video-games-of-the-decade-ranked/


    kdybyste chtěli něco novějšího, tady jsou topky z poslední dekády.

  • Femt0

    Tak to je naprosto otřesný žebříček. Je holt vidět, že sto lidí, sto chutí...

  • lito

    tady ti trošku chybí přehled. Japonské filmy jsou samozřejmě výborné a mají v historii jména, o kterých si Korejci můžou nechat zdát.

  • clovicekO

    To Sakura Wars jsem dal jako příklad protože je tady o ní článek hned vedle tohoto. Jedna z řady her, kde jsou školačky s velkýma očima a obrovskýma prsama, jejichž smyslem života je řešení hovadin. V prvním odstavci se ti nelíbí, že generalizuju japonskou herní produkci na základě jedné hry, a v posledním generalizuješ ty, že japonské hry válcují trapný a upadající západní herní průmysl. Samozřejmě se najde spousta dobrých Japonských i "západních" her. Proč ale mluvíš o nějakém zlatém pravidle?

  • Sierra117

    Šion Sono, Takeši Kitano, Hirokazu Koreeda, Akira Kurosawa, Takaši Mikee....  Nevím kde sis nechal tohle pravidlo zase patentovat.  Proč by Japonci měli horší film než Korejci ?  Je vidět, že ty máš velice mlhavé představy o filmu obecně. :) 

  • KrPa

    prvni dil Kingdom Under Fire byla vyborna strategie a jiste i velka inspirace pro herni mechaniky war 3, skoda, ze to slo od 2. dilu do hajan

  • TheGGG

    geniální komentář... vybrat jednu průměrnou hru z poslední doby, jako zástupce japonské herní produkce.

    Z japonska pochází jedny z nejlepších her v historii herního průmyslu a zdaleka nejlepší hry, pokud jde o asii...

    je vidět, že máš o hrách a herním průmyslu hodně mlhavé představy. No snad se jednou dovzděláš, protože v současné době japonské hry naprosto válcují trapný a upadající zápdní herní průmysl

  • clovicekO

    Tohle je nějaké zlaté pravidlo? Japonský hry? Třeba jako Sakura Wars? Těmto se rád vyhnu obloukem.

  • TheGGG

    opět platí zlaté pravidlo, že co člověk chce jsou korejský filmy a japonský hry... obráceně většinou moc ne....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit