Přejít na výpis diskuzí
Kompletní edice shrne za necelou tisícovku všechen obsah Civilization V
4.2.2014 | Petr Poláček
37 příspěvků
-
Civ 5 patri mezi me nejoblibenejsi hry. A to i pres to, ze za nektere veci bych autory nejradeji nakopal. Stesti je, ze podle toho clanku nize, si to autori uvedomuji.
Libi se mi prechod na sestiuhelniky, libi se mi 1 UPT, libi se mi rozdil v dostrelu jednotek (i kdyz lucistnik, co dostreli dal nez vojak s utocnou puskou opravdu vypada smesne), libi se mi grafika (i kdyz mi ji predposledni patch rozhazel a posledni patch jsem radeji jeste nestahl - nevite nekdo, jak rict Steamu, ze tam ten patch opravdu, ale opravdu nechci?). Libi se mi i to navazani surovin na urcite jednotky.
Ale opravdu bych vrazdil za AI. Nejsem "valecny stvac", vzdy hraju na diplomaticke ci technologicke vitezstvi. Samozrejme, ze stavim armady, ale vetsinou podle klice 1 jednoka, jedno mesto. A i pres to jsem vzdy schopny odrazit jakoukoliv AI, protoze te jednak neumi vyuzit sve jednotky a hlavne porad vyhlasuje valku. Dostane 3x na kokos a poctvrte se stejne pusti do dalsi valky. -
-
jak říct steamu že update nechci? kliknout v library na hru pravym, vlastnosti, záložka Updates a vybrat NEVER update...
-
-
Ešte keby to chceli vydať bez DRM, či už na gog.com alebo na diskoch.
-
pokud od toho nekdo čeká komplexní, dokonce budovatelskou strategii, tak ruce pryč
-
-
Co? Hrál jsi to vůbec? Nedávno jsem vyzkoušel Civ5 + oba datadisky a komplexní je to až až.. třeba takový systém náboženství nebo světový kongres jsou naprosto skvěle a komplexně zpracované. Pocit, který to ve mě zanechalo, byl takový, že bych se klidně odvažoval opravdu to označit za "Grand Strategy".
-
-
Rozhodně nejlepší systém bojů v sérii a je to spíš taková hodně komplexní deskovka, která ti dá ke "Grand Strategy" přičuchnout
-
Civlizace je dobrá série, ale za Grand Strategy bych ji neoznačoval.
-
-
a co je tedy grand strategie, snad ne ty paradox shity
-
-
Už mi přišlo, že jsi jednou trochu rozumný (s Civ V) a pak napíšeš tohle... Asi nad Tebou zlomím hůl jako to ostatně každý už udělal, jen já jsem Ti pořád dával šanci...
-
Na tohle není třeba slov, možná tak jenom " *1* *1* *1* "
-
-
Jo, já taky vyloženě ne, ale prostě na mě ten feeling při jejím hraní docela dost dýchnul.
-
-
Však pokud tě hra baví, splnila svůj hlavní a vlastně i jediný účel a to je dobře *3*
-
-
-
ano diplomacie je na úrovni obchodujeme +2 perly -2 slonovina, pak random backstab (že te napadne zničehonic tvuj prítel Gandhi), pak jsme zase přátelé jakoby se nic nestalo a nakonec se všichni poperou. Jak deti ve školce.
Žádnej systém tam není koneckoncu mi dava zapravdu i zdejší recenze
-
-
-
Civilizace 5 se mi nikdy moc nelíbila, nejradši ze série mám čtyřku. Kromě podivného iPhonovského rozhraní (včetně jablek místo chleba) mi vadila hlavně zmatená diplomacie a klasické moderní osekání všeho.
Na druhou stranu, jestli vyjde kolekce v pěkné krabici, co bude hezky vypadat na poličce, dám si za rozumný peníz říct. -
Civilizace V je výborná Grand strategie. Ať mi někdo sem dá tahovou strategii, která je stejně politicky a jinak komplexní a má stejný drajv jako civ5... datadisky a DLC jsou svinstvo doby, ale ještě to není tak zlé jako free to play. co mě osobně na CIV V chybí, je kvalitní zpracování budoucnosti (podobně jako tomu bylo u call to power) a znečištění. chybí mi, že se herní svět neproměňuje s dobou (netajou ledovce atd). Ale i tak... neznám lepší strategii, která má takový záběr a hloubku jako CIV V. A s tvrzením, že se jedná o plochou hru absolutně nesouhlasím. Při své hloubce je naopak obdivuhodné, jak skvěle přehledná oproti starším dílům to je. Kéž vyjde šestka jako plnohodnotný titul se vším co k civilizaci patří, ale s ještě něčím navíc... značce držím palce, tuhle krávu stojí za to podojit :-D
-
-
To, že je mapa velká, z toho ještě nedělá grand strategii. Civ 5 je dobrá hra na uvolnění po skutečné grand strategii.
-
líp nadesignovanou strategii podobnýho rozměru? Civ4, Europa Universalis 3 a 4, Crusader Kings 2, Sins of a Solar Empire, Anno. Fajn, nejsou to tahovky, ale všechny, krom Anno a Civ4, působí jako tahovky, ač jsou real time. Civ5 je ve většině ohledů špatně nadesignovaná hra a možná bych si to nechal pro sebe, kdyby o tom nepsal sám hlavní designer:
http://www.gamasutra.com/blogs/JonShafer/20130218/186843/Revisiting_the_Design_of_Civ_5.php
Ano, Civ5, pokud člověk ignoruje předešlé díly, je nejlepší tahovka na trhu. Bohužel. Stejně jako je Arma nejlepší vojenský simulátor, Skyrim nejlepší fantasy open-world sandbox RPG a SimCity'13 nejlepší městský tycoon. Ani jeden nemá konkurenci a dost na to hřeší. -
takhle to dopada, kdyz si ke strategii odskoci nekdo od maria... *6*
-
jako v čem je komplexní prosimte? snad mi neco uniklo ale obchod je tkvi jen ve vymenovani jistych vzacnych surovin a pozdej je naprosto zbytečnej. Proste mas 2 kusy slonoviny, ktere predas spojenci za penize, abys ho spomalil na začatku a on te za to bude mít chvíli rád. To je celé.
Diplomacie je presne o tomhle, nekomu prodas par surovin a on se s tebou bude za to chvilku pratelit, ale pozdej te stejne bodne do zad. I když je to Gandhi , což by snad mela byt kulturni a mirumilovna civilizace. Je tam neco víc než tohle?
Jako ja nevim ale všechny civilizace se tam chovaji jako naprosti retardi. jako v jdenom tahu mne nekdo napadne a v dalsim mi nabidne pratelstvi, kdyz ho porazim. A ostatnim je to šumak že nekdo prave porušil mezinarodni pravo. To máš dokonce i v Europe universalis že na vyhlášení války je treba casus beli.
Obchod je naprosta zbytečnost protože každa civilizace je sebestačna a na spojence se neda spolehnout (píchnou te stejne do zad).
Tak ja nevim kde tam tu hloubku vidíš ale rád bych se poučil, možna mi neco unika
-
-
Mohli by udelat druhy dil k Alpha Centauri, pripadne vyjit z druheho dilu (jakoby remake).