Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uvedu příklad, existuje zákon, podle kterého v hospodách apod. má být místo na odkládání svršků, a majitel je za toto místo zodpovědný, včetně veškerých odložených svršků. A že na dveře napíše, že za svršky si odpovídá každý sám, myslíš že tím obešel onen zákon? Nikoliv. To samé je kupní smlouva. Kupuješ si něco v obchodě, a tím pádem je to tvůj majetek a nakládáš s majetkem jak chceš. Zaplatil jsi za něj. To, že s ním něco děláš, nahráváš na něj (Linux a pod.) je tvoje právo, a pokud ony funkce výrobce deaktivuje, poškozuje tvůj majetek, ať s ním děláš legální nebo nelegální věci.

    Sony začal válku s GeoHotem tím, že odstranil podporu dalších operačních systémů. Ten zase "na oplátku" hacknul svůj majetek (koupený na základě kupní smlouvy, jakékoli další podsmlouvy mají být ve stejném směru jako ta nejvýše postavená, to znamená, že se nesmí z kupní smlouvy udělat smlouvu o pronájmu), a uvolnil návod. To je sice sviňárna, ale Sony taky není zrovna andílek.

    Souhlasím s výše psaným poškozováním byznysu (jsem jeden z těch čestných lidí, kterých je po skrovnu), ale jakmile mi někdo deaktivuje z mého majetku nějakou funkci, tak si to nenechám líbit a budu se bránit. nebo to vyústí v další kroky, které můžu podniknout se svým majetkem (bez ohledu na nějakou Sony smlouvu o užívání jejich produktu).

    Toto je můj názor a nikomu ho nenutím, akceptuju objektivní kritiku, samozřejmě. :)
    • (...)nebo to vyústí v další kroky, které můžu podniknout se svým majetkem(...)

      Prohodit onen majetek oknem nejbližší Sony prodejny by byla správná reakce *1*
  • Hehe, Sony byla tak hrozně v právu a způsobilo jí to tak ohromný škody jak tu někteří pořád hlásali, že se nakonec dohodli mimo a tajně, Sony patrně došlo, že to nevyhraje a takhle to končí, olalá, Geohotovi ty prachy co jistě dostal přeju.
    • btw zdravim agenta eee, to že neskončil geohot na šibenici je pro tebe asi infarktová situace.
  • strašne nesympatickej xicht, takovej namyšlenej gay hajzlik, škoda ze nesel sedet, tam by si ho černoši podali
    • Jestli soudíš lidi podle xichtu, tak to se v životě daleko nedostaneš. *3*
      • nejen podle vyzoru, i podle skutku, on neco hacknul a pak vydira firmu
        • On někoho vydíral? To si nepamatuji.
  • Ja uznavam zase malych ludi ktory chcu nieco dokazať a nie velek firmy ktore sa chcu nabaliť.
  • no jenomže funkce ddos je práve nejvetší ochrana která dokazala odolávat pirátským pokusum takže anonymous jsou borci pro me protože se taky zabívám pirátením ferove to přiznám víteco hackerství fandím aspon dostala sony za vyučenou a možná do budoucnosti nebude přeplácet ty rozmazlený pracovníky ze sony ale ne jenom ze sony ale i další společníky který se podílej na výrobe hry. Měly by zlevnit pařby a pak padne pirátení pařeb protože pak si to bude moct dovolit každý když to nechaj tak bude pořád vetší zájem o pirátení nevím proč každá firma chce rychle zbohatnout tím ale následne jsou potrestány trerba pirátením her nebo ruzných funkcí na ps3 zejména DLC které jsou taky predražene hold si to delá firma sony sama nic víc až zlevní uvidí příliv lidí a poté odliv pirátení a příliv penez na další funkce ps3 aspon tak to vidím já
    • ucho
      a kam až chceš s cenou her jít?
    • Taky možnost, vždyt PS3 a X360 vyšli už před pěknýma pár rokama a pořád je PS3 skoro 2x dražší než X360 arcade (ne ta nejnovější) A dle mýho je jedno jestli herní konzole umí přehrávat BluRay disky nebo vařit kafe... lidi chtěj hlavně pařit. Mezi krabicí za 4000,- a krabicí za 7000,- na které jedou hry stejné platformy úplně stejně je sakra rozdíl. A globálně vzato lidi vžycky půjdou po levnější variantě když ve výsledném užití není rozdíl a "KÁVOVAR" to nezachrání.
      Stímto názorem nelze než souhlasit.
      • mezi arcade a "tím posledním" je rozdíl v tom, že arcade je prakticky bez disku (4GB myslim) a ten jinej má 250GB
  • Já nevim.. nazvěte si mě klidně tupou ovcí ale když se rozhodnu že si koupim ps3 tak počítám s tim že to je herní konzole, která je funkční tak jak je a nemusim s ní dělat nic jinýho než koupit hry a hrát. Nechápu potřebu lidí na tomhle něco měnit popř. zastávat se lidí, který to zařízení chtěj hacknout nebo do toho cpát ukradený (pálený) hry.

    V tomhle prostě stojim na straně výrobce.. vyrobil funkční produkt, kterej šlape jak má, hry na něm šlapou jak maj a brání se proti krádežím. Kdyby mi někdo nahackoval E-Shop tak že dal všechny produkty za kačku jako synonymum pro pálený hry, tak se taky sakra budu bránit. Když si koupim pozemek uprostřed prahy taky je muj ale zakážou mi tam udělat třeba skládku.. atd atd atd. Nevidim nic špatně ze strany sony. Všechno se řídí podle nějákých pravidel a běžnej uživatel nemusí pročítat ani tu smlouvu a je uplně v pohodě, když ví že to nehodlá vosírat.
    • Takže by ti nevadilo kdyby sis koupil auto a chtěl si vyměnit třeba autorádio, ale výrobce by ti to zakázal? Auto jezdí jak má, tak co? Navíc - tebe nikdo nenutí to hackovat, ale nikdo by neměl nikomu brát právo se svojí věcí nakládat dle svého uvážení. Konzoli se nehackuj, ale nebraň v tom ostatním. Navíc když se budou hry pirátit, tak jen dobře pro tebe - alespoň budou na konzoli levnější (proč jsou asi levnější hry na PC?).
      A btw. "pálené" hry nejsou kradené. Zpravidla je totiž nikdo nikomu neukradl, ale zkopíroval - jak už jsem psal mockrát: auto bych neukradl, ale klidně stáhnul/zkopíroval.
      • blbý príklad z autom ale o autorádio mi pôjde,kupiš si nové auto daš si tam nove lepšie autorádio a nechaš auto na ulici.ja prídem vyberem si autorádio,lebo sa mi páči,a ved stojí len tak na ulici ,tak prečo nie,a možno zoberem aj auto ved čo?
        • Když mi ukradneš auto, tak mi bude chybět a hned na to přijdu. Když si upirátím hru, tak ta nikomu chybět nebude (ani to nikdo nezjistí).
      • výměna rádia v autě je příklad asi takovej jako výměna ovladače u ps3.. obojí je logický že uživatelé budou chtít udělat a obojí je povolený.. co už nesmíš je přečipovat motor a obříznout válce a dávat tam nehomologovanej tuning.. zamysli se...
        • Ale prosim tě o čem to mluvíš, do auta si můžeš dát cokoli chceš, i nehomologovaný věci, prostě cokoliv co tě napadne a nikdo ti nemá co diktovat co tam máš dát od koho to tam máš dát apod., ale jen s tím pak nesmíš jezdit po silnicích, ale můžeš na soukromý pozemky, pole, apod. tak co řešíš? je to to samý jako když s hacknutou konzolí nesmíš na PSN, to mi přijde naprosto stejný.
        • Vsechno prece u aut muzes. Vyrobci je to uplne jedno. Maximalne ztratis zaruku. Upravy bez homologace jsou vyrobci auta take uplne ukradene - sice pak neprojdes STK, ale to je zase uplne mimo vyrobce daneho auta (Sony).
          • Mno a neni to jedno kdo ti ten produkt zakáže používat? Tak či tak je to produkt kterej nesmíš použít, jen u aut se o prodej a o dodržování pravidel starají dvě různé instituce.
            • Jestli je to mysleno jako vtip, tak je dobry ;)

              Kdyby nahodou ne. Jedno to neni.

              Prodal bych Ti sve upravene auto. Do smlouvy bych napsal to, co Sony. Po pul roce spokojeneho jezdeni bych Ti naridil, ze nesmis odbocovat doleva (nebo cokoliv jineho - treba bych Ti odebral funkci blinkr).
              Prece jsem Ti prodal sve upravene auto a muzu Ti naridit, cokoliv se mi zlibi, nebo ne? Je Ti to prece jedno.
    • Určitě nezapřete že lidi odedávna vyhledávají způsoby jak se dostat k věcem, za které se platí zadarmo. Když si vememe např. 100 jedinců, kterým ukážete jak na to stím že co si budem tady nalhávat po praktické stránce nelze téměř nijak právně postihnout.... a zeptáte jich se využijete toho? Zajímalo by mě kolik znich řekne jasně a kolik zních nééé, to přece není správné :))))) ...ruku na srdce.
      nejspíš budete namítat že to postihnout LZE a znovu zopakujete tu frázi s obchodními podmínkami, dejte mi tedy jediný příklad teenagera, kamaráda, kohokoliv kdo byl za toto postižen...
      Myslíte, že se Sony někdy dozví o tom když nějaký majitel PS3, který svou konzolu používá pouze offline, použije hack a místo toho aby šel o obchodu a hru si koupil si jí jednoduše stáhne z inetu (protože toho je plný) a hru zprovozní v podstatě za cenu nosiče??? Samozřejme žě ne, jaký má teda význam ta informace v obchodních podmínkách?
      Tento spor má význam jediný: vystrašit tůpé ovce které neví nic o svých možnostech.....
      A můžeme tady o správnosti a nesprávnosti polemizovat donekonečna. V podstatě tahle debata je pouze a jen díky tomu že Hotz veřejně vše prohlašuje, jinak by se o tom ani nevědělo. Myslíte že jeho primárním cílem je krádež? :) Pakliže se tu stále někdo opírá o obchodní podmínky, měl by spíše uvažovat o tom zda má vůbec smysl uplatňovat jsité podmínky když si je pak nedoážou vůbec prosadit. Tohle je jen o tom "PROBOHA ZAVŘETE TOMU PUBERŤÁKOVI HUBU ABY SE ŠIROKÁ VEŘEJNOST NEDOZVĚDĚLA JAK NÁS OŽEBRAČIT PROTOŽE MY JSME VYMYSLELI SYSTÉM KTERÝM NA TOM NEMÁME VŮBEC VLIV A TAK UDĚLÁME BU BU BU" Bohužel tohle nikdo jiný než ta ovce brát vážne nemůže. A ten mladý klučina tím světu dává úplně jiný odkaz než se tady pořád dokola omílá.
      • Z většiny s vámi souhlasím, jen prostě říkám že sony a výrobci her a další zainteresované společnosti mají funkční byznys, který jim lidé jako geohot ničí.. Kdybych byl součástí tohohle byznysu tak by se mi to taky nelíbilo a taky bych se všemožně snažil mu "zavřít hubu" - takže počínání sony chápu a vzásadě s ním souhlasím. Když jste použil příklad s kamarády, kteří řeknou jóó a kteří néé.. tak si sáhněme na srdce znovu.. kolik z vás by se nechalo připravit o výdělky nebo jejich část bez jakéhokoliv odporu? tohle je vzásadě jádro mého přístupu k celé situaci.
        • Samozřejmě, zcela jistě stojíte za správnou věcí :) O tom není pochyb.
          Nicméně ten kdo by mě chtěl okrádat by to pak nezvěřejňoval na internetu a nesnažil se to dát všem na vědomí. To je to co stojí za největší zamyšlení. V principu svámi naprosto souhlasím, tahle záležitost je ale alespoň z mého pohledu natolik specifická že ji nelze tak úplně žměřit stejným metrem a je nutno brát v potaz třeba už jen to jakým zbůsobem jsme se o ní my, obyčejní useři dozvěděli. Pakliže by tam byl přímý úmysl uškodit, okrást... Určitě bychom se o tom tady nebavili, protože bychom o tom nevěděli. Ničím jiným než recesí celá tahle záležitost není... mějte se :)
    • GeoHot tebe a dalších 45 milionů majitelů PS3 nepřipravil ani o korunu...
    • Tohle ale neni správné "synonymum", správná anlogie by byla kdyby ti někdo hacknul eshop a dovolil lidem si ty produkty sehnat jinde, aniž by ti zaplatili...
  • Jak flashnout Xbox360 vi uz kazdej, jak hacknout PS3 uz taky, sony se muze treba po***t.
    Jedinej a ten nejkomictejsi rozdil je v tom ze PSN dela zlomek trzeb co Xlive.
    A tak si MS jednou za rok pred vanocema zabanuje svych par flasheru, a nikomu se stim nesverujou a jede se dal. Kazdy kdo si konzoli flashne a neni uplne tupej tak do toho de stim rizikem ze zednoho dne muze prijit ban. Akorat sony z toho musi delat nejvetsi halo soudit se atd.... Vidim ze kdyby sony vypustilo zpravu ze nebe je zeleny a Dalajlama je hacker tak tomu tady par "srdcařů" bude věřit a šlapat za to :D:D:D:D:D:D:D:D:D
    Kde bylo Sony kdyz Hotz pred rokem a pul po odemknuti Iphonu rekl "do roka hacknu kompletne cele PS3"?????????????????? :D :D Tohle je proste amaterismus.
    Pouze k smichu a sony uz odeme neuvidi ani K :)
    Looking forward for funny replies of sony bitches .)
  • Na druhej strane tohto forumu nadavaju na GeoHot, ale to ze ma v hlave viac ako vysokoskolsky pracovnici sony nikoho nezaujima... Takychto ludi si ma sony zamestnat a nie odsudit. O rok sa najde dalsi clovek co ich neprekonatelnu PS ochranu preskoci a opat budeme tam kde sme teraz...
  • to eee,Ty jsi urcite agent od Sony jinak si to neumim vysvetlit. Sleduji tyhle diskuse a fakt uz me nedalo sem napsat.
  • Hm. Tyhle pokrytecké boje za svobodu mě jen lákají ke koupi PS3. Takových PS3 only zmeškaných her, och och.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit