Kopie Cyberpunku unikly do světa, pozor na nechtěné spoilery
-
Co to meleš? Neznám nikoho v okolí, kdo by se bavil o něčem, co nehrál, neviděl, neslyšel nebo nečetl.
Není nic horšího než mít například něco rozkoukaného a pak ti někdo řekne, jak to dopadne. Nebo to samé u knížky. Nejhorší je to, že člověk pak musí sledovat, hrát a číst ne tehdy, kdy by on sám chtěl, ale tehdy, když to vyjde, aby se vyvaroval, že narazí na někoho jako ty, který se o tom bude "nezávazně" bavit.
Nikdy nebyla doba, kdy by člověk "ocenil" to, že mu něco vyžvatláš a pokud si ji měl, věřím, že tě tvé okolí za to neskutečně muselo milovat...
A takový TLOU II je zářným příkladem. Hodně jsem se přemáhal, když jsem se díky podobnému vykukovi jako ty dozvěděl to, že budu hrát za strááášně sympatickou postavu a co provede...
-
Lidi se v klidu můžou bavit o věcech, které jiný člověk ještě neviděl, neslyšel nebo nehrál, ale měli by posluchačům dát možnost odejít a přestat poslouchat, pokud to nechcou slyšet.
Prostě se jedná o běžnou lidskou slušnost: brát ohled na ostatní.
-----------------------------------------
Mě osobně třeba fakt naštvalo jedno nejmenované rádio, kde jeden moderátor (Tobi) do éteru vypustil velký spoiler ke Hře o Trůny! Navíc to udělal ještě před premiérou dané epizody v tuzemském HBO, takže to bylo dost otravné, když člověk věděl, co se v následujích epizodách stane. Ale pak do rádia přišla vlna negativních reakcí a od té doby si moderátoři dali záležet, aby před probíráním děje upozornili "pozor, spoiler". Tak to má být. 😎
-
komu jde ve hrách o příběh a ne jen hloupé klikání na myš nebo gamepad, tomu spoilery vadí....
neříká se spoiler alert jen tak pro nic za nic
-
Upjatí? Jako sorry, ale pokud na hru čekám 7 let a nějaký chytrák dá spoiler někam, kde bych to vůbec nečekal (to se mi stalo u TOU2 a nějaký random diskuzi na Twitteru), tak to zkazí den. Hru bych kvůli tomu nepřestal hrát, ale s upjatostí to nemá nic společnýho. U CP2077 jsem záměrně ignoroval 90% trailerů, gameplayů a podobně, a pokud mi to nějaké h****o zkazí na random diskuzi, tak mě to prostě bude štvát. V tomhle případě jde navíc o spoilery ke hře, kterou ještě běžný hráč nehrál ;)
-
Tak zrovna u spoilerů z TLoU2 tomu přesně tak bylo, hodně lidí si řeklo že to najednou nechtějí. U Cyberpunku mi zatim příběh nepřijde tak úžasný že by mi vadilo dozvědět se něco víc.
-
Tak v nejhorším někdo narazí na spoiler a ... a co se stane?
To jsou dneska opravdu všichni tak upjatí, že když se dozví část příběhu něčeho, tak se hned urazí a radši si to nezahrajou?
Bejvávaly časy, kdy se lidi mohli bavit i o věcech, který holt ten druhej ještě neviděl/nehrál/neslyšel.
Připomíná mi to tenhle sketch: Key & Peele - Spoiler Alert