Přejít na výpis diskuzí
Kratičké video z Risen 3: Titan Lords připomíná Dark Souls
17.4.2014 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
Cca před dvěma měsíci jsem dorazil první hru Gothic jako člen sektářského tábora. Nezapomenutelný dialog u jednoho úkolu v Novém táboře (píšu po paměti, přesné znění nevím):
"A teď chceš, abych ti donesl těch deset vlčích kůží, co?"
"To si umím udělat i bez tebe, já potřebuju něco jiného."
No jo, hra kterou tehdy dělali tvůrci, kteří chtěli, aby herní svět v rámci možností pracoval, jak má. -
-
Hlavne ze v dvojke a trojke si mal robit take questy :-D
-
A co zazracne originalniho si mel teda udelat???
-
-
Já bych byl ochotný zaplatil plnou cenu kdyby udělali prostě remake G1 a 2 na novym enginu *14*
Ačkoli by stál každej díl tak 5000Kč soudě podle cen AOE / AOM remaků *1*
*14* ULU-MULU *14* -
-
Ani nevíš jak přesně ses trefil do mých mokrých snu! *14*
-
-
Prosím, Piraně, snažte. Prosím, ať nad vámi nemusím lámat hůl...
-
Mne to skôr pripomenulo intro ku Zaklínačovi 1 - boj Geralta so strigou
-
Už chybí jenom stříbrný řetěz a pár lektvarů. Ale i tak, vzhledem k tomu, že jsem asi jediný na světě, komu se líbila dvojka, tak na tohle se nemůžu dočkat.
-
-
Jediný nejsi. Po příšerný Gothic 3ce a nijaký Risen 1 to byla od Piraní konečně zase pořádná hra.
-
-
Mno a me zacatek Risen 2 vubec nechytl, uprimne se me vic libil Gothic 3. :)
Rozhodne nejvic vzpominam nostalgicky na Gothic 1 a 2 ac vim, ze v dnesni dobe uz to neni nic extra, leda ten pribeh. Ovladani bylo prece jen divoke (jen pres klavesnici).
Kazdopadne se urcitym zpusobem tesim na Risen 3, dokud to nevyjde nema cenu hodnotit podle predchazejicich dilu. -
-
Gothic 1 a 2 si čas od času dám i teď. Ovládání je sice, jak říkáš, divoké, ale zase pak ten pocit zadostiučinění, když ho zkrotíš! :-)
Problém dvojky byl, že začátek byl pomalejší, než se člověk naučil finty a skilly, tak byl boj neohrabanej. Spoustu lidí to odradilo, než se to stihlo rozjet a ukázat vše, co to umí. Nevím jestli to je tím, že mi to tak připomínalo Jharkendar z Night of the Raven, ale vážně mě to chytlo. Až někdy nebudeš mít co hrát, tak zkus ten začátek překousnout :-) -
-
Já hraju Gothic 2 NOTR tak jednou každej rok..a Gothic 1 tak jednou za 2 roky..abych si připomněl, co to je kvalitně zpracovaný příběh,atmosféra a hodně lásky dané jednomu projektu. Nikdy sem nic nelpšího než Gothic 2 nehrál, a to se dá říct, že sem hrál bezmála všechno. jako..fakt hraju hodně her..
tak hodně, že už nestíhaj vycházet..už asi 5 let. *1*
-
-
-
-
-
Pri hraní Risen 1 aj 2 som mal počas celej hry pocit hrania Gothicu, rukopis Piranha Bytes bolo z týchto hier cítiť na každom kroku, ak toto zachovajú aj v trojke, budem ako fanúšik tejto série nadmieru spokojný, nepoznám rpg, ktoré by ma dokázalo zabaviť a navodiť vo mne taku nezabudnuteľnu atmosféru, ako to dokáže práve Piranha, pravdepodobne kupujem hneď v deň vydania, len má trochu mrzí, že to vychádza v lete, kde nato moc času mať zrejme nebudem :)
-
Btw, nechápu proč tu stále nejde reagovat na přízpěvky, respektive vidím že to očividně někomu jde, ale já pod nimi volbu reagovat postrádám :).
Reakce na Vazbič a del.
Pánové, hrál někdo z vás dvou vůbec kdy jakoukoliv Souls hru? Postava má v Souls hrách snad cca 20 různých attributů které jsou různě provázané a ovlivňují různé aspekty postavy od obligátních které zvyšují HP, defense, staminu přes prvky ovlivňující bojové vlastnosti až po attributy které ovlivňují nosnost, prodlevu mezi jednotlivými akcemi, cast time a podobně. K tomu si přidejte další možnosti velkého ovlivnění buildu pomocí nasazených prstenů, kdy s nima jde docílit markantní změny fungování buildu ... viz třebas možnost změny rollů na "ninjovské" :). Úpravy zbraní a 4 druhy magických škol už ani zmiňovat nebudu.
Navíc v porovnání s tím co je standardem v běžné RPG produkci se Souls hry alespoň snaží zpracovat i vliv váhy vybavení, zbraní a jejich proporcí na to jakým způsobem postava bojuje (bohužel vliv délky zbraní a práce s váhou mi přišla nejlepší v prvním Demons Souls). Vždycky se musím smát (jako ve videíčku na Risen 3) jak v jiných běžných top AAA RPG sprintujou a hopsají .. a plavou ... týpci naditý v full plate (dobře ten ve videíčku na Risena byl "jen" v drátěnce ale stejně se pohyboval až příliš rychle a ladně).
Je pro mne zcela nepochopitelné jak může někdo komplexní systém vývoje postavy v Souls hrách přirovnávat k něčemu tak plochýmu jako je systém u Diabla.
Dál, k tomu odrhování že Souls hry nejsou RPG, naopak bych řekl že jsou RPG víc než cokoliv jiného. Neb slovo RPG znamená "Hra o hraní rolí". Souls hry jsou jedny z mála které Vás nechají si opravdu hrát svoji postavu způsobem kterým sami chcete bez jakýchkoliv omezení a i veškeré inerakce se světem nechávají čistě na Vás. Která jiná hra Vám dovolí, když chcete, zabít si jakékoliv NPC bez jediného varování, i když to bude znamenat že si něco šeredně pokazíte. Záměrně se stát záludným vrahem který bude usilovat o životy ostatních hrdinů putujících světem hry. Vše je tu jen a jen Vaše volba. Myslím že podobnou svobodu v hraní vlastní role podle svého nabízela snad jen stařičká Ultima Online :). -
-
To si mě nepochopil. Nezáleží na tom, jak komplexní je tam systém vývoje postavy. Jakákoliv hra, kde schopnost hráče za klávesnicí/gamepadem dokáže trumfnout váhu statitik postavy ve hře, je akční nebo akční RPG. Už to není o vlastnostech tý postavy, ale o ovládání. V Diablu nikdy nezabiješ Diabla obyčejným klackem a bez silných kouzel atd. jen proto, že umíš kolem něho obíhat, protože mechanika hry a bojů je silně založena na virtuálních hodech kostkou a statistikách. Poučovat mě fakt není třeba. RPG hraju už od dob druhé edice papírového DnD a Dungeon Mastera. Je mi fakt jedno, jak to fanboy nazývá, pro mě to není větší RPG než Diablo.
-
-
RPG=hra na hrdiny. Takže shut up trapáčku
-
-
A když je hrdina závodníkem, tak závodní hra = RPG, co? Ty jsi ale fanboyský blb. *1*
-
-
-
Ona ta kritika na Dark Souls opravdu většinou přichází od lidí, co nedohráli ani první NG. Kdysi jsem se s takovým mamlasem hádal a nakonec jsem zjistil, že ani neví, že na magii potřebuješ attunement slot. Takže je zbytečné se rozčilovat.
-
Ono to rpg ze hranie role znamena skor to, ze si na začiatku moze clovek vybrat rozne povolanie, cize roznu rolu :-) dark souls je prekrasne akcne RPG a fakt netusim preco dark souls niekto spochybnuje, zvlastne
-
-
když ti Call of Duty nabídne na začátku, aby sis vybral mezi sniperem a zeleným baretem, přičemž každý má jinou výbavu, bude to RPG? Když by si v Assassin's Creedu mohl vybrat mezi Eziem, který má pouze vrhací a střelné zbraně a mezi Altairem, který má pouze kontaktní zbraně, bude to RPG? Když si ve budovatelské strategii Tropico 5 můžeš vybrat z různých předpřipravených scénářů z jinými cíly a s různými omezeními, je to RPG?
Obavám se, že tahle definice je hodně děravá. -
-
Výběr mezi různými zbraněmi není totéž jako jiné role a jiný styl hraní. To je nesmysl. Celkem dobře rozvržené role má třeba Kingdom Come. Bojovník, zloděj a bard. Tam není co dodat, odlišnosti jsou jasné. Dark Souls a podobné hry mohou být dobré rubačky, ale nic takového nemají.
-
To je zcestné přirovnání.
-
-
-
Tak pardón, už vidím, že reagovat jde ... ale nějak jen někde :), na ty na které to měla být reakce to bohužel nešlo :(.
-
-
tak gothic byl duchovni predchudce dnešních akčních rubaček (zaklínač, ds atd) dalo by se rict zakladatel subžánru. klasicke rpg dnes nevychazeji protože vyvojari ani envedi co to je (nekdo by jim to mel vysvetlit)
-
Již (možná) 5 hra na kterou se těším :
1 Zaklínač 3 Divoký hon
2 Watch dogs
2 Alien : Isolation
3 War of the Vikings
4 Mount and blades : Bannerlord
a nyní Risen 3 -
-
Ještě bych přidal Lords of The Fallen. To vypadá hodně nadějně
-
-
To predsa nie je rpg :-D lebo sa tam len seka a nehovoria tony textov
-
-
-
Já doufám že risen 3 překvapí (příjemě!), ač se téhle hry zároveň taky velmi bojím. Hra nepůsobí příliš ambiciozním dojmem, vyjde jen na „past gen“ konzolích, screenshoty ani doposavaď zveřejněné informace mě příliš nenadchly a oznamit hru cca pul roku pred vydanim se mi zda v dnesni dobe trochu zvlastni (jak dlouho již víme o zaklínačovi nebo dragon age 3 které mají obě vyjít až po risen 3). Asi největším důvodem k znepokojení je i to že z původního týmu Piranha bites zbyla od dob prvního gothicu jen kostra. S největší pravděpodobností již není součástí tímu Mick Hodge, Hl. designer gothic her (a prvního risenu pokud dobře vim).